Copii de 1995-1998 (15)
Raspunsuri - Pagina 8
mihaela_s spune:
quote:
Originally posted by flower-power
Si mi-a mai placut si crocusul ala mic cu caciulita roz
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
vorbe de copil...
Hobby
katy spune:
Frumoase poze Mihaela.mi-am clatit ochii,atata verdeata nu am mai vazut de cand am plecat din tara.La noi aici de la atat soare avem numai fan in loc de iarba, pe dealuri.
Ana uite aici inca o parere daca mai e nevoie.Eu am terminat mate' dar nu am fost una din aia "suparati" cand eram in generala.Maxim olimpiada pe judet si aia pana in clasa a 8-a ca pe urma nu am mai vrut sa merg.Oricum mi-a placut matematica (mai putin profu din liceu ca nu avea habar cu ce se mananca materia asta,facuse facultatea cu partidul si orele lui erau de pomina,aveam colegi care faceau misto de el la greu).Am oscilat intre ASE si mate si am ales-o pe ultima.Ce vreau sa spun e ca acum multi ani asa era la scoala.Profesorii te invoiau, ceilalti profi intelegeau iti dadeau note O.k mai dupa ochi frumosi mai dupa rezultate...Dar pe vremea aia nu ne dadeau teme asa multe scoala parea mai lejera pt. ca de exemplu profesorul de istorie stia ca 80% din clasa nu o sa urmeze istoria.Noi ne specializam destul de devreme atunci, la intrarea la liceu stiai unde mergi.Acum au mai multe materii si fiecare profesor crede ca e importanta materia lui si intra in prea multe amanunte uneori nesemnificative in detrimentul unor cunostinte mai generale dar usor de retinut.Daca profa de mate e mai in varsta atunci e explicabil.Asa era pe vremuri se aranjau in cancelarie notele si absentele...Acum in ziua de azi si mie mi se pare ca e nevoie de cultura generala mai mult decat sa fi as la o anumita materie.Ai mai multe perpective, pe vremea noastra erai inginer,doctor sau profesor!Cat despre plictiseala si eu zic ca daca oboseste acum o sa capete ura pe scoala in loc sa fie placere o sa fie corvoada mai ales ca ceilalti profesoari nu par sa il inteleaga.Si apoi mai e ceva:la timpul care il aloca Alex pt. olimpiada in caz ca rezultatul nu e cel la care se asteapta el(eu ii urez multa bafta dar stiti si voi cum e si pe la concursurile astea mai ales pe judet)o sa fie si mai frustat ca uite a mai si pierdut atat vreme cu matematica .Daca el e bun la matematica sunt sigura ca pe viitor o sa aiba cunostintele necesare sa il ajute daca merge pe ramura asta.Dar daca vrea sa se faca doctor atunci chimia e o materie la care nu isi permite sa aiba goluri...
La noi asta cu plictiseala se cheama "burn out"si am vazut atati copii care au renuntat la diferite activitati tocmai pentru ca au fost impisi mult cand erau mici si nu aveau ei control.Se intampla adesea in preadolescenta cand incep ssa fie mai rebeli si se manifesta ca o razvratire impotriva parintilor.Mai tarziu ar fi vrut sa reia dar parca nu mai aveau tragere de inima sa o ia de la inceput.
Eu iti dau un exemplu din tenis ca imi e cal mai la indemana.Am intalnit copii fetite,mai mult,care la 8-9 ani vor sa fie pro.Nu mai merg la scoala si joaca tenis toata ziua.Mai mult parintii le sustin si chiar li se pare normal sa renunte la educatie(nu renunta de tot mai fac cate 2-3 ore pe saptamana cu o profesoara care vine acasa).Pana aici totul pare frumos ce e rau sa crezi ca vei avea un campion intr-o buna zi.Ei acum am vazut si copii de 17,18 ani care desi au urmat acelasi sistem nu au facut mare lucru nu au reusit sa ajunga printre cei foarte buni si chiar daca ar putea sa joace la vreun college nu pot pentru ca nici o scoala aici nu te ia daca nu ai si rezultate academice.Nu trebuie sa fi geniu dar sa fi in stare sa treci niste teste.Ei bine acum fetele astea se chinuie pe cate o curte de tennis cu copii de 5,6 7,8 ani si perspectiva de mai bine ioc.O sa ziceti ca din tenis se fac bani da,de acord cu voi dar nu la nivelul lor.Daca ar fi mers pe o cale de mijloc ajungeau si cu un serviciu bun si cu tenisul ca hobby.
