Fibrom uterin (20 )
Raspunsuri - Pagina 7
danangie spune:
Multumesc fetelor de raspuns. Acum chiar ca sunt preocupata. Am 30 s si nu am mai facut eco de cand aveam 21 saptamani. Merg la aco acum pe 22 aprilie. Sper sa fie totul bine. Daca d-ne fereste nu a trecut...si s-a marit.....ce este de facut?
mult asteptat
micha spune:
Buna fetelor,nu am mai intrat de ceva timp ...scuze ,sotul a acaparat calculatorul.
Arinna, cred ca stiu cum te simti,sunt momente in viata cand trebuie sa iei hotarari decisive in urma carora viata se schimba radical.Tu trebuie sa constientizezi ca orice hotarare ai lua,de a incepe fertilizarea sau de a adopta ,un final va exista ,vei fi mamica,vei fi fericita si vei privi candva spre aceasta perioada cu duiosie si te vei intreba "eu sunt aceea care plangea atunci?"Crede-ma stiu ce vorbesc,eu am adoptat un copil,este o fericire nemarginita,si practic nu eu am salvat acel copil,el m-a salvat pe mine,cred ca intelegi.
Nicoleta,cuvintele sunt de prisos,te admir si imi pare asa rau ca treci prin asta!
Laura,eu cred caeste ciclul,nu trebuie neaparat sa fie inchis la culoare,de fapt o culoare normala este cea rosie.Un ciclu mai "inchis la culoare",cum spui tu ca il ai denota o suferinta a uterului,poate ca antibioticele si-au facut efectul si au mai curatat zona.
Kiki tu ce mai faci?Tu iei anticonceptionale?De ce?
Bluel,FELICITARI!
Teonikol,Oanalu
Acum sa va spun despre mine:Problemele personale inca nerezolvate,stres mult din cauza aceasta dar sotul imi este aproape si nu stiu cata rabdare mai are cu mine deoarece numai pe el imi descarc nervii.
Am mers la eco la sani, situatia stationara,chisturile sunt acolo bine mersi,am dureri in special cand sunt stresata.Am mers apoi cu ecografia la endocrinoloaga care ma urmareste(draguta femeie ,nota 10) si mi-a recomandat sa opresc Danazolul si sa incep cu un tratament clasic cu progesteron si mi-a mai dat o reteta de preparat la farmacie pentru aplicatii locale.i-a mai spus sa-mi iasa din cap ca mastoza nu se vindeca,dansa spera ca in cateva luni voi scapa de acele chisturi-voi ce credeti?
A... si sa evit expunerea la soare,la mare sa stau mai mult la umbra si nu in timpul prinzului,capul si sanii acoperiti.
Buuun,acum trebuie sa merg la ginecolog sa mai fac un control inainte de a opri Danazolul,si sa vedem ce mai este pe acolo.
Acum ,eu am uitat sa intreb daca intre orirea Danazolului si inceperea tratamentului cu progesteron(Orgametril sau Dufaston)trebuie sa fac o pauza pt. revenirea ciclului la normal(acum este dereglat ca naiba si redus cantitativ)sau nu fac nici-o pauza si incep
Era sa uit ce-i mai important,endocrinoloaga mi-a recomandat sa gandesc pozitiv in vederea obtinerii unei sarcini,nu am voie sa incetez sa mai sper deoarece sanse sunt, si sunt mari ,dupa parerea dansei.Ei ce ziceti de asta?
ad_b spune:
Buna tuturor,
Am mai scris ocazional pe aici, am un fibrom de 6,7cm pentru care mi s-a recomandat scoaterea uterului pe motiv ca dupa o miomectomie oricand poate aparea un alt fibrom si mai bine sa prevenim. (Ca o paranteza tocmai ma gandeam ca daca as avea o predispozitie spre glaucom oare mi s-ar recomanda scoaterea ochilor?).
Asa ca am luat din nou la citit ce s-a mai scris despre embolizare si acum am o intrebare celor care au facut asa ceva: la ce medic ginecolog ati fost, pentru ca am inteles ca acesta este primul pas. Trebuie recomandarea unui medic ginecolog, in plus as dori ca acest medic sa-mi explice daca in cazul fibromului meu sunt sanse sa se micsoreze pentru a duce o sarcina la capat. Am inteles ca doar unii sunt specilizati in acest proces de embolizare si vreau sa stiu care sunt acestia. In plus cine ia decizia privind tipul de substanta ce se introduce pentru astuparea arterelor? Medicul ginecolog sau cel radiolog? pentru ca vreau sa mi se explice diferenta intre ele. Sper ca aceasta embolizare sa poata fi aplicata si fibromului meu si sa nu fie nevoie de histeroctomie.
Multumesc mult si astept raspunsurile voastre pentru ca vreau sa ma programez cat mai repede.
Tanaion spune:
Fetelor dragi,
Am fost la ginecolog si m-am mai linistit un pic, in sensul ca mi-a spus ca pana la 5 cm sa las fibroamele in pace, sa nu-mi fac probleme si ca sa repet la cateva luni ecografia transvaginala sa vedem cum au evoluat.
Referitor la evolutia lor rapida, nu am prea inteles exact, ea mi-a zis ca poate si la ultima ecografie ii aveam dar ca daca erau mici nu mi-au zis de ei...De asemenea am intrebat si de scurtarea duratei ciclului menstrual si mi-a zis ca ar avea mai mult legatura cu tiroida, desi mie analizele de tiroida imi ies ok, desi TSH este exact la limita inferioara (spre hipertiroidie).
Asa ca va rog, poate imi spuneti voi in cat timp au evoluat fibroamele acestea in cazul vostru.
Va doresc multa multa sanatate,
Tana
teonikol spune:
Arinna, iti tin pumnii sa primesti un raspuns afirmativ la sansa de a avea un copil al tau. Bine ca ai scapat cu bine de operatie.
Nicoleta, imi pare tare, tare rau de tatal tau si mai ales de sufletelul tau, dar uite, Dumnezeu stie ce face, ne trimite cate una buna, sa le suportam mai usor pe cele rele. Bine ca exista Irina si e mare sefa (am vazut pozele)!!!
Tanaion, fa-ti si analiza la prolactina, s-ar putea sa fie asta cauza pt. cicluri scurte.
Eu nu as putea spune ca sunt bine. Aparent, ar trebui sa ma bucur, am prins o pozitie buna de trecut in CV, dar din pacate stresul s-a dublat, nu mai am timp deloc, ciclul e foarte haotic, cand 25, cand 31, nu am mai avut timp sa-mi refac prolactina, dar acum la cat sunt de stresata nici nu ar avea rost ca sigur e imensa. Asa cum am mai zis, ciclul a revenit iar cu cheaguri, sanii ma dor ingrozitor si din motive independente de mine, mai sunt si alte probleme care ingreuneaza...procesul tehnologic de facut bebei. Si uite asa, la un an de la histeroscopie, stau si ma intreb daca nu m-am operat degeaba, ca nu am putut sa profit de cavitatea uterina curata pe care o aveam dupa operatie. Nu am mai avut timp sa-mi fac un control dar simptomele nu sunt bune. Pe de alta parte am trecut si prin clipe de cosmar cu mama, i-a gasit tot felul de noduli pe tiroida, plus chist ovarian. Inca nu se stie ce e, dar am respirat intr-un fel usurati pentru ca cel putin markerul de neoplasm pentru cancer ovarian, a infirmat suspiciunea.
Nu stiu cat timp mai am sa intru dar va urmaresc din cand in cand. Si...ma straduiesc cu...tehnologia, da de se indura si de mine barza.
Va pup pe toate, multa sanatate, sarbatori frumoase de Pasti si cat mai multe vesti bune!
Tanaion spune:
Multumesc Teonikol.
Imi voi face si prolactina, daca nu cumva am si facut-o recent trebuie sa verific cand ajung acasa. Cu atatea analize nici nu mai stiu ce am mai facut.
Imi pare rau ca ai trecut prin emotii cu mama ta. Sa stii insa ca e mai bine daca sunt mai multi noduli tiroidieni, decat numai unul singur si mare. Si eu sunt plina de noduli tiroidieni, dintre care doi sunt mai mari. Mi-au indicat sa fac punctie pentru a vedea natura lor, am facut de doua ori si Slava Domnului nu sunt dintre cei rai. Ce vreau sa-ti spun e ca si eu m-am speriat cand am fost depistata acum 5 ani cu nodulii tiroidieni, dar sa stii ca incidenta nodulilor tiroidieni in randul femeilor este foarte mare.
Sanatate si tie si mamei tale!
Tana
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!! Scuze ca nu am mai scris...am fost plecata in delegatie...ce sa facem..duty calls.
Arianna, imi pare bine ca ai trecut cu bine peste operatie, si ca acum esti mai optimista...e f bine ca ai incercat sa faci si asta...acum oricum vei fi mai impacata cu tine. Eu sper ca va fi bine si D-zeu iti va fi alaturi. Abia astept sa revi cu vesti noi.
