Fetele din Austria (22)
Raspunsuri - Pagina 19
Violeta Nicolae spune:
Buna fetele!
LA MULTI ANI TUTUROR FLORIILOR!!!
Flavia imi pare tare rau pt Bianca!Partea buna este ca, cu cat e mai mic copilul cu atat e "mai putin agresiva" boala ca sa zic asa.Sa dea Domnul sa se faca bine cat mai repede!Tu ai inceput serviciul?
Adriana,multumesc!Voi cum sunteti?Sper ca bine!
Gina,sa-ti traiasca sotul!Ma bucur ca bebe Thomas e mancacios si sanatos,sa o tineti tot asa!
Adina,asta imi este meseria,sunt cofeza.Am avut Meisterprüfung fur Friseure. Am fost de pomina,iti dai seama in luna a7a eu ma duc la examen!
Dana eu zic sa astepi si cand mai veniti in Viena sa va faceti aici vacccinul.Daca nu e tinut la o temperatura constanta? Eu stiu de la doctora care i-a facut lui Stefan ca dupa primul esti un pic protejat dar nu in totalitate. Si mai stiu ca sunt 3,al 2 lea la vreo 4 saptamani si al 3 lea la vreun an,nu mai stiu exact!
Va urez o zi frumoasa!
Violeta,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
danat spune:
Multumesc fetelor de raspuns in ceea ce priveste vaccinul. Maine se duce sotul meu si la medicul de la ei sa intrebe ce si cum, daca merita sa ne dam peste cap sa-l cumpere si sa-l aduca aici, sau merge si daca il facem cand ajungem acolo.
Flavia imi pare tare rau de Bianca. Sanatate multa si sa treaca usor peste boala asta. Tie, ce sa iti mai urez, nervi de otel calit!
Violeta si tie LA MULTI ANI de Florii, si pe mine ma cheama si Violeta si chiar ma gandeam sa iti scriu. Succes in realizarea visului tau cu coaforul. Poate devenim cliente?
Nu stiu daca mai sunt si alte fete cu nume de floare, insa daca sunteti, voi sau ai vostri, numai bine va doresc de ziua aceasta!
Fetelor, vin iarasi cu o intrebare-problema pt mine actualmente: asa cum stiti din mesajele anterioare, mi-am incheiat socotelile cu fostul serviciu si acum sunt "in aer" sau hausfrau (cum vreti sa-i spuneti).
Si mi-a trecut prin cap ca pt pensie (nu radeti de mine ) nu se socoteste aceasta perioada (cat o fi ea de scurta sau lunga) pina cand imi voi gasi un loc de munca.
Asa ca, vroiam sa va intreb cum ati procedat voi cu cartea de munca sa va mearga vechimea?
Ma sfatuia cineva sa fac un fel de contract cu casa de pensii, sa cotizez lunar ceva si atunci sa mearga ca si cum as fi angajat si-mi platesc doar cota pt pensie. In Austria exista asa ceva? Ca as face mai curand acolo asa cotizare, decat in Ro.
Poate mai sunt si alte variante, voi ce stiti? Mi-ar fi foarte de folos o idee, mai ales ca nu mai am asa mult timp de stat pe aici si ar trebui sa rezolv si asta.
Multumesc inca o data!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
adinag spune:
Violeta, imi inchipui cum aratai! :-)) Dar eu chiar as fi in cautare de o coafeza! Vorbesc serios... Insa imi inchipui ca in urmatorul timp nu te vei ocupa?
Dana, si eu as face in locul tau vaccinul abia aici.
In ce priveste casa de pensii, nu stiu, eu am plecat de mica, nu am habar cum e in Romania.
Insa voi cat timp aveti de gand sa stati in Austria?
In Austri,a pentru a primi pensie, trebuie sa fi cotizat inainte minim 15 ani. Apoi, se iau cei 15 ani parca cu cel mai bun castig (parca asa stiam eu), si pe baza lor se calculeaza pensia. Daca te intereseaza mai exact, imi caut hartoagele si-ti spun. Anii de cumparat e destul de scump, mai ieftin iesi daca te angajezi pro forma cu 3 ore pe saptamana, de exemplu, si platesti pe baza asta partea pentru pensie, iesi mai ieftin...
Dar sa vedem ce zic si celelalte fete!
Eu ma retrag, ca-s asa obosita, ca nu mai vad clar ce scriu aici...
Flavia, cum ii mai merge Biancai?
marimar spune:
Violeta, la multi ani de Florii si felicitari pentru examen!!
La multi ani tuturor celor cu nume de flori !
La multi Ani Flavia pentru Florin ! Cum e Bianca??
Am fost la biserica romaneasca, prima data, sa vedem unde e, cum e . Frumos dar foarte multa lume, super-aglomeratie !
Noi mergem vineri in RO de Paste si as vrea sa stiu daca imi puteti recomanda un vin austriac bun de dus cadou!! ???? (dar si de baut cu familia...nu eu, adica nu acum cit sint )
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
miha13gina spune:
LA MULTI ANI!!tuturor floriilor mici si mari:Florian Kevin,Floris,Violeta,Dana,sotul Flaviei,sper sa nu fii uitat pe cineva,dar tuturor le doresc numai bine!
Violeta-si pe mine ma intereseza o coafeza,aici unde am fost am dat o gramada de bani si am plecat nemultumita si de atunci doar cand ma duc in Italia sau RO imi fac suvite la vechile mele coafeze.
Flavia-ce iti face printesa?
ADINA-tu ce vaccinuri i-ai facut lui Floris?el ce face?Jasmin e bine?
Marimar-drum bun si Sarbatori fericite!La vinuri nu ma pricep!
Adriana-Thomas azi are 2 luni,nici nu stiu cum au trecut.Acum imi zambeste cand ii vorbesc(imi vine sa-l mananc)sa scoata niste vocale,sa-si tina capul sus si sa priveasca in jur,iar hainutele care ne erau imense cand am iesit din spital acum ne sunt mici.
Face scandal cand trebuie sa-i schimb pampersul si ii e foame,pana nu se vede la san o adevarata tragedie.Dupa ce i-am facut baita cam 30 min adoarme dupa care se trezeste si pana pe la 23 sta treaz,dar pana la ora 3 doarme si se mai trezeste pe la 6.
Lara s-a obisniut aici?Sarcina cum decurge?
O saptamna buna si plina de soare!
GINA si THOMAS
Flaflo spune:
Buna fetele si un intirziat "La multi ani" florilor!! Noi sintem tare rau, din pacate, Violeta, noi avem o varicela tare agresiva, e plina in putica, intre degetele de la picioare si pe talpa, in cap si mai ales in gura. Nu mai maninca si abia daca mai bea. Ii dau cu o solutie care anesteziaza dar efectul e prea scurt..... ma doare sufletul sa o vad cum se chinuie!!
Nu am citit din urma ca sint pe fuga, voi intra cind trece criza...
adinag spune:
quote:
Originally posted by marimar
Violeta, la multi ani de Florii si felicitari pentru examen!!
La multi ani tuturor celor cu nume de flori !
La multi Ani Flavia pentru Florin ! Cum e Bianca??
Am fost la biserica romaneasca, prima data, sa vedem unde e, cum e . Frumos dar foarte multa lume, super-aglomeratie !
Noi mergem vineri in RO de Paste si as vrea sa stiu daca imi puteti recomanda un vin austriac bun de dus cadou!! ???? (dar si de baut cu familia...nu eu, adica nu acum cit sint )
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Rosu sau alb? Mai sec, mai "fructos"? Il intreb atunci cand imi dai detalii pe al meu, ca el se pricepe mai bine...
Flavia, imi pare asa de rau! Imi dau seama ce e in sufletul tau, vazand-o cum se chinuie!
Gina, eu nu i-am facut inca nici un vaccin, mai astept... ca este timp! :-))
Floris e ok, numai ca ma exaspereaza cu felul lui de a papa si de a dormi (ultima noapte a fost una buna ca nu s-a trezit decat la 2 ore...) Deci astept sa treaca timpul si sa se rezolve candva totul de la sine. In rest, e un dulce, se rostogoleste de pe spate pe burtica, de ceva vreme, gangureste tot mai mult, e fascinat de piciorusele lui si zambeste mult, mult...
Cum te descurci cu Thomas?
Adriana_78 spune:
Gina, vezi cum trece timpul? parca mai ieri te pregateai de nastere.
Flavia, pupici Biancai! sa-i treaca cat mai repede criminalele de bubite!
Fetelor, vin si eu cu o oferta
Am un MINI STEPPER de vanzare, aproape nou-nout (incercat de 5 ori) la pret bun (negociabil). Daca e cineva interesat, dati-mi de veste (pot trimite si-o poza).
Adriana
marimar spune:
Flavia, vai ce rau imi pare de Bianca, saracuta !!!! Probabil in 2-3 zile se va simti mai bine dar acum cred si eu ca e cumplit !
Sint cu ochii pe Romana ca daca erupe pina vineri nu stiu daca ne lasa sa zburam ( plecam de Paste in RO). Om vedea...
Adina, tu da detalii despre tot ce se poate, si alb si rosu si mai dulce...ca sa am optiuni. Mersi mult !
Vroiam sa va mai intreb ceva: la cite saptamini se face primul vaccin aici? In NZ se facea la 6 sapt.
-------
vine bebe 3, surpriza
........
adinag spune:
quote:
Originally posted by marimar
Flavia, vai ce rau imi pare de Bianca, saracuta !!!! Probabil in 2-3 zile se va simti mai bine dar acum cred si eu ca e cumplit !
Sint cu ochii pe Romana ca daca erupe pina vineri nu stiu daca ne lasa sa zburam ( plecam de Paste in RO). Om vedea...
Adina, tu da detalii despre tot ce se poate, si alb si rosu si mai dulce...ca sa am optiuni. Mersi mult !
Vinul Vroiam sa va mai intreb ceva: la cite saptamini se face primul vaccin aici? In NZ se facea la 6 sapt.
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Schema de vaccine recomandate uite:
www.apotheker.or.at/internet/OEAK/NewsPresse_1_0_0a.nsf/agentEmergency!OpenAgent&p=1184A93E58976151C1256CB0005BDFED&fsn=fsStartHomeFachinfo&iif=0" target="_blank">aici
De vin a zisnumai pe scurt: vinul rosu austriac nu-i de recomandat. Vinul alb, cel mai bun: din regiunea Wachau, Riesling, Welschriesling (foarte fruchtig, nu-i asa sec) sau Grüner Veltliner (clasic, foarte sec si fruchtig). Mie personal imi place Welschriesling.
A zis sa mergeti la Wein & Co si sa va ajute aia, insa poate prindeti o reducere ceva acolo, altfel sub 30 Euro nu-i deosebit. De la 30 in sus a zis ca-s intr-adevar faine.
Vinul Morillon, un Chardonnays austriac, de la Sattlerhof din Steiermark, ca. 12 euro sticla, e tot bun, de baut in familie. Il capeti tot la Wein & Co.
Alea din Wachau sunt f bune, dar cum ziceam, de la 30 euro in sus, daca-s mai ieftine poti sa dai gres tare...
Pe Morillon asta il cunosc si eu, imi place si mie.
Astea sunt vinurile pe care el zice ca stiu sa le faca austriecii, gasesti si multe altele, insa nu sunt asa specializati.
Un vin tipic austriac rosu (asta zic eu) e Zweie´gelt, insa nu este intr-adevar calitativ. E cam de duzina.