Recomandare gradinita sector 4
Raspunsuri - Pagina 4
diaconuelena spune:
buna m! nu vreau sa itit schimb parerea vreau doar sa argumentez de ce optez pt gradinite in limba straina. eu caut gradinita de lb germana pt fiul meu(sa vorbeasca de cand il las pana il iau numai germana-si am gasit asa ceva)si o sa mearga din toamna. eu am terminat psihologia si stiu ca la varsta lor copiii invata mai usor o limba straina. o invata ca pe limba materna, nu o uita si nu o incurca si lucrul asta se intampla pana la 5 ani pt. ca dupa aceia incep sa gandeasca cuvintele si nu vor mai invata asa usor decat daca au talent sau cu multa munca. nu are importanta ca nu vorbeste bine romana e normal sa nu poata spune anumite sunete, dar in timp se vor corecta. in familiile in care se vorbeste cu copii in doua limbi acestia incep sa vorbeasca mai tarziu, iar cand vor vorbi vor spune cuvinte in ambele limbi...e doar o chestiune de timp.....avantajul la toata treaba asta il are copilului....dar fiecare parinte alege ce crede ca e mai bun pentru copilul lui! o zi buna !
NicoDelia spune:
quote:
Originally posted by firvonia2008
Draga Nico,
Noua gradinita"Ursuletul de plus "" se gaseste la trei case distanta de Eurokid, cum mergi in directia soseaua Giurgiului. Le-am vizitat si eu pe amandoua. Din septembrie incepem si noi gradinita. Facem 3 anisori.
Ca sa fiu sincera, am cam obosit cautand. Cel mai mult mi-a placut pana acum Prichindel. Nu departe de Alunisului, din Soimus foarte aproape.Sau venind dinspre Brancoveanu, din Drumul Gazarului. Parea foarte curat si aveau multe jucarii si mult material didactic. Am inteles ca procura materialele din Anglia si Franta.In plus este singura gradinita din cele vizitate unde se face in mod real un sport , la alegere: inot sau patinaj.
Iar educatoarea cu care am vorbit parea extrem de bine pregatita si sigura pe ea. Nu am gasit-o pe doamna directoare dar am lasat numarul de telefon si astept sa ma contacteze.
Firvonia si Ana
Nico si Printesa Delia
[/quote]Multumesc pentru raspuns.
O sa merg sa o vizitez si eu.In legatura cu Prichindel de pe grigore voda, am fost si eu sa o vizitez.Am vorbit cu directoarea, care mi s a parut de treaba, foarte deschisa si chiar mi a placut ce mi a povestit despre gradinita.Am stat afara pe banca de vorba pentru ca am fost pe la 3 si copii dormeau.Pe la 4.45 am intrat in gradinita si am vizitat o.mi a placut cum arata, doar ca nu mi s au dat botosei de plastic si am intrat cu mizeria de afara pe podelele pe care copii se tavalesc si se joaca.Asta nu mi a placut.Nu mi a placut nici faptul ca atunci cand vroia sa mi arate cate ceva din ce fac copii mi s a parut cam pe langa subiect.Era ca si cum nu stia ce se intampla acolo.Asta a fost impresia mea.Ceea ce m a convins ca acea gradinita nu e de fetita mea a fost faptul ca se facuse ora 5 si copii abia incepusera sa se trezeasca.Eu mai astept inca macar o parere ceva despre eurokid.Poate totusi o sa fie si un parinte care are copilul la acea gradi pe forum;)).
Va pupicesc
Nico si Printesa Delia
firvonia2008 spune:
Multumesc mult pentru detalii. Ai putea sa fii insa putin mai explicita? Te contrazici un pic. Intai ai spus ca ti-a placut foarte mult ce ti-a spus directoarea despre gradi si apoi ca era un pic cam evaziva . Eu am vorbit cu educatoarea care din cate am inteles este si director de studii si materialele pe care mi le-a prezentat pareau foarte interesante( extrem de multe jocuri educationale, de stimulare a gandirii,a creativitatii, pe categorii de varsta). Apoi descrierea activitatilor care se desfasoara zilnic in gradi mi s-a parut deosebita fata de ce am auzit in alte parti. Copiii lucreaza pe caietele speciale la fiecare activitate iar pe engleza se pune accent special. Nu urmaresc doar cursul britanic ci zilnic au un "circle time"unde copii povestesc despre universul lor, incercand sa se faca intelesi . Evident ca acest lucru conteaza mult in dezvoltarea limbajului. Si eu sunt de parere ca acesta este varsta la care se asimileaza cel mai bine o limba straina. Iar faptul ca au si cursurile acelea de patinaj si inot ma incanta foarte tare deoarece eu nu as avea timp sa o duc special sa faca miscare dupa ora 18.30 ( decat vara si atunci evident, mergem in parc)
Faptul ca acestia dorm dupa amiaza mai mult pe mine chiar ma incanta. Ana avand doar trei ani, are nevoie de multa odihna. Si faptul ca nu o scoala nimeni cu forta la 15.30 mi se pare foarte bine.Altfel ma gandeam la o gradi de stat unde programul este ca la armata. Vezi ce diferite pot fi criteriile de apreciere ? Fiecare cauta altceva pentru copilul lui. Iti urez succes si sunt convinsa ca o sa iei decizia cea mai buna pentru copilul tau.
quote:Multumesc pentru raspuns.
Originally posted by NicoDeliaquote:
Draga Nico,
Noua gradinita"Ursuletul de plus "" se gaseste la trei case distanta de Eurokid, cum mergi in directia soseaua Giurgiului. Le-am vizitat si eu pe amandoua. Din septembrie incepem si noi gradinita. Facem 3 anisori.
Ca sa fiu sincera, am cam obosit cautand. Cel mai mult mi-a placut pana acum Prichindel. Nu departe de Alunisului, din Soimus foarte aproape.Sau venind dinspre Brancoveanu, din Drumul Gazarului. Parea foarte curat si aveau multe jucarii si mult material didactic. Am inteles ca procura materialele din Anglia si Franta.In plus este singura gradinita din cele vizitate unde se face in mod real un sport , la alegere: inot sau patinaj.
Iar educatoarea cu care am vorbit parea extrem de bine pregatita si sigura pe ea. Nu am gasit-o pe doamna directoare dar am lasat numarul de telefon si astept sa ma contacteze.
Firvonia si Ana
Nico si Printesa Delia
O sa merg sa o vizitez si eu.In legatura cu Prichindel de pe grigore voda, am fost si eu sa o vizitez.Am vorbit cu directoarea, care mi s a parut de treaba, foarte deschisa si chiar mi a placut ce mi a povestit despre gradinita.Am stat afara pe banca de vorba pentru ca am fost pe la 3 si copii dormeau.Pe la 4.45 am intrat in gradinita si am vizitat o.mi a placut cum arata, doar ca nu mi s au dat botosei de plastic si am intrat cu mizeria de afara pe podelele pe care copii se tavalesc si se joaca.Asta nu mi a placut.Nu mi a placut nici faptul ca atunci cand vroia sa mi arate cate ceva din ce fac copii mi s a parut cam pe langa subiect.Era ca si cum nu stia ce se intampla acolo.Asta a fost impresia mea.Ceea ce m a convins ca acea gradinita nu e de fetita mea a fost faptul ca se facuse ora 5 si copii abia incepusera sa se trezeasca.Eu mai astept inca macar o parere ceva despre eurokid.Poate totusi o sa fie si un parinte care are copilul la acea gradi pe forum;)).
Va pupicesc
Nico si Printesa Delia
[/quote]
firvonia2008 spune:
A... am uitat sa-ti mai spun ceva. Eu am vizitat gradinita tot dupa-amiaza si mi-a fost prezentata de o educatoare. Era de servici dupa amiaza impreuna cu o ingrijitoare. Deci nu erau numai ingrijitoare; am inteles ca se mai fac si mici activitati dupa-amiaza cu copiii care raman pana tarziu in gradi.
Dar am sa ma lamuresc mai bine saptamana viitoare cand ma voi intalni cu directoarea. Si am sa fiu atenta si la restul detaliilor semnalate de tine.
Acum plec, pentru ca mai am multa treaba. Duminica este Pastele nostru si pictam ousoare cu Ana.
Pupici , Firvonia si Anuta
MADYN spune:
diaconuelena pina la urma la ce gradinita in limba germana te-ai decis? Incep si eu cautarile si as fi interesata, ca si tine, de o gradi buna in limba germana, eventual in sector 4 si care sa aibe program prelungit la grupa mica.
Mady
si Mihai Nicolae
- My little treasure (01 august 2006)
NicoDelia spune:
quote:
Multumesc mult pentru detalii. Ai putea sa fii insa putin mai explicita? Te contrazici un pic. Intai ai spus ca ti-a placut foarte mult ce ti-a spus directoarea despre gradi si apoi ca era un pic cam evaziva . Eu am vorbit cu educatoarea care din cate am inteles este si director de studii si materialele pe care mi le-a prezentat pareau foarte interesante( extrem de multe jocuri educationale, de stimulare a gandirii,a creativitatii, pe categorii de varsta). Apoi descrierea activitatilor care se desfasoara zilnic in gradi mi s-a parut deosebita fata de ce am auzit in alte parti. Copiii lucreaza pe caietele speciale la fiecare activitate iar pe engleza se pune accent special. Nu urmaresc doar cursul britanic ci zilnic au un "circle time"unde copii povestesc despre universul lor, incercand sa se faca intelesi . Evident ca acest lucru conteaza mult in dezvoltarea limbajului. Si eu sunt de parere ca acesta este varsta la care se asimileaza cel mai bine o limba straina. Iar faptul ca au si cursurile acelea de patinaj si inot ma incanta foarte tare deoarece eu nu as avea timp sa o duc special sa faca miscare dupa ora 18.30 ( decat vara si atunci evident, mergem in parc)
Faptul ca acestia dorm dupa amiaza mai mult pe mine chiar ma incanta. Ana avand doar trei ani, are nevoie de multa odihna. Si faptul ca nu o scoala nimeni cu forta la 15.30 mi se pare foarte bine.Altfel ma gandeam la o gradi de stat unde programul este ca la armata. Vezi ce diferite pot fi criteriile de apreciere ? Fiecare cauta altceva pentru copilul lui. Iti urez succes si sunt convinsa ca o sa iei decizia cea mai buna pentru copilul tau.quote:Multumesc pentru raspuns.
Originally posted by NicoDeliaquote:
Draga Nico,
Firvonia si Ana
Nico si Printesa DeliaO sa merg sa o vizitez si eu.In legatura cu Prichindel de pe grigore voda, am fost si eu sa o vizitez.Am vorbit cu directoarea, care mi s a parut de treaba, foarte deschisa si chiar mi a placut ce mi a povestit despre gradinita.Am stat afara pe banca de vorba pentru ca am fost pe la 3 si copii dormeau.Pe la 4.45 am intrat in gradinita si am vizitat o.mi a placut cum arata, doar ca nu mi s au dat botosei de plastic si am intrat cu mizeria de afara pe podelele pe care copii se tavalesc si se joaca.Asta nu mi a placut.Nu mi a placut nici faptul ca atunci cand vroia sa mi arate cate ceva din ce fac copii mi s a parut cam pe langa subiect.Era ca si cum nu stia ce se intampla acolo.Asta a fost impresia mea.Ceea ce m a convins ca acea gradinita nu e de fetita mea a fost faptul ca se facuse ora 5 si copii abia incepusera sa se trezeasca.
Pai daca ei dorm de la 2 la 5.......Asta nu mi a placut deloc.Eu stiam ca programul de somn la gradi e de la 14 la 15.30,de altfel cum e si normal pentru un copilas.Dupa somn ramaneau doar cu ingrijitoarele, dar am inteles ca asta se practica la multe gradinite.
Eu mai astept inca macar o parere ceva despre eurokid.Poate totusi o sa fie si un parinte care are copilul la acea gradi pe forum;)).
Va pupicesc
Nico si Printesa Delia
[/quote]
Nu ma contrazic deloc.Poate doar nu m am exprimat cum trebuie pt ca ma grabesc sa scriu deoarece eu sunt la servici.Am spus ca m a incanta si mi a placut ceea ce spunea doamna directoare inainte sa intram in gradi pentru ca eu am stat vreo ora si ceva de vorba cu ea afara pe banca.Abia apoi am intrat sa o vizitez si a incercat sa mi arate ceea ce fac copii, dar nu prea stia despre ce e vb.
Nu imi place faptul ca dorm prea mult ziua si nu sunt de acord sa fie treziti la 3.30 fix.dar te ai gandit ca unii copii asa isi au programul format?Nu mi a convenit tocmai pentru ca fetita mea are 2 ani si 7 luni si se trezeste dimineata la 7.30, doarme la pranz de la 2 la 3.30(fara sa i pun ceasul sa sune, ci doar pentru ca asa s a obisnuit organismul ei sa functioneze) si o bag in pat la 21.50 si adoarme foarte repede.
Poate ca acum ai inteles de ce nu mi place orarul de somn.Si oricum a fost doar o parere.Eu sunt de parere ca indiferent de ceea ce se scrie pe forum despre o gradi sau alta, fiecare ar trebui sa mearga sa o viziteze.Ai spus si tu ca fiecare are propriile criterii de selectie.Ceea ce nu i convine unuia pe altul poate sa l incante.
Nico si Printesa Delia
NicoDelia spune:
quote:
A... am uitat sa-ti mai spun ceva. Eu am vizitat gradinita tot dupa-amiaza si mi-a fost prezentata de o educatoare. Era de servici dupa amiaza impreuna cu o ingrijitoare. Deci nu erau numai ingrijitoare; am inteles ca se mai fac si mici activitati dupa-amiaza cu copiii care raman pana tarziu in gradi.
Dar am sa ma lamuresc mai bine saptamana viitoare cand ma voi intalni cu directoarea. Si am sa fiu atenta si la restul detaliilor semnalate de tine.
Acum plec, pentru ca mai am multa treaba. Duminica este Pastele nostru si pictam ousoare cu Ana.
Pupici , Firvonia si Anuta
Se prea poate sa fie asa, insa in ziua in care am fost eu nu era nici o educatoare.Mult succes in cautarea unei gradi care sa va placa la amndoua si Paste fericit.
Nico si Printesa Delia
gologanii spune:
Buna,
La gradinita ARIEL din Tineretului merge cineva?
Am inteles ca au engleza program intensiv...
Briantis spune:
quote:
Originally posted by georgianasa
nu intotdeauna educatoarea are 10 brate pentru fiecare copil si o poala adanca sa ii tina pe toti ,dar o vorba buna si mangaiere va gasi intotdeauna la ea. eu sun foarte multumita de gradinita achiuta.
Copilul acela a invatat ceva din experienta aia!!!!!!!!!! sau mai bine inchide-l intr-un glob de cristal sa nu-l atinga nimeni niciodata!toti copiii au cucui cand sunt mici.... nu exagerati!!
georgiana
Daca referirea ta de mai sus are legatura cu ceea ce am scris eu despre gradinita aschiuta se impun cateva precizari .Nu era vorba de un cucui ci de ditamai hematomul ,certificat de altfel si de medic ,la spitalul budimex ,asa de mare incat copilul nu putea fi asezat sa fie schimbat de pampers (cucuiul era in ceafa ) .Iar daca pot intelege ca ,copiii se pot lovi ,nu pot intelege de ce nu anunta parintele ca i s-a lovit copilul sau a fost lovit copilul la cap ,pt ce e vb de o lovitura la CAP si nu o julitura in cot ,iar nesimtirea si inconstienta rezulta din faptul ca nu au recunoscut absolut nimic .Nu aveam nevoie de vinovati ci doar sa fiu anuntata ca s-a lovit sau a fost lovit .Atat ! Dar atata timp cat nici usturoi n-au mancat ,nici gura nu le miroase ,inseamna ca ori habar nu aveau ca s-a lovit ceea ce inseamna ca nu au fost supravegheati ori nu recunosc ,adica pur si simplu mint cu nerusinare si cu inconstienta .Si nu stiu ce avea de invatat din asta un copil care nu avea nici macar 3 ani la momentul respectiv.
Si inca ceva ,atata timp cat nu ma cunosti si nu stii exact care a fost situatia sau cum imi cresc copilul ,te rog sa iti pastrezi sfaturile pt tine !
diaconuelena spune:
draga mady , eu am sa-l duc in toamna pe serban la gradinita Marienkafer e pe bul. timisoara. e destul de departe dar pe mine m-a impresionat deoarece e u am ajuns mai devreme si cand am intrat in clase copiii vorbeau in germana cu doamnele educatoare, la grupa mica se canta in germana iar directoarele(sunt doua)vorbitoare si ele de limba germana. eu am ramas cu gandul la ea pt. ca am mai vizitat si alte gradinite si nu m-au convins. singura problema care se pune acum este cea a transportului...cand te duci sa il duci e liber dar cand te intorci tu spre centru e aglomerat, la fel si seara cand te duci sa-l ieie esti blocata iar la intoarcere spre casa e liber...deci marea probleme....pierzi multe ore in trafic tu...si exista si o solutie salvatoare...sa platesti pe cineva sa piarda timpul in trafic...(cei de la gradi nu vin pt ca e prea departe si momentan e singurul copil din zona). cat despre alte gradinite de limba germana din zona (am cautat si am intrebat si nu cred ca am scapat ceva)am auzit de bine de gradinita Max und Moritz care are program scurt si fara mese, Melba care iese din calcul pt. ca are numi bile negre, Prikindel pe care am vizitat-o si nu m-a convins,ma vazut si Ingerasul meu si educatoarele vb mai mult romana decat germana, isi mai aduceau aminte ca mai sunt acolo si mai spuneau cate un cuvant in germana sa ma impresioneze...si cam atat stiu eu....iar spre gradinitele din centru nu m-am dus pt ca ar trebui sa stea si el multe ore blocat in trafic si nu vreau....macar aici pe Trafic greu el nu sta blocat nici la dus nici la intors.....pe mine una m-a convins aceasta gradinita si pana in toamna voi rezolva si problema transportului....au si sight...poti sa intri si sa vezi...bafta multa si daca mai vrei informatii iti stau la dispozitie...