Tanaion imi pare rau ca ai si tu problema noastra. Ce pot sa zic...povestea mea seamana intru-catva cu a ta adica, in vara 2007 mai exact in iulie, am fost la un control ginecologic, la care mi s-a spus ca nu am nimic, sau se vede un NODUL de 2 cm dar care nu prezinta nici un risc si ca pot sa dau inainte cu Janine, anticonceptionale care l-au hranit sa creasca. Iar in ianuarie , cand am fost la inca un control mi s-a spus ca am un fibrom de 5 cm.Deci...cam asa...eu cred ca si atunci in vara era si acum e de 5 cm. Depinde si de cum il "hranesti". Si e incredibil ca ti-a spus ginecologul ca era mic...si ca nu avea sens sa iti spuna de el atunci...nu pot sa cred cum se joaca ei cu sanatatea si viitorul nostru, si eu am fost o "victima" a unui rezultat gresit...mi-a facut rau cu acele anticonceptionale. In fine...sper doar ca acum totul sa fie bine si pt noi. Te pup si multa sanatate si tie
Danangie, multa sanatate si sa duci sarcina cu usurinta. Abia asteptam sa vi cu rezultatul de la ecografie...sa speram ca totul e bine.
Nicoleta, ma bucur nespus ca fibromul tau e mort de-a binelea, fara vreo sansa sa revina. L-ai invins. Si imi place ca esti f optimista. Doamne da sa ii mai faci un fratior sau o surioara fetitei tale.
Laura, imi pare rau ca ai iar o perioada mai grea cu sanatatea, totusi eu cred ca va trece si asta si va fi bine.
Micha, am vazut ca m-ai intrebat de anticonceptionale. eu le iau ca mi-au fost recomandate de doctor, sunt numai cu progesteron...si eu nu le iau pe post de anticonceptinale ci pe post de tratament hormonal. Oricum sunt f fericita pt ce ti-a spus doctorita ta...si anume ca poti sa incerci sa ai bebe!!!! E o veste excelenta! Si eu zic ca asta da motiv de optimism.
Teonikol, imi pare rau ca mama ta nu se simte bine. Multa sanatate iti doresc si tie si ei..
La toate o Imbratisare si multam multa sanatate si incerdere.
KIKI
Bluel spune:
Fetelor, scuzati absenta unei gravidute lenese , dar sa stiti ca va citesc chiar daca scriu mai rar.
Ma tot gandeam la fibroamele astea, la cum evolueaza, cat de repede, ce se intampla cu ele in sarcina, lucruri propuse spre discutie si de Danangie si Tanaion. Cazul meu este similar cu cel al Arinnei, cam in 7-8 ani au evoluat de la unul de 0,5 cm la 5 mari, 4,5 cm inainte de sarcina. Dar depinde de structura lor si de organism, am vazut cazuri cand un singur fibrom a evoluat rapid in 6 luni la 12-15 cm!!! Eu zic ca un asemenea firbrom (si zic si doctorii) poate fi embolizat cu succes. Nu pot sa cred ca mai exista doctori care recomanda scoaterea uterului cu totul pt. un singur fibrom (asa cum i s-a recomandat lui Ad_b). Ce este SIGUR, este ca ele se dezvolta in sarcina cam de 2-3 ori, dar scad cam la jumatate dupa, de disparut nu dispar ... Dar daca le ducem asa pana la menopauza, scapam sigur Ce nu mai inteleg eu acum este conceptul de ''conservarea'' a lor prin folosirea anticonceptionalelor. Mie mi-a aparut primul fibrom la 6 luni dupa ce le-am intrerupt, dar citesc aici ca in alte cazuri ele au ''dat de mancare'' fibroamelor....Care este adevarul??? Eu ma gandeam sa le conserv asa dupa sarcina, acum chiar nu mai stiu, dar, ma rog, mai am timp sa ma gandesc
Hai ca iar m-am intins, dar nu dispar pana nu va pup pe toate toate (pe Micha pentru urari, red]Nicoleta , Teonikol, Arinna, Kiki- ca mai animeaza subiectul asta , Danangie, Ada_b, Tlaura, Tanaion, cele pe care nu le-am numit sa ma ierte, dar se stiu ele)
P.S. Teonikol[/red], Felicitari pentru pozitie, bucura-te si de lucrul asta, sunt sigura ca o sa urmeze si bb!
kiki_cri spune:
Buna BLUEL! Ma bucur ca esti bine cu sarcina! Esti o mare incurajare pt noi!
In privinta anticonceptionalelor...ai dreptate...depinde f mult de felul lor...adica de compozitia hormolala...unele pot sa "il hraneasca" adica cele cu mult ESTROGEN sau pot sa il conserve...si eu iti zici din ce stiu de la doctori...si asta nu mi s-a spus dor intr-un loc ci la mai multi doctori.
Sa duci sarcina cu bine!!!Te pup!
Si la restul fetelor multa sanatate!
KIKI