Dr.TUTUNARU (22)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Syyylviuta nastere usoara si bafta sa ai probare de cezariana.Sa ne povestesti!Oricum sperantele sa fac si eu cezariana au crescut!

Ralu t
sa-ti traiasca minunea!Cam nasol cu wc pe hol mai ales dupa cezariana dar sincer cred ca la fel de nasol ar fii fost si dupa o nastere naturala cu epiziotomie.Deci nu trebuie sa ducem hainute la bebe caci il infasa oricum?multumim de impresii,f utile.

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 14s!

26+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

aveam 38 de saptamani si 4 zile, doar ca ecografic bebe avea dimensiuni de 40 de saptamani la eco de 37 de saptamani si 5 zile. faptul ca eu am stat in travaliu inainte de3 cezariana a fost o pura coincidenta, mi s-a rupt apa la 1 noaptea cand eu trebuia sa ma prezint la elias la 8 dimineata sa vedem cand ma opereaza. l-am sculat pe dr. din nefericire fiindca eu la 5 dimineata deja avea dilatatie de peridurala si contractii la 3 minute asa ca la 6 am intrat in operatie. nu stiu daca din perspectiva cezarienei, sau doar pentru faptul ca prima parte a travaliului e mai usoara, eu toata noaptea am ras cu barbata-miu pe holul de la elias, mi s-a parut ca a zburat timpul iar travaliul nicidecum un cosmar. d-aia data viitoare am zis ca o incerc si pe asta.
pt bebe am avut nevoie de pampersi, servetele si bepanthene. dupa mi-au mai cerut de acolo, diverse prostii sa-l trateze pt presupusele probleme..si bineinteles hainute.
pt mine: vata, fasa sterila, sau mai bine , faceti-va tampoanele de acasa, lungute, sa ajunga pana deasupra osului pubian, si pana in spate de tot, consumam cam 5 pe zi pe langa cele pe care ni le dadeau la toaleta zilnica. pt mamele la prima nastere care nu au sfarcurile formate recomand protectoare de silicon avent sau alta firma, marimea small, ca altfel nu incape in guritza lui bb, al meu nu reusea deloc sa suga fara ele...mai rau e ca si acum la fel suge, desi am sfarcuri formate, am o maaare sensibilitate de care nu mai scap
camasi de noapte care sa se deschida bine de tot in fata, eu am avut 2 care desi aveau nasturi nu erau destul de desfacute sa pot scoate sanul si nu le-am putut purta, am purtat de la spital.
prosop de sani, de maini,solutie de sterilizat la rece si o cana in care sterilizam pt sfarcurile de silicon, ca asistentele de la neonato nu ti le sterilizeaza, mana cereasca a fost pentru mine pompa pt muls, ca in ziua in care a venit laptele si eu avea niste sani care ar fi facut-o pe pamela anderson sa-si planga-n pumni, bebele meu nu a fost nicicand mai dezinteresat de ele asa ca daca n-aveam pompa ma suiam pe pereti, am muls la greu...asta nu trebuie sterilizata ca nu-i da nimeni lui bb laptele tau.
multe perechi de chiloti,halat, papuci-2 perechi pt cele care nasteti natural, ca dupa ce se rup membranele, apa se scurge pe picioare in jos, inclusiv in papuci, deci e nevoie de papuci pentru travaliu... garmastan sa va dati pe sani, eu am folosit si compresele de la bioclin, multimam, mi s-au parut foarte bune, dar sunt scumpe, vreo 500 mii 10 bucati.
in rest ce tine de igiena fiecareia, eu am avut niste servetele umede de bebe pe care le-am folosit pentru mine, sa ma sterg in zonele unde nu reuseam sa ma spal in chiuveta din salon, gen picioare, ca dupa statul la terapie intensiva unde am transpirat la greu fiindca era f cald, simteam nevoia unui dus pe care bineinteles n-ai unde-l face, eu n-am gasit anyway.
inca ceva, eu am avut cumparat kit de peridurala de prin saptamana 34 ca am avut un oarecare risc de nastere prematura, cu care in principiu nu aveam ce face la cezariana ca se foloseste un kit special de rahi-peridurala. surpriza a fost ca nu mai aveau respectivul kit in spital si optiunile erau rahi simpla sau anestezie generala. noroc ca l-am avut eu pe-al meu si am facut 2 anestezii in 2 zone ale coloanei ca eu nu vroiam nicicum generala si nici rahi simpla-peridurala e mana cereasca dupa ce trece rahianestezia, ca-ti baga anestezic inca 24 de ore pe cateter si te simti f bine.
altceva nu mi-a folosit, sau nu mai tin eu minte

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Ralu,
sarumana de lamuriri...eu sper sa gasesc dusul cat stau la Elias , data trecuta am fugit din Giulesti - de multiple ori din motive de dus. Nu va pot explica ce fatza a facut vanzatoarea din Z cand m-am dus sa ii iau bodyuri lui fiumiu si a observat bratara aia cu greutatea copilului de ti-o pun la nastere. (fugisem acasa - doar cu acordul medicului neonatolog, ca de mine nu-i pasa nimanui) sa fac dus si in drum am facut si un shopping mic, ca nu am fost pregatita pt bebe asa mic, ii luasem mai mult haine de 2-3 luni...)
NU stiu daca e cazul sa imi iau kit de peridurala..prima oara am nascut doar cu rahi si imi amintesc clar ca mi-a venit sa ma musc din pereti in primele 12 ore - m-au si fortat sa merg la vreo 6 ore dupa operatie, ceea ce pt mine a fost crancen...dar ma rog, politica spitalului...si la fel de sigur stiu ca la vreo 3 ziile ma miscam bine, eram intr-un salon de nasteri normale care mi-au spus toate ca daca stiau ca la 3 zile esti atat de mobil dupa cezariana ar fi nascut toate asa...
Ma rog , chestie de optiune...mie mi-a parut rau ca nu am nascut normal. Si asa ajunsesem la dilatatie 6 cand mi-au facut ceza iar bebe era mic ...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

bebe Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Unde e un WC trebuie sa fie si un dus Abia a treia oara am descoperit si eu asta in elias. ORicum sunt infecte rau. Sa-ti iei doua perechi de papuci: unii de cauciuc (de sacrificiu total) de facut dus cu ei, eventual cu talpa inalta, si altii sa-i ai uscati sa poti iesi din dus.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Bravo Ralu si felicitari pentru bb sanatos si papacios!

Foarte utile informatiile tale!

Dusul este in ultima baie din maternitate, respectiv baia care este in stanga neonatologiei, ultima camera pe stanga. Stiu ca acum au facut tot pe acel hol camera de alaptare, au transformat unul din saloane pentru acest lucru. Deci dusul e tot acolo, mai mergi un pic in fata de la camera de alaptare si e pe stanga, vizavi de usa care da la scari, prin spate. Eu acolo l-am gasit acum 2 ani si parea renovata baia, nu cred ca l-au scos.
Dar de dus, eu nu am putut face...ma durea operatia , eram bandajata, nu m-am riscat. Am stat doar 2 nopti in spital si m-am spalat cum am putut la chiuveta.

Nu a luat nimeni rezervere alea cu plata? Ori cele de la CMU ori cele ale Elias-ului (am inteles ca au si ei niste garsoniere cu plata)? Sunt f curioasa! Ma bate gandul sa iau acum in august cand nasc, pentru ca oricum pe bebe nu mi-l mai lasa in salon, asa ca...pot sa stau mai comod acolo (si sa stea cineva cu mine tot timpul fara strambaturi de nas si bani indesati in buzunar).

bb2

Mergi la inceput

Magghy, eu l-am intrebat pe Tutu daca sa imi iau trusa de epidurala, chiar vineri cand am fost la control. I-am reamintit ca prima cezariana a fost cu epidurala si ca am auzit ca nu sunt truse in spital, iar eu anestezie generala nu fac!
Mi-a zis ca trusa pentru cezariana e rahi+epidurala, e altceva, si ca au in spital, nu e nevoie sa cumpar. Se face deci combinat, epidurala simpla nu iti poate amorti complet zona, e mai mult pentru efectul de dupa operatie, rahia e ok pentru taietura, iar dupa, epi iti foloseste sa pui anestezic in cateter de cate ori simti ca te iau durerile...pentru mine a fost dumnezeiasca anestezia asta prima oara. Ma pot lauda ca nu am avut dureri post-operatorii crunte, a fost de exemplu muuuult mai suportabil decat operatia de apendicita sau chiar artroscopia la genunchi (un fel de laparoscopie pentru ruptura de menisc, teoretic operatie usoara)...

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Kid,
M-am linistit, merci de info.
Sper sa printez posturile astea si sa le pun in bagajul de spital- ca nu garantez ca atunci o sa imi mai amintesc unde e baia sunt destul de aeriana de fel...
Si eu vreau rezerva privata, chiar m-am uitat la varsta lui bebe al tau sa vad daca ne-o luam impreuna dar cred ca o sa nasc cu ceva timp inaintea ta...
Eu cam am contractii incepand de ieri - total nepasatoare la Nospa si Gynipral. Daca nu se linistesc il sun pe T - deocamdata m-am gandit ca nu e cazul...
Ca sa uit, stau pe net si incerc sa imi organizez concediul de dupa nastere. As vrea sa plec cu tot familionul in Grecia, dupa ce va face pitaca 1 luna - in septembrie/octombrie adica.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

bebe Sara

Mergi la inceput

Curajoasa Magghy, sa pleci cu bebe mic, zic...eu nu stiu daca voi avea asemenea curaj.
Eu incerc sa profit acum, cat mai pot, plec in Grecia la 29 de saptamani cu scrisoare medicala de la Tutu...ca sa pot zbura. Stii cum e cu bebe mic, e programul haotic. Pe de o parte e bine, ca stii ca daca esti cu el tot timpul nu are ce sa se intample, doar sa nu fii prea obosita.
Sunt sigura ca daca intrebi asistentele pe unde e dusul, o sa iti spuna si ele. Multa bafta, tu o sa nasti cu o luna inaintea mea. Vezi ca rezervele alea cu plata sunt individuale, deci nu va fi nevoie sa le imparti cu nicio mamica. Vb cu Tutu, eu am vb cu el si am stabilit ca mai vorbim o data in august sa vedem daca putem rezerva ceva, macar cu o saptamana inainte...

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

si mie mi-a zis tutu ca nu e nevoie de trusa pt anestezie ca au la spital, dar n-au avut, oi fi avut eu ghinion probabil. acum, nu stiu daca e ok sa dati un milion pe una de epidurala simpla, pe care eventual sa nici nu o folositi...eu o aveam deja cumparata si am luat-o la mine just in case si bine am facut. oricum, intrebati daca v-o primesc inapoi la farmacie daca pastrati bonul, inteleg ca au mai facut asa mamici care nu au apucat s-o foloseasca fiindca s-au dilatat f repede.
mda, eu am ratat baia minune de langa salonul de alaptat, n-am prins nici un fel de garsoniera fie ea cmu sau altceva desi tutu s-a straduit, dar a fost o mare inflatie de nasteri. singura sansa ar fi fost sa platesc toate serviciile cmu, ceea ce nu m-a tentat. asa am stat intr-un salon de 2 paturi, mic, dar curat...
mie bandajul de la cezariana mi l-au scos in ciuda protestelor, in prima zi cum am ajuns la salon.
am uitat sa va zic ceva din lista pt bb mic: betadina si baneocin pudra, pt buric

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Ralu, am vazut pozele cu Tudor albastrel , tare dragalas e asa mic, al meu parca a crescut prea repede. Sa iti traiasca, sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.

Sim, mami de Stefan

Mergi la inceput