Gravidute si mamici de Constanta (18)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

'neata!!

arabela, ar mai fi clasice magazine asa:
Bd tomis colt cu Cuza voda, in zona muzeului de arta, mai sus un pic pe bulevard
Maredi vis-a-vis de Antoniade, pe I.G. Duca
in spatele magazinului Tomis, Chipolino parca, il descoperise Madaluta
diverse standuri de diverse calitati in Marvimex
in Brick Mall vreo 2, nu spectaculoase
In Dorally, slabuta miscarea.

e, cam asta am bantuit eu cu Adina in cumparaturi pentru bebe (mai mult eu cu shoppingul)

mav, si cand ma gandesc la we tau la munte...

Ina, referitor la celulele stem, am mai citit pe net articole, in afara de ce spun ei pe siturile lor, plus niste topicuri deschise aici pe DC. am ajuns la concluzia ca am fi preferat o banca publica, dar in Ro nu exista, mi-a ridicat semne de intrebare de ce atatea tari comunitare nu permit recoltarea si pastrarea celulelor stem, plus ca noi nu avem in familie boli pentru care e bun auto-transplatul sau folosirea celulelor. vezi ca pe prima pagina a sub. langa datele firmelor care se ocupa cu asta sunt 2 linkuri de pe Wikipedia referitor la celulele stem, dau niste probabilitati de nevoie de utilizare care ma fac sa vreau sa joc la Loto banii pe care i-as fi dat pt. recoltare si pastrare. Parerea mea

Jojo, e tare greu prin ce ai trecut tu, recunosc ca nici nu incerc sa-mi imaginez. E bine ca acum iti tii copilul in brate si te bucuri de el, si asa e, ingerasii tai se uita la voi din cer si va vegheaza...Voi aprinde si eu pe 9 martie lumanari pentru tine si mav, si pentru copiii care au vrut sa fie mai degraba ingerasi.
In alt registru, ma bucur ca ai reusit cu casa /casele sa dati drumul la treaba, spor si putere de munca pana va amenajati si va instalati frumos la casa noua.

si multumim de urari pentru Serban la 6 sapt., noi cu liber la am lasat-o iarasi moale, ca mi-a dat un tratament cu oaresce ovule, se pare ca a cam afectat zona atata stat cu vata, tampoane etc. mi-a dat si pastilute, sunt anti-alergice, pe ele scrie nerecomandat in alaptare, daca nu-mi trece cu ovulele, atunci sar si pe ele, pana atunci le-as mai lasa.
De sterilet nu stie nime nik? Bisous??

Eris, e bine cu acomodarea, si mie mi se pare ca-l am pe serban de cand lumea cu mine, dar inca ma minunez de el in fiecare dimineata.

aseara era sa facem iara scandal, a functionat strategia cu suzeta, a mancat in 2 reprize la 10 si 10.30 (lene, ce mai) si a dormit pana la 3! si apoi pana la 7.30!! ma doare capul de atata somn legat, cred ca ma dezobisnuisem

pupici de la noi (cred ca o sa-mi schimb semnataura si o sa pun smiley cu mama care vine si-i baga copilului mufa in gura si tace, prea se potriveste la noi!!)

Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

bre, ia nu mai salivati la muntele meu! a fost o decizie spontana, am trecut prin prea multe in ultima vreme si ar fi grozav daca am reusi sa mergem... sa mai uitam de una, de alta... sa vedem acu daca e realizabil... daca putem scurta ziua de munca vineri (da-le Doamne sanatate si ganduri bune sefilor nostri!), ca altfel, n-are niciun rost... sa plecam sambata si sa ne intoarcem duminica (si cu copilul dupa noi)...

monica, interesant punctul tau de vedere in legatura cu recoltarea de celule stem! chiar mi-ai trezit curiozitatea!

fetelor (care ati vorbit la tel), ce mai stiti de adina, ca eu tot nu reusesc sa dau de ea, sunt foarte curioasa cum a decurs totul (nasterea, dr-ul ei, spitalul, bb) si nu vreau sa o deranjez (imi aduc aminte ce program ai ca mamica proaspata)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

quote:
Puiul nostru s-a hotarat: zice "mama" la suparare si tat'su e "baba" pe care il striga toata ziua! ne-am convins cand tot striga in seara asta : " Eeei, baba!baba!" si se uita la el...si cand tat'su se uita la el, se ranjea cu toate gingiile alea stirbe!! l-a topit pe-al meu!
Andicu mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

wow....bravoooo. trebuie sa fii tare mandra...darius al meu nici acum nu vrea sa zica "mami". Zice tati de 1000 de ori pe zi..dar niciodata mami, desi ii repet tot de 1000 de ori..Zice tati si rade..parca o dace intentionat....
De vreo doua zile zice un fel de "madi"..si ma gandeam k s-o fi decis sa-mi zica pe nume k e mai la moda....mai vedem dc se transforma in mami sau ramane madi...

Madalina28
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Andicu, am uitat sa-l felicit pe Filip pentru 'baba'...

noi am us intr-un final un fimulet din zecile pe care i le fac cu telefonul. In asta ne jucam si 'vorbim' -desi de obicei e mai in verva. o sa-i fac azi unul cand zambeste, cum vine tat-su la el si il aude rade cu gura pana la urechi. http://www.youtube.com/watch?v=mZa9eGnYuU0
am pus si prima poza cu zambet, desi de zambit o facem de ceva vreme...
plus una la gratar in we, pe masa in cosulet a stat toata ziua, noi pasam micii si salata pe langa el...

Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

despre celulele stem, eu am o alta parere....
M-am gandit k ele pot fi folosite si de membrii familiei in caz de nevoie( doamne fereste)nu numai de bebelusul caruia i se recolteaza, deci la noi investitia s-ar imparti la 4..si ar iesi undeva la 7-8 mil de pers... Stiu k totul e inca nesigur... dar ma gandesc ce altceva e sigur in viatza? Daca mai tarziu voi regreta k n-am facut-o?
Cati bani cheltuim pe lucruri care din start n-au viatza lunga sau se pot strica oricand ( patut, carut,hainute...etc..sau pe mofturi si mai scumpe...)?nu merita copii nostri sa incercam macar?
Si apoi faptul k poti plati in 3 transe m-a incurajat si mai mult...
Si faptul k nu platesti pana nu primesti confirmarea k celulele sunt in regula, iar mi se pare o idee buna...
Nu vreau sa nasc polemici...nici sa conving sau sa contrazic pe nimeni..ci doar v-am spus cum am gandit eu....
La darius n-am facut si imi pare rau..nu vreau sa regret si acum...
Dar poate nici nu da d-zeu sa le folosesc vreodata...macar de as da banii degeaba si sa nu avem nevoie

Madalina28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Imi pare rau ca tot stirnesc discutii... dar incerc sa ma sfatuiesc cu voi.

Despre tarifele legate de nastere... sint inca in ceata. Dar acum... stopez putin tirul de intrebari.

Despre recoltarea de celule... pe noi ne tenteaza. Nu am justificat aceasta dorinta... pentru ca imi doresc din tot sufletul sa fie niste bani aruncati pe geam, pierduti. Sint atitea mofturi, capricii, pe care le satisfacem si a caror insumare sint convinsa ca se ridica la mult ami mult decit acesat procedura, incit as vrea sa nu ezit din cauza sumei. Sa spunem ca o vad ca pe-o asigurare de accidete... a carei sansa de incasare imi doresc sa fie O.

In acelasi timp, e imposibil sa gindim uniform si tocmia de aceea ne-am adunat aici sa ne dam sfaturi si sa ne impartasim rationamente. So... va rog sa mai veniti cu pareri.

Va pup pe toate fara exceptie.

PS Pina la nastere va terorizez cu intrebarile... se pare. dar va pup in avans pentru raspunsuri.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

legat de celulele stem... asa am zis si eu, ca ina si madaluta... mai bine sa nu am nevoie de ele, decat sa-mi para rau ca nu am facut-o. si am citi ca celulele sunt compatibile si cu fratii si cu parintii, in procente mai mici, normal. dar am intrat si pe link-urile de la wikipedia, cum a zis docdecap, si am aflat inca ceva. celulele stem sunt de 2 feluri: embrionare, adica pluripotente, si cele din cordonul ombilical, care sunt "hematopoietic" (este termenul in engleza, nu stiu exact medical cums e traduce). oricum, ideea e sa nu ne pacalim. eu cred ca am citit de celulele stem care pot fi folosite ca transplant pentru refacerea oricarui organ, insa am impresia ca sunt cele embrionare... cel mai bine ne interesam medical inainte de a face asta. eu am facut-o deja, am kit-ul acasa, si o sa le recoltez. eu cred ca totusi e o investitie buna.

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

mi se pare foarte emotionant cum incep copilasii vostri sa spuna mama si tata! sa va traiasca!

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

am mai citit despre celule se pare ca cele din cordonul ombilical sunt celule care regnereaza sangele, dar si ele sunt multipotente e limbaj prea medical pentru mine acolo, dar eu cred ca merita. mai ales ca oricum banii se duc pe tot felul de lucruri...

despre tarife...nu mai gasesc cine spunea, dar asa e, oricum nu cred ca sta cineva sa numere, mai ale ca eu cred ca trebuie dat dupa... si nu cred ca va veni cineva sa zica: mi-ai dat prea putin, nu? we have te power! pana la urma noi hotaram.

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

quote:
celulele stem sunt de 2 feluri: embrionare, adica pluripotente, si cele din cordonul ombilical, care sunt "hematopoietic" ...eu cred ca am citit de celulele stem care pot fi folosite ca transplant pentru refacerea oricarui organ, insa am impresia ca sunt cele embrionare... cel mai bine ne interesam medical inainte de a face asta. eu am facut-o deja, am kit-ul acasa, si o sa le recoltez. eu cred ca totusi e o investitie buna.

roxana: ce fel de celule preleveaza cei pe care i-ai ales tu? parca ai optat pt Cord Blood Center, nu?
Eu chiar nu stiam k exista 2 tipuri de astfel de celule...Multumesc de informatie..trebuie sa ma documentez mai bine ai dreptate...

Madalina28

Mergi la inceput