Gravidute si mamici de CLUJ - 57
Raspunsuri - Pagina 15
qmihi spune:
fete fete...ghiciti ce am papat noi in seara asta...n-ati ghicit? CLATITE!!!
legat de diversificare: bebelina mea are o problema ... vomita foarte mult; am fost si prin spital cu ea, i-or facut analize si toate is bune si frumoase, numa ca ea vomita aproape dupa fiecare masa (ramonella poate confirma ca ea o vazut :D ). evident din cauza asta ii si un pic sub norma la greutate. medicii ne-au zis ca numai cand o sa pape mancare solida o sa se opreasca (sa speram, ca deja ne-am saturat noi, d-apai ea saracutza). de asta am incercat io sa ii dau suculetz, ca pe la 6 luni sa putem papa ceva mai consistent si sa nu mai vomitam atata.
ash vrea sa stiu si cum anume stiti voi ca se face diversificarea mai concrete: care masa prima, cum se inlocuieste, cu ce, ca oricum in curand o sa fim mai multe mamici care o sa diverisificam si sfaturile de la cele mai experimentate prind tare bine.
(apropos, medicu nostru pediatru o zis ca suc de fructe la 6 saptamani!!!, supica de la 3 luni, s.a.m.d. astfel ca la 6 luni bebe ar ajunge sa pape muuulteee (din nou ramonella poate confirma ca si ea ii la acelasi pedi)) ce de paranteze pun []![]()
baitza intr-adevar se face a doua zi dupa botez (in ziua in care se boteaza bebe cica nu ii voie sa ii faci baizta...si in plus miroase asa frumos de la mir ca nici nu iti vine
). scaldatul asta la noi (nasii nostri sunt din brasov, asa ca or facut ca pe la ei) inseamna ca nasa spala bebitza (nasa noastra era gravida si ea, asa ca mai mult noi am spalat-o) si o imbraca cu un rand de haine noi - aduse tot de ea (nasa adica). la sotul meu acasa (care ii din moldova) se face asa cum zicea mami_alexia: se pun in caditza tot felu' (pana-sa fie usoara la dans ca pana; boabe de fasole alba - sa aiba dintii albi; piaptan si oglinda - sa fie frumoasa; bani, busuioc si cate si mai cate, fiecare cu rostul ei) si apoi se spala bebe. la final apa se araunca la radacina unui copac ca sa ii poarte noroc la bebe si pe vanitza se aseaza fetele care vor sa ramana gravide. mie tare mi-o placut obiceiu de acolo. aaaa, si la noi se pune in apa de botez a lui bebe si apa sfintita ce ti-o da popa de la botez.
mama, ce de v-am scris despre botez. da mie tare mi-o placut cum se face la ei. ii ca un fel de chef dupa chef 
dpop: medic internist pt tine sau pt bebe?
arghirmonica spune:
Neata...noi bine ,ocupati putin timp![]()
Si vin si io la subectul diversificare.am inceput pe la 5 luni ..si cred ca pe la 5 jumate paraca se veda ceva de capul ei.Eu sunt mai traditionalista si nu mai citesc nimic pe nicaieri...zeci de pareri care mai de acre mai argumentate.Ca nu-i voie aia si ailalta ..in final ajungi la concluzia ca tot laptele e cel mai bun si daca mai pisca cate ceva e bine.Asa ca la mine nu a fost nici un stres ..incet incet i-am dat de toate mai ales dupa 9 luni.Si ou si carne de vitel si ficatul dupa 7 luni etc.Si am mers bine.
Cat despre nurofen a bun contine ibuprofen care este indecat in dureri mai ales nicidecum pt febra.Alternat cu panadolul e ok.Eu optez pt novocalmin fiole cateva picaturi.Supozitorul merge dupa 3 ani dar l-am folosit si la 1 an pt temperatura ridicata 39,5.
aaa..ceva de branza calcica ai emi au mancat in amestec cu fructele pana la 1 an branza calcica zilnic.Atentie in combinatie cu fierul la 2 ore distanta efectele lor se anuleaza.Sia cum ii mai dau.Si calciu ca si fierul in combinatie cu vit c.Sa vina doctorii sa ma cntrazica![]()
Lapte praf ii dau si acu la aproape 2 ani ..macar nu bea apa chioara .
Vad ca v-ati pus pe slabit...aaa si peterecere frumoasa de 8 martie.Eu o sa fiu de sv
hai va pup si oi mai veni
bex spune:
Buna dimineta, fetelor:)
care veniti, care doriti?
Sa va zic ce face de vreo saptamana jumate, apropate 2 asta mica a mea...se trezeste fix la 6 dimineta, adica la 5.59 sau la 6.00, max 6.01, nu glumesc! de cand adoarme pe al 8.30-9 se trezeste fix la 6. parca a fost conceputa in elvetia;))nu in austria
deja ce sa va spun, parca iu-am montat un buton de on, care se declanseaza...la 6 jumate papa si in 15 min adoarme la loc pana pe al 10, asa ca e domnie;)
Atat mai zis si io cu diversificarea, subscriu la cele spuse de cristina, si inainte de 5 luni jumate nu fac nimic, si atunci incep cu suculet. Soacra-mea a zis ca pana la 6 luni nu vb de diversificare, dar daca vreau de la 5 jumate sa ii dau suculete.
Ancule, mami face teatru, Cari doar se hlizeste la mine;))
hei, mOnic,
ne era dor de dumneata:)
va 
Co +
Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png
ALEX29 spune:
MONICA hai mai des pe la noi 
CO super tare galuscutza ta 
CRISTINA mersi mult ,asa ma gandeam si eu ,cand o sa inceapa sa mearga sigur va slabi![]()
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
ALEX29 spune:
GEANI draga n am mai facut clatite :( am fost tare ocupata ,cand am vrut sa ma apuc de ele a intervenit altceva si uite tot asa
sper sa reusesc sa fac deseara
INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007
bex spune:
Alexutza, mai bine fara clatite, eu de azi sunt chiar serioasa cu papa..:)mai sunt doar 2 saptamani pana la botez, asa ca nu e de glumit![]()
am pus si niste poze de ieri si de alaltaieri:)
http://good-times.webshots.com/album/562574161JwGczx
merg la invatat, ca maine am in sfarsit ultimul examen:)
Co +
Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png
CristinaGoji spune:
Co - saru'mana de
! Am baut si eu una pe la 6.30. Bine ca se culca puiutza dupa ce serveste masa, ca al meu prunc vad ca-si reia obiceiul din vara trecuta, cand se trezea cum se facea lumina afara. Asa ca deja ma astept sa trec la "ora de vara" super matinala din nou
. Vara trecuta ne dadea trezirea intre 5.30-6.00!!!
Mami
32+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
anca.b spune:
buna dimineata, fetelor!
ce bine a azi!!!
am fost ieri la controlul gine de 6 saptamini, am primit "unda verde" si am profitat!
bebe ne-a dat desteptarea la 7.30, dupa ca a adormit la loc. asa ca am profitat si
!!!! a fost super bine. nu ma asteptam, dupa doua luni de pauza sa fie atit de bine!!!!!
oare de asta sint asa vesela?![]()
Anca si
Stefan (13.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1
mami_alexia spune:
Buna dimineata si de la noi! Raportam o noapte mai linistita, se pare ca se amelioreaza durerile de dintisori...
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)
CristinaGoji spune:
Anca - FELICITARI!!!
O zi faina! ![]()
Mami
32+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza