Mamici de mai-iunie 2008 (39)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by andora

Cleo multumec! intr-adevar tot aproximative sunt masuratorile ami ales daca nu e ecograful performant... a propos, eco morfologica mi-am facut doar una la aproape 19sapt si 5 zile, ma mananca talpile (nu insa si buzunarele) sa-mi mai fac una doar ca sa vad daca bebe e bine.. sunt nebuna? Stiu ca multe fete fac 2 eco morfo "obligatoriu"...
Va pup! O zi frumoasa in continuare!

Pogonici mic
Gogoasa

cum crezi tu. Si eu abia astept ecografiile, plec de la una..si ma gandesc sa mai fac una sapt viitoare. Ce ma calmeaza:
1. medicul, care mi-a zis sa nu exageram daca nu e cazul,
2 banii
3. frica - nu se stiu efectele. Oricum bb la mine e mai agitat la eco

Cf fishei de urmarire gravida, am 3 eco morfo fetale: trim 1, 2, 3, in sapt 22 facuta, 28 si inca una pt 34 programata (AMR 3 sapt...!). O sa mai cer una la internarea in spital, pt nastere...

30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Andora in primul rand am intrat sa citesc povestea nasterii Ucai...si mi-a placut muuuuult! Am intrat si pe site sa vad poze...cateva am vazut: e scumpa foc!

In al doilea rand si eu am facut 2 eco morfo...dar sa stii ca la urmatorul bb nu am de gand sa repet "experienta" asta. Parerea mea este ca daca totul este ok, sa te opresti la una.

Am vazut ca avem amandoua cam aceeasi varsta a sarcinii insa DPN-uri putin departate. Daca te ajuta cu ceva eu voi merge saptamana asta la o eco si iti pot spune greutatea buburuzei noastre, ca sa-ti faci o idee. Am mai facut eco la aprox 19 sapt. Ma pot uita pe ea sa vad ce scrie acolo.
Insa parerea mea este ca fiecare copil e diferit si e putin gresit sa faci comparatii.

Ina

pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

salutare,
multumesc fetelor care s-au gandit la mine . inca ma simt rau, dar ma duc la medic azi sa-mi dea tratament si ma fac eu bine
am vazut si eu burticile: foaaaarte frumoase , ma bucur ca v-am vazut.
felicitari celor care au mai facut cumparaturi pt bebe. nu mai stiu cine a pus link cu patut si carucior de la chicco (cred ca doloress, dar nu bag mana in foc). carucior din ala am luat si noi, cu scoica cu tot. doar ca al nostru este negru cu argintiu si cu galben
momentan atat, poate reusesc sa mai intru mai pe seara. va pup

28+2, viitoare mami de gogoasa balerina

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik16 spune:

Buna!

M-am uitat si eu la pozele fetelor, sunt super!
La urmatoarea intalnire poate reusesc sa vin si eu...

Spunea cineva ca are o prietena care nu vrea sa primeasca musafiri in prima luna... si eu m-am gandit la asta... depinde cum ne simtim dupa nastere dar in prima saptamana cel putin nu cred ca iti arde de socializare. Si ti-e frica cu bb ca e mic si vulnerabil... eu sunt mai obsedata... Nu o sa las pe nimeni sa-l pupe sau sa ii puna mana pe fata... Mi-am avertizat prietenii deja .

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by cleo78

oricum, imi pare tare e bine ca am o vecina cu bb mic, cu care sa mai socializez prin parc, la o intrecere de carucioare!! Tare mi-e frica de perioada cand o sa fiu 'fara job', cu program de catsel pe lants: de la bb, la mashina de spalat, cu popas la aragaz. Mi se pare demoralizanta... dar ti-am zis, fiecare cu fobiile(pasarele) ei!!

30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
[/quote]

cleo, stii cu ce sentimente vei face toate dupa ce vei naste?/ nu ti se va parea nimic greu, totul va fi ca o necesitate a ta proprie, nu obligatie sau corvoada. cel putin la mine asa a fost...bineinteles ca mai apar si momente d eoboseala maxima si stagnare, dar treci repede peste ele cind vezi evolutia lui bb

David (10 nov 2004) si
Simona AMR 9 S
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Ziua buna tuturor,

imi pare rau sa aud de problemele unora. Apropo de col deschis 3 cm, am o prietena care din luna a saptea a fost asa si a nascut anul trecut in septembrie la termen fara cateva zile o copilitza perfect sanatoasa si nici la pat nu a stat.

De cateva saptamani bantuie un virus pe la noi prin departament pe care cu mare drag acu' aproape doua saptamani l-am achizitionat si eu. I-am creat conditii propice prin experimente facute la 18C (ac) imbracata ca pentru 22, asa ca mi-am slabit putin sistmeul imunitar, doar cat sa ma prinda si pe mine virusache.

M-am gandit sa stau acasa ceva zile, dar am stat doar in vinerea in care m-a prins (vineri acu' doua saptamani) fiindca saptamana trecuta aproape in fiecare zi am avut ori sedinta, ori doctor. Asa ca spre miercuri seara aveam o voce de parca mi-am schimbat persoana extrem de ragusita si foarte inceata.

Marti am facut chellange test (testul de zahar...ala cu diabetul in sarcina) si mi-a iesit glicemia 112 ca sa inceapa sa sperie pe cineva ar fi trebuit sa fie peste 130 deci mai pot manca dulciuri .

Am ajuns la doctorul meu miercuri seara si asta mi-a sugerat sa raman acasa o saptamana dupa care sa ma mai vada. Vineri insa am avut o super mega sedinta de la care nu puteam lipsi ca as fi anuntat prea tarziu ca nu pot, asa ca deabia de azi sunt in concediu.

Se pare ca am produs o bronsita virala de toata frumusetea si cum astia de aici nu se dau in vant dupa antibiotice in general iar daca e vorba de sarcina cu atat mai putin am primit un siropel si liber la leacuri babesti ...adica i-am explicat ca acasa mama m-ar pune sa fac ihalatie cu musetel si sa beau ceai de tei cu miere si lamaie si doctorul a zis ca e perfect deacord.

Norocul in toata treaba asta e ca nu am facut febra decat foarte rar si foarte mica (37 cu ) asa ca sunt inca ok...si mai ales acasa .
Ca insa sa imi pice mie bine primul concediu medical de cand sunt (calculez si scoala, liceu si univ) fix de azi au inceput oamenii sa ne lucreze etajul si va dura...o saptamana, adica fix cat concediul meu de boala .

Partea pozitiva din nou e ca macar sunt cu ochii, mai precis urechile pe ei si ca pot sa gatesc toata ziua buna ziua.

Azi inca nu ma simt in stare sa ma apuc de cusut asa ca raman la crosetat, tricotat si bucatarie, maine poate dorm mai bine noaptea. Motiv pentru care am produs deja o portie de muffinsi cu portocale zaharisite - pe care le-am produs sambata pentru un tort de portocale. Si o salata de fasole cu pesto rosu si o fripturica de pulpitza de porcushor...

De cand m-a apucat si tusea asta anormala in jurul orei doua noaptea cu abatere de maxim 15 minute ma apuca tusea. Da' din aia de nu se mai opreste, asta evident se lasa cu trezit copil din marsupiu, sot din pat iar eu ma trezesc din alea...ochi larg deschisi, cobor musai la wc...ca tuse anormala+sarcina=> vezica super slabita.
Tusesc cam pana pe la trei si ceva dupa care nu pot dormi ca deh, sunt treaza. Fac ceai, pun de cafea pentru dimineata, scot vasele din masina sterg placa de gatit ...ma uit la tv (azi noapte am avut noroc, am coborat fix cand incepea ceremonia la "Oscar")...in final cand simt ca aproape vine somnul e cam 4, o sterg in pat si acolo reiau tusea, de data asta nu asa de puternica, asa ca deschid cartea, ma asez in fund si citesc...si uite asa pe la aproape 5 adorm in fund cu cartea in brate asta ca pe la 7 jumate sa sune ceasul de trezit...
Evident speram ca aceasta saptamana va fi cu totul altfel pana mi-am amintit de muncitori.
Din pacate in acest moment parterul ne este foarte deschis, alegere constient facuta pentru moment, iar la etaj e santier asa ca singurul loc in care m-as putea retrage sa fiu chiar singura ar fi baia sau camara.
Acu' camara (o viitoare camera ca doar are aproape 20m2) e ingrozitor de rece, iar de baie au si astia nevoie din cand in cand...asa ca nu imi ramane decat sa ii suport asa cum sunt si sa sper ca vor termina mai repede decat au preconizat ei (ati vazut vreodata muncitori care sa termine mai repede decat preconizat???). Macar sunt oameni foarte curati si foarte de treaba.

In rest toate bune si frumoase la noi.

Va doresc o saptamana senzationala si va pup dar ceva mai distant,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Cleo,pe mine numai banii ma tempereaza...si eu as face eco zilnic,mi-as lua unul portabil,sa o vad mereu ce face...si ar trebui sa fiu mai calma la a doua sarcina,nu?
Andora,felicitari ptr.baietzel....fata ta si Mariuca mea sunt cam de o varsta,nu?
gata,de azi chiulesc 'de drept' de la munca...o sa plec pe la 14.30...

BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

aldaesme, simptome din astea am si eu: tusesc intr-una si ingrozitor, ma duc la baie din 5 in 5 minute, il trezesc pe bebe, respir greu, o bucurie, ce mai ... si ma simt fff obosita, mai ales ca sunt si la munca. abia astept sa merg la medic, poate imi da un tratament, ceva, sa ma simt mai bine. si vreo 2 zile libere

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/wHR7p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

China si Esme eu zic sa incercati chestiile astea babesti cu incredere: ceai de ceapa, ridiche neagra - pentru tuse. Luati vit. C la greu si beti multe lichide ca sa fluidizati secretiile si sa puteti expectora. Important e ce tip de tuse aveti (seaca sau productiva). In nici un caz sa nu luati medicamente care sa stopeze o tuse productiva, pentru ca ramaneti cu secretii neeliminate din bronhii si e tare rau!

Eu la ultima raceala (si singura din perioada sarcinii...sper ca si ultima ) am luat 2 produse de la Boiron (pe langa faptul ca am baut litrii de ceai cu lamaie): e vb despre Oscilococcinum si Coryzalia.
Chiar au fost eficiente.

Sanatate multa va doresc...si optimism (China inspira-te de la Esme ...vad ca le ia pe toate in gluma si bine face!)

Ina

pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Fetelor eu ptr raceala pe linga faptul ca am mincat o tona de portocale, am luat de la plafar propolis cu virtamina C. In 2 zile eram refacuta.
Eu am avut o tuse uscata, cu febra si frisoane. Scurta insa. Unica din sarcina... sper ultima.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput