Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(105)
Raspunsuri - Pagina 5
natynic spune:
Delphinash,
, pai stiu ca multe fete cu copil ziceau ca orice ar fi frectie la picior de lemn...Depinde si de copil; Anca Dragoman zicea ca n-are probleme.Yo am zis sa iau biberon anti-colici, cum o fi aia habar n-am, cred ca tot frectie, dar in fine, am zis ca biberonu-i tot biberon...Oare copiii hraniti cu biberon fac colici mai rar decat cei alaptati la san, stiti cumva careva?
Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!
deeapui spune:
Va prezentam si noi cu mandrie costumatia noastra de iesit din spital, adusa de matusica din Canada:
http://picasaweb.google.com/deea.no1mum/Bebe202/photo#5169482247132356914
Deea
27+ , www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si Bianca Elena
numeioana spune:
Bravo, Naty, asa te vreau! Imi place ca esti hotarata! Sa stapaneasca Iulia sanatoasa caruciorul!! Ma bucur ca ai tinut-o atata in brate! Cred ca e o senzatie suupeeer!!
Deea, ce costumas haios!!![]()
Ioana
39+ si
David
poze
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Olgutzika spune:
Naty, 

! Felicitari!! Si pentru condus, si pentru tinut bebe Iulia in brate si pentru achizionarea caruciorului!!! Brevi Grillo este cel mai usor carucior pe care il stiu eu, ti-am dat si eu linkul pe vremea cand erai in consemnare la pat. Ioana, prietena mea, a avut la ambii copii Brevi grillo si a folosit carucioarele de cand au vazut copii lumina zilei..Nu au fost probleme, lasa spatarul cat de mult se putea. Nu te sfatuiesc neaparat sa faci asta...
Pup cea mai curajoasa mamica!!!!
Olga
37+ cu
Ioana-Sofia
bubu05 spune:
Naty, bravo ca ai spart gheata cu masina si cu caruciorul! Chiar daca zice ca e de la 6 luni poti sa-i pui o paturica sa stea mai drept spatele si o poti plimba linistita.
De colici...ce sa zic...Vlad n-a avut...ii dadeam si eu niste picaturi, sab simplex, ii puneam si in bibe...cica spuma aia a laptelui contine bule de aer si alea provoaca si colicii...dar depinde de fiecare bb...daca poti s-o pui sa doarma pe burtica va fi mai linistita si poate scapam toate fara colici!!
Ooo, la mai mare! Felicitari pt. cele 1400g si cat de frumos ca ai tinut-o atat in brate!
Oana
30+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
natynic spune:
Pai Sabsimplex cred ca e o idee buna...Iuliei i-au tot dat de cand a avut problema aia cu umflarea burticii. habar n-am, dar la adulti e extrem de bun pt balonare asa ca...Dar vorba Oanei, sa deie Domnul sa scapam toate de colici, ca asa-s randunicile, mai cu motz...
Ma duc sa mai deretic prin casa
Naty
mamica Iuliei Elena
DOAMNE, ADU-O ACASA SANATOASA PE MINUNEA MEA!
CristinaGoji spune:
Mda...de colici mi-i frica si mie...Vladut a avut pana pe la 4 luni, zilnic...a fost cosmar si toate remediile incercate (si am incercar multe!!!) au fost frectie.
Mami
32+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
lyvy spune:
Am reusit si eu sa recuperez, mi-e f greu sa scriu, sunt extrem de obosita, am avut o zi naspa, am stat la servici pana la 16.00, si cum acuma obosesc repede, chiar m-a dat peste cap!!!
Sunt franta!!!
Naty, azi ai avut multe relaizari, tinut bebelina in brate, condus
, si comandat carucior.Pai la mai mare, mamico!!!!
Stela, cu scuzele de rigoare ca reactionez numai acuma:

LA MULTI ANI, SA FII FERICITA, SA AI UN BEBE PERFECT SI LA TERMEN

Giani, bine ai revenit, te steptam cu pozici!!
Si atata, mai mult nu mai pot, oricat de mult as vrea, ne vedem maine!!!
Livi
+38
Iris Miruna
http://community.webshots.com/album/561238041MWFDTe
ramo_cata spune:
Bebelusul si Colicile
Unii bebelusi sufera adesea de accese, aparent inexplicabile, de plans nepotolit. Cauza frecventa o reprezinta asa numitele colici. Acestea sunt dureri abdominale foarte intense, crampe sau spasme.
Aproape 25 la suta dintre nou-nascuti parcurg aceasta perioada nefericita atat pentru ei cat si pentru cei din jur, care asista in general neputinciosi la chinul micutului.
Aceasta tulburare demareaza inca din primele saptamani de viata si atinge un prag maxim in jurul varstei de 6 saptamani, urmand ca pana la varsta de 3 luni, majoritatea copiilor sa depaseasca situatia.
Intre timp se pot aplica diverse tratamente menite sa linisteasca pe micutul suferind.
Bebelusii cu colici pot plange cateva ore pe zi, mai ales in prima parte a noptii. Ei se manifesta agitat tragandu-si genunchii spre piept. Un alt semn de colici este abdomenul tare si umflat. Iar daca se intampla sa doarma, ei se pot trezi dupa o ora sau doua plangand foarte tare. Colicile nu presupun alte probleme de sanatate, cei mai multi dintre copiii care le au fiind complet sanatosi. Plansul cauzat de colici este diferit de cel datorat oboselii sau foamei. In scurt timp parintii ajung sa-l distinga asociindu-l si cu fata crispata a bebelusului si contorsiunile sale de durere.
Cauzele colicilor
Inca nu se cunoaste cauza reala a acestor spasme, dar se crede ca durerea vine de la muschii tensionati ai peretelui intestinal. Printre explicatiile date in legatura cu cauzele posibile se numara:
- faptul ca nervii tractului digestiv nu au ajuns la maturitate;
- gazele blocate in intestine;
- o problema legata de alimentatie;
- o reactie la inhalarea fumului de tigara;
- laptele mamei alterat de nicotina;
- o intoleranta sau alergie la formula laptelui sau la ceva din hrana mamei;
- introducerea alimentelor solide mai degraba de varsta de trei luni.
Masuri impotriva colicilor. Cum sa tratam colicile
Foarte interesante sunt reactiile bebelusilor cu colici. Unii dintre ei se calmeaza la auzul muzicii instrumentale sau vocale, datorita zgomotului de aspirator sau de cel al motoarelor auto.
Foarte important este ca in cazul alaptarii, sa i se lase sugarului suficient timp pentru a bea laptele din san. Are nevoie de mai multe minute la fiecare san, altfel trecerea rapida de la un san la celalalt, face ca bebelusul sa se hraneasca doar cu "laptele dintai" care este mai putin bogat in grasimi si doar sa lase impresia ca acesta ar fi satul. Fara laptele care urmeaza, mai gras, acest prim lapte trece foarte repede din stomac in intestine, unde lactoza, adica zaharul continut fermenteaza si produce gaze. Daca mama are mult lapte, se recomanda ca la fiecare supt, copilul sa fie alaptat doar dintr-un singur san.
Atentie la alimentele iritante, acestea trebuie excluse din dieta, caci efectul lor ar putea trece si in lapte. Unii dintre bebelusii hraniti la san reactioneaza neplacut la produsele lactate consumate de mama, altii pot fi sensibili la substanetele continute in mere, banane, portocale, capsune, rosii, oua, ciocolata, cafea, cola sau alcool. Alte alimente care produc gaze si se transfera in laptele matern sunt fasolea, varza, conopida, broccoli, ardeiul, ceapa, usturoiul, castravetii etc. Va puteti da seama de acest lucru daca bebelusul plange dupa primul sau al doilea alaptat. In acest caz este indicat sa evitati alimental pe care-l suspectati. In schimb, puteti introduce in dieta plante aromatice si condimente calmante cum ar fi feniculul, chimenul, ghimbirul, mararul, cimbrul, scortisoara etc.
Daca hraniti bebelusul artificial, cu o anumita formula de lapte, aceasta nu se va schimba decat la recomandarea medicului pediatru.
O alta solutie ar fi tratamentul cu plante, dar iarasi trebuie intrebat medicul daca recomanda. In cazul unui raspuns pozitiv, le puteti da bebelusilor mici inghitituri de ceai cald de plante inainte de a fi hraniti. Dintre plantele care previn spasmele dureroase, relaxand stomacul si intestinele se numara musetelul, ghimbirul, roinita, feniculul, menta, anasonul etc. A nu se depasi totusi un sfert de cana pe zi din acest ceai.
Masajul pentru bebelusi calmeaza colicile
In momentele cand sugarul este linistit, culcati-l pe genunchi sau pe un prosop intins pe pat si masati-i usor abdomenul, cu miscari circulare. Inainte de aceasta, ungeti-i pielea cu o lingurita de ulei cald de masline sau de jojoba pe care il combinati cu o picatura de ulei de maghiran, romanita sau portocala. Aceste uleiuri degaja niste vapori care odata inhalati au drept efect relaxarea stomacului si intestinelor incordate ale bebelusilor (detalii in capitolul Tratamente naturiste, Plante medicinale). Se recomanda zilnic acest masaj.
Leganatul de orice fel predispune catre somn. Multi dintre copiii cu colici sunt calmati de leganarea caruciorului sau a automobilului in mers.
Daca totusi nimic nu pare sa calmeze copilul, nu va ramane decat sa va resemnati la gandul ca veti avea doar cateva saptamani grele, pana cand problema se va rezolva de la sine. Intre timp incercati sa va odihniti bine, in aceleasi momente cu somnul copilului si sa reduceti la minim alte stresuri. Chiar daca suportati greu situatia ar fi bine sa nu va suparati pe copil caci la randul lui sufera cumplit din cauza durerilor, nemaivorbind de repercusiunile la nivel afectiv.
Daca totusi bebelusul continua sa planga o perioada mai indelungata, depasind si varsta de 4 luni, se recomanda sa apelati la medic pentru a depista eventual si alte cauze.
De la varsta de 3 saptamani majoritatea bebelusilor prezinta crampe (colici). Acestea tin cel mai mult de reactia copilului la : ce mananca mama, cat de obosita si stresata este aceasta, cate persoane sunt in preajma lui, cat de lacom mananca si ce cantitate. Maximul se atinge la 2 luni, asa ca mai asteptam. Mama trebuie sa manance fara excese: ceapa , usturoi, condimente, substante excitante, sucuri acidulate, afumaturi si prajeli.Trebuie administrata medicatie pentru colici
rami26
+
32 sapt
http://community.webshots.com/photo/2088884470102998389jKqgQp
bebicul_meu
bubu05 spune:
Lyvy, mama, dar tu vrei sa nasti la servici??
Alte treburi n-ai si tu? O iei pe urmele lui Giani!
Ramo, super info!
Oana
30+ cu bb Stefan
si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze