Fibrom uterin (20 )
Raspunsuri - Pagina 6
nicooleta27 spune:
Buna fetelor am revenit cum am promis chiar daca nu-i luni si acum e bine.
KIKI, T Laura bine ati venit printre noi, sincer imi pare rau ca cercul de fibromatoase se largeste dar noi "mamicile" suntem aici pentru a va incuraja si sustine in toate deciziile pe care le veti lua.
Bluel ce avem intre picioare? Sa ai grija de tine mamico, te rog mult.
Slimatei, ce mult seamana tetitzele noastre, depresia am avut-o si eu dar am trecut peste.
Happy Face ma doare sa aud toate cate ti s-au intamplat dar FRUNTEA SUS.
Teonikol esti bine?
nicooleta27 spune:
POZE NOI CU IRINA
Fetelor eu sunt bine, zambetul Irinei ma ajuta sa trec peste toate, au inceput durerile la tata si il amagesc cum pot. Ii explic,,, eu am o tumoare"fibromul" si ca a stopat, il mint ca citostaticele ii opresc evolutia tumorii dar ma doare ca trb sa fac asta. Finalul se apropie iar asteptarea doare cel mai mult. Poate ma judeca cel de sus dar e greu sa vezi cum sufera, mi-as dori sa fie totul repede , sa nu sufere chiar daca ma mustra constiinta pentru asta.
Slimatei ai o bombonica de tetitza, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea asa cum ma bucur si eu. O sa-mi fac timp sa-ti citesc povestea, am citi putin, m-am emotionat am plans si am inchis, nu am rezistat sa citesc finalul.
Trec prin momente grele, m-am mutat cu ai mei, trb sa fac fata la multe dar alaturi de voi ma simt puternika si sper sa reusesc.
oanalu spune:
Salut toate fetele si mai vechi si mai noi si le doresc numai bine si multa sanatate.
Arinna, ce-i cu tine?
Oana
Tanaion spune:
Buna fetelor,
Ma alatur si eu voua, la o ecografie transvaginala mi-a gasit uter polifibromatos, cu un fibrom de 3,5 cm si trei de 1-2 cm.
Vreau sa va intreb: voua in cat timp v-au crescut acesti fibromi.
Eu sunt destul de uimita ca in decursul timpului am facut mai multe ecografii la ecografisti care mai de care mai bine cotati, ultima ecografie acum 1 an si 3 luni si nu mi-au gasit nimic.
Si in cazul vostru evolutia a fost atat de rapida?
Va multumesc si va doresc multa multa sanatate,
Tana
arinna spune:
Slimatei, multumesc pentru gandurile bune,numai bine si voua
Kiki, multumesc mult pentru aprecieri si intrebare,esti foarte dragutza; fizic am ramas cu presiunea la urinat, parca ma apasa ceva pe abdomen destul de tare,nu stiu ce mi-o fi facut pe acolo dar e ceva ciudat, poate muschii abdominali care au fost taiati se misca in momenul ala, inca nu am intrebat pe nimeni.psihic sunt mai bine , in principal datorita voua .In rest nu vorbesc cu nimeni despre asta...nu am dispozitie...Inainte de laparo ma temeam sa nu descopere ceva nou, mai grav si acum in loc sa ma bucur ca e "doar" ce stiam am realizat ca e ultima sansa sa incerc sa am un bebe si trebuie sa fac ceva- mai intai m-am panicat si m-am enertvat, acum o sa mergem la clinica de fertilizare, trebuie sa sunam, deja am primit telefon de la ei, si o sa vedem ce parere au, cica o sa ma consulte si ei - mai degraba cred ca va fi o discutie ca mai bine decat laparo si histeroscopia nu e nimic care sa evidentieze ce e acolo.
Am o nedumerire, cum s-ar vedea bebe printre atatea fibroame ? de obicei nu reuseau sa-mi vada ovarele la eco sau la HSG nu au vazut trompele din cauza lor.
Laura, asa este, m-am cam chinuit,bine zici... o sa incepem cu o inseminare artificiala sau o sa vedem ce spun cei de la clinica.
Oanalu, iti raspunsesem pe la pagina 3 , intre timp am facut laparoscopie si histeroscopie si am fost foarte suparata ca fibroamele sunt mari(nu stiu inca dimensiunile exacte) si din decembrie am din nou hemoragiile si CCL f abundent, sanse minime de facut bb etc, am fost tare suparata dar m-au ajutat fetele sa-mi revinAm inca tincturile de la Codrutz T ,vreau sa incep sa le iau din nou, sper sa mai fie bune dupa 2 ani- sunt sigilate. Embolizarea a avut efect temporar deci, in cazul meu ,se pare ca la miscosrarea dimensiunilor m-a ajutat mai mult acupunctura, acum doi ani, se redusesera semnificativ.
Tana, bine ai venit printre noi,, mie mi-au crescut si aparut altele noi in ani de zile, poate 7-8 ani dar cazurile difera, sa vedem ce spun fetele.
Nicoleta, foarte bine faci ca il incurajezi pe tatal tau si stati impreuna,e situatia ideala in acest caz, sa fie in mijlocul familiei...Trebuie sa-ti fie tare greu,sper insa ca in ziua de azi speranta de viata in aceste cazuri este mult mai mare iar durerile pot fi ameliorate cu analgezice. Care mai este situatia ta, cu fibromul?
arinna spune:
Nicoleta, acum am vazut pozele, cat de mare e Irina si ce frumoasa!
Teonikol, ce mai faci?
Kiki, multumim pentru linkul cu tratamentul naturist, uitasem sa spun.
Tanaion spune:
Arinna multumesc mult pentru raspuns.
Ma bucur ca am gasit acest subiect si ca v-am gasit pe voi.
Arinna dar prin cate ai trecut... Sper din tot sufletul sa fii acum pe drumul cel bun si sa iasa bebelusul mult visat.
Despre mine ce sa va spun decat ca de aproximativ 5 ani ma confrunt cu tot felul de probleme (nu genitale) si acum colac peste pupaza au mai aparut si fibroamele acestea. De fapt la ecografie pe langa fibroame mi-a gasit si un chist la ovarul stang.
As mai fi avut o intrebare pe care vi-o pun, in afara ca la ciclu aveti sangerari mai abundente si dureaza mai mult (din ce am citit am inteles ca acestea sunt efecte ale fibroamelor) vi s-a modificat si perioada ciclului? La mine s-a scurtat am ajuns la 23 de zile.
Va multumesc tare mult si nu va suparati ca va bombardez cu atatea intrebari dar sunt cam speriata, ma gandesc la probleme mai grave.
Tana
danangie spune:
Buna ziua tuturor,
Am si eu o intrebare. Dat fiind ca sunt fete printre voi care au ceva ani de cand au fibromi. Deci eu sunt in 30 s. Cand aveam 10 s, parca, doctorita mi-a depistat un fibrom de 2,5 cm. Cand am fost la eco de 21 s....un alt doctor....nu-l mai vedea. De atunci nu am mai fost la eco. Merg la eco pe 22 aprilie. Dar eram curioasa.....e posibil ca fibromul sa dispara??
mult asteptat
nicooleta27 spune:
Buna ARINNA, fibromul meu este calcifiat, dupa nastere s-a imbracat intr-un strat de calcar (5mm). Sunt o fericita, acesta este stadiul final al lui , nu mai creste dar nici nu mai scade.
Buna Dana, fibromul nu poate sa dispara asa simplu. Mergi la un control mai amanuntit, poate este altceva. Eu pe parcursul sarcinii faceam echo la doua saptamani.
BLUEL abia acum am vazut mesajul tau. Cred ca acei fluturasi sunt de la ingerasul tau . Mai tarziu va boxa fibromul, dar nu e obligadoriu sa ai dureri. Irina a stat toata sarcina cu capul in jos si juca box cu fibromul iar durerile esrau de natura celor de menstruatie. Nu simteam cum loveste ci doar dureri mai slabe sau mai intense, dar am uitat tot. Ma gandesc fff serios la al doilea chiar daca nenea dr a zis ca-mi pun sanatatea in pericol.
tlaura spune:
Buna fetelor! va pup pe toate si va doresc multa sanatate!
Starea mea, desi parea sa mearga spre bine, acum dupa al doilea tratament, de ieri s-a inrautatit. Am avut iar o pierdere de sange ciudata, culmea e ca trebuie sa-mi vina ciclul zilele astea, si nu stiu daca asta e sau nu. Am indoieli pentru ca acum e un sange deschis la culoare, aproape de roz, ceea ce nu se intampla si la ciclu, unde sangele e inchis la culoare. Asa ca, nu stiu ce sa mai spun! Astept sa-mi treaca sau sa se intample ceva!
Nicoleta, esti o femeie puternica! Tine-o tot asa si Dumnezeu te va ajuta! Imi pare foarte rau pentru tatal tau! sa inteleg ca nu mai e nici o speranta?
Danangie, asa cum spunea si Nicoleta, fibromul nu dispare asa pur si simplu; se intampla sa se mai resoarba dupa nastere, dar nicidecum in perioada in care uterul e in crestere. Mai verifica1 Eu am avut un fibrom destul de marisor, pe care nu mi l-a vazut nimeni la echo, desi facusem multe. Doar cand mi-au facut laparoscopie, pentru cu totul alt motiv, l-au vazut!
Arinna, Tana, Oana, Kiki,, cate un pentru voi, si multe ganduri bune!