*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (147)*
Raspunsuri - Pagina 20
stancutza spune:
quote:
Originally posted by miri_mik
stancutsa, o smekerie, cand e vorba de supt, insista mai multpe un san. nu-i da doi. sa traga cat poate si pana te plictisesti dintr-unul, cu tot cu smantanica. si pune mana si mananca de toate sa nu lipseasca nik din lapte.pupic!
Multumesc frumos Miri...o sa incerc si asa...deci eu in primele doua saptamani asa o hraneam pe micuta: doar dintr-un san. dormea 2, 3 sau 4 ore dupa - asta in cazul in care somnul este o unitate de masura pt cat de satul este copilul! eh, vine tanti pediatru (de altfel destul de bazata, cu 40 de ani de experienta in spate) si-mi spune ca plodilina trebuie pusa la ambii sani, cam un sfert de ora la fiecare, cu pauza de ragaici intre. si asa am facut: daca adormea la primul san o trezeam pt ragaici si continuam cu al doilea.
acum...nu sunt sigura ca ii mai ajunge unul
dar o sa incerc si asa. eu ziceam ca din 20 minute de tras din fiecare, sigur isi lua si laptele de final, cel consistent! dar poate ca nu? hai ca incerc cum mi-ai spus ...asta imi convine pt ca asa fiecare san o sa aiba randul o data la 6 ore...se mai refac si ei saracii, ca iar m-a rupt asta mica cu gingiutele ei mici si puternice!de mancat si hidratat - eu zic ca am grija, ca doar mi-am facut temele pe aici
multumesc de sfat si va tin la curent cu progresele. adica, sper sa fie progrese!

Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
isidora spune:
Rolli ,uite aici il gasesti :http://www.naturalia.ro/catalog/contact.php iti faci o programare si poti sa discuti ce vrei legat de asta sau daca ai vreo afectiune tu sau copii si n-ai remediu sau nu-ti convine cel alopat....
Oricum nu dispera ca nu e cazul;daca ai ales asa pana acum asta nu inseamna ca nu poti sa faci alfel de acum incolo daca te convingi de contrariul.Deci poti f. bine sa faci in continuare vaccinurile din schema de stat chiar daca l-ai facut pe cel privat pana acum.Oricum homeopatul te poate ajuta cu ce a spus DOC adica sa-ti dea niste antivaccinuri la cele de stat sau private ca bune nu-s nici unele nici altele dar ne obliga si pe noi legea sa facem ceva ca altfel nu poti inscrie copilul la gradi, la scoala...
...Deci succes! Sotia lui Pavel CHIRILA A FOST -CA A MURIT ACUM 2-3 LUNI-un f. bun alergolog si au colaborat f. mult si bine impreuna.
Miri , tu vrei sa fac cu nervii????Cand ,femeia lui Dumnezeu mai ai timp si de pulover?Si mai zici ca-l termini pana pe 28???..Ma depaseste....No comment!
Daca a iesit sange n-are de ce sa-ti para rau ,asa ti-ar fi spus si dr. sa-i dai cu crem a cu hidrocortizon,sa eviti suprainfectia;incearca cat e nevoie pana se remediaza-poate 0 zi ,2,3 ...Eu sper sa scapati mai repede... Doamne ajuta!Oricum e pe piele ,nu-l bagi in el cum am facut eu cu fiimea la Craciun cand i-au dat- dr. f. buni de altfel-hidrocortizon pe branula,pe gura-Theo sr.,si aerosoli cu glucocortizon....

Asta e remediul lor sa scoata un copil din criza-tusea intr-una si facuse bronsiolita,la care ei au zis obstructie bronsica si o forma de astm f. urata....Pot eu sa-i contrazic?Nu! DAR AM scos copilul din criza in 2 saptamani-desi trat. era pana in martie-
si desi tusea nu trecuse am trecut-o pe homeopate.Si ghici la ce a cedat tusea la un antivaccin evident La DTP 200,pt. pertussis 
...
Ah, de la hidrocortizon au inceput sa i se ingalbeneasca dintii-acum si-a revenit-,sa ii apara pe piele niste scuame uscate si urate ca de dermatita,etc...Si mai nou am aflat ca o cantitate mare de hidrocortizon administrat pe o per. mai lunga poate declansa diabetul...iar noi avem in familie...

...
Adina
Mami de
(Isidora-4ani) si
(39sapt) cu 
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1203523802941&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=128845807824_9450568900233" target="_blank"> Poze cu noi
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by stancutza
Isidora,
multumesc frumos...
am mai cantarit-o si azi, 50 grame in plus fata de ieri dar nu consider asta relevant: nici victorie, nici infrangere. Am vorbit cu pediatra, o mai cantarim pe plodilina inca doua-trei zile sa vedem cum stam. A admis si doctorita ca a luat cam putin de la nastere - ea la asta se raporta - greutatea de la nastere. Dar pe de alta parte, eu vad cum copila mananca zdravan (trage cate 20 minute la un san, cu putere si la sfarsit in toate directiile - de am facut din nou ragadetocmai cand credeam ca pot alapta si eu normal fara sa plang si sa ma schimonosesc de durere!), doarme bine (azi a legat doua somnuri si a sarit masa de la 11 dimineata: a dormit de la 8.30 pana la 14.30!), e vioaie si zambeste...nu stiu, o fi ea mai lenesa la ingrasat - ca de lungit, s-a lungit.
Eh, asta e. Mai asteptam si mai vedem.
Stancutza,de
Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
Stancuta , si eu am trecut saptamana trecuta prin aceleasi griji prin care treci tu acum. Sara luase numai 140g si pediatra ma sfatuise s-o indop , sa ma mulg dupa alaptare si sa-i dau cu lingurita tot ce mai iese din san.
Mi s-a parut un pic cam barbar remediul asta , am incercat de vreo doua ori insa a fost stresul de pe lume , Sara tipa ca din gura de sarpe , isi intorcea capul si strangea din buzite , asa ca eu dadeam mai mult pe hainute decat in gurita ei. Am renuntat si am trecut la alta tactica.Am inceput sa o trezesc eu ziua din 3 in 3 ore si sa-i dau sanul ( daca o lasam pe ea sa se trezeasca imi dormea cateodata si 6 ore legat ). Asa i-am marit numarul de mese zilnice si implicit si cantitatea de lapte ingurgitata si saptamana asta mi-a luat 230 g si s-a invatat si cu programul ...acum n-o mai trezesc eu sa manance, o face singura.
Deci , cheer up ...daca e vioaie , nu da niciun semn de vreo boala ( Doamne fereste) sigur o sa ia si in greutate .Asa sunt unii bebei , mai lenesi la papa.
Ai incercat totusi sa faci si o proba a suptului , s-o cantaresti inainte si dupa alaptat sa vezi daca ia suficient laptic ?
Sau incearca sa te mulgi inainte de un alaptat , pui in biberon ce rezulta si ii dai sa suga la bibe si vezi asa cantitatea pe care o ia.
Pip fetele si va urez spor la ingrasat
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
gattasalvaje spune:
Honey , tinem pumnii sa ai o nastere usoara ca un fulg !
Honey , Honey , Honey

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Mitsu-bishu spune:
Ven, multumesc de lamuriri.
Isidora, foarte convingatoare ai fost
Noroc ca si eu am doctorita homeopata si sigur nu m-ar lasa sa ii bag lui bebe Infanrixu' ala sau cum ii zice. Desi ma tenta initial.
Pe mine ma omoara treaba cu antibioticul... Am inteles ca poate distruge flora intestinala... Dar numai atat? Ca mama zicea ceva de retard mintal
si bebe C. avea, sarmanul, numai 10 zile... 

Nu mai stiu ce voiam sa zic... O sa imi aduc eu aminte...
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
alinaatudor spune:
Buna fetelor,
va pup dulce si imi pare rau ca intru mai rar...
de cateva zile..2 adik..[:-)]..avem un pic de program..dormim cam la aceeasi ora, mancam cam la aceeasi ora..plus ca iesim afara ceea ce ne face bine bine..crestem frumos ..si suntem cuminte..doar ca ne doare burtica si mai scancim...
Stiti ce remediu am eu cand fata mea sufera de dureri de burtica..stau in pat..asa aproape la orizontala si ea pe burta mea..si ne invelim cu plapuma..e cald si tare bine doarme asa..nici nu mai se screme, nu se mai incovoaie de durere...ceea ce cred eu ca e semn ca trece un pic durerea...din cauza ca e cald asa sub plapuma transpira un pic iubita..dar cand se trezeste o schimb repede repede..si sper sa nu fie nici o problema...
a fost si la noi dr neonat..o superbitate de doctorita..ne-a ajutat mult..am avut zeci de intrebari si ni s-a raspuns la toate..suntem bine..si ne-a dat cateva solutii si pentru problemele noaste..cu vomitatul ne-am spus sa ridicam salteaua patutului la 30-45 de grade..si asa ce bine doarme iubita ...si nu mai vomita asa de des...dupa ce o pun in patut...apoi..ne-a lamurit ca sughitul, scremetele si gemetele sunt perfect normale.. (eu eram tare ingrijorata ca in unele zile iubirea mea avea asa o fatuca..de om suferind..de mi se rupea inima...)..apoi...ne-a lamuri..pana la 6 luni lapte exclusiv de la titi..atat..fara ceai, apa, suc...sper sa reusesc sa stau cu ea acasa cat mai mult sa pot alapata exclusiv pana la 6 luni..
au fost mai multe lucruri lamurite..nu imi vin acum in minte..dar sunt tare fericita ca am dat de o dr asa de tanara si informata..si foarte calculata..si o buna ascultatoare..si mai presus de toate imi place ca explica toate sfaturile..nu le da cu titlu de "asa trebuie ca asa zic eu "...aa..mi-am mai adus aminte..mi-a spus ca pitik nu are nevoie de calciu..ca ia calciu din lapte si il fixeaza cu vit d..deci sa nu ii dau calciu..decat daca tremura...sau face convulsii..a spus ca in principiu bebicii alaptati nu au nevoie de suplimente..minerale si vitamine..ci mama..daca se simte slabita..asa ca mi-a spus sa iau eu calciu..si eventula daca ma simt foarte slabita sa iau materna sau elevit...
va pup iar si citesc in uram..si revin cu urarile de bine pentru noile mamici si mult asteptatii bebici .....
Poze cu ingerasul
Ingerasul creste
alinaatudor spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Ven, multumesc de lamuriri.
Isidora, foarte convingatoare ai fostNoroc ca si eu am doctorita homeopata si sigur nu m-ar lasa sa ii bag lui bebe Infanrixu' ala sau cum ii zice. Desi ma tenta initial.
Pe mine ma omoara treaba cu antibioticul... Am inteles ca poate distruge flora intestinala... Dar numai atat? Ca mama zicea ceva de retard mintalsi bebe C. avea, sarmanul, numai 10 zile...
Nu mai stiu ce voiam sa zic... O sa imi aduc eu aminte...
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
mitsule...ti-a dat mama ta si o explicatie referitoare la mecanismul prin care bebicii pot avea retard mintal daca iau antibiotic??
sincer, nu te mai gandi,..nu are cum...in general..antibioticul are efecte imediate..adik..o eventuala problema intesitanal gen varsatura, greata, diaree..eu zic sa nu iti faci priobleme ...plus ca o infectie este mult mia grava decat un tratament cu antibiotic..deci dr a calculat raportul risc beneficiu..si..iti spun eu..nu are cum sa dea retard mintal
Poze cu ingerasul
Ingerasul creste
isidora spune:
GATTA ,iubita ,dar eu chiar nu m-am suparat! CUM as putea cand semanam ca 2 picaturi de apa in privinta asta;nici eu nu iau for granted nimic din ce spun medicii ...de asta mi-a luat 4 ani pana am ajuns la concluzia asta
si n-am cum sa ma astept ca voi ,femei inteligente si informate sa faceti alfel...Am spus ca nu mai intervin pe tema asta pt. ca am realizat ca e un subiect dificil-vezi ce zice si MIRI-eu neavand o pregatire in domeniu si deci toate argumentele-dar documentata destul pt. a-mi exprima o parere.Parere care insa se bate cu cea a medicilor pediatri care va urmaresc copii si in care voi aveti incredere... sau nu dupa caz....
fetele si pe cuvant de zuza ca nu m-am suparat!
Stancutza, pe langa dulcea Sofia-apropo e numele viitoarei mele fetite!-am vazut si pozele cu voi-frumosi ca in poveste,iar rochia ta de mireasa speciala ....Parca erai un martisor!
Doc ,Foila ,foila,dar se face tot mai frumos asa ca tb. sa-l ierti...
Acuma fiimea tot ma intreaba daca bebe o sa semene cu Serban...
parca vad ca ma trimite sa-l schimb ...![]()
![]()
Adina
Mami de
(Isidora-4ani) si
(39sapt) cu 
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1203523802941&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=128845807824_9450568900233" target="_blank"> Poze cu noi
alinaatudor spune:
Ange...foarte frumoasa mamica esti..sa iti fie de bine noua coafura...iar Pupi este un frumos..un placau..ce mai
Babee..felicitari...
Laura_D..foarte frumosa Eleni..sa iti traiasca..
Remmiclea..asemeni..sa iti traiasca minunea
Poze cu ingerasul
Ingerasul creste
alinaatudor spune:
quote:
Originally posted by honey79
Ma poti trece si pe mine... cu nasterea indusa ...maine.
Asa, sa fiu si eu o zi .. pe listuta speciala. :))
Pupicei.
bebe de Honey
Pozici de tot felu'40+ sapt
Andrew - John
Vali
AMR : Pana Joi,21 Februarie 2008 !!!

Poze cu ingerasul
Ingerasul creste