Fetele din Austria (22)
Raspunsuri - Pagina 11
Violeta Nicolae spune:
hallo fetele,
va scriu pe ultima suta de metri pe fuga,
Flavia plecam cu masina,la noi cu avionul e cam greu,nu avem pe nimeni si nú are cine sa ne ia de la aeroport,asa ca ne trebuie masina si acolo.Sanatate la Bianca!
Adriana am gasit ceva despre billa,din pacate duminica nu este deschis la aeroport,dar arunca si tu un ochi aici http://www.billa.at/billa/default.asp?katNr=626&sNr=33070
Va pupam si va multumim de urari!
Violeta
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
Flaflo spune:
Buna fetele, am venit de la film, Bianca a avut rabdare pina la sfirsit, a fost fascinata de ecranul mare, acum trebuie si noi sa cumparam asa televizor. Nasol a fost ca dupa film a vomitat din cauza unei coji de popcorn care i-a ramas in git, asa ca nu am mirosit prea bine in drum spre casa.
Adriana, la aeroport sint doua Bille: una chiar in aeroport si una (mai mare) chiar inainte de iesirea pe autostrada. Cea din aeroport este deschisa zilnic (pina la ora 22), indiferent de sarbatori.
Silar, parerea mea este ca ar fi in avantajul copiilor sa locuiasca(chiar si temporar) la Viena. Ei se obisnuiesc foarte repede cu noul, in plus de asta prind usor limba ceea ce sigur le va folosi mai tirziu. Vad asta la copiii lui marimar, fantastic ce repede s-au adaptat chiar nestiind limba. Mai am niste cunostinte care au trait 5 ani la Paris, 5 la Barcelona, 3 la Roma, 4 in state si acum sint de 2 ani la Viena. Fiica lor vorbeste toate aceste limbi si nu e deloc traumatizata, dimpotriva este foarte independenta.
Se pare ca vom avea o vreme de cacao, asa ca s-a zis cu planurile noastre de weekend......
Cu aripile intinse!
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
danat spune:
Salutare fetelor dragi! Ce de lume pleaca, vine...
Nu am primit nici o poza de la intalnirea voastra...voi ati primit?
Marimar e incurajator ce povestesti despre copii tai, referitor la adaptarea la nou...bine, voi si veniti dintr-o alta tara, parca erau putin antrenati, ca sa zic asa :-) Si eu m-am gandit ca pt inceput sa il dau pe Raducu la o gradi cu program pina la 12, dar nu stiu cum se procdeaza? Il lasi acolo singurel din prima zi??? Ca in alte tari (Suedia de ex) stiu ca mama poate sta cu copilul pina cand acesta se simte confortabil si singur printre colegii noi. Radu e u ncopil sociabil, dar ma gandesc sa nu se simta stingher din cauza nepriceprii limbii...
Si tu unde te-ai inscris pt germana, ca intensiv caut si eu. Se fac cursuri din orice moment sau cum incep grupele?
Violeta drum bun si petrecere frumoasa!
Adriana ce mai face Lara? Dar burtica? Vad ca si voi va intoarceti la Viena de Pastele catolic, bravos, noi mai avem de stat vreo luna.
Eu incep sa imi pun lucrurile (mental macar) in ordine, ca voi avea o luna aprilie putin spus incarcata, trebuie sa-mi anuntz demisia la servici in curand, si apoi am perioada de preaviz in care am de finalizat organizarea unei conferinte si apoi pot sa plec linistita, cu gandul ca am fost o doamna si nu i-am lasat cu fundul in balta la greu.
Se pare ca am gasit si niste chiriasi pt apartamentul nostru de aici, saptamana viitoare ar trebui sa semnam contractul si apoi sa ma apuc de o curatenie generala ca sa le las casa asa cum mi-ar placea si eu s-o gasesc.
Mai trebuie sa vin la inceputul lunii aprilie sa imi fac Anmeldebescheinigung-ul, ca se fac aproape 3 luni de la incheierea Meldezettel-ului si stiu ca asta e termenul limita. Asa ca macar pt 2-3 zile mai trag si o fuga la Viena intre timp.
Dar cu Dumnezeu inainte si cu sanatate, le rezolvam rand pe rand!
Va pupam !
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
marimar spune:
Adriana, fetita merge la singura gradinita pe care am gasit-o,aproape de noi (noi stam in 8 si ne mutam in 9), care a avut loc liber imediat. Nu stiu cit de buna e sau nu e, e Alt Wien, dar ea e bine acolo, au si vorbitori de engleza, adica un prof din US. Ea s-a acomodat f repede .
danat, programul la gradi e de jumate de zi, pina la 12-12.30 adica sau zi plina, pina la 5. Dar eu nu lucrez asa ca nu vad de ce as lasa-o toata ziua. Ea a mers in NZ de la 1 an la cresa, full-time adica de la 8 la 4 pt ca amindoi lucram dar niciodata nu a mers din placere...Acum insa a ajuns la virsta cind vrea la copii, vrea la "scoala" ca si Matei !!
Cursul de germana e vis-a-vis de Opera si incepe in fiecare luna.
http://www.deutschakademie.at/
Costa 250/luna si e 4 zile/sapt cite 3 ore pe zi. Am auzit ca la universitate incepe in vara un curs de vara intensiv de germana, eu insa nu voi putea merge, copiii sint in vacanta in perioada aia.
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Adriana_78 spune:
Violeta, merci de link! Dadusem si eu de pagina Billa in internet si asa cum a zis si Flavia, Billa din aeroport (ca stiu ca mai e una afara) scrie ca e deschisa zilnic si duminica pana seara tarziu. Ideea e, daca o fi deschisa de Pasti? ca n-am vazut sa scrie progrma pt. zilele de sarbatoare. Oricum voi mai urmari sapt. viitoare si voi vedea ce si cum.
Marimar, am gasit si eun pagina de la gradi asta in internet. Si noi cautam loc, sper sa avem si noi noroc si sa gasim repede ceva, tot pana la 12, ca si eu tot acasa stau, da vreau ca Lara sa mearga la copilasi.
Eram sigura ca la Deutschakademie faci cursurile, atunci cand ai spus ce program ai; acolo am facut si eu 5 luni de zile (nu continuu) si mi-a placut f. mult.
Dana, cursurile la scoala asta au anumite date de incepere, insa sunt dstul de dese; au program de la 9-12, 12-15 si 15-18; cel mai fain mi se pare de la 9-12, insa fiecare isi organizeaza cum vrea el; e situata central si ajungi rapid mai din toate colturile Vienei - cum spuneam eu m-am simtit bine acolo.
As fi vrut sa ne mai vedem inainte de plecare. Tu poti doar duminica, nu? De obicei Lara e la mama duminica dim si merge in parcul Morarilor, din Pantelimon -- nu stiu cum sa facem. Sambata avem program de Herastrau
Adriana, 32, mamica Larei
silar spune:
Flavia iti multumesc mult pt parere, o sa discutam si cu taty si vedem ce solutie gasim.
Azi vine taty
Week-end placut si multa sanatate la mamic, pitici si tatici
danat spune:
Multumesc de informatiile despre cursul de germana, suna bine! Si mie mi-a conveni cel de la 9-12, mai ales dupa ce-l voi duce pe Raducu la o gradinita, caci altfel ,nu am cu cine sa-l las acasa, deci eu voi fi cu el permanent.
Dar, sper sa gasim gradi cat de repejor si sa-l integram pe puiutz in primul rand, ca noi suntem mari si ne descurcam cumva.
Am ceva emotii pt pui, dar sper ca si el, asa cum aud despre majoritatea celor mici, se va obisnui repede cu noul mediu, locuinta, locuri, oameni, limba.
Din ce in ce simtim mai mult amindoi - si mai ales Raducu - lipsa lui tati, e greu sa fii despartit mult timp, chiar daca tati al nostru a mai venit pt cate 2-3 zile in Ro. Raducu se agata de el ca si cum ar fi dat cu lipici cand vine iar acum 2 sapt cand a fost tati, a suferit mult dupa ce l-am dus la aeroport...
Apropos de gradi, stiam ca mai vreau sa va intreb ceva: spuneti-mi va rog, daca eprogram normal pina dupa-amiaza, cum se procedeaza? Ca si in RO: adica maninca la prinz, apoi se culca obligatoriu si mai stau putin pina vine sa-i ia cineva? Sau cum se obisnuieste? Auzisem de la cinea ca nu au patuturi ci niste saltele aruncate intr-un colt intr-o camera si daca li se face somn dupa prinz se duc fiecare si se culca, dupa cum doresc... Asa e? Sa stiu si eu, sa am habar...
Adriana eu simbata dimineata pina la ora 12 am cursul de germana de aici din Ro (care mai tine pina spre 15 Aprilie) si ca atare daca ies cu Raducu asta se intampla dupa amiaza si nu ma duc pina in Herastrau.
Duminica poate ajung in parc, dar nu stiu niciodata sigur pina in dimineata respectiva. Depinde si de vreme, bineinteles.
Oricum, poate reusim sa ne revedem in Viena, ce zici? Sau deja nasti pina atunci? Si daca nasti, ce? Venim si noi sa dam o mina de ajutor la impins caruciorul
Va imbratisez!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Adriana_78 spune:
Dana, cum sa nu, contez ca ne vom intalni in Viena.
Nico, ai nascut? Cum iti mai merge?
O zi frumoasa tuturor fetelor!
Adriana, 32, mamica Larei
Flaflo spune:
Buna fetele, eu ma pregatesc (mai ales psihic) pentru venirea socrilor. Aterizeaza miine seara si deja am un gol in stomac gindindu-ma......
In weekend nu am facut mare lucru, simbata am iesit intr-un parc cu Bianca, dupmasa am fost intr-o vizita, iar dumineca pina am reusit sa ne urnim din loc a inceput ploaia. Oricum dumineaca luam obligatoriu prinzul la ai mei, e un fel de ritual.
Bianca are o faza ca ma scoate din sarite, nimic nu-i convine, daca nu ii facem pe plac incepe scandal, aruncat pe jos, adevarate isterii. Auzisem eu de crizele de personalitate dupa 3 ani, dar nu m-am gindit ca e asa de grav...
Dana si Adriana, referitor la gradinita va povestesc si eu cite ceva. In toate gradinitele te lasa la inceput sa stai cu copilul (difera doar cit timp), la nani au niste saltelute pe care le intind pe jos (fiecare copil cu salteluta si lenjeriile proprii) si acolo dorm. Sint gradinite unde se culca toti copii, gradinite unde dormitul este optional (cui ii e somn se culca) sau gradinite unde nu se doarme deloc. Eu am ales pentru Bianca o gradinita unde toti dorm, ea nefiind copilul care sa se culce de bunavoie cind altii nu dorm. Ea este www.kinderfreunde.at/index.php" target="_blank">aici, e o retea de gradinite unde se doarme obligatoriu. In rest, pe la 3 primesc un snack, apoi daca vremea permite ii scoate in curte pina vin parintii.
Gina, ce mai faci, cum e Thomas?
Cu aripile intinse!
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
marimar spune:
Buna fetelor,
Am iesit plini de entuziasm azi dimineata sa mergem la spectacol de papusi in centru ...si ne-a prins ploaia si vintul pe drum...Asa ca ne-am razgindit, ne-am oprit la Billa sa luam cite ceva si ne-am intors sa ne facem program de gatit, facem o ciorba de perisoare ( copiii vor mesteri la perisoare) si apoi tot impreuna prajitura cu zmeura !!
Sper sa fie vremea mai placuta miine si sa ajungem miine la spectacol....
In rest, sintem bucurosi ca azi vom primi contractul de la apartament, sa-l buchisim si apoi sa-l semnam. AM avut noroc sa gasim apartamentul fara sa mai mergem prin agentie, ci direct de la proprietar asa ca economisim taxa de agent, adica 3 luni de chirie adica aproape 3000 de euro ! . Deja ne gindim la alta vacanta de banii aia, he he he...
danat, la gradinita la fetita mea mi-au zis sa stau acolo si eu si s-o las doar 10 minute in prima zi, 20 minute in a 2-a zi , 30 in a 3-a zi...si tot asa pina o sa vada ei ca ea e ok, nu plinge, se obisnuieste. La noi n-a fost cazul de plins ca ea nu mai vroia sa vina acasa...vroia sa stea mai mult la copii si asa din a 3-a zi am dus-o program normal pina la 12.30. Nu am luat optiunea sa manince sau sa doarma acolo pt ca oricum il iau pe cel mare de la scoala tot la 12 sau 1 si prefer sa-i iau pe amindoi in acelasi timp, sa manince acasa impreuna si , daca e cazul, sa o culc pe cea mica. Ea nu mai doarme in fiecare zi, depinde insa cit de obosita e...Asa ca tati ii duce dimineata la 8 iar eu ii iau la 12- 1.
cam astea de pe la noi...
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !