Gravidute si mamici de Constanta (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Roxana ai sa fii surprinsa... dar exista medici ( stiu caz concret) care au spus ca nu e suficient "(de fapt... ca mai are sa-i dea ... 50 euro). In Constanta.
Dar ... presupun ca e un caz izolat si nefericit ...

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

madaluta, recoltez celule din cordonul ombilical. da, cu cei de la cord blood am incehiat contract.

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

ina... e incredibil ce spui.. mis e pare de-a dreptul absurd.. dar, asa cum e si cu cel de care ti-am zis, cu dulceata... sunt oameni de multe feluri.

madaluta, eu am intrebat-o pe dr mea daca lucreaza ea cu vreo firma, pentru sa as vrea sa imi recoltez celule stem. ea mi-a recomandat firma asta si am sunat.

cineva zicea ca poate nu ajunge kit-ul la timp. in contract astia spuneau ca vine in 6 saptamani, iar daca nasterea are nloc mai devreme, dupa data nasterii data de client, jitul vine in cateva zile. folosesc curier. si mi-a venit in 3 zile.

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

fetelor, da' nu e nici o polemica, facem schimb de informatii.

ce am inteles eu e ca celulele stem din cordon sunt utile doar la bolile de sange (hematopoietice -care produc hematii, sange adica) cum ar fi leucemia etc. Nu pot re-genera orice organ sau tesut. Nu stiu daca recoltarea celulelor stem embrionare e permisa sau daca va fi in urmatorii ani -din considerente etice.
Eu stiu ca bolile de sange la care e util transplantul cu celule stem apar de obicei preponderent pe linie genetica, evident nu exclusiv!

Banca publica pe care o astept eu -eventual daca mai am un copil- inseamna ca daca celulele mele sunt potrivite pentru altcineva se pot folosi, cum si eu le pot folosi pe ale altcuiva.
exista disputa ca celulele proprii au aceeasi informatie genetica (o boala a sangelui genetica de ex.) asa ca nu pot realiza o vindecare de vero, deci mai multe sanse ar fi cu celulele unui alt individ sanatos.
de aia ziceam de banca publica. plus ca vorba aia, mie mi se strica celulele si altora li se imbolnavesc copiii, si nu pot sti ca ar exista un donator compatibil.
Chinezii construiesc asa ceva (uite aici http://romanian.cri.cn/1/2004/10/17/1 @15329.htm -fara pauza) si bat moneda tare pe asta. dar donatorii de celule stem pot fi si adulti, se recolteaza din maduva (care este organ hmatopoietic) si se realizeaza transplantul. deci nu e dracul asa negru. la o adica pot fi eu sau tati donator bun pentru copil -aici o sa mai caut informatii, nu sunt foarte bine documentata.

La noi in familie am fi doar noi doi mai compatibili, sansa ca celulele recoltate sa fie bune pentru surori e mica, e doar un parinte comun. oricum, mai mari decat 0, dar daca aveau vreo boala din cele pentru care e recomandat transplantul se stia pana acum.

evident ca fiecare ia decizia pe care o vede potrivita, va spun doar pe ce baza am luat noi decizia. De altfel daca se dovedeste a fi necesar (doamne-fereste) stiu ca celule se mai gasesc, sa avem noi atunci banii sa facem operatia.
daca mai avem un copil si fac banca publica (la care nu exista costuri ca la una privata) in Romanica cu mare placere.

Cam asta a fost discutia la noi in familie.
Nu e o chestie numai de bani, dar nici nu am de gand sa cedez doar la discursul celor direct interesati (adica firmele de stocare). asa ca va dau si voua informatiile, sa luati o decizie pe care sa simtiti ca ati cantarit-o cu adevarat pe toate partile. si sa nu aiba niciuna dintre noi vreodata de ele!!

EDIT: am mai gsit un articol, cam medical, dar util.
http://www.pulsmedia.ro/article--x-Hematologie-Transplantul_de_celule_stem_hematopoietice--5424.html

Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Ina - asa este, am auzit si eu de acest medic si de patania acestei fete care, cand s-a dus la scos atele dupa cezariana i-a spus de la obraz ca "imi mai datorati 50 euro ca eu la o cezariana iau xxx euro .". Cred ca vorbim de acelasi medic. Ar fi bine sa-i spunem numele?

Mergi la inceput

incredibil ! eu as vrea sa stiu cine e! pentru ca asta e de fapt un "tarif neoficial", ca sa zicem asa.. mi se pare chiar nesimtire.

roxana, 37+

nunta
croatia voiaj de nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Imi cer scuze daca intervin unde nu-i cazul si daca sunt in plus va rog sa-mi spuneti.
Voiam sa va zic patania mea referitor la doctorii care pretind anumite sume fara jena. Probabil stiti ca acum 2 ani am avut o sarcina cu probleme si la 14 saptamani a trebuit sa fac intrerupere de sarcina. Am mers la un dr. pe care-l stiam si culmea, cu care ma intalnesc in cercul de prieteni. Am discutat ca atunci cand imi face intreruperea, sa preleveze o bucatica din tesut pentru a o trimite la Bucuresti, la analize. Astfel as fi aflat multe lucruri importante referitor la cauzele malformatiei. Mi-a promis ca o va face si in 2 saptamani am rezultatul. A procedat la efectuarea curetajului si imediat dupa, iesind din sala de operatii, sotul i-a inmanat plicul. Stiti care a fost urmatoarea intrebare a dr? "Cat e?" Sotul i-a zis cat e in plic, dupa care dr a zis "ok". Sa va mai spun ca nu mi-a prelevat tesut pentru analize? M-am simtit trasa pe sfoara in cel mai josnic mod. Nu stiu daca e vorba despre acelasi dr, insa ceva ma face sa cred ca, da.

30+
http://bd.lilypie.com/32Yup3.png
http://community.webshots.com/album/561174599GagMVk?vhost=community

Mergi la inceput

Mokika, Yannia ... nu stiu daca e vorba de acelasi medic. Eu am evitat in a-i spune numele ... Cum credeti voi.

Eu nu ma gindesc ca as putea ajunge in asemenea situatie cu doctora mea, doar ca ... exista limite extreme in orice domeniu, de aceea e bine sa existe o medie (a tarifelor) si sa pendulam usor in acea zona.

Cit despre medici... sint si asa ... si asa... Sint fete declarate multumite de medici cu care alte persoane au trait adevarate cosmaruri.
Stiu ca de ex. si despre doctora Daduianu, la care eu merg sint fete care au de spus numai de rau, sau experiente neplacute - aici pe forum, in timp ce jojo de ex., eu ... avem numai cuvinte de lauda. Si asta fara sa avem o relatie mai speciala.

Cred ca e forte importanta relatia care se formeaza in cele 8-9 luni. Increderea care se capata si mai ales deschiderea.

Noi sintem acum la capitol tatonare... a fricii mele, a experientelor ei similare (legata de cazuri asemanatoare).... va anunt in 2 luni ce va iesi...

Va pup pe toate fara exceptie. (M-am intins ca o placinta ... si am cam batut cimpii... )
Yannia ce vorbesti tu de a fi in plus... ?!? Te asteptam mai des la cuvint ...

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Intrebare - intrebatoare: de Tinna ce mai stiti? Ce face?

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisous spune:

Buna fetelor,
Docdecap,exact aceasi discutie si argumente am avut si eu cu sotul referitor la pelevarea de celule stem.Numai ca noi am avut o dupa nasterea copilului si judecand am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa imi para rau ca doamne fereste la o adica nu e problema de gasit celule stem si de bani,sa dea dumnezeu sa nu avem nevoie niciodata si daca o sa fie sa avem de unde scoate banii.Multa lume are iluzia sau a inteles gresit ca celulele astea vindeca orice,capacitatea de a se transformea in orice celula din organism o au doar cele embrionare si inca cele obtinute devreme in dezvoltarea embrionului si de aici intreaga polemica daca este etic prelevarea lor ca implica distrugerea unui embrion.Repet cam ce ai spus si tu,asa ca sunt cu totul de acord cu tine,nu e vorba de bani dar cred ca firmele respective nu explica destul clientiilor despre ce este vorba.
Yannia,chiar ma intrebam draga pe unde esti ca nu ai mai intrat de mult si speram sa nu fii suparata de treaba cu mailul comun,lasa ca vii tu cu printesa in romania si ne cunoastem live.Despre doctori ce sa spun reluam eterna discutie,sunt oameni si oameni.Dr peteanu de ex, nu s a uitat la bani cand i am dat si nici nu ni a luat bani nici la scosul firelor la cabinet niici la controlul de 6 saptamani dupa nastere,sunt gesturi mici dar care nu trec neobservate de noi,asa isi castiga un doctor clientela.Si repet sa nu uitam ca luna de luna pentru un control de un sfert de ora dam o groaza de bani , tot in contul sarcinii respective sa pun , nu?poate ca la nastere nu ai o suma mare dar are obligatie morala sa termine ce a inceput cu tine, sa finalizezez sarcina urmarita contra cost de el.Hai ca m am intins, pup fata.

Despre intilnire , iar intrebi veniti la mine sau la madaluta?Hai la mine saptamana asta si vinerea viitoare la mada.Cum fac , va dau coordonatele aici?Cum va convine ma mult , la ora 5 ca de obicei, tea time?

Mergi la inceput