Copii de 1995-1998 (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Uaaaaauuuuuu...Miha,ce de vesti grozave!Mah,care din voi ati halit...oareshce sau ati facut in scaldatoare?!Zau ce bafta maxima ati avut cu casuta aia si vanzatoarea!!!!Nah,se confirma ce scriam eu acu' vreo cateva pagini in urma,ca nimic nu-i intamplator pe lume si ca stopul ala de atunci a avut rostul lui,vezi?Sa fie intr-un ceas bun,sa stapaniti sanatosi casuta si sa traiti fericiti in ea!Felicitari!
Agho...poate ca pana la urma profa de engleza va aprecia desenul Anei,e un efort si ,cred eu,e ceva foarte original!Iar sotul tau e de pomina,zau asa...simpatica intamplare...ma gandesc ce reactie au avut persoanele respective citind sincere condoleante de martisor...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Uraaaaa Mihaela,ti-am zis eu ca am asa un feeling,dar nu ma asteptam sa se rezolve asa frumos si bine,nu pot sa-ti descriu in cuvinte cat de mult ma bucur pt voi.

Reteta de cozonaci:
Ingrediente:
8 oua
2 kg de faina
1/2L de ulei
1L de lapte
1/2kg de zahar
75gr drojdie
1/2kg de nuca
1plic cacao
esentza de rom,vanilie
coaja de lamaie si portocala
putina miere
Faina o rastorn intr-un lighean mare,intr-o olicica pun tot laptele cu zaharul si le incalzesc un pic,intr-un castron pun drojdia si o faram cu furculitza,adaug putin lapte incalzit si dizolv drojdia,iau din faina si amestec cu drojdia si laptele,las maiaua la crescut.Separat intr-un castron pun 4 oua cu tot cu albus si 4 numai galbenus,albusul de la ele il pun intr-un castron mic si -l bag la frigider.Ouale le amestec cu toate mirodeniile.
Cand maiaua a crescut amestec tot ouale, maiaua ,faina,laptele il pun treptat pt ca daca faina e umeda pun mai putin,daca e bine uscata il pun pe tot,pui atata cat sa nu se incleieze aluatul,daca e prea moale nu mai pui lapte.
Amestec totul si incep sa pun ulei cate putin,pun putin framant,iar pun iar framant,pana aluatul se omogenizeaza si se desprinde de lighean.Atunci incep sa-l bat pe masa,il bat apoi iar il pun in lighean adaug ulei,framant iar il bat,pana incorporez tot uleiul.Totul dureaza cam juma' de ora.Apoi il pun la loc in lighean si il las acoperit ,la crescut intr-un loc cald,fara curentzi reci de aer,cam o ora.
Incing cuptorul si las focul mic,tavile de cozonac le imbrac cu folie de aluminiu,ung masa cu ulei si iau cate o mana de coca pe care o intind cat de cat pe masa cu mainile,in interior pun albusul de la frigider batut cu putin zahar,rom si nuca pisata si cacao,rulez,mai iau o bucata de coca si procedez la fel,le impletesc si le pun in tava,le ung cu ou batut si ii dau la cuptor o ora.Cand s-au facut ii ung pe deasupra cu miere.Ies cam 4 cozonaci mari.
Pasca tot din aluat de cozonac intind o foaie intr-o tava de friptura,o las juma de ora in tava sa creasca si pun apoi amestecul de branza grasa cu ou, deasupra.Fac cateva snuruletze din coca si le pun
Amestecul de branza la o tava il fac asa:
1kg de branza grasa
500gr de stafide pe care le pun de cu seara in ap calda cu rom
zahar cam 1/2 kg
esentza de vanilie
6 oua
bat ouale le amestec cu branza,zaharul ,stafidele si esentza de vanilie.

Agho m-ai zapacit povestind de zapaciti,imi imaginez cum esti tu .
Va pup.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Mihaelafelicitari pentru casa! Si ce bine ca v-a sunat agentul si-o veti cumpara la pretul mai mic! Chiar ca suna minunat! Bravo! Felicitari si sotului tau pentru contract! Ce mai! Sunteti niste norocosi! Sunt la serv., dar as tzopai pt. tine de bucurie! Ca o minge! S-o luati mai repede si s-o aranjati frumos! Ce bucurie pe fete! Ele ce-au spus?

Da, nu e deloc haios Andrei! Asa m-a enervat azi ca i-am lasat bani sa ia flori pt. 2 profesoare si era 12.52 cand l-am sunat si la ora 13 intra la ore, iar el nu coborase sa cumpere nimic. Nici mancare nu si-a incalzit, o sa-si cumpere niste "prostii" de rontzait...Imi vine sa-l ciomagesc! Suturi in fund, cum zice Sanca pt. independenta, dar si asta ar fi in stare sa trimita telegrame de inmormantare la vreo nunta...dac-o tine tot asa...

A, si Mihaela, crezi c-am primit ceva de la And., vai de mine! Asta cresc, asta am! Nici n-a tinut minte sa-mi spuna un La multi ani! de dimineata. Abia mai tarziu. Iar Ana, noroc ca facusera o felicitare la scoala! De sot nu zic nimic, pt. ca el a luat-o inainte cu vreo 3 saptamani!

Si "mos" urmeaza dupa "babe"...eu credeam ca a inceput de azi, fiindca 10 poate fi transformat in 1 plus 0 si rezulta 1, adica pe 1 martie e "baba" cu pricina. Dar poate gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Ana68, hai ca scriam si eu in timp ce scriai si tu si Andra.
Ana68, era vorba de sotul rudei mele!!! Doamne fereste sa fi avut asa un sot! Si-asa al meu se-ntreaba cu cine-o semana fi-su la fazele-astea. Sotul meu are un simt al orientarii, ceva de speriat, deci nu seamana cu el. (Probabil cu mine...)

Andra, nefiind vorba de sotul meu, asa cum a interpretat Ana68, pot sa spun ca stau bn la capitolul asta. De zapacit cu adevarat numai And. are talent. Anei daca ii spun ceva, cum seamana ff bn cu sotul meu, se descurca. Fi-miu e genul "lasa-ma sa te las". Mai, si n-o gasi una care sa-i puna pielea pe facaletz!
Andra, am dat copy-paste si eu la reteta, dar ca s-o am amintire de la tine, probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc mult fetelor!

Ana-Maria, chiar ca n-am halit nimic, habar n-am cum de a dat asa norocul peste noi . Asa-i, sa stii ca acum tot ce ati scris voi in paginile anterioare s-a adeverit...ca ce e al nostru e pus deoparte, ca pentru ceva bun trebuie sa astepti, iar atunci cand am pierdut apartamentul acela, ca undeva ne asteapta ceva mai bun! Nici nu stii ce mult conteaza niste vorbe bune spuse la momente cheie!

andra, sa stii ca n-am avut curaj sa scriu nimic dupa mesajul tau, tocmai pentru ca tare voiam casutza asta si ma gandeam deja ca sambata mergem doar asa, pentru ca ne-am inscris la vizitarile acelea...
Multumesc mult pentru reteta, am sa incerc cozonacul la jumate de portie sa vad daca de data asta imi iese! Pasca nu pot sa fac, aici nu gasesc branza de vaci din pacate, decat amestecata cu smantana si ma gandesc ca aia nu merge. Eventual sa "pescuiesc" branza din smantana...

agho, multumesc mult si tie, mult de tot! Fetele s-au bucurat, mai ales Diana care deja visa si ea casutza asta. La visning ele n-au fost, a fost intr-o vineri la pranz si erau la scoala si camin. Dar le-am dus intr-o dupamasa sa vada de afara casa, Dianei i-a placut tare mult zona si ne-am uitat la pozele de pe net. Silviei i-am zis cand am luat-o de la camin si s-a bucurat ca va avea curte unde sa se joace si de unde sa culeaga floricele...si m-a intrebat: mami, chiar va fi casa noastra, va fi adevarata? Ca o innebunisem saracuta ca asta nu e casa noastra, ca sa nu strice una-alta prin apartament...sper sa nu-si ia lumea in cap si la casa noastra sa zica ca acum e a noastra si poate scrie pe pereti sau sari pe paturi-asta e oful ei cel mare .
Apropo de babe/moshi, cred ca eu am gresit...ieri a fost ultima zi de baba, noa ca am ratat anul asta!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Pasca nu pot sa fac, aici nu gasesc branza de vaci din pacate, decat amestecata cu smantana si ma gandesc ca aia nu merge.

sigur ca merge si aia amestecata cu smantana.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Fetelor ,veste mare !Bravo Miha !

Uite asa imi place , vesti bune de la inceput de saptamana ! Dai de baut ,ce mai ! mai ales ca dupa cheful din week end deja am antrenament .Abia nu-mi ies din mana !In rest n-am mai citit decat din 2in 2 c-am intrat repede s-o felicit pe propietareasa .Ca sa nu mai spun ca uite, avem unde trage cand om veni si noi p'an Suedica cum ii place unei prietene sa-i spuna .
Ce-ti ziceam deunazi ? Ce-i al tau ,e pus in cui !Am eu asa un feeling ca tu chiar meriti sa-ti iasa toate asa cum iti doresti...Stii tu faza cu "DD iti da ,da 'nu-ti baga si-n traista "

Asa ,tu astazi ti-ai ales un mos ,cum iti zicea si Agho ,babele au iesit din 9,da' nu-ti mai bate capul sa stii ce viitor ti se prevede ,nu e clar dupa vestile astea ?Si-apoi la tine-i "dupa suflet" ,am io' iarasi asa un feeling

Restul ,nu va suparati pe mine ,mai citesc si mai viu ...

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de TIBI-MARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Andra, atunci cozonac si pasca scrie la mine in program de Paste, abia astept! Numai sa nu dau iar kix...ultima data am incercat de un Craciun, acum vreo 3 ani parca si mirosea asa frumos in casa...dar n-a crescut defel cozonacul si nu l-am putut manca, am avut doar miros .

Mara, ce frumos scrii despre mine , zau ca va primesc pe toate cu drag oricand doriti sa faceti o baie in Baltica . Nu pentru cuvintele astea ci pentru ca imi sunteti dragi cu toate!
Da' nu ne-ai spus cum te-ai distrat la chef...frezata, aranjata....

Gata, fug sa-mi repet cele 50 de cuvinte ca maine am test!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Ne-am distrat ca-ntre fete ,am vorbit ,pana ni s-a intors gura la ceafa ,stii tu ,sportul nostru preferat ,am mancat ,am baut ,a fost destul de frumos si festiv ,sotul tipei care are restaurantul si-a facut aparitia cat sa ne ofere flori , apoi s-a retras discret , am fost foarte bagate in seama si ne-am simtit bine .Excluzand ,fireste ,dansurile ,ca prin alte parti am auzit ca degenereaza destul de rau ,chestiile astea de cucoane Cand am ajuns acasa ,mi-am dat seama , ceva mai tarziu , ca tot despre copii vorbisem sau de chestiuni conexe ,in majoritatea timpului .Una peste alta ,ne-am simtit f. bine mai ales ca nu ne mai intalnisem in aceeasi formula de ceva vreme .Sotul ma invitase la munte si dac-am fi fost doar noi n-as fi zis nu ,doar ca se organiza ceva de catre colegii lui ,ar fi venit prea multa lume necunoscuta ,pentru gustul meu si n-aveam nici un chef sa merg si sa dau peste nu stiu ce personaje ,nu stiu ce genuri de muzica (a se citi manele )Asa ca n-am vrut sa risc ,daca puteam sa merg la sigur .Te las acum ,ca trebuie sa-i fac muschii lui Tibi un pic ,are concursul de ortografie si sa ne uitam putin in DOOM si in Anexa de la DOOM ,ca schimba astia regulile de la o luna la alta ,i-au ametit pe saracii copii.ca si pe noi dealtfel
Inca odata felicitari si sa fie intr-un ceas bun!!!

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de TIBI-MARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Mihaela felicitari pentru casa.E bine ca a iesit cum ati vrut voi mai ales ca va si place mult .Noi nu i-am aratat Anei decat cand am semnat actele ce casa ne luam, era asa entuziasmata ca ne mutam din apartament incat daca ceva era in neregula si ne razgandeam ar fi fost tare dezamagita.Trebuie sa fi bucuroasa ca ai gasit casa potrivita pentru voi(n-am vrut sa spun ideala,pentru ca in principiu nu le poti avea pe toate).

Subscriu si eu la reteta de cozonac a Andrei cam la fel ii fac si eu ,cat despre traditii si eu fac de toate de Craciun si Paste cu diferenta ca aici lumea(alte natii decat romani) crede ca mi-am pierdut mintile sa stau 2 zile in bucatarie...Dar sa ii vezi ce se indoapa a doua zi cu toate bunatatile!

Pana la urma nu am facut mucenici,am mancat facuti de altii

Agho si Ana are de facut un proiect, despre delfini insa.Se pare ca profesoara de engleza merge dupa sistemul american

Noi tocmai am constatat ca nu am tuns bine portocalul din dotare sotu' care printre altele e incepator in ale gradinaritului, desi nu ar recunoaste doamne fereste ,a taiat cracile din interior in loc sa taie coroana.Asa ca am constata ca ramurile sunt pline de flori spre exterior nu stim cum vor rezista cu atatea fructe.Mi-a zis ca acum e prea tarziu sa-l mai taie ca e pacat de fructe.Zice ca la anul stim...Si parca il vad ca era asa mandru acum cateva saptamani de isprava.Ana pare fericita ca acum o sa ajunga si ea sa culeaga portocale singura.Dar parca vad ca tot mami o sa fie de baza:"mami imi aduci si mie o porocala ca...si aici intervin interminabilele scuze pe care eu de obicei nu le mai aud ca sunt in curte sa culeg portocale!asa sunt eu nu ma lasa sufletul sa nu ii dau.
Cu pomii am terminat,am taiat si trandafirii mi-as fi pus niste regina noptii dar aici nu se gaseste decat in varianta "nemirositoare" si nu imi place.Cand merg la magazin eu miros mereu florile inainte sa le iau se uita oamenii la mine ca la urs ca imi bag nasul in ghivece , din cauza alergiilor lumea sta cu nasul la distanta de plante.trandafirii i-am luat de la niste crescatorii speciale mi-am tarat barbatul vreo 2 ore dupa mine.Dar a meritat ca acum toti ne intreaba ce plante miros asa frumos si se mira ca nd le spunem ca sunt trandafiri.Planuiesc eu sa imi aduc si unul din tara ,din ala pentru sirop sa vad cum il strecor la vama ca-i mare taraboi cu mancarea si mai ales plantele,sa nu cumva sa le aduci virusi sau mai stiu eu ce alte vietati miscatoare...Daca aveti idei de fentat vamesii le primesc

Katy

Mergi la inceput