Fulguleti de nov-dec 2006 (154)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

quote:
Originally posted by Irinabr

Aziza ; baiatul tae e tare dragalas, dar nu am vazul poze mai recente, oricum seamana cu tata, are fruntea lui... sa va traiasca.
Cu privire la hrana:
- mancam dorada, un peste de Mediterana, foatrte gustos si fara multe oase ( il pregatesc la gratar sau in aburi)
- mananca destul de bine ficat de pasare (in apa clocotita il 2-3 minute sa fiarba si apoi il pun in tigaie cu ulei incins si ff putin in dam pe o parte si pe alta, mai mult ca sa capete gust)
- la indicatia unui medic din Bucuresti ( de fapt directorul spitalului Grigore Alexandrescu) nu ii dam ulei de masline ci ulei de germeni de porumb, presat la rece ( are miros de floricele si mancare este mai dulce).. de atunci ii place mult
- oul il punem in ulei incins pana ajunge la consistenta sa de ou prajit, fara crusta si mananca in general galbenusul
- branza de vaci facem in casa, fermentata ( nu mai am incredere sa iau de la piata( nu stim ce se pune in ea(aud de aracet si...) o mananca cu painica finen.

BB un an si doua luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin

Matei la un an si doua luni

dar ce e cu uleiul de masline

Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by mamaana

quote:

Aziza ; baiatul tae e tare dragalas, dar nu am vazul poze mai recente, oricum seamana cu tata, are fruntea lui... sa va traiasca.
Cu privire la hrana:
- mancam dorada, un peste de Mediterana, foatrte gustos si fara multe oase ( il pregatesc la gratar sau in aburi)
- mananca destul de bine ficat de pasare (in apa clocotita il 2-3 minute sa fiarba si apoi il pun in tigaie cu ulei incins si ff putin in dam pe o parte si pe alta, mai mult ca sa capete gust)
- la indicatia unui medic din Bucuresti ( de fapt directorul spitalului Grigore Alexandrescu) nu ii dam ulei de masline ci ulei de germeni de porumb, presat la rece ( are miros de floricele si mancare este mai dulce).. de atunci ii place mult
- oul il punem in ulei incins pana ajunge la consistenta sa de ou prajit, fara crusta si mananca in general galbenusul
- branza de vaci facem in casa, fermentata ( nu mai am incredere sa iau de la piata( nu stim ce se pune in ea(aud de aracet si...) o mananca cu painica finen.

Ana,

Da, si eu sunt curioasa ca noi numa' dintr-ala folosim...

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

quote:
Originally posted by mamaana

quote:

Cu privire la hrana:

Ana,

lui dani nu ii place uleiul de masline (nici mie ) si ii dau, tot la indicatia pediatrei, ulei din samburi de struguri, f bun, gustos, sanatos, care ii place mult, mult mai mult!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

despre ulei,folosesc doar de masline ii pun in piure dupa ce.l incalzesc, crud, si.i place la nebunie , si mie , beau cate o lingurita in fiecare zi

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

La noi micul dejun e dimineata... big surprize!
Adica se trezeste, ii dau sa suga, apoi coboram la papa, de regula cereale cu lapte, dar azi i-am dat soldatei de paine cu unt si cascaval, papate foarte bine, si i-am mai dat si cateva lingurite de lapte, sa-l mai obisnuiesc cu gustul.
Laptele nu il fierb.
Dar s-ar putea sa incerc si formula, poate accepta mai bine... imi dau putin timp de gandire pe tema asta.

Ktrinel, sa-mi mai arunci si mie cate o pagina din lista aia, sa ma antrenez... ca daca o sa vrei ciorba de burta trebuie sa caut o reteta, sa testez de vreo cateva ori si daca-mi iese o sarja buna o bag la congelator ca sa va astepte. Ioi, pana la vara e posibil sa fim la casa noastra... ce chestie! Te fac un Marineland?

dianocica, si eu ca si asiza, dimineata gasesc pampersul plin, asta dupa ce o lunga perioada nu facea deloc noaptea. Asa ca fii vigilenta.
Aaa, am tot vrut sa-ti zic de lego... sau ti-am zis?
A construit si Cristi un fort... monument... castel... sau cam asa ceva, asa cum ai scris tu de d si am vazut si in poza, arhitecti ii facem... sau constructori, cum le-o fi norocul. Exact la fel am facut, am pus cateva lego jos la baza si apoi ii tot dadeam in mana cate o piesa pe care el o punea peste celelalte, si inca una, si inca una... si gata monumentul!

danita, am fumat deja site-ul , Roxana e si inregistrata in club. Foarte fain!

Laura, da incapatanata mai esti! (daca imi permiti ... de fapt tu ai zis prima oara, eu doar te citez) Auzi tu, sa te certi cu un copil de 1 an... Trebuie sa facem ceva sa te mai relaxezi. Ce? Idei, propuneri? Da nu asa pe termen scurt, ci pe termen lung, sa nu te mai iei la harta cu copilu'.
Referitor la nervii lui de aseara, eu zic ca uneori copilul poate sa fie prea obosit ca sa mai aiba posibilitatea de a asculta explicatiile. Efectiv nu mai are resurse sa asculte, sa accepte, sa asimileze. Si ca atunci trebuie sa continui programul cu blandete, sa faci asa cum stii tu si daca el plange sa il mangai si sa il consolezi, eventual sa ii distragi atentia, dar incetisor sa continui varianta scurta si accelerata a programului de seara, ceea ce te va duce tot mai aproape de momentul somnului.
Si cand sunt obositi copiii plang nu neaparat ca sunt nemultumiti de ceva, ci pur si simplu isi exprima oboseala, deci trebuie sa accepti ca uneori nu poti sa faci copilul sa taca, ci ca trebuie doar sa-l mangai si sa-l consolezi, sa inteleaga ca-l accepti si obosit si plangacios, sa il tii in brate, sa il mangai, sa ii vorbesti duios... cateodata copilul e ca un om mare care uneori are chef sa se vaite, sa se planga, si se simte mai bine cand cineva il asculta si il mangaie, fara sa ii dea sfaturi sau idei despre cum sa isi revina. Eu observ chestia asta chiar si la Roxana, ca uneori e atat de obosita incat are chef sa se smiorcaie si cel mai bun leac e o imbratisare si putin rasfat de la mama.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri_ka spune:

Si eu tot pe fuga, ca orice fecioara care se respecta.

Dia, ne-au sosit ghetutele, de sambata , sunt ff multumita, dar parca sunt putin mai mari decat cele de la orchestra.

Dianarus, am avut si eu cateva nopti agitate si n-am putut dormi si am luat sedocalm, niste pilule din plante si a fost ok.

Noi ne pregatim de plecare, fara bb. Mergem in Austria la un ski. De 2 ani n-am mai pus skiurile in picioare. Sper sa nu fi uitat cum se face, dar mi-e cam teama. Din cele care skiati, cum a fost skiatul dupa o pauza mai lunga. E greu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Am ajuns si noi de la spital. am stat de marti seara, aici tre sa te monitorizeze mult si bine si inainte si dupa chiuretaj. a fost facut cu anstezie totala, in sala de operatii, cu chirurg, anestezist, ginecolog, moasa, mai capra si purcelul lipsea... totul a durat in jur de 30 de minute...cu tot cu plimbarile intre sali cu frumoasa adormita...Totul e bine, n-am nici un deranj, chiar nu m-am gandit ca o sa fie asa.. o sa va mai povestesc de tot ce-am vazut pe-acolo..

Pup, merg la cumparaturi ca duminica venim la voi!

PD. Dayanara cand ai ajuns? spune-mi cum a fost?

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dbunny - bine ca n.au fost probleme, ai stat mult rau , cum a stat dani fara tine?
despre plecare a fost oribil, asa ca iti dau detalii privat daca vrei pt ca aici am scris despre asta, daca te referi la avion a fost bine, n.a plans decat la aterizare , dar rau de tot, in rest cum am ajuns repede la aeroport ne.au dat locurile alea unde nu ai pe altii in fata, asa ca ivan a stat si pe jos, si l.am intretinut cu paine si cascaval, la jucariile noi nici nu s.a uitat, carutul ni l.au adus la iesirea din avion, la poarta.

ivan si dayanara

na ca am uitat de la spanioli am trecut cu 2 litri de lapte in brick si alte borcane...la romani ne.au pus sa scoatem din geanta de mana sa vada ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

laura nu, olita nu folosim deloc, e f interesat de wc, de ce fac eu acolo cand va vrea si el, probabil ii voi lua reductor. dar mi se pare f aiurea sa il tin cu pampers daca stiu sigur ca nu face. renuntam partial si pe timpul zilei. adica sunt momente( reprize de 1-2h) cand stiu ca nu face. si il mai las si atunci fara. plan de bataie mai lung inca nu an, vedem cum evolueaza situatia...

si ieri si azi mi-a facut una tare la baitza. nu mai e fun sa bei apa din caracatita sau din remorca camionului..noo..direct din cada se apleaca, baga gurita si..serveste..mor de dragul lui..

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

le-am luat olite saptamana trecuta; nu am incercat sa le pun, doar le-am explicat ce se face cu ele; sunt foarte utile la luat/pus vasul la loc, suit in picioare pe ele si dansat, scos vasul si incercat sa bage picioarele in gaura; deocamdata le-am pus in dulap si le scot din cand in cand ca pe jucarii

Ana,

Mergi la inceput