Ca sa trec la concluzie ca m-am intins de nu se poate,voi ganditi foarte bine sa fie Alex pregatit la toate si daca iese ceva cu matematica ar fi un avantaj in plus.Dar categoric sa nu neglijeze tortal restul mai ales sportul, ca asta il ajuta sa ii mai respire creierii .
Sanca vad ca nu ai mai zis nimic.Iti tin pumnii sa rezolvi repede.
Katy
ralualexandrei spune:
De cateva zile ma invartesc ca un caine in jurul cozii,tot vreau sa scriu si nu-mi vine ca doar voi de atata timp ma cunoasteti,incat nu as putea sa trec sub tacere motivele pt care ne aflam intr-o stare de oboseala fizica si psihica si eu si sotul.
Si zic ca scriu azi sau maine si tot asa.
Mai fetelor ca tot ziceati ca viata bate filmul apai aflati ca eu sunt in pliiina telenovela,socra-miu a fugit de acasa ,cu amanta,dar ce amanta!!!una care miroase a balega si transpiratie si e paroasa ca un babuin,noi toti INTERZISI,omu are 54 de ani,afaceri,5 nepoti trei copii;soacra e isterica ,pe jumatate nebuna din cauza socului,suna telefoanele la noi ca in gara de nord,sotu daramat,cumnatul la fel,vorbim ore intregi la telefon,nu va puteti imagina asa o nebunie,basca,sotzul a ramas sa dirijeze totul la firma in lipsa socrului si se descurca el dar daca ar putea sa se cloneze ar fi perfect,in mare cam asta e asa ca am decretat 3 zile la munte noi si copiii,nu mai pot, sa fuga cine vrea,sa se darame cerul ,dar e deja a doua saptamana de teroare si eu nu mai pot.
Ana acum sa-mi zic si eu parerea:corect procedat,as fi facut la fel ca tine si ca Marius,iti dai seama ce rar si pretios e un barbat ca Marius,mie asa mi se pare,acordamulta atentie lui Alex si il preocupa realmente viitorul copilului,bravo lui.
Fetelor ma scuzati ca nu va iau pe rand insa am asa o nebuloasa in creier,in ciuda faptului ca am citit toate mesajele nu am retinut mare lucru.
Vorbim cand ma intorc.Va pup pe toate!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Sanca spune:
Katy, sigur ca am am o gramada de scris, numa ca a trebuit sa ma organizez un pic. Acuma ca am rezolvat partial problema cu amenda, pot scrie in tihna. Zic partial pentru ca politia americana nu accepta contestatii la ameni via email sau fax. Numa prin posta sau in persoana, ca in evul mediu. Si in Stockton nu conduc, asa ca azi am pus scrisoarea la posta, certified, sa am documentatie ca au primit-o. Si am scris scrisoarea, dar am semnat-o in numele sotului, ca masina e inregistrata in numele lui, si o conduc eu. Iar masina pe care o conduce el, e inregistrata in numele meu. Ca la noi, la nimenea… In concluzie, cu toate ca e masina sotului, e responsabilitatea mea sa ma lupt cu birocratii.
Ana, uite opinia mea, cu problema pe care o ai. Si in acelas timp vreau sa ma explic la ce am scris acu cateva pagini, ca in opinia mea, un copil beneficiaza din cat mai multe concursuri. Dar nu stiu daca am adaugat – atata vreme cat se distreaza si o face de fun. In momentul in care copilul a inceput sa oboseasca si sa dea semne de saturatie, e timpul de schimbat ceva. Deci eu zic ca ai procedat bine, si i-ai zis profesoarei de matematica ce trebuia. Cum zice si Katy, am vazut si eu aici multi americani “burn out” – ajunsi la un nivel de saturatie, si oricat de buni ar fi, pierd interes total in ceea ce fac, si cu asta basta. Eu i-as zice profesoarei, ca Alex v-a continua cu concursurile atata timp cat o lasa si ea mai moale, sa nu-l streseze si sa mearga ca la o distractie. Iar cu sportul vreau sa zic, ca m-a iritat la sange. Un copil care face sport da rezultate mai bune la invatatura.
Agho, imi pare bine ca te-am distrat cu zemurile mele…. Sa stii ca nu o sa traumatizezi copilul daca o scoti in clasa a V din colectivul ei. Debea de acum incolo se fac prieteniile de catarama, si plus de asta la Tonitza vor fi impreuna pana la sfarsitul liceului, asta in cazul in care decizi sa o tii in aceiasi scoala. Asta vara cand am fost in tara, plina de melancolie am intrat in curte la ateliere. Tipa de la poarta, a inghitit acritura si ne-a lasat sa intram pana in spate. Clasele nu le-am vazut, dar cladirile pe afara nu pareau mai erodate de vreme.
MqqM si Mara, pai hadeti sa facem o mica reuniune a DC-istilor, ce numa Ana sa aibe parte de petreceri si reuniuni? Sper sa tina vremea asa, ca e o placere sa stai pe afara. In mai si iunie e cenusiu si cam depresionant in San Diego, dispare soarele, si sta inchis, un cer gri…. Parca astepti sa ploua din clipa in clipa, dar nu cade nici un stop. Dar e frumos si atunci, ca nu te arde soarele….
Mihaela, super pozele cu crocusii. Am avut si bulbi in gradina, dar nu a iesit nimic din ei. Mie mi-au inflorit narcisele, anul asta am 3. Astept sa se deschida si freziile, favoritele mele. Cat despre facutul bae in Baltica, eu nu prea te vad nici in luna august. Eu in oceanul Pacific am intrat in primii ani de America, dar acuma, il gasesc infiorator de rece. Singurii pe care-I mai vezi aventurandu-se in apa fara wetsuite sant turistii din statele cu ierni serioase.
Mikki, bine ca s-a reparat calculatorul. Dar tu ai probleme frecvent cu scula. Poate e ca joci prea mutl Quest, sau cum se numeste jocul …
Andra, a fugit socrul cu un babun... Buna, buna faza. Si macar s-au dus si ei undeva mai tropical??? Pe o insula in Grecia? Mai dar ce Don Juan aveti in familie. Sa ne tii la curent cu situatia e ca haioasa si buna de urmarit....
Fetelor maine e vineri. Sambata avem Kite Festival, - (Festivalul Zmeelor?) Deci corect este asa – un zmeu, doua zmee? Articulat la plural este Zmeelor sau Zmeilor?
Uf, dificila e romana asta…
CriPOD spune:
Sanca, aia de au 7 capete sunt zmei, alea de's kites sunt zmeie, eu asa stiu. Cu toate ca zi zmeurii is super, iar zemurile sunt la supper. Iata, iata ce mai jonglerii pot eu. Bine c-o rezolvi cu amenda. Ce ziceam acu' ceva vreme, parc'a dat strechea'n astia pe aici, ca pe mine m-au terminat psihic pe principiul: if anything can go wrong, it will.
Io vin la intalnire, numai sa gasesc un pret mai bunicel. Katy, tu ce zici? Haha, numai de-o intalnire sunt mai nou, am intrat in rezonanta.
Mihaela, la casa cealalta era plin de crocshi, foarte frumosi sunt. Aici inca nu stiu ce m-asteapta ca e totul sub zapada de cand m-am mutat. Apropos, ziceai ca vrei si tu, nu o duci pe toata? Maine primim iar, ce mai martisor, ca n-am mai vazut solul de 6 luni decat in pozele tale.
Katy, a mea are adesea puseuri de studiat dupa ce-i sting lumina, pe mine ma frustreaza serios.
Andra, desi imi dau seama ca toata povestea asta are implicatii de care noi nu stim, nici io n-am putut sa nu rad de descrierea ta. Vezi, puteai sa te descarci mai devreme, poate cu un ras te mai re-incarcai. Relax placut. Babuinul nu-i maimutza aia cu kuru' rosu ca o buba? , sorry, nu m-am putut abtine.
Noapte buna, copii!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
Ana68 spune:
Salutare,
Agho,pai succes Anei la Tonitza...daca vrei s-o inscri acolo,ar fi si pacat sa se piarda talentul fetei!In ce priveste treaba cu Alex,asa e cum zici.Chiar profa lui mi-a zis exact ca tine,ca i-a "mirosit" talentul si de aia a tras pe el.In schimb eu nu pot fi de acord cu intelegerea din partea celorlati profi.Ma rog,asa s-o proceda,insa eu nu tin neaparat sa am un geniu in casa ,la mate,care habar nu are sa faca acordul predicatului cu subiectul.Vedem maine rezultatul muncii depuse.
Flower,pai cine crezi ca se baga sa-ti garanteze viitorul copilului?Nu stiu ce va mai fi,imi e si teama sa ma gandec ce le va putea coace mintile bolnave ale viitorilor ministri ai educatiei si cine stie ce aberatii vor mai fi.Ma impac cu ideea ca Alex e constiincios si oarecum lucid in ceea ce priveste scoala,a realizat ca nu trebuie sa fie geniu.
Mqqm,multumesc de vorbele bune...ce sa zic?O sa ne adaptam din mers,n-avem incotro.Sper ca toata tevatura asta sa fie cu happy end.
Of,Miha...imi pare rau de cuiul asta care-l aveti cu casuta.Sper sa reusiti sa faceti in timp ceea ce v-ati propus si ca proprietarul va fi om cu suflet,sa inteleaga situatia.Bafta!
Katy,chestia cu burn out...eu nu prea o inteleg,dar o iau ca atare in sensul ca daca acolo se poate,asta este.Intr-un fel e o situatie interesanta.Insa aici inca nu-i posibil asa ceva si ma gandesc ca de s-ar putea sau chiar exista asa ceva,dupa mintea mea si cum vad eu lucrurile,imi imaginez ca cei ce dispun de resurse financiare sigure si mari isi pot permite asta.Profa de mate nu-i in varsta,e o tipa intre 35-40 de ani,e deschisa la minte...mi-am dat eu seama din cat am stat de vorba cu ea,o tipa cocheta,simpatica si chiar frumoasa.Exact asa ne gandeam si noi,cum scri tu:Alex aloca mult timp matematicii,dar ce ne vom face cand va fi dezamagit de rezultat,dupa cata munca depune?Buna concluzie ai si subscriu la ea:Alex trebuie sa fie macar pe o linie de mijloc la toate materiile si daca iese ceva si din mate...cu atat mai bine.Multumesc de sfaturi!
Andra...m-ai socat cu aventura socrului tau...ce-o fi fost in mintea lui?Mergeti,oameni buni,sa va relaxati,ca o luati razna.Imi amintesc de bunicul din partea tatalui meu(era de fapt tatal vitreg al tatalui meu)care cam ca socru tau a facut.Numai ca bunica mea era o femeie apriga,care si-a rezolvat singura problema,a caftit-o pe mandra si pe bunicu' si l-a readus cu picioarele pe pamant.S-a dus peste ei,stia unde stau amandoi.Cu Alex...ma bucur ca esti in asentimentul meu si sa sti ca intradevar e mare lucru si de apreciat ca Marius e omul care isi face griji si se intereseaza de educatia lui Alex.
Anca,eu am incercat sa-i explic profei de mate exact cum spui tu...nu stiu cat a inteles,caci ieri au lucrat foarte mult,la scoala,undeva la peste 100 de exercitii.Sa treaca si concursul de maine si am inteles,din ce imi povestea Alex aseara,ca va reintra in programul normal,abia asteapta sa faca sportul.Nu stiu cum va mai fi.Intr-un fel imi doresc sa ia un loc fruntas maine si pe de alta parte imi doresc sa nu resuseasca sa poata merge la faza nationala.In alta ordine de idei,sa nu uiti sa pui poze de la festivalul cu zmeele...te rog!
Ei dragelor,va multumesc inca o data la toate de vorbele bune si sfaturi,sunt super bine venite si una peste alta mi-au dovedit ca nu sunt plecata cu pluta si ca am gandit corect.
Noutati ar fi ca azi o sa ma intalnesc cu Brenda(brendamitran) daca va mai amintiti de ea si cu fetita ei Diana.Azi dimineata au ajuns la Timisoara,iar maine Diana merge la un concurs de dans sportiv aici.Sper sa nu uit sa fac poze...sa nu uit aparatul acasa.
Va pup si va doresc un week end excelent.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ralualexandrei spune:
Brendei spune-i ca nu am uitat-o,sa mai intre si ea pe aici.Asteptam poze cu Diana.
Mai fetelor aveti perfecta dreptate ,situatia daca n-ar fi tragica,ar fi comica,din pacate eu nu o pot privi cu detasare din cauza sotzului,pt el a fost o grea lovitura avand in vedere ca el este un familist convins.
Am ras la faza cu babuinul,asa e are fundul rosu,si asta cred ca la fel.
Abia astept dupa amiaza sa plec ,sa nu mai aud telefonul.I-am promis Mariei ca o duc la herghelie sa calareasca poneii si sa vada caii daca avem bafta poate calarim si noi un pic dar nu prea cred ca mereu sunt rezervate toate locurile.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
flower-power spune:
Ana ,quot erat demonstrandum ,adicatelea ti-l invoieste ea dar vorbeste sa-i si dea note mari ?Presupun ca stie si ea ca notele conteaza .Sau daca ii e ei convenabil e suficient ? S-apoi mai sunt si alte materii la care se da concurs , in afara de mate...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
mikimihaescu spune:
Hai ca m-am mai linistit, am recuperat cate ceva, acum fac backup in fiecare zi sa nu mai patesc nimic.
Ia sa vad ce am retinut:
Ana68, si eu am urmarit talk showul ala, ce am retinut eu m-a speriat cu religia. Au dat citate din manualul de religie clasa 7 si era un capitol intreg despre inormantare, cum se spala mortul, cum se face priveghiul, slujba, brrr. Eu nu vreau sa invete asa ceva copilul meu, ca nu l-am dat la seminar. Asa ca de la anul o sa il retrag de la aceasta materie, ca si asa aveam un cui impotriva ei. de fapt nu impotriva materiei ci a manualului.
Distractie placuta la intalneala si asteptam poze cu tine si cu Brenda.
Sanca, hardul a crapat dar nu credca de la Conquiztadorul meu, mai degraba a luat virusi de la vreun site pe care circula fi-miu in cautare de parole la jocurile lui de pe psp sau ps2. Eu nu m-am mai jucat de mult, ca m-am ofticat ca copiii aia mici ca am pierdut de 2 ori la rand la intrebari stupide care numai de cultura generala nu erau.
Andra, distractie placuta la calutzi, dar unde e herghelia asta?
Agho, sa stii ca lui fi-miu i-au placut cartile alea cu mistere din roma antica, a terminat primul volum si a inceput pe cel de-al doilea. Mai exista si al treilea? sper ca am retinut bine si tu erai cu pontul asta. Oricum ai recunostinta mea vesnica pentru toate ponturile astea.
Cam atat am retinut, pe celelalte fete le pup pe toate si mai citesx din urma sa le raspund si lor.