Mamici de mai-iunie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 17
andora spune:
Chinabulina si Aldaesme, sanatate multa fetelor , sa stiti ca si la mine a avut Oscilococcinum-ul efect bunicel, e naspa ca la tuse tre sa te si chircesti intr-un fel haios... eu cel putin am niste dureri de ligamente daca ma ia prin surprindere tusea sau stranutul de nu ma vad.
Chiar asa, ma durea sambata in dreapta jos undeva prin zona apendicelui de nu ma mai puteam misca; stateam intinsa si nici sa ma intorc pe o parte nu puteam; am incercat sa ma scol, pauza; am pus sotul (macaraua) sa ma scoale, aiurea ca nici nu ma puteam tine pe picioare; ei, dupa vreo 10 minute zic gata, sa ma palpez sanatos sa vad ce face apendicele, dar in imaginatia mea bolnava ma gandeam chiar sa nu se sparga. Ei bine, dupa 2 minutele de palpare echivalenta cu impingere burtoi in sus mi-a trecut ca prin farmec. Acum stiu leacul, dar ma gandeam ce diferenta mare intre sarcini, pai la fii-mea am boierit-o nene, pesemne ca acum e incompatibilitate de sex.
Cleo, ce frumos ca te apropii de eco3... intr-adevar, si eu zic ca daca beeb e ok ecografiile normale sunt de ajuns, iar 3 milioane nu e de colea...
Inais multumesc frumos, la nasterea Ucai a fost super, dar atunci aveam si colul la limita de scurt, de aia a iesit asa rapid... Cat despre DPNuri acum iar mi-a zis ceva de 13 iunie, insa uriasa mea problema e ca efectiv am uitat UM, si nu va zic ca m-am ghidat dupa UM-urile voastre cand am "declarat" la dr pe bebe la 7 sapt... asa ca om vedea cand o fi, eu vreau pana in 15 iunie ca sa prinda aniversarea zilei in timpul scolii. Mama nebuna. bafta la eco, acum sper sa intru si eu mai des...
Andreap, da avem maimutele nascute la diferenta de o luna, te-am "ochit" din prima mai ales ca ai si initialele mele , tin pumnii ca si printesa din burtica sa fie la fel de ochioasa cum e Mariuca frumoasa...
Vroiam sa ii multumesc Gabitzei pt parola , am vazut numai burtici SUPERBE in pozele din albumul comun de la intalnire... am incercat sa pun si eu niste pozici dar imi tot da "failed" la upload... perseverez.
Gata, acum chiar ca plec... mai arunc cate un ochi dar deja mi-am facut de cap azi pe forum la serv.
Plimbarici placute dupa amiaza va doresc!!!
PS: Cum mai stati cu cafelutele/3 in 1/cappuccino, bea cineva zilnic? Eu incerc sa nu, dar imi scapa cate-un 3 in 1 mild si imi trec si durerile de cap instant
site , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta , www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea
Dan va merge!
Pogonici mic
Gogoasa
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
frumos ca v-ati intanit; mi-ar fi placut si mie sa va cunosc, acum cat noi mai suntem pe meleaguri bucurestene;
weekendul asta am fost insa chinuita de-o raceala, inital potolita (un pic durere de gat si tuse), duminica insa a explodat si a venit si febra si stare generala proasta); vazand ca mai sunt fete racite --- vroiam sa va intreb: o exista ceva medic. naturiste (gen. echinaceea) pt. intarirea sist. imunitar, ce pot fi luate si in timp. sarcinii?
Adriana, 29+, mami de Lara
DanaH spune:
Buna fetele,
Am vazut si eu pozele cu mamicile frumoase. Sunteti toate frumoase si radiati de fericire, asa cum sta bine unor mamici.
abia astept sa ne intalnim si noi, mamicile din NL/BE/GE. apropo, fetele, ce se aude cu intalnirea aceea? ati aflat de ceva locuri unde sa ne putem intalni? eu ma mai interesez, dar nu am gasit pe nimeni sa stie mai bine zona. dar mai caut.
Eu am fost azi dimineata la control la moasa. Primise si rezultatele la analizele de sange. mi-a zis ca totul este bine, normal pt sacina, desi eu am vazut ca toate valorile mele de la anlize sunt putin, foarte putin sub limtia normala. probabil ca acele limtie sunt stabilite pt o persoana normala, nu pt burtici (nu ca noi am fi anormale..).
am ascultat-o pe bebelina si bate inimioara ceva de speriat, manca-o-ar mama pe ea. ba am si vazut-o pt cate secunde, pt ca moasa nu isi dadea seama daca are capul jos sau sus (cred ca il confunda cu funduletul) si ca sa se asigure a pus circa 30 secunde ecograful. a vazut ca este tot cu capul jos, dar era intr-o miscare.... mi-a spus ca are marimea normala pt perioada asta de sarcina (cat si-o fi dat ea seama din pipait), ca burta nu este jos, asa cum imi era mie teama. mi-a mai spus ca muncesc prea mult 40 ore pe saptamana, asta cand m-am vaitat ca sunt cam obosita, ametita. si mi-a zis ca ar fi bine sa raman numai cu 6 ore pe zi. mi-a mai dat si un supliment de vitamine naturist, si mi-a zis sa incerc si cu asta. asa ca sunt hotarata sa incerc o saptamana sa vad cum merge cu acest supliment, si daca sunt la fel de obosita, atunci o sa am duc la sef sa ii spun ca o sa lucrez numai 6 ore pe zi. sper sa nu strambe din nas. defapt, cred ca nu o sa zica nimic, si o sa fie de acord, dar problema este la mine, ca am atata treaba si nu stiu daca o sa mai termin teza asa cum voriam eu. dar in fine, cred ca mai important este sanatatea bebelinei si a mea decat sa termin teza cu cateva luni mai devreme sau mai tarziu.
la noi ieri se anuntase vreme frumoasa, asa ca am hotarat inca de samabata o plimbare cu niste prieteni. am fost undeva la vreo 100 km de noi, intr-un parc unde se poate face safari (numai ce am aflat de locul asta de la fetele in Olanda). a fost super super frumos, si pt noi, nu mai spun pt alexandru. era tot un tipat, o bucurie, iar cand am oprit masina si am plecat sa ne plimbam pe jos, o alargare.... am ajuns acasa cam rupta de obosita, nu am mai mers de mult timp asa de mult, vreo 3 ore numai pe jos, dar a fost placut. mai ales cand ii vedeam bucuria in ochi lui alexandru si cand am vazut cum a picat de oboseala si cat de frumos dormea in masina la intoarcere.
evident ca atunci cand am ajuns acasa l-a luat tati la alta tura de plimbare prin oras, ca sa il oboseasca din nou si sa doarma asa cum trebuie. in plus, pt a putea sa ma odihnesc si eu putin.
am uitat sa va spun ca vineri am scapat la cumparaturi pt bebe. nu am mai puteam sa ma opresc. am laut cateva costumase, body-uri, caciulite, manusi. evident ca m-am cam infipt la cele pe rosu, oranj, dar am laut si pe verde, galben. tati zicea ca ce ma fac eu daca totusi o sa fie baiat, o sa il imbrac numai in rosu? eu zic ca tot fata este, iar daca este baiat.... asta este, poate sa poarte si putin rosu, nu?
trebuia sa mai mergem si dupa patut, sambata, dar nu am mai ajuns. in schimb ne-am uitat la niste carucioare. fetelor, m-am pierdut in magazinul acela. atatea modele, atatea culori... bani sa ai, ca de gasit sigur gasesti tot ce vrei. iar banii... pai trebuie sa ai ceva. preturile variau de pe la 300 euro pana pe la 800. evident ca mie mi-au placut cele care erau mai scumpe, dar nu cred ca o sa luam din acelea. inca mai studiez piata, sigur o sa mergem si weekend-ul viitor sa ne uitam. plus ca weekend-ul viitoar cred ca luam si patut.
ce sa mai vorbim, se cam apropie.
apropo, voi cand stiti ca trebuie sa pregatim geanta de spital? eu cred ca scria pe undeva prin pliantele primite de la moasa, dar nu am apucat inca sa ma uit.
imi pare rau ca nu pot sa raspund la fiecare in parte. v-am citit pe toate, dar imi intra pe o ureche si imi iese pe doua. nimic nu retin. iar sa imi iau notite, nu prea am timp.
oricum, va pup pe toate si va astept numai cu vesti bune.
Dana 30+
leeloo2004 spune:
Adriana_78 - poti lua ossccillococinum de la boiron - poate mai sunt si altele, dar la echinacea trebuie sa fii atenta, capsulele pe care le am eu acasa de ex. nu sunt recomandate in sarcina. Nu stiu daca e numai cazul capsulelor pe care le am eu, dar important este sa citesti prospectul sau sa intrebi farmacistul!
Gabriela 27+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
cleo78 spune:
DanaH, eu mi-am propus sa incep pregatirile bagajului la sf lunii a 8a. Atunci o sa mai am o eco si o sa stim mai clar cum e pozitionat bb, greutate, o ultima data aproximata de ecograf, dar si de medic, functie de statusul uterului,placentei,etc; ce fel de nastere va fi. Deci si bagajul va fi adaptat. Oricum, deja am o pijama, am ochit de unde imi iau camashi de noapte+ chiloti model gogosar, liste am cacalau!!! completate si de initiativa getutsei81....zic ca fac in juma de zi bagajul. Numai sa ma vad cu bine in sapt 34-35.
SI acu sa ma plang:
Fetelor, va doresc din tot sufletul....sa nu lucrati cu indieni. Sunt potorosi, mincinoshi si scandalagii. Acum planuiesc o bomba sa arunca in aer Bangalore(6 mil de indieni si nu stiu cate vaci si maimute). Cotizati cu ceva? Deja am strans in birou 10 pedarde si 2l de benzina (zgarciti shoferii, nu dau mai mult de 1 l fiecare....)
30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
Lorich spune:
Fetele, ce stiti despre cursurile de puericultura pentru tatici?
Eu stiu doar ca se suplimenteaza cu 10 zile lucratoare concediul lui tati si ca ar treb tinute de med de fam. Sunt curioasa daca stiti ceva pe tema asta.
Lori 26+ asteptand un bebe Robert
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Eu stiu doar ca se suplimenteaza cu 10 zile lucratoare concediul lui tati si ca ar treb tinute de med de fam. Sunt curioasa daca stiti ceva pe tema asta.
se tin si la unele organizatii non guvernamentale; si la spitaluri. de la 1 martie incep eu cu tati (+ inca un tati dinf irma, adica io voi fi cu 2 tati ) la FIlantropia. Inainte de asta, voi investiga, si va zic clar de da 'hartie' de curs de puercultura.
Daca vrei, poti discuta cu dr de familie, pt o atentie, o maslina iti da hartia 'by default'. Noi insa am vrea sa mergem la cursuri...
si o burticutsa
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by cleo78quote:
Originally posted by Lorich
se tin si la unele organizatii non guvernamentale; si la spitaluri. de la 1 martie incep eu cu tati (+ inca un tati dinf irma, adica io voi fi cu 2 tati ) la FIlantropia. Inainte de asta, voi investiga, si va zic clar de da 'hartie' de curs de puercultura.
Daca vrei, poti discuta cu dr de familie, pt o atentie, o maslina iti da hartia 'by default'. Noi insa am vrea sa mergem la cursuri...
si o burticutsa
Draga mea spune-mi si mie daca la Filantropia se fac si cursuri pt viitoarele mamici si cand se tin , sti ceva de lista de spital de acolo? Sincer eu nu m-am interesat inca si as fi tare curioasa daca stii tu ceva de aceste lucruri.Pupici si astept raspuns
+23 sapt cu Gabriel Bogdan
aimee79 spune:
salutare fetelor!
Vazut poze si tare mult ne-ati facut pofta si de papa si de intalneala...sunteti toate niste dulci si in ochii vostri se citeste bucuria de mamici!
Eu sunt tare bucuroasa azi. Am fost la dr. si am fost si la eco4D, puiu meu e bine si vioi. Dar ce credeti ca si-a pus si mainile si picioarele in cap si abia i-am vazut mutrita dar i-am vazut si ochisorii.
In spital se pare ca ecografistul a pus diagnostic de "hematom retroplacentar" la sugestia dr. mele (fosta) si dr. actual a si certat-o ca nu treuia sa ii sugereze.
Azi am fost la eco la cel mai bun din oras si mi-a zis ca el nu vede nimic deosebit la placenta...in nici un caz hematom ....sangerarea s-a produs, dupa parerea lui, din cauza ca se ca scurtase colul...si mare dreptate are...se vede din ecografii. Daca era hematom sangerarea era mult mai mare pt. ca placenta mea e foarte sus inserata. Acum pt ca am fost cuminte rau....si am facut si tratament am colul de 5cm....si ultima data era de 3.....
Imi vine sa plang de fericire, dar orcum voi sta cuminte pana cand bebe va veni.
Dr. mi-a zis ca se mai gandeste daca ma lasa sa nasc natural...ca sunt prea micuta....sa vedem cum creste bebe. Acum desi in 31 de sapt ...eco zice ca are 32...si DPN s-a schimbat iar ...pe 24.04.
Offffffffff doctorii astia te ucid cu zile...e a 3-a oara cand ne dau peste cap si totul din cauza incompetentei...
Pup toate fetele!
P.S. fetele voi aveti cumva carnet de graviduta dat de medicul de familie?
31(32?)+ Luca
Alexandra
fecian spune:
quote:
Originally posted by cleo78
SI acu sa ma plang:
Fetelor, va doresc din tot sufletul....sa nu lucrati cu indieni. Sunt potorosi, mincinoshi si scandalagii. Acum planuiesc o bomba sa arunca in aer Bangalore(6 mil de indieni si nu stiu cate vaci si maimute). Cotizati cu ceva? Deja am strans in birou 10 pedarde si 2l de benzina (zgarciti shoferii, nu dau mai mult de 1 l fiecare....)
si o burticutsa
Esti tare...da' vezi tu indienii sunt ca si nisipul..unde nu ai nevoie de ei acolo ii gasesti
Dar ce ti-au facut maica de vrei sa ii bombardezi...nu de alta dar ar trebui sa bombardezi toata lumea ca is peste tot..ma repet...ca nisipul
Felicia 27+ mamica de puiucGabriel
pozici cu burtic