Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Rodica, , .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Rodica,

am citit mesajele tale, si vreau sa-ti spun cite ceva; stiu ca nu e usor in Romania cu un copil diferit, ca pe linga problemele tale mai trebuie sa suporti prejudecatile societatii dar niciodata nu trebuie sa-ti fie rusine de ce se intimpla! rusine sa le fie celor astupati la minte ce judeca un copil care nu este vinovat cu nimic, nici cind face crize, nici cind urla sau loveste, nici cind nu intelege nimic din ce se intimpla in jurul lui;
educatorea, pai eu stiam ca numai mama si tata nu poti cumpara, in rest...roag-o sa va intilniti si fa-i un cadou care s-o inbuneze, explica-i ca ai nevoie doar de putina colaborare din partea ei, ia-o cu zaharelul sa-i dea copilului niste sarcini care sa-l faca sa se simta important; Imi amintesc al meu ce fericit era in saptamina cind ducea el farfuriile la bucatarie sau ridica scaunelele pe masa cu picioarele-n sus la sfirsitul zilei, de exemplu , la gradinita, el care acasa ar fi dat cu fundul de pamint sa-i fi cerut eu asa ceva;
iar acasa....rabdare, cointeres si iarasi rabdare; copii cu ADHD sau autism nespecific usor sunt aluat numai bun de modelat in miinile adultului rabdator; fa-ti timp cu el, explica-i odata, de doua ori, de n ori, stimuleaza-l cu jocuri intercalate si ai sa vezi ca treptat va invata sa colaboreze! eu ii dau lui fiu'meu sa taie legume cu cutitul de plastic ( asa a vazut el in Ratatouille) sau sa spele vase; ii place la nebunie, si eu ii multumesc, ii dau biscuiti cu cioco si il laud pentru ajutor!

daca-i place computerul, lasa-l; pune-i programul acela de desenat, tras linii, gugaleste dupa jocuri interactive ( cu muzica eventual), pentru ca-l ajuta foarte mult (numai masina ce birie la infinit pe cursa sa nu fie ca alea-l timpesc nu-l ajuta); Pe la 4-5 ani cind incepea fiul meu sa vorbeasca, cu ABA, aveam un joc: Clodine, cu o fetita ce mergea in expeditie in Franta; si acum il stiu pe dinafara , dar si el a inceput sa repete dupa Clodine cuvinte intregi, cind cu noi nu vorbea nimic!

Cu cit te ocupi mai mult de el, incerci sa-l faci sa interactioneze, sa se joace cu tine, cu atit evolueaza mai mult, si dupa un timp va reusi singur...are nevoie doar de putin vint la pupa de la mama, si multa rabdare!


Ana

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nepotul nostru nu are crize,adica nu se vede ca ar fi cu ceva diferit de ceilalati copii,doar ca te intrerupe de 100 de ori cand vorbesti,nu te lasa sa termini intrebarea si el deja se apuca de raspuns,e atent la ceva maxim cateva minute apoi nu mai are el treaba,se apuca de cu totul altceva!
Culmea este ca si pana acum a avut un asemenea comportament,numai ca nimeni nu s-a gandit sa-l duca la dr!S-a accentuat in schimb de cand cu problemele cu scoala!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Valentina, mergeti cu el al un psiholog. Sigur va va invata cum sa procedati in asemenea situatii.

Ana, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Claudia,este la al 3-lea psiholog!Au vrut si alte pareri,ca nu le venea sa creada ce le-a spus primul!Acum se duce la o dr la Obregia am inteles!

"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicac spune:

O ANA dar ce nam facut eu ptr. gradinita asta nu pot zice ca la treburi dinastea nul pune dincontra de obicei mia zis ca el imparte caetele sau planse etc. pe mine ma ajuta acasa ii place de obicei sa stringa paturile dimineata chear mia facut o surpriza intro dim. ca strins singur patu din dormitorul nostru intimp ce eu il stringeam pe alui de jucat pe compiuter se joca cu tot felu deseneaza ,face teste de memorie singur el si le pune nul ajut deloc doar cind facem rebusuri il ajut ptr. ca nu cunoaste inca toate lierele in rest este un copil rasfatat din parte noastra este iubit chiar si pshiologi mia zis cai mai mult rasfat decit ADHD nu mai stiu ce sa cred. om trai si om vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Valentina, ai un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Rodica, un copil nu primeste niciodata suficient rasfat: si eu inteleg prin rasfat dragosteli, povestit cu el in brate lipit de tine, privit impreuna si comentat un film pentru copii, timp de calitate cu copilul: gen tavalit impreuna prin zapada, bataie cu bulgari, scos la un spectacol, dus intre copii, la locuri de joaca, adult mergind de-a busilea prin casa, joaca cu mingea, cu personaje, cumparat un animalut sau macar un acvariu cu pesti, etc; in acelasi timp, treptat ii impui limitele; cum creste, le va accepta, chiar daca incepe cu istericale si crize...; un copil diferit nu e rasfatat, crizele, nervii, nerabdarea lui nu vin de la rasfat; si eu am auzit remarci de genul asta, si mi-am muscat buzele si am mers mai departe, dar nu le-am luat de bune!
atunci cind simt ce cedez il trimit la el in camera...uneori ma inchideam in baie si ma apuca un plins disperat, dar cit am putut am incercat sa ma descarc in afara cimpului lui vizual/auditiv; sa vezi cum facem lectii: mai intii vrea apa, apoi isi curata pielita de pe unghii, apoi vrea la wc...am invatat si-mi iau 30 minute avans in considerare, si stau la masa si-l astept...cind nu mai are iesire, incepe sa tzipe ca el nu va avea timp sa se joace, si apoi se calmeaza si le face; adica nu ma enervez (de obicei- uneori mai ridic vocea, e adevarat), citesc o revista si il astept sa-si faca numarul...in final obtin ce vreau, chiar daca uneori am senzatia ca imbatrinesc in cite o zi proasta de-a lui cit intr-un an, cind eu strig la el sa coboare in living si el vine deja cu urlete...

Claudia, stii cum e...sa nu-i dea Domnul omului cite poate duce de nevoie!

Valentina, trebuie sa gaseasca un psiholog care sa-i ajute! copilul trebuie ajutat sa se exprime el, daca n-are rabdare sa asculte, sa incerce activitati fractionate si interesante, in care el sa fie personajul principal, sa-i raspunda adultul lui si apoi invers...; la scoala normal ca ramine in urma pentru ca aude o parte din explicatii, restul ii trec pe linga ureche; de aceea al meu are acompaniatoare ( cu alt copil la o educatoare, care de multe ori ii explica inca odata ce are de facut in clasa, sau ce a explicat invatatoarea la toti); noi lucram acasa foarte mult pentru scoala: eu am cumparat tot felul de culegeri si exersam, explicam, adica mai mult eu rezolv decit el, dar tot repetind la un moment dat tot ii captez atentia si lui si le prinde; e altceva cind e 1-1 eu sau educatoarea cu copilul, sau cind copilul e undeva in banca cu ochii pe pereti cind invatoarea explica. bafta!!!!

http://www.floriinro.ro/


credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

Ana draga, parca mi-ai citit gandurile

Ma simt vinovata pt ca nu petrec timp destul cu copiii mei. Lucrez de la 9 la 5, iar cand vin am de facut repede mancare, putin curat, spal vase, haine etc, apoi sunt franta. E drept ca nu trec cinci minute fara sa aiba treaba cu mine careva, dar numai seara ne asezam si le citesc ceva, apoi ii pun in pat si atunci le place sa-mi povesteasca ce s-a mai intamplat pe la gradi.
Am avut destule probleme si ei au trecut saracii prin multe si ma gandesc ca acum se vad urmarile. Cel mare cu adhd si cel mic inchis in el si mereu cu capul in nori. Si asta numai in putine cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicac spune:

ANA eu cam fac toate aceste jocuri cu copilu deorece eu nu lucrez sint tot timpul acasa cu el mi-am sacrificat cariera ptr. el nam avut pe nimeni care sa ma ajute si noi am avut si inirziere usoara in dez. vorbiri abia pe la 4-5 ani a inceput sa vorbeasca mai binisor siam fost nevoita sa stau acasa cu el sotul lucreaza pina seara tirziu si nam avut de ales . Dar nu regret nimic pe deasupra sin nevoita sa ma joc cu el findca copii nu se joaca cu el numai cind nau cu cine si atunci cind esim afara eu ma joc cu el tenis ,fotbal ,deaprinselea si cei mai vine lui iar cind intram in casa la fel azi de exemplu am facut teatru de papusi mai pe cal. facem cuvinte [rebus] ,pazaluri, matematica.vreu sati spun ca mi-am rupt pantoloni in genunchi facind pe calul in casa va las ca vrea sa iesim afara in parc o sa revin cind voi mai prinde citeva minute libera.

Mergi la inceput