PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (77)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

quote:
Originally posted by crissa71

Pai da, asta e secretul..sa fii calma si echilibrata.. dar mie una nu-mi iese tot timpul!!!
Mai ales ca sunt singura cu Cipic, ca nu prea am timp pt. mine, ca sotul e mai tot timpul la servici,iar atunci cand e acasa se odihneste (nu exista chestii de genul.."te schimb eu acum ca am venit acasa" sau "seara asta dorm eu cu el"...el doarme in sufragerie singur,eu sunt de vina aici..dar asta e..imi asum riscurile).
Ca fac si mancare si curatenie si de f. multe ori cumparaturi (desi mergem regulat impreuna in marketuri..nu stiu cum se face ca raman o groaza de chestii de cumparat..).
Si-l mai am si pe socru-meu pe cap si pe cumnata-mea sub noi cu care am diverse discutii!Etc..etc...
Cam asta ar fi pomelnicul meu...
Nu caut scuze si nici nu ma mai plang(ca am facut-o destul) dar asta-i mediul in care-l cresc eu pe Cipic,si care pune totusi amprenta asupra mea, vreau nu vreau!
Incerc sa ma adaptez pt. el, sa-i fie lui cat mai bine, chiar daca nu-mi reuseste intotdeauna.

Deci eu zic asa..in concluzie..fiecare incearca sa-si creasca copilul cat mai bine...practic stim toate cum ar trebui sa fim si ce ar trebui sa facem pt. o educatie cat mai buna a copiilor nostri, dar exista si o groaza de factori exteriori care ne influenteaza.
Calmul si echilibrul depind si de acesti factori exteriori nu numai de cei interiori!
Mai ales daca esti genul care te consumi f. tare pt. toate porcariile din jur sau de ex.,dupa o noapte, doua nedormite..sa fim seriosi ca nu mai reactionezi la fel!!!

Deci cred eu ca toate ne straduim, fiecare dupa cum poate sa-si creasca copii cat mai bine..uite ne sfatuim una pe alta, ne calmam una pe alta,ne incurajam una pe alta!!
Eu fara voi as fi luat-o de mult pe aratura..sau poate am luat-o deja si nu-mi dau seama!
Uneori reusim sa fim calme si echilibrate, alteori nu...ne straduim cu toate spre binele copiilor nostri!
pupici

Cristina si Ciprian(11.07.2006)

Mare dreptate ai aici, mai ales cu concluzia pe care ai tras-o. Asa este, in teorie toate mamele stiu ce trebuie sa faca, dar cand punem in practica... E o alta poveste! Perfect de acord cu tine! Sper ca nu vor mai continua polemicile pe tema asta si din toate sfaturile adunate vom trage fiecare invataminte.

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele (Am pus poze cu bradul)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=238f71e8c47eddba54dbe4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete (Avem si filme noi!)

Poze de la Viena

www.piersicute2006.blogspot.com/" target="_blank"> Piersicute de 2006

Sa ajutam o mamica exceptionala si o printesa superba - Ramona si Teo

"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Hai ce ne-am incins cu toate..

Bravo Tweety..ne-ai dezmortit ca tot a venit primavara!!!

Uite a intrat si Larissa pe care n-am mai auzit-o de mult..
Poate mai intra si alte fete cu ocazia asta!

Muuh:mai "baga" si tu pe-aici ceva...ca tare bine le zici tu uneori, chiar daca starnesti polemici..Avem de invatat cu toate din ele.
Si vorba lui Maydin, nu cred ca se va supara cineva mai ales ca e un schimb de idei si experiente, nu e o litera de lege.
Si alta e sa stai la taclale efectiv si sa transmiti si prin gesturi si prin tonalitatea vocii niste idei si alta e sa le scrii..cum ziceam una gandesti uneori, alta scrii.. din oboseala, sau timp..sau mai urla pitacii si trebuie sa inchei repede fraza..
Adevarul e dincolo de noi..
Va iubesc pe toate si astept incontinuare idei, sfaturi,experiente..
Pe mine una ma ajuta f. mult..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

crissa , asa e, am mai iesit putin din dezmorteala. si asa cum ai spus, poate exprimarea nu este intotdeauna cea mai fericita.
madyn am sperat sa cititi cuvantul sclava intr-o maniera adaptata contextului, mi-e greu sa gasesc acum un sinonim potrivit. sincer, si eu am luat fata cu mine in pat pentru cateva nopti pentru ca avea febra mare si trebuia supravegheata. am spus doar ca nu imi plac extremele.
teodora are ritualul ei de seara: citim povestea, facem baie, laptele, pup mami, pup tati, o ducem la ea in camera si gata. nani.
asa a fost ea, de la inceput. si poate de aceea mie mi-a fost putin mai usor.

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Michella bineinteles ca iti trebuie foarte multi ani sa formezi copilul, sa-l educi. Eu ma refeream la nevoia lui de prezenta si intelegerea mamei. Pana in doi ani sunt foarte legati de mama, iar eu am ales sa satisfac nevoia asta a ei de a ma avea oricand langa ea cu riscul de a nu mai fi "femeie, fiinta sociala" cum spui tu.

Vroiam sa va mai spun ca eu nu-i interzic niciodata copilului ceva fara sa-i si explic de ce. Niciodata n-o iau de-o aripa s-o schimb de Pampers sau s-o imbrac sau orice altceva. Inainte o anunt sau chiar intreb daca e de acord. Asta din categoria: imi respect copilul. Taica-su mai uita de regulile astea si mereu se lasa cu imbufnari din partea ei. Dee, a fost obisnuita sa i se ceara parerea. Ca doar nu-i robotel supus dorintelor maica-sii sau ale lu' taica-su.

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gina_butnaru

Deja pun in aplicare diverse strategii da calmare, mai ales cand sunt cu piticul si imi pune rabdarea la incercare. Incerc sa nu ma mai supar, sa-l las sa se linisteasca el, il iau in brate, il pup si ii trece. Si functioneaza!

Ce mult ma bucur!!! Ai vazut ca se poate? Tine-o tot asa!

Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Mergi la inceput

tweety, da in viata trebuie sa facem cu totii anumite alegeri, de cele mai multe ori orice alegere implica si o parte de sacrificiu. doar ca fiecare face asa cum e mai bine pentru viata lui.

michella

Mergi la inceput

tweety, acum nu cred ca e vreo mama de piersicuta care sa spuna nu de dragul de a spune nu sau fara sa ofere puiului o explicatie. asta tine de instinctul fiecareia, nu trebuie sa citesti tratate pt asa ceva.

michella

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by michella78

fiecare face asa cum e mai bine pentru viata lui.

Intru totul de acord cu tine, dar asta nu ma impiedica sa-mi spun parerea. Se vede treaba ca ai luat-o personal. Eu te apreciez ca user. Asa ca uite o sa-ti treaca supararea.

Hai ca azi sunt calare pe forum. N-am deloc de lucru la serviciu. Astept si alte fete la discutii. Sunt curioasa sa aflu mai multe pareri. Ca sa contabilizez, se pare ca sunt mai multe mamici AP printre noi, decat mamici against AP.

Mergi la inceput

quote:

tweety, acum nu cred ca e vreo mama de piersicuta care sa spuna nu de dragul de a spune nu sau fara sa ofere puiului o explicatie. asta tine de instinctul fiecareia, nu trebuie sa citesti tratate pt asa ceva.

N-am povestit treaba asta pentru a atrage atentia cuiva. Am spