Copii de 1995-1998 (15)
Raspunsuri - Pagina 7
katy spune:
iara am ramas in urma.Am citit dar m-am chinuit aseara cu un mesaj si n-am apucat sa il trimit.
mqqm felicitari pentru premiu. .Eu una cred ca si critica asta constructiva a noastra e buna.Ana a inceput sa isi impuna standarde diferite de anul trecut.Repetam intr-o seara niste cuvinte mai dificile (habitat,microorganism..)inainte de culcare,i-am stins lumina si peste 15 minute cand m-am dus la ea am gasit-o cu cartea in mana zicea ca a vrut sa mai repete o data definitiile.Nu am zis nimic ca nu o loveste prea des chestia asta cu constiinciozitatea(mama ce cuvant am scos).
Sanca imi pare rau pentru tine.Stockton ala e pe aici pe undeva.E pe locul unu la foreclosures asa ca poate s-au gandit sa faca bani din altcevaBafta la telefoane, sa dai peste unii mai descuiati la minte care sa priceapa ca au incurcat borcanele.Uita-te pe hartie trebuie sa scrie tot, de la felul masinii ,nr,culoare.Am avut o prietena care a scapat de amenda(desi o merita ca stia ca ii expirase timpul)dar care a avut inspiratia sa gaseasca scrisa alta culoare la masina pe amenda si a contestat.I-a sunat, a zis ca masina ei are alta culoare decat ce au scris ei acolo si a scapat.E drept amenda aia era de 40$.Chiar asta de ce e 300?Mi se pare aiurea.
agho incurajeaza-o pe Ana daca e talentata.Eu am facut scoala de muzica separat de scoala generala(sau in paralel)si aveam colegi care luau lectii de desen acolo.Erau foarte pasionati de ce faceau.Erau mult mai relaxati decat noi ceilalti care cantam la instrumente.Noi dadeam examen la sfarsit de an, ei aveau expozitie si erau cei mai laudati.Si asa cum spuneau fetele ii dezvolta mult si alte aptitudini legate de arta decorativa,culori,moda etc.Imi aduc aminte ca ii rugam pe ai mei sa merg la cateva cursuri de croitorie ca tot nu imi ieseau tiparele din Burda asa cum vroiam eu pana la urma am mers la o vecina si mi-a explicat cateva reguli de baza.Am fost tare mandra de prima mea pereche de bermude,nu-mi prea placea materialul(din cel ales initial au iesit pantaloni scurti)dar i-am purtat cu placere.Inca o data poate gasesti niste clase in afara scolii daca te indoiesti sa o inscrii la liceu de arta.
katy
Ana68 spune:
Wow,dragelor,ce harnice ati fost la dat din degete pe tastatura...sa nu mai tin pasul cu voi...
Va multumesc la toate de aprecieri,saru-mana si ma bucur ca v-au placut pozele si filmele.
Flower,sa sti ca eu nu stiu sa ma dau pe gheata cu patinele,d-aia nu eram in actiune.Eu eram cameramanul...asa ca mi-am zis ca decat sa ma puna aia la platit pagube si daune de spart gheata,daca cad acolo...mai bine stau pe margine la un ceai si filmez.
Mqqm...a crescut mandra si pe masura ce creste,cresc si talentele ei de printesa.Felicitari Dedelinei pentru premiul castigat!Eu o vad ca o mare realizare si ma bucur ca ai incurajat-o...
Anca,deci si acolo ca la Romania...poate avea nevoie de ochelari militistul care ti-a intocmit amenda..partea proasta este ca trebuie sa umbli si sa pierzi vremea acuma cu birocratie,timp si bani azvarlite aiurea.Sper s-o rezolvi.
Agho...hehehehehehe...sincer nu ma asteptam ca tortul sa fie chiar cu cogniac.A fost luat pentru toti si in special pentru Alex,ca era ziua lui doar.Vanzatoarea mi-a zis ca are aromade cognac,ar cand am gustat acasa,nu era aroma,ci chiar cognac.Eeeee,nu mult...dar gust destul.L-am cumparat de la o cofetarie din Timisoara,una renumita,se cheama Codrina.Cu martisoarele eu nu ma agit,am cumpaat doua pentru educatoarele Luanei si atat.Aaaaa,si Luanei i-am luat un clown,i l-am si pus in piept,ca eu nu mai aveam rabdare..mama nebuna!Alex nu e fan daruit martisoare,asa ca il las pe el sa aleaga daca vrea sau nu sa dea la cinea si o sa-i dau bani sa-si cumpere.
