PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (77)
Raspunsuri - Pagina 18
Tweety7 spune:
Madyn si noi dormim impreuna. Nici nu concep sa fie altfel. Cand ne adunam toti trei in pat, Clara e cel mai fericit copil de pe Pamant. Se zbenguie intre noi, se aseaza pe burta lu' taica-su si ma cheama sa-i stau si eu pe umar. Apoi se preface ca ia "bobo" de la inimioara si molfaind ne intinde si noua sa gustam. Noi papam multumiti si ea chiuie de bucurie. Urmeaza pupicii, muuuulti pupici. De la pui la mami si la tati de la mami la tati sau pui si de la tati la amandoua. Ne mai harjonim putin si cand o ajunge oboseala se aseaza pe burta lu' mami si incepe sa cante. Adoarme repede in dezmierdarile lu' mami. Cam asa se petrec lucrurile.
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
Tweety7 spune:
Madyn am uitat sa-ti spun ca mi-a mers la suflet ultimul tau mesaj.
Si tot in legatura cu dormitul in acelasi pat. Nimeni in afara de noi nu a fost de acord cu asta, dar eu am facut cum am simtit ca ne-ar fi mai bine si nu-mi pare rau. Momentele astea de tandrete dinainte de somn si de pe timpul noptii (cand se mai trezeste ca sa-i dea lu' mami pusi sau sa-i puna manuta pe fata) sunt unice si de neuitat. N-as putea sa renunt la ele si nici n-am s-o fac de dragul maica-mii, soacra-mii sau a mai stiu eu cui.
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
michella78 spune:
da, madyn, si pe mine ma emotioneaza sa vad puiutul cum doarme linistit si fericit, cum zambeste in somn. unori il mai trezesc si pe sot sa vina la ea in camera sa o vada, si mi se umple inima de bucurie sa o vad atat de relaxata si de fericita in somn. chiar daca nu doarme cu mine in pat sau in camera nu inseamna ca nu merg la ea peste noapte sa o verific sau pur si simplu pt ca mi s-a facut dor de ea si ii soptesc ca o iubim. eu si tati.
tweety mie nu mi-au placut niciodata cifrele, te las pe tine sa contabilizezi. si, pe cuvant, nu am vrut decat sa iti spun decat ca toate ne iubim infinit copiii. dar fiecare se manifesta in felul lui. altfel, ce-am mai fi discutat noi acum?!
nu am cu tine nimic personal. daca ti s-a parut ca am fost vehementa si te-am suparat cu ceva ce am spus IMI CER SCUZE, nu a fost intentia mea nici pe departe.( faza cu musca pe caciula... n-a fost fair, dar trec peste )
un buchetel de flori de primavara pentru tine
michella
Cristina_Ioana spune:
quote:
Originally posted by Tweety7
Madyn am uitat sa-ti spun ca mi-a mers la suflet ultimul tau mesaj.
Si tot in legatura cu dormitul in acelasi pat. Nimeni in afara de noi nu a fost de acord cu asta, dar eu am facut cum am simtit ca ne-ar fi mai bine si nu-mi pare rau. Momentele astea de tandrete dinainte de somn si de pe timpul noptii (cand se mai trezeste ca sa-i dea lu' mami pusi sau sa-i puna manuta pe fata) sunt unice si de neuitat. N-as putea sa renunt la ele si nici n-am s-o fac de dragul maica-mii, soacra-mii sau a mai stiu eu cui.
De acord si noi aici. Am incercat cu cerul si cu pamantul, pur si simplu tre sa simta carne de om langa el, nu ii place sa doarma singur. Si intr-adevar toata lumea critica asta, dar va veni ziua cand va vrea spatiul lui si nu vom mai beneficia de momentele alea speciale de harjoneala si rasfat de seara, noaptea uneori si diminetile. Noi l-am luat ca atare, daca el are nevoie sa se cuibareasca in mami ca sa se simta safe si sa ne pupacim si iubarim, atunci mami e mai mult decat fericita.Tati la fel, cand se trezeste diminetile cu un pampers pe oki sau mangaiat si pupat de pitic e topit. Deci....fiecare le stie pe-ale lui
michella78 spune:
babee fellcitari inca o data pentru bebe luca!
sunt asa de frumosi copii tai in poza, cum dorm toti trei!
michella
MADYN spune:
Tweety si Cristina cam la fel se desfasoara si la noi ritualul de noapte. Si noi ne-am luat castane de la familie/cunostinte ca l-am luat sa doarma cu noi in pat. Dar m-am obisnuit si le zic la toti ca am sa dorm cu el cel putin pina s-o insura si dupa ce o sa aibe nevasta am sa o mai las si pe ea din cind in cind sa doarma cu baiatul meu .
Gina si eu sa stii ca sint super-panicoasa. Dar incerc sa ma cenzurez, mai ales de fata cu el, sa nu-l fac neincrezator in el. Acum citeva saptamini eu mincam. El ma vede si pofticios cum e se cocoata in poalele mele si se repede la furculita mea. Eu, in sinea mea muream de frica ca nu cumva sa si-o bage in ochi sau sa se zgirie, dar vazindu-l pe el foarte curios mi-am infrinat spaima si l-am lasat. Iar el, foarte linistit, a luat mincare cu furculita si a inceput sa manince chiar bine. Iar eu, fraiera de mine, il subapreciam ca nu va nimeri gura, ca se va zgiria si tot felul de ginduri. Asa a invatat puiul meu sa pape cu furculita si chiar daca mai nimereste si pe linga i-am cumparat o furculita de bebei si i-o dau mai mereu.
Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)
Muuh spune:
Pai si daca am intrat in polemica ce? Credeti ca asta exclude faptul ca suntem un grup? Nu nicidecum. Vorbim schimbam pareri si fiecare face ce si cum vrea. Atata timp cat ne prezentam viata personala pe un forum public ne asteptam la pareri pro sau contra si suntem pregatite sa acceptam tot felul de comentarii.
Eu nu sunt parinte AP, am cateva din elementele unui parinte AP dar nu, nu sunt si nu vreau sa fiu asa dar nici nu aplic copilului corectii fizice si nici nu il ignor si ii acord cat mai mult timp posibil.
Asa, acum legat de aceste "crize de furie" eu le consider toane sau proasta dispozitie de moment. Si eu ca adult, care se presupune ca imi controlez emotiile si sentimentele am zile mai bune si zile mai proaste, am pofte, chefuri sau pur si simplu nu vreau nimic de la lumea asta. De ce ar fi un copil altfel? Astfel incat eu ma pliez dupa Alexei. Nu mai departe de azi dimineata a aruncat cu un sandvis spre mine, nimic dar nimic nu ma enerveaza mai tare decat sa isi bata joc de mancare. Nu l-am ignorat am ridicat sandvisul si i-am spus pe exact acelasi ton cu care vorbesc cu sotul: Nu mi se pare normal sa arunci cu mancarea, nici eu si nici altcineva de aici nu facem asta e prima si ultima oara cand tolerez asa ceva. Sunt convinsa ca nu a inteles ce am zis dar ca tonul pe care am zis-o l-a facut sa nu mai imi arunce al doilea sandvis si sa manance normal. Asa procedez la fiecare iesire a lui. Il intreb esti furios ca nu poti monta trenul? Te ajut eu pana inveti dar sa stii ca nici mie nu imi iese totul din prima si nu arunc pe aici cu nimic si cu atat mai putin sa fac eu asa. Ok? Tot tonul il ajuta sa se calmeze.
Alexei are voie in orice camera, baie, bucatarie, am mai spus-o si o repet eu am asigurat prizele, dulapurile cu sticlarie si substante, sertarele cu cutite si in rest e liber sa faca ce vrea. Cand este ceva de care nu are voie sa se atinga ii spun clar, de exemplu: Nu pui mana pe aragaz ca te arzi, o sa te doara daca vrei hai sa vezi cat de cald este. L-am apropiat, a simtit, acum zice singur cand trece pe langa el "Uff, uff, eis, eis (heiss inseamna fierbinte in germana).
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Tweety7 spune:
Miruna ce te face sa crezi ca nu esti parinte AP? A fi parinte AP inseamna in primul rand sa fii atasata si devotata copilului tau (ceea ce tu esti), in al doilea rand inseamna sa tratezi copilul cu respectul pe care i l-ai arata unui adult (ceea ce tu faci),in al treilea rand inseamna sa raspunzi prompt nevoilor copilului - fie ele afective, fiziologice sau de orice alta natura - (nici aici nu esti exceptie). Cred ca s-a inteles din ce ati citit ca a fi parinte AP inseamna sa dormi cu copilul in acelasi pat si sa-l cari peste tot in brate. NU. Nu asta e ideea. Oricum, astept sa-mi spui de nu te consideri tu parinte AP.
maryion spune:
Doamne fetele ce harnice sunteti!
Am lipsit si eu un pic si ... nici nu apuc sa citesc atatea pagini.
Am facut un pic de curatenie, am facut papa ciorba cu perisoare acrita cu lamaie. am facut perisoarele cu piept de pui si a iesit super. I-a placut lui Darius foarte mult. A papat o perisoara si jumatate. El nu vrea 2 feluri, nu reusesc sa il fac sa pape asa ca sunt tare multumita ca a mancat macar atat. Am mancat si eu, ca am facut ciorba si pt noi, bineinteles fara delikat sau alte condimente.
Acuma o sa iesim un pic pe afara, poate reusesc sa il fac sa doarma un pic in carut.
Sa vedem diseara ce ii mai fac de papa.
Va pup si o sa citsec cand ma intorc de pe afara.
Apropos, am trimis un link cu poze pe adresa de e-mail comuna. Daca puteti sa ne treceti si pe noi pe paginuta piersicutzelor. Va multumim. O sa pun niste poze si la semnatura.
Pa! Va pupam. Revenim.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
maryion spune:
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
www.flickr.com/photos/8471782@N02/2283877628/in/photostream/" target="_blank">POZE