*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (148)*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

tina, ne simtitm f bine stiind de ce avem o stare sau alta. ...avem impresia, in felul asta, ca avem ceva control asupra starilor noastre. numai ca, iata, nu e mereu asa. sa stii de ce te simti in felul asta nu inseamna ca poti sa treci imediat peste starea cu pricina. n-o sa mai dureze mult...mama lui de hormon!
ma gandesc ca n-avea cum sa se sufoce bebe, mai ales ca avea gurita libera...da' oricum cred ca putea respira si pe nas, prin fes. dar cand e sa te panichezi, o faci si daca iti ciripeste o vrabie la geam. :-)
hai, ca nu mai e mult si trece perioada asta de maaaaare rahat.
io am avut zile in care plangeam gandindu-ma ca, daca plang sau sunt deprimata, imi pierd laptele. :-))) cum imi aminteam ca plansul si starea psihica proasta pot da peste cap lactatia, ma puneam pe bocit. si, doamne, ce departe mi se par acum zilele alea...

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

irinouka, din pacate asa a inceput si la noi. Curata mereu cu ser fiziologica si baga atoderm, nu le lasa sa se agraveze.

Kalosalina, linistestete, puiuta ta nu are nimic, e normal sa fii speriata dupa ce s-a intamplat prietenilor tai, e cumplit, dar la voi TOTUL E OK!!!!!

Tinna, si eu am patit odata exact asa. asa m-am speriat si mi-am facut mustrari de constiint ca sunt o mama rea, ca nu stiu sa il cresc, ca il omor... era in a doua saptamana de viata - ca la voi, acum imi dau seama. Te inteleg perfect. acum ca sa te si amuz un pic iti citez dintr-o carte de psihologia copilului: "o mama trebuie sa inteleaga ca toate aceste lucruri sunt normale. Ideea ca noul nascut nu este nici atat de slab, nici atat de fragil cum ati crezut la inceput, se va impune de la sine cu timpul. De milioane de ani copiii au gasit mijloace sa depasasca si neindemanarea si sentimentele de incompetenta ale mamelor lor. Si copilul dumneavoastra va supravietui neindemanarii si nelinistii dumneavoastra. Odata cu experienta va creste si increderea: il veti tine mai confortabil, il veti hrani cu mai multa incredere si cand va avea deja doua luni, va veti da seama ca are sanse serioase sa supravietuiasca."

Fetelor, avem poze noi: http://good-times.webshots.com/photo/2949301860065968642JkEVrh

Si aici sunt invitatiile la botez, mor dupa ele:

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

ange, mersi frumos...doamne-ajuta!
mortale-s pozele! pupi zambeste deja cu adresa, sau mi se pare mie?

irina de bebe rares

Mergi la inceput

Irinouka, de zambit cu adresa zambeste de ceva vreme, mortal e ca a incept sa rada cu adresa, cu toata gurita deschisa si scotand sunetele, e mortaaaaal, ne topeste!

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

miri, multumesc de sfaturi. eu mananc foarte bine, ca la carte... odihnita sunt - mulumesc lui mama care face tot...
eleni mananca ziua tot timpul... practic, rar gasesc 2 ore intregi in care nua avut sanul in gura.... cred ca sanul este si un mijloc de relaxare/linistire, adormire pentru ea... pe post de suzeta...
oricum, am retinut si voi aplica sfatul sa o scol la 2 ore noaptea ca sa pape...

fetisoare de sasha si rares cu bubite cu tot ( semnul exclamarii... nu ajung la el ca o am pe eleni in brate...)
curand vor trece bubitele de tot /

alina, imi pare tare tare rau de fetita ingeras... este o tragedie. acum esti, normal, marcata de cele intamplate si potiavea tendinta de a privi totul in negru. stai linistita ca fetita ta este sanatoasa. ai tu grija sa nu pierzi lapticul daca te adancesti in depresie....

tinna, iti spun si tie... "stiu cum este"... ca in reclama aceea la coldrex... hormonul este de vina si cel mai bine, plangi putin si apoi te vei simti mai relaxata.
si mie mi-e tare frica de caciulitele acelea...

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput

Am uitat sa dau linkul la invitatiile la botez: http://good-times.webshots.com/photo/2348222320065968642JPiQgQ

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

ange, cred ca e grozav. de-abia astept sa ma hlizesc si eu cu asta micu'.

am pus 3 pozuci in care sper ca se vede, cat de cat, ce are pe fatza...ti se pare ceva cunoscut? :-(

irina de bebe rares

Mergi la inceput

laurici dimitrici, . sigur vor trece bubitele, ca doar nu e dupa ele!!! iar eleni o sa se faca o dodoloata, veti trece de hopuletzul asta. trezeste-o noaptea si sunt sigura ca o sa aveti de castigat. si...felicitari ca esti odihnita. pliz, imi psui si mie cam ce mananci dimineata, de pilda? ca sunt intr-o deruta totala. nici nu stiu daca treaba cu bubitele inseamna ca tre' sa nu mai mananc lactate, de pilda. zau daca mai stiu ce sa mai mananc. repet, mai ales dimineata. ziua ma descurc, mai cu gratar, mai cu carne la cuptor, pilaf, piure, ciuperci, paste, blablabla.

am senzatia ca mi-am fixat, cu ocazia asta, a bubitelor, un nou scop in viata, ca sa zic asa. un nou dusman de invins. pana de curand a fost nebunia cu alaptatul. cred ca am ceva de don quijote-n sange. :-))))))

irina de bebe rares

Mergi la inceput

Da, din pacate asta e pacatoasa dermatita. sfatul meu, ia Cicalfate de la Avene, gasesti la Sensiblu, dai dimin si seara si intre dai cu atoderm. Cicalfate e indicata pt sugari si noi asta am folosit.

Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

angi, imi place tare mult invitatia aleasa.

irinuka, rares este mortal cu bubite cu tot . in fotografii nu sunt asa de "infricosatoare"... sunt mai mult ca o eczema...
aveti idee de la ce apar bubitele astea ??

Doamne, si pupi si palugel sunt asa de frumosi, de zdraveni, sanatosi.... eleni a mea este o manuta de carne cu niste grisine pe post de picioruse...
abia astept momentul sa faca si ea falcute ca puiutii vostrii.....
oare cand va veni ???
precizez: de la 9 dimineata pana acum - inclusiv - sta la sanul meu... suge, doarme, suge, doarme...
daca il scot din gura se trezeste si plange....

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008

Mergi la inceput