Miha...saru-mana!Pai daaaaa,sunt mandra de ei,ca mi-s lumina ochilor...Ma bucur ca Diana s-a simtit extraordinar la meci,bravo ei ca-i place fotbal.Surorile mele erau la varsta Dianei in echipa de fotbal a scolii,nu se tinea campionat fara ele...hehehehehe.Cu casuta,ma gandesc ca e o mare prioritate pentru voi,dar dau si eu cu parerea sa mai asteptati pana iti vei gasi si tu ceva de munca si atunci cu doua salarii se mai schimba situatia.Asta in cazul in care nu arde si nu frige si nu trebuie musai sa va mutati de unde stati acuma mai repede.Succes!
Miki,spor la sapaturile pentru munca recuparata!
Mah fetelor,ma plang iara la voi,ca ieri m-am izbit de o problema cu doamna de mate.Iata cum shade treaba:nu stiu daca va amintiti ca inainte de faza locala la olimpiada de mate,doamna de mate a lui l-a invoit o saptamana de la scoala ca sa lucreze mai mult(sau asa ceva,ca nu-mi mai amintesc daca chiulul a fost atunci sau mai recent).In fine,n-am zis nimic,am fost pusi in fata faptului implinit,a stat flacaul acasa si a muncit la mate,a bagat ca MIG-ul pe pista.Va povesteam eu...In fine,acuma tot face pregatire,de mai mult de o luna de zile,pentru faza judeteana.Si trebuie sa acopere si gaurile de la celelalte materii,ca luni seara l-a ascultat Marius din caietele de clasa si era cam pe langa.Ca exemplu:la geografie habar nu avea sa explice ce sunt meridianele si paralelele(Anca sa nu mai zici ca Elliot e aerian),la istorie raspundea tot pe langa,la romana habar nu avea definitia adjectivului scrisa cu alta culoare in caiet,la engleza caietul sangereaza de cat e facut cu rosu de doamna lui....si mai pot continua.Marius s-a suparat pe el,are dreptate in mare masura si l-a cam pedepsit...i-a zis sa-si invete cat poate si cand vine seara acasa si i-a confiscat mobilul.Acuma eu nu prea m-am bagat,insa Alex se misca incet la teme,nu-i ajunge timpul...insa si volumul de munca e foarte mare.Mi-a zis intr-o seara ca e obosit si ca s-a saturat,pur si simplu,de scoala,ca nu mai poate.Il inteleg.Nah,bun...si marti seara vine de la scoala si imi zice ca profa de mate i-a spus sa nu mai mearga toata saptamana la scoala(saptamana asta),ca il invoieste ea si ca vorbeste cu profii sa nu-l asculte si alea-alea,ca sa stea acasa sa lucreze numai la mate pentru 1 martie.Si l-am intrebat daca asta vrea.Alex mi-a zis ca ii este greu sa recupereze singur p-orma gaurile din memorie unde trage chiulul si ca colegii lui au note multe,el cate una si cum o sa recupereze?Si ca s-a saturat de mate asta si de doamna ca il piseaza atata,ca ii e sila deja de mate,ca i-a ajuns pana peste cap...si ca invata si baga la greu mate ca stie ca asta ii e viitorul,ca de nu va fi bun la mate nu va putea ajunge sus.Ca de fapt lui ii plac mai mult geografia,istoria,biologia...cam astea.Si ca ce sa faca el,ca nu vrea sa mai chiuleasca,chit ca-l invoieste doamna de mate.Si i-am spus ca nici eu nu sunt de acord cu asta si ca sa-i spuna profei la modul cel mai dulce si mai frumos cu putinta,sa o roage sa nu se supere si sa-i explice ca nu se poate descurca singur sa recupereze la materiile unde lipseste,ca lucreaza foarte mult acasa din ce-i da profa la mate si ca nu ar vrea sa aibe probleme cu ceilalti profi.Bun,ieri copilu' i-a spus profei asta si in plus i-a explicat ca si noi am fost de aceeasi parere si ieri ma suna doamna pe mobil si ma ia la iures ca de ce nu sunt de acord cu decizia ei,ca si alte scoli procedeaza la fel si au rezultate foarte bune,ca asa se procedeaza ca sa poate ajunge olimpic,ca ,vezi Doamne!,noi suntem prea grijulii-asa mi-a zis initial-dupa care a completat ca stresam copilul.Mai pe ocolite mai ca nu mi-a spus ca suntem cretini si dementi si ca il obligam pe Alex sa bage materie fara pauza.Doamna vorbeste in necunostinta de cauza,iar Alex nu indrazneste sa isi dea drumul la gura,ca ii e teama sa nu se puna rau cu ea.Si i-am explicat doamnei si de meridiane si de caietul de engleza si ea tot insista ca o sa discute ea cu profii sa nu il asculte pe Alex si ca directoarea stie despre ce-i vorba si e de acord....mah fetelor,mi s-a urcat tensiunea la 500...nicicum nu era bine.Cand mi-a zis ca il stresam pe Alex,mi-a sarit mustarul...si i-am zis pe un ton mai rece ca noi nu-l stresam,scoala il streseaza cu atatea materii inutile si aberante si cu profii care au impresia ca materia fiecaruia in parte e cea mai importanta si cer copiilor sa invete la perfectie ineptiile scrise in manualele de doi bani editate in cine stie ce editura rasarita ca cipercile dupa ploaie,no name.Si in plus trebuie sa inteleaga ca stresul a devenit cotidianul de care ne lovim la orice pas,e ca si aerul pe care il respiram,iar Alex este la etapa in care nu are ce face,trebuie sa fie stresat,sa se obisnuiasca cu ritmul,pentru ca eu nu vreau sa ajung la faza in care la prima dezamagire sa vina la mine si sa-mi pice in depresie de sa nu-l mai scot nici cu medicul psihiatru sau,Doamne fereste!,sa-si puna streangul de gat?!A ramas muta o secunda doamna de mate si foarte intepata mi-a raspuns ca daca asta e decizia mea,ea o respecta,dar sa stiu ca Alex pierde foarte mult pe treaba asta,ca ea a muncit extrem de mult cu el si e pacat sa nu se vada rezultatele(am zis ca apreciez din tot sufletul munca si efortul ei si ca ii multumesc mult)si ca,insista,ca asa se face in toate scolile.I-am spus inca o data ca eu si Marius suntem depasiti de materia pe care Alex o invata la scoala,ca ma uit ca curca in lemne la orice stiinta o studiaza el la scoala si ca ,daca tot insista,sa-l invoiasca la muzica,la desen,la religie si asa mai departe.La care ea imi zice ca deja l-a luat de la ora de sport...si Alex aseara imi zicea ca l-a invoit si la geogra si la engleza si la franceza...puii mei,cate ore de mate face copilu' asta la scoala?Sunt eu exagerata,fetelor?Imi venea sa-i spun doamnei ca pe lumea asta nu exista doar matematica,dar m-am abtinut.In fine,s-a incheiat rugand-o sa nu se supere si sa nu-l ia pe Alex in colimatior si sa-l chinuie inutil pentru aceasta decizie,ca va continua pregatirea cu el si cu promisiunea sa munceasca acasa in continuare,dar sa continue sa frecventeze orele.
Imi zicea Alex aseara ca asa ar fi alergat si el la sport cu colegii in curtea scolii....dar a trebuit sa mearga cu ea la pregatire.Ne mai povestea Alex ca atunci cand il ia sa-l pregateasca ,daca e la alta clasa,le da la aia de lucru si se ocupa numai de el.Sau daca sunt la ei in clasa,tot asa,le da la ceilalti de lucru si se ocupa numai de el.
Ma uitam aseara la National TV ,era o emisiune pe tema manualelor si volumului incacat de informatie in scoli...etc,etc...si spunea acolo o cucoana de prin nu stiu ce for inalt...ca a cunoscut un copil,olimpic de mate,care nu a putut intra la liceul de informatica din cauza mediei 7 la sport.Sau un altul care tot olimpic de mate,nu a ajuns la un liceu renumit din cauza religie,unde avea medie mica.Nu e corect si cinstit.Si spunea Marius,catre Alex si catre mine aseara,pe buna dreptate,ca trebuie sa mentina un nivel macar mediu,la toate materiile....ce o sa faca cu diplomele de olimpic si stiinta lui la mate,daca mediile ii permit sa reuseasca doar la liceul agricol,sa invete cum se mulge vaca?
Hai ca m-am aberat la greu aici.....dar trebuia sa-mi spun pasul...Dati-va si voi cu parerea:sunt eu nebuna?Vi se pare corect ce vrea doamna de mate?Gandesc eu prost?Are doamna de mate dreptate?Cum e mai bine?Voi ce spuneti?
Gata,ma opresc aici si astept parerile voastre!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Ana, hai ca incerc eu sa zic cate ceva...dupa cum povestesti, eu am inteles ca Alex e foarte bun la mate. Buuun, eu o inteleg pe doamna ca trage tare de el, ea nu se gandeste decat la matematica ei, e de apreciat ca se ocupa atat de mult de copil. DAR tu si Marius trebuie sa va ganditi in perspectiva la copil...e una cand in clasa a 11-12-a se petrece asa ceva, sa iei copilul de la ore(si pe vremea mea se proceda la fel, am fost si eu luata de la ore pentru pregatire) insa fiecare materie e importanta in felul ei, copilul la 12 ani trebuie inca sa isi faca o cultura generala, e abia la inceput cu limbile straine, unde mai pui ca geografia,biologia si istoria ca si limbile straine de altfel isi cladesc acum baza, daca acum nu invata si nu pune bazele materiilor, mai tarziu se va uita ca vitelu' stii tu...sa ma scuzi, dar asta cred eu. Offff, nu mai spun de orele de sport, unde mai mult l-ar fi ajutat sa-si oxigeneze creierul si sa faca putina miscare, dupa mine asta ar fi fost mai important decat cele 5-10 probleme pe care le-a lucrat in acest timp. Oricum Alex lucreaza in plus mult, e stresat de atata mate deja si dupa mine nu are rost sa intinzi prea mult coarda. Dupa mine gandirea ta e buna, a lui Marius la fel, totul e sa nu se supere doamna atat de rau pe Alex si sa fie soiul acela razbunator, desi daca face asta ea va pierde mult.
In concluzie: ca mama te inteleg perfect, ai dreptate si ai luat decizia corecta sa nu ramana Alex acasa. N-am spus nimic prima data cand ai scris asta, cand Alex a ramas acasa pentru etapa pe oras, dar nu as fi fost de acord daca era copilul meu. Nu avea rost sa ma bag, era decizia voastra si daca ati fost de acord atunci, am inteles...insa vad ca acum il deranjeaza pe Alex, va deranjeaza pe voi si e normal sa luati atitudine.
Eu ii doresc mult succes lui Alex, e la varsta cand inca are nevoie de miscare, de putina odihna, de citit cate o carte. Gandeste-te ca e varsta la care acumuleaza extraordinar de mult, iar a-l indopa numai cu matematica nu stiu daca e normal. Sunt sigura ca Alex stie si va continua sa invete ca sa stie atata matematica cat sa poata sa faca o facultate si sa aiba o meserie...mie asta mi se pare mult mai important decat sa vina cu premii acasa si in rest sa fie "bota". Normal ca sunt importante premiile, ca e o mandrie sa ai asa un copil, dar asta in conditiile in care poate el sa le duca pe toate.
Hai ca mi-am adus aminte de un coleg de al meu de liceu. Era olimpic la fizica, nu invata la nimic altceva, in cl.11-a a ajuns la nationala si a luat locul 3 sau 2, nu mai stiu si a fost cooptat in lotul national, a fost la ceva concursuri internationale. Ei, baiatul asta nu mai invata la nimic(doar la fizica), era cat pe ce sa ramana corigent la romana, cred ca numai influenta profului de fizica l-a salvat. Si era la fel nebunia cu luatul de la ore cand era olimpiada, statea acasa cu saptamanile, si sa vrea el nu invata la altceva. Era bun si la mate, dar nu in asa masura, doar fiindca avea nevoie de mate ca sa stie fizica si apoi la admitere la facultate. Pe vremea noastra cum nu se luau in considerare mediile, contau numai notele la admitere, nu avea importanta ca avea media 5 la alte materii. OK, baiatul a intrat fara admitere la facultate(fiind olimpic si in lotul national) la Fizica la Bucuresti, la cea mai "tare" sectie, la Fizica Atomica...avea ganduri mari. A terminat si n-a gasit nimic sa lucreze, ar fi putut fi prof de fizica dar tocmai asta nu voia, asa ca a inceput sa lucreze cu soacra lui in Zalau la firma acesteia, total paralel cu ce pregatire avea...era un fel de comis voijaor, doar ca pe banii lui cum ar veni.A fost plecat apoi un an in SUA, nu stiu de ce, probabil a incercat ceva in domeniul lui, a revenit acasa si a continuat cu firma. Acum nu mai stiu nimic de el de vreo 10 ani e drept, poate ca intre timp sa-si fi realizat visul...cine stie.
Ei cam asta am avut de spus, sunt si eu curioasa de alte pareri, abia astept sa apara fetele...sper ca am fost coerenta si ai inteles mesajul pe langa celelalte aberatii .
ah, Mara e flower, mi-e mai usor sa o "strig" pe nume .
Sanca, m-ai distrat cu zmeurile ...pluralul e zmeie. Las' ca si io mai fac greseli si vorba aia, am stat 36 de ani in Ro...apoi deja incep fetele, sa te tii!
Pup la voi toate!
vorbe de copil...
Hobby
Ana68 spune:
Mihaela,am citit cu mare atentie tot si constat ca esti in asentimentul celor scrise de mine...si mie mi se pare exagerat de mult cat munceste Alex,tocmai d-aia ii interzicem in week end sa se atinga de cartile sau caietele de scoala si il gonim,uneori,la propriu ,din casa,ca sa zburde,sa se joace....sa vina in casa doar daca ii e foame sau are vreo problema...
Gasesc ca nu te poti pune cu sistemul...faci pisu contra vantului,sti ce urmeaza...Apropos de ce povesteai de fizician,Alex e constient de aspectul asta,stie,chiar imi povestea despre asta si e ca in exemplul,aproximativ,cu olimpicul care n-a ajuns la informatica din cuza sportului.
In urma cu vreo ora m-a sunat doamna de mate,am vorbit cu ea,ma sunase sa ma intrebe ce e cu Alex,ca ea il astepta si nu mai sosea.M-am speriat olecuta,intr-un final a ajuns si el si am mai stat de vorba ,i-am mai povestit una alta...printre altele mi-a zis ca se va reveni la sistemul cu admitere in liceu,sa se renunte la testele nationale...si mi-a mai zis ca ei i se pare ca Alex parca nu mai vrea sa invete...Hm,i-am zis ca Alex este foate obosit,ca a avut un inceput de raceala,ca am impresia ca sistemul li imunitar e cam zero si mi-a recomandat sa-i dau Imunostim.I-am zis ca Marius i-a cumparat aseara Centrum,cu luteina,sa ia o pastiluta pe zi si zicea ca stie ca e bine asa.
Ma rog,foarte frumos am vorbit,parca discutam asa...ca noi fetele despre copiii nostri,ca mi-a zis ce-i da si ea fiicei ei....si mi-a dat dreptate(sper sa fi fost sincera) ca Alex e obosit si a adaugat:"si eu atata am tras pe el,recunosc,cu pregatirea...." Nah,nu aveam cum sa zic ca asa e...am zis doar ca e prea mult de munca si nu numai la mate,ci la toate materiile si ca abia asteapta vacanta.Ca poate e si astenia de primavara de vina..si a recunoscut ca si ea e afectata,ca are ameteli...
Hai ca iar m-am intins ca baleguta...Multumesc Miha de sfat si asa e cum zici:daca nu are si oleaca de cultura generala,se uita ca vitelu' la poarta noua,mai tarziu...se poate sterge cu diplomele la cur...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
Miki, daca ne-ai explicat am inteles mai bn ca nu ne parasisesi decat pt. ca ai avut probleme. Chiar imi pare rau ca acum ai mult de recuperat. Daca am lipsit o luna si... inca n-am ajuns la zi cu treaba. Stii cum e, parca mergi in gol.
Sanca, am uitat, sa-ti rezolvi cu bn neplacuta intamplare! Si cu "zmeuri" m-ai amuzat,mai ales ca ai scris "zemuri" din greseala si ma gandeam la zeama care zboara... Si de fapt tu ai scris corect Alexandrescu (prenumele e Grigore), iar eu am zis gresit.
Ei, Mihaela! Succes, succes cu casutza! Si e fain ca Diana s-a distrat. Mie chiar nu-mi plac filmele horror, nici platita.
Mqqm, da, m-am reptat cu ce-ai zis tu, dar mi-a prins bn ce-ai zis tu si fetele. Si sa lucrezi mai mult in directia in care cineva poate excela, asta chiar mi-a placut.
Ei, si la toate va spun ca azi-dim. a vorbit cu d-an invat. ca tot mai sunt niste concursuri de creativit, care implica si desen si am intrebat-o ce parere are de Tonitza...adica din cls. a V-a ...Mi-a zis ca e de acord. A zis DA. Scurt. I-am spus ca din cls. a V-a si-a zis DA...Eu ma tot gandeam c apoate zice ceva de colegii Anei, ca ar trebui sa se desparta de copii...Nimic de genul acesta.
La metrou, in statie, am vazut o fata draguta cu tubul acela cu care umbla levii sau sutd. de la arhitectura/desen. Am vorbit cu ea tot drumul, a fost amabila, mi-a dat detalii despre ce fac, ea fiind cls. a X-a. Si ea mi-a spus ca sunt care vin doar pt. colegi, etc. si nu invata, dar sunt si colegi care studiaza intens. Deci fiecare cu "puii" lui. Ea a facut din cls. a VI-a la sc. la Tonitza. Mi-a zis ca sunt prof. buni, ca s eface scoala, o zi pe sapt. fac atelier: o data desen, o data modelaj, o data pictura. Si se reiau.
D-ra eleva mi-a mai spus ca ea fost la un club al copiilor si ca acolo a invatat multe. Oricum, pt. cls.a V-a se dau niste examene de desen, natura moarta, modelaj. Trebuie sa aflu detalii.
Katy, (si tu o artista? ), la scoala de muzica si arte plastice, Ana n-a mai vrut sa mearga. Plus ca ea sufera dupa timpul ei liber. Daca ar face in timpul programului scolar, cu toti colegii, ma gandesc ca si-ar gasi calea, directia...Si cand va creste, daca ar avea o alta optiune, se pare ca se poate, pt. ca tot d-ra eleva de la Tonitza mi-a zis ca au fost absolventi care au mers chiar si la medicina ori in alte domenii total diferite.
Ana68, dupa cum vezi, Alex exceleaza la mate. Ma bucur ca prof. ii place sa lucreze cu baiatul tau. Daca si ceilalti prof. sunt intelegatori, n-ar trebui sa te ingrijorezi. Sigur, in situatia in care apar goluri, e mai greu pt. Alex sa suplineasca.
Cred ca in prima faza, d-na prof. a avut in vedere un singur obiectiv si le-a uitat pe celelalte: odihna, timpul liber al cop. tau, nevoia de sport etc. Iti dai seama ca se bucura ca a descoperit un copil talentat si de aceea trage atat de el. Daca nu i-ar fi "mirosit" talentul, nu s-a fi ocupat atat. Poate ca si ea si-ar fi dorit sa fie asa chiar fiica ei.
Din emisiunea de-aseara am zarit ceva, dar cum nu mai am rabdare sa ascult dezbateri in van, n-am stat sa vad. Sper sa se schimbe sist. de admitere, uff, nici nu stiu ce-o fi mai bn. Oricum, e aberant sa fii bun la mate si sa ratezi un liceu bun din cauza sportului etc.
Sau sa fii bun la sport si sa nu intri la liceu sportiv ca nu ai medie mare la mate etc.?...
flower-power spune:
E o efervescentza pe-aici
Harnicutze ca niste furnicutze Se vede c-a venit primavara
Haide mQQm-icuta cum poti sa te alinti asa ??!!Se poate ?Nici macar ca falsa modestie nu s-accepta .Nu mania pe Dumnezeu ...Teoria ca teoria da pe noi praftica ne omoara , de fapt ne obliga la asta sistemul ...Trebuie sa fim buni la de toate ca notele conteaza la a accede mai departe .Cel putin la gimnaziu asta e valabil. Vai de capul nostru .Ce vremuri ne-or mai astepta si pe noi...
Felicitari pentru Dedi ,chiar e un copil deosebit si n-O mai barfi ca nu exceleaza . Pai daca tu spui asta altii ce sa mai zica?
Anca,faci bine ca ti-ai propus sa nu te mai amarasti Si ia zi ,merge ?Oricum te-au ajutat si police -men- ii ,ca ti-au dat altceva de lucru
Asa ,si nu ne mai ademeni atata cu soarele si gradinatitul ca acusi te trezesti cu mine pe cap . Destul ma 'enerveaza' Miha cu crocushii ei alb galben si mov
Ana ,draga pai de ce crezi tu ca pusei intrebarea ?Asteptam sa ne povestesti cu spartul ghetii ceva... Nu ca eu as fi prea departe...Cat despre trebusoara cealalta ,ti s-o fi tras de la emisiunea de la National(glumeam) .,ca si eu am vazut-o si c-o seara inainte si p-aia de la TVR 1 .Vai de capul nostru si de al copiilor nostri...Ai facut bine in opinia mea ,ca daca-ti garanta profa si intrarea la liceu mai ziceam...Asa ,si ce zicea de intrarea la liceu ?Ca nu se va mai tine cont de note ?Miram-as, nu prea cred sa dea ei din mana cu una cu doua gaselnita asta ?Altfel cum si-ar mai recruta personalul de la meditatii?? Sunt constienta ca numai cu presiune mare din partea parintilor se va sparge buboiul asta .Altcu7m ,ei n-au nici un interes .Trebuie sa invatam sa ne facem auziti si sa ne cunoastem drepturile...Am luat-o razna ?Nu e retorica .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
agho spune:
Fl_power...ideea e ca Dedi chiar exceleaza la mai multe Problema e in alta parte...Mqqm stie sa-ti zica mai bn.
CriPOD spune:
Ana, eu ma abtin sa-mi dau cu parerea sa nu dau cu bata-n balta, pt ca singura mea experienta cu sistemul scolar din ro este doar pana la grupa mare, si asta acu' mai mult de 10 ani. Asa ca tot ce as putea face e sa imi dau cu presupusul si sa emit teorii, desigur. Dar eu va doresc sa gasiti echilibrul foarte necesar.
Agho si flower, adevarul e ca la scoala fetei a excela inseamna mult mai mult decat a fi bun la ceva. Sunt sigura ca ma influenteaza asta si uit adesea circumstantele. Vorba profesorului lor de matematica de la prima prezentare in fata parintilor in septembrie. "Desi toti sunt buni, orice am face jumatate dintre ei vor fi sub medie."
miki, eu sunt alaturi de tine, imi dau seama cum ti-a cazut si tie moralul odata cu hardul. Ai toata simpatia mea !
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
mihaela_s spune:
Hai sa va arat cum e primavara pe la noi...mara, sa nu te oftici la crocusi, admira-i doar!
agho, ma bucur ca uite ai gasit asa repede raspunsul la intrebare: d-na invatatoare e de acord sa mearga Ana pe calea artei, norocul ti-a suras si ai vorbit si cu eleva aceea azi, ce spunea ea suna tare bine, nu?
miki, te asteptam mai des atunci!
Ana-Maria, ca am uitat dimineata sa-ti spun...din pacate e musai sa cumparam ceva. Apartamentul unde stam trebuie sa-l eliberam pana in iunie, contractul expira la sf. de mai. Stiam asta de cand am venit aici, dar pana sptul meu nu avea contractul pe perioada nelimitata semnat, nu puteam lua creditul. Asa ca de aceea abia acum am putut sa incepem cautarile. E tare presant, iti dai seama ca daca puteam ramane aici, nici nu ne trecea prin cap sa ne avantam la asa ceva pana nu aveam 2 salarii. Insa chirii nu gasim, trebuie sa cumparam. Inca nu avem raspuns de la casuta, agentul a anuntat proprietarul si acesta a zis ca mai asteapta sa vada daca nu mai apar oferte si se mai gandeste. Pana atunci vom merge sa vedem 2 apartamente si inca asteptam...
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Frumos ,Miha...
Mi-am incarcat sufletul de lumina si culoare...
Multam fain
Si mi-a mai placut si crocusul ala mic cu caciulita roz
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES