Mamici de mai-iunie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 18
cleo78 spune:
Magnetism79
Voi adauga toate detaliile...cat de curand posibil. Adica joi seara cand ma duc cu tati -o runda de informare.
fecian, io tre sa stau dupa curul unor indieni de la mama lor din balgalore, si de 4 luni ma rog de ei sa termine un proiectsel care trebuia sa fie scuurt si fruoms. Dar indieni= tiganii nostri. Nu fac nik... si vb mult si dau vina pe oameni ca CLEOOOOO. Dar ce, si-au gasit nashul. Sau nasha. Sau nashele, ca suntem 2 moldovence si rele Fetele de duminica, de la chinezarii iti pot confirma ca am colti.
30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
MissParker spune:
fecian, o sa vezi la turul informativ prin salile de nasteri ca ti se va pune un usor nod in gat vazand toate ustensilele de acolo, deja totul devine mai concret si parca te ia cu fiori imaginandu-ti cum vei fi tu pe acolo: ori pe taburet, ori pe minge, ori mergand cu o mana la spate si cu o mana tarand aparatul de PDa dupa tine, ori prin patru labe si gemand de durere... Dar asta e, de iesit tot trebuie sa iasa Auzi, dar carutul ala nu e prea mic? Ca eu din pozele puse de tine am remarcat ca bebe sta tare fix in carut... Mie tot mi-e frica, daca David e mai marisor decat media, sa nu aiba loc intr-un carut asa micut. Sau poate au pus un bebe de 10 luni in el, se poate si asta...
doloress si dordia, pai atunci sa trecem la treaba cu un brainstorming despre cum sa se cheme puisorii nostri. Eu stiam ca liliacul (floarea mea preferata) infloreste in mai-iunie, dar nu gasesc nici un diminutiv mai frumos... Mugurasi suna bine, dar in iunie nu mai sunt ei mugurasi, ci frunze in toata regula ;-) Ce ziceti de gargarite? Sau ieduti sau tigrisori? Patul ales de tine de la Chicco pare bun, il poti lua si cu tine pliat in concedii etc.
puputi, citind despre medicii japonezi si sexul copilului, am ras copios amintindu-mi ca am primit un PM de la una din fetele de pe forum, care ma felicita pentru bebica si imi scria ca si fetita ei se chemase David pana prin luna a 7-a, cand s-a vazut definitiv ca era fetita si nu baietel... Asa ca nu se stie niciodata. Doar cu cromozomii e sigura-sigura chestia... Auzi, dar numele japoneze alese de voi merg si cu numele de familie? Ca eu de pilda nu mi-as fi imaginat un copil cu numele de Ansbert Fürchtegott Popescu
Reallaura, si eu sunt ferm decisa sa nasc natural, doar daca e musai-musai ma bag la cutit, altfel vreau sa evit.
Sandyy, bine-ai venit printre burticutzele de mai-iunie 2008!! Sarcina usoara, nastere fara probleme si bebe sanatos si mancacios!
monik16, nu stiu cum e in Romania, dar noua aici ne calculeaza asa: eu pe 19 mai intru in prenatal, pe 30 iunie ar urma sa nasc, iar pe 25 august se termina post-natalul. Ei bine, concediul mi se calculeaza ca si cum as lucra anul asta pana pe 25 august, de aceea primesc 18,5 zile. Sunt f. curioasa cum e in Romania, Belgia, Olanda, Canada etc.
leeloo, am impresia ca si Daviducul meu tot asa sta, cu capul sus si cu picioarele jos, ca prea imi trage suturi in vezica. Sau poate ne inselam noi si ei stau cu capul in jos si boxeaza ;-))
aldaesme, pune rapid aici reteta de la muffins cu portocale si de la tortul cu portocale, manca-te-ar mama, ca deja salivez Eu sunt moarta dupa ciocolata de portocale! Insanatosire cat mai grabnica si ai grija de tine!!
aimee79, , ce vesti bune!!! Vezi, ti-am zis eu ca intotdeauna trebuie mai multe pareri!
Ieri am fost la un bazar, dar au fost mai mult hainute si doar 2 scaune de masina si 2 carucioare (unul era prea greu, altul prea usor si instabil). Fiind foarte ieftine (1,5 si 2 euro), am luat si noi 2 perechi de pantaloni, vreo 8 bluzite, o scurta cu gluguta si o geaca mai de toamna (toate masuri diferite, de la 58 pana la 92). Nu stiu, am ezitat sa iau ceva de bebe-bebe, fiindca mi-e teama sa nu fie prea mici cand apare David... Prefer sa le iau inainte de nastere, plus ca mai am ocazia sa cumpar de la o tipa de pe forum vreo 3 cutii cu hainute folosite de baietelul ei (tot David) in primele 6 luni... deci o sa am destule.
M-ati facut curioase cu filmul lui Michael Moore, pana acum l-am ratat, insa o sa incerc sa-l vad si eu cat de curand.
Pentru caruturi o sa mergem intr-un magazin oficial, sa le incercam, sa ne informam direct de la vanzatorii de acolo, dupa care vom sti ce sa luam second-hand... Ieri oricum nu am putut sta prea mult la bazar, fiindca - desi fusesem la toaleta si acasa - a trebuit sa ma duc de doua ori si acolo la toaleta (David juca fotbal cu vezica mea), dupa care am mers la plimbare prin padure si a trebuit si acolo sa ma bag prin tufaris si sa mai fac de doua ori pipi in 45 de minute. Sunt de groaza, nu? Ce ma fac peste inca o luna, fetelor???
Fetele care aveti vecine/prietene cu bebei mici, sa profitati de ocazie si sa iesiti sa socializati! Mie deja mi-e groaza la gandul ca nu voi avea pe nimeni!! Am doua colege gravidutze cu care ma inteleg bine, dar una sta in Frankfurt, alta la 20 km de Hanau. Poate am noroc ca la cursurile de pregatire/gimnastica etc. sa mai cunosc si eu vreo gravida din Hanau cu care sa ma imprietenesc. Noi cu vecinii nu prea avem contacte, noi suntem asa, mai "padureti"
Ma bucur pentru voi ca v-ati simtit bine ieri, abia asteptam sa citesc impresiile. Numai ca nu pot intra pe link, imi da error :-((( Am intrat normal pe cont, m-am logonat si tot nu vad decat 2 albume, gabitzam si emycor... HELP !!!
Norocoaselor, care stati toate in Bucuresti!! Dar las' ca ne vedem si noi din BE/GER/NL la Maastricht. Apropo de Maastricht, fetelor, 21 martie o sa fie Vinerea Pastelui, credeti ca vor fi ambuteiaje mari pe autostrazi? Ca de, eu care nu am carnet nu am luat in considerare factorul asta, voi ce ziceti? Ar fi mai bine sa schimbam si sa ne vedem sambata, pe 22 martie, sau va e prea neconvenabil avand in vedere ca a doua zi e Pastele? Cum sa facem?
Am pus si eu doua pozute noi facute ieri in timp ce puneam pentru bebe un calut cu muzica pe burtica (il tragi de coada si se aude o melodie f.f. frumoasa), la un moment dat n-am mai putut sa trag de coada ca Bogdan isi tot potrivea lumina si timpul de expunere cu aparatul lui bengos si zicea sa nu ma mai misc, si ... s-a oprit muzica - prompt ma inghionteste David (care se stransese tot sub calut), la modul "Hei, mami, de ce s-a oprit muzica"???
Va pup
Felicia 23+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
MissParker spune:
quote:
Originally posted by andora
PS: Cum mai stati cu cafelutele/3 in 1/cappuccino, bea cineva zilnic? Eu incerc sa nu, dar imi scapa cate-un 3 in 1 mild si imi trec si durerile de cap instant
Eu beau zilnic Nescafé, dar slab-slab de tot (cam o jumatate de lingurita intr-o cana mare, cu apa fiarta si o treime lapte). Nu pot fara, iar atata vreme cat stomacul nu se revolta (s-a revoltat initial la altele si asa am avut termen de comparatie), e ok.
Felicia 23+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Adriana_78 spune:
Leeleo, multumesc de raspuns!
Citisem intr-o revista de echinacee, arnica, propolis, catina - trebuie sa mai fie si altele, care sunt pt. intarirea imunitatii (ca nu strica pe viitor), insa ca de obicei in astfel de articole nu e specificat daca sunt recomandate si fem. gravide.
De Osccilo stiam, de celalalte voi intreba in farmacii sau la plafar, atunci.
Adriana, 29+ , mami de Lara
Adriana_78 spune:
MissParker, acum am citit randurile tale legate de hainute; si in dr. Spock scrie sa le cumperi haine bebilor pt. copii de 3-6 luni, eu spun insa din experienta ca un beblus nu arata pt. bine in niste hainute uriase, cu niste maneci ce-i ajung pana la genunchi si niste picioare ce atarna ingrozitor. Un bebe are cam 50 cm, de aceea hainutele ideale sunt cele masura 50cm, din pacate nu pot fi purtate mult timp; de aceea 56 cm (eu nu stiam de 58??) sunt mai potrivite, le poate purta cateva luni; 92 e deja urias; Lara mea are 2 ani jumate si poarta inca 92. E adevarat ca ea e micuta in talie si de aceea ii vin unele 92, in gen. avem 98cm; copiii sunt insa difetiti, unii sunt mai rotofei, insa oricum ar fi tot niste gagalici raman si pt. primele 6 luni eu m-as orienta spre 50-62 cm, ca apoi se schimba anotimpul si nu stii cum e vremea si de ce anume are nevoie.
Adriana
cleo78 spune:
MissParker, sa te calmez pun pic cu pipilica. Cand stai in picioare...greutatea (si bb) se asheaza...si pe vezica. GRAVITATIA!!! Ce, noaptea te trezesti la 45 min? Doamne fereshte...plus sunt perioade pishorcoase, si perioade mai putin pisorcoase. Eu iti recomand exercitiile Kegel, cica ar mai intari muschii acolo jos. Nu stiu cat de eficiente sunt,dar de stricat nu strica. Eu le fac de cate ori intr-u pe forum (SI imi aduc aminte...), in metrou (cand imi aduc aminte...)
Chiar fetelor, v-a calculat careva cate zile de concediu de odihna aferent aveti?
Cum concediu de maternitate= concediu medical...nu cumva se calculeaza zilele de CO ca procent zile lucrate+ CM?
Nu e nicio contabila/cineva de la personal / hr/ economista orice pe aici?
O voi interoga pe soacra mea, ca ea le stie..dar ma vad mai rar asha, cu ea. Ca e mai draguts!
30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
gabitzam spune:
Am pus pe Picasa trei poze burticoase cu mine, facute azi de dimineata, vedeti aici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
onyxg1998 spune:
Buna, fetele,
Hai ca am reusit si eu sa scriu, ca de azi dimineata ma tot chinui. Vai, n-am chef de nimic, abia astept sa intru in medical, mai am 4 zile, pe 29 merg la medicul de familie sa-i spun sa-mi dea medical incepand de pe 3 martie, ca tare m-am saturat si in plus ma deranjeaza orice, imi sare mustarul imediat…. Sunt prea nervoasa. Nici noaptea nu prea dorm bine, bebelina se misca rau….
Gabitza, ti-am vazut pozicile, si tu ai burtica mare, credeam ca numai eu! Frumoase foc!
Am incercat si eu sa pun poze dar imi zice ca sunt prea mari, ocupa prea mult spatiu. Mai incerc.
Indrumati-ma si pe mine, va rog, cum se face?!
Pupik de la Onyx si Vlad
31+ Alexandra Maria si mami de Vlad Gabriel James
dordia2000 spune:
Buna fetelor...
Abia acum am ajuns la computer...ca azi am fost la spital ca s-a operat sor'mea de chist ovarian cu dr. mea si am fost sa vb cu ea sa vedem cum a iesit...si totul e ok. Acum e in refacere iar dupa o ora de plimbat la spital am stat in pat pana mai adineauri. Asa ca...m-am odihnit azi.
Vreau si eu contul si parola daca imi poate trimite cineva PM plsss....!
Alysh iti multumesc mult ca ai intrebat denoi, eram sigura de altfel ca nu m-ati uitat... Am stat chiar in Caritas, la et 2 la Gravidute unde conditiile chiar si la rezerve sunt jalnice, adica zugraveala nasoala, apturi...destul de nasoale....dar un lucru e bun. Nu amesteca romanii cu tigancile alea rele. Oricum....in 2 saptamani am ajuns sa cunosc si sa ma imprietenesc cu jumatate din asistentele si de la terapie si de la gravide, iar serviciul medical e chiar ok. Chiar si fara atentii se poarta frumos cu tine asistentele...dar faza nasoala e ca nu prea au medicamente asa ca...fiolele de Gynipral a tb sa mi le procur. In rest, antibiotice si solutii perfuzabile etc...au. Dar la lauze...se schimba situatia. Am vazut ca pe langa rezervele pe care le-am vizitat eu cu primul copil, acum au mai facut si altele care arata chiar bine, cu televizor in camera...si care nici nu se platesc. Bineinteles ca tb sa fii atent cu dr sau cu Neonatologul si sa ceri ca altfel....nu te baga din oficiu in una din rezerve.
Oricum...mie imi convine ca personalul medical e foarte saritor si foarte ok chiar si inainte de a da ceva. Ceea ce la alte maternitati, pe cat de luxoase ar fi...nu prea intalnesti.
Trimit si revin!
Diana 30+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz
dordia2000 spune:
Asa...
Leeloo si eu te poop si bine ca am revenit!!! In spital si mie mi-a iesit o infectie urinara, si am facut tratament cu antibiotic si sper ca e ok. Mai las o sapt-2 si merg sa imi fac iar analize!
Ina78 felicitari pt putzulica!!!
Fetelor....va spun din experienta ca treaba cu vizitele in prima luna...nu e chiar asa rea. Eu nu sunt asa obsedata de microbi. Bineinteles ca nimeni care vine in vizita nu intra la bb nespalat pemaini si majoritatea se feresc sa il ia in brate sau sa il pupe el fiind asa micut...Dar mie imi facea tare bine cate o vizita scurta sa mai ies din rutina de somn, supt, schimbat, somn, supt, schimbat si baita de seara. Oricum eu am fost o mamica care nu am exagerat cu nebuniile si cu microbii si am un baietel de 2 ani si 3 luni foarte sanatos, cu vreo 2 raceli la activ si o enterocolita luata de la cab medicului. Si vreau sa va zic ca pe la 10 luni fi-miu manca biscuiti cu porumbeii in parc de pe jos (bineinteles ca nu o tona si cand l-am vazut l-am pus in carut) iar nu va pot spune ce aspirator de scame a fost. E inevitabil zic eu...
MissParker sa stii ca ma gandesc...dar am un blocaj pt moment...dar gasim noi ceva. Ceva legat de inceputul verii si de primavara....dar ce?
Diana 30+ mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz