Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(105)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Pentru fetele care nasc prin cezariana:

http://www.babycenter.com/0_giving-birth-by-cesarean-section_160.bc?page=1&articleId=160

http://www.babycenter.com/0_recovering-from-a-cesarean-delivery_221.bc?page=1&articleId=221

Ela, hai ca ma impac si cu rolul de soacra-acra...ce sa fac ??!!? Sa stii ca am simtit EXACT acelasi lucru cand mi s-a spus sa stau la orizontala. In plus, chiar pentru ziua respectiva aveam planificate niste tururi de cumparaturi prin Bucuresti de nu iti povestesc, pentru ca aveam de pierdut o zi intreaga pana cand trebuia sa il iau pe Radu de la aeroport. Dar m-am intrebat daca merita sesiunea de shopping toata tevatura ce poate urma, daca nu stau in banca mea...Si m-am dus la Ikea, m-am plimbat cuminte si inceeeet pe acolo, am papat bun, m-am mutat in Carrefour si am intrat in toate magazinutzele de acolo, cu pauza pe bancutzele de pe hol...si am fost si fericita ca am fost la cumparaturi, si relativ linistita ca nu eram cu limba scoasa de oboseala si cu burta tare ca piatra...De atunci, nu fac decat ce ma simt in stare sa fac, si la cel mai mic semn, la cea mai mica gafaiala, ma asez sau ma intind la orizontala. Am calcat, dar stand pe scaun, am intins rufe, dar scoase de Radu din masina de spalat si aduse la botul calului, am gatit, dar stand mai mult pe scaun. Ideea e sa nu exagerezi, cred! Si sa te odihnesti cat de mult poti!!! E bine ca ai scapat de durerile de spate, trebuie sa scapi si de alea de burta, ca acolo e si mai mare baiul...A! Si duminica am fost si la socrii, cu o oprire destul de lunga prin mall, de am cumparat cerceii si am studiat un Graco ( cum altfel !?!? ). Puuuup !

Kitzy, ma execut! Ca vaz ca si Ela se fereste de bata mea...Mai, eu nu am desfiintat Bepanthene-ul, am incercat numai sa potentez beneficiile Garmastanului ! Nu am vrut sa te pun la coltz, iertaciune daca asa a parut !

Delphinas-subtirel-tras-prin-inel, sunt mai bune body-urile decat salopetzelele, asta vrei sa spui? Chiar ma gandeam care ar fi mai practice: body+pantalonasi sau salopete?

Mai, ce e cu Clau? Se incumeta cineva sa o sune??!? Are cineva numarul ei? Ca ea nu a absentat niciodata nemotivat...

Cory, ! Treci pe crenguta inapoi!

Kya? Elara?

Olga 37+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

am salvat ceva din mancare, dar oala cred ca e compromisa...cred ca o sa ne luam adio!

nici mie nu mi s-a zis de catre medic de vaccin. chiar daca mi-ar zice, nu l-as face....parerea mea.

nu se mai poate vedea filmuletul de la delfinas!!! il mai are cineva? tare as fi vrut sa-l revad cu ochii de acum, de la aproape 33 de saptamani :)

olgutzica, eu am folosit fara probleme si bodyuri si salopetele. prefer bodyurile pt ca bebe se misca mai liber in ele. vara chiar o tineam in casa numai in pampers.

alexutza 4 ani + si 32 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Ariel, ma gandeam ca salopetzelele cu labutze ar putea fi incomode pentru ei, d-aia ma preferat salopetzele fara labutze...La vara, clar ca va sta precum un gandac, ca picioarele goale, dar pana se incalzeste...am din toate cate putin, ce e drept, dar e util de stiut avantaje si dezavantaje pentru fiecare...

Cat despre vaccin, tocmai ce citeam ieri la zuze despre vaccinul de la 2 luni...nu stiu ce sa zic despre eventuale efecte adverse...cert este ca nu am crezut niciodata in ele ( nici antigripal nu m-am vaccinat vreodata ), am facut numai ce ma obligau ai mei sau scoala, dar cand a fost vorba de antitetanosul asta si mi-a spus ca e si pentru siguranta lui bebe, am cedat ! Pentru cine vrea sa il faca, e suficient sa il solicite medicului de familie, este gratuit pentru gravide!

Olga 37+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Olgutza, nu maica...in loc de costumase tip pantalon si bluzitza, ideale sunt pijamalutele, adica salopetele acelea cu totul, cu picioruse cu capse in fatza sau in spate.

Stai sa incerc sa explic mai bine/

- de la piele, dai la bb pampers, pui body care se inchide intre picioare, apoi pijamalutza sau salopetzica sau costumas...ce vrea omu'. Ideea era ca body-urile sunt mai practice si bb nu risca sa fie cu spatele gol niciodata. Cred ca am reusit sa explic, ca eu stau dare prost la acest capitol..

A si cu cerceii...sa stii ca acu' 10 ani in Buc. mi-am facut gauri cu pistol de aer comprimat...special pt. cercei. Deci faza cu colega si acu la lumanare sare..stai fara grija ca nu ramane printzesa "negaurita".

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Olgutzule hooo, ca nu m-am suparat!!! Doar mai comentam si eu

Si eu am luat body pt bebelina, oricum o sa fie cald pe cand le imbraca, am si salopete, camashutze, pantaloni...

31+ cu Diana

AMR 9 saptamani!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu ma duc la spital cu cerceii pe care i-am avut cat am fost mica si i-am purtat pana acum cativa ani. O sa-i duc frumos la curatat si aia ii las in urechi la Diana pana la botez ca sigur primesc altii de la nasi.

31+ cu Diana

AMR 9 saptamani!!!

Mergi la inceput

Gata, pricipit! Tu sustii body-urile si salopetzele in dauna costumelor cu bluza normala si pantaloni. E ok si body+pantalon, pentru ca sta cu mijlocul acoperit, nu? Asta e ideea! Ce am mai aflat eu de la mamici cu experienta, este ca sunt recomandate sistemele de inchidere cu capse ( de preferat in fata ) de sus pana jos, atat la body-uri, cat si la salopete. Mult mai usor si mai rapid de pus pe bebe decat cele care se vara pe cap ( cica multi protesteaza de neplacere cand le tragi bluzele pe cap.. ). Am incercat sa ma execut ( fireste ca nu am rezistat la body-ul cu Tweety si Taz )...E corect ce zic eu aici?

Io zic de ace si brichete, tu treci la pistol ! Nu vezi ca-s deja mama paranoica ?!?! Serios acum, prietena mea i-a pus fetitei ei cercei cu pistolul cu aer comprimat, cand avea doua luni. Direct infipti in lobul urechii cercelusi mici finutzi, cu surub. Avea grija numai sa ii rasuceasca in gaura, pentru cateva zile...dupa care i-a putut schimba cu ce a vrut ea! In paranoia mea, mi-e frica, insa...Agnes sustinea sa o lasam pe ea sa decida daca vrea gauri in urechi, cand le vrea, cate le vrea...D-asta avansam scenariul cu prietena .

Olga 37+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Bun, Olgutza, ai priceput...cat despre bodiuri cu inchidere pe o parte...ce gasesti si ce-ti place...caci cred ca ai obs. ca si la bodiurile care se inchid doar intre picioare, deschiderea la cap e destul de mare...eu nu am avut astfel de pb, ca trece capul linistit prin deschidere.

Pt. vara eu m-am aprovizionat din belshug cu body-uri cu maneca scurta... in Africa cred ca numai asa va sta pana scapam de pampers..apoi tricou si short.
Ideea e ca tine bine pampersul, body. nu-l suceste, nu-l intoarce sau stiu eu ce altele...

Voila ,voilu! Si mai cred ca Agnes are dreptate...daca o fii vreo rebela fetitza ta si vrea sa fie altfel de cat restul lumii, adica fara cercei?

Am obs si eu ca nu se mai vede filmul...cica l-au scos de pe site din motiv de nerespectare a conditiilor de utilizare...e drept ca si eu m-am mirat ca e tot cand l-am gasit si l-am pus pt. voi. Ar mai fii sperantza ca cinva sa-l fii salvat pe calc. perso. Daca nu, incearca sa-l incarci de pe undeva...sigur trebuie sa-l gasesti, Ariel.

am obs si eu ca lipseste Clau azi...eu sper ca e bine si daca e acolo unde banuim si o face pe furish...io zic: [b]HAI CLAU! CURAJ![/b]

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Maaaaa !!! Nu ma omoriiiiii ! Stii ca cel mai mult ma seaca in viitoarea mea cariera de mama teama de a nu lua decizii aiurea pentru copilul meu? Nu ca ar fi de viata si de moarte gauritul urechilor, ca nu scapa de asta ...ai mei au fost super ciudati din punctul asta de vedere: tata tiran, mama hiper-relaxata, ne-a lasat si indemnat INTOTDEAUNA sa alegem singuri pentru noi! Sa mai spun cate timpenii am facut toti trei copiii ( ca mai am o sora si un frate mai mari )!?!? Dar si ce oameni deosebiti au devenit fratii mei ( de mine nu zic! Fireste ca-s cea mai desteapta si mai frumoasa!!!! )!?!? Si acum, daca ma vait de ceva, nu vine cu un sfat, spune numai ca ma intelege si ca nu trebuie sa ma supar...deci am avut extreme ca exemple parintesti! Si ma tem ca nu o sa gasesc echilibrul .

Hai ca azi am avugt logoree, iar acum bat campii!!!

Olga 37+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

quote:
Originally posted by Olgutzika

Naty, nu sari, te rog eu, peste scaunelul de masina!!! Crede-ma, am vazut multe nenorociri cu copii neasigurati...cat de putin mergi cu masina, chiar si cativa km, mai ales prin Bucuresti, in masina esti extrem de expus accidentelor. Tu iti poti pune centura, dar copilului? Pentru 2-3 milioane in plus, pe bune ca nu merita sa risti! Ok, ii cumperi carucior cand vrei tu, dupa 6 luni, o plimbi in marsupiu pana atunci ( cu toate ca...sa fiu in locul Iuliei, tare bine as mai dormi la plimbarica intr-un carucior, cu cantecel de pasarele la urechi, decat sa mi se clatine capul in marsupiu...sa nu mai zic, ca mi-ar placea sa vad si eu ceeerul, soaaaarele, crenguuuuutzele...), dar cumpara-i un scaunel. Daca stii tu ca in primele luni, nu vede ea masina, nu ii lua scoica, dar cumpara-i musai ulterior un scaun potrivit varstei si greutatii ei! Hai ca nu am vrut sa fiu soacra, dar crede-ma cand stiu ce spun cand ma tem de nenorociri cu masina...Succese muuulte azi !

Olga 37+ cu Ioana-Sofia

Olgutzika are dreptate. Scaunul de masina e foarte important. Aici e lege, nici nu ti se da voie sa iesi din spital cu bebele daca nu ai scaun de masina. In plus, daca te prinde politia ca ai copil in masina si nu e asigurat in scaun conform regulamentului, poti sa ai mari necazuri.

Vio 36+ Sean
POZE

Mergi la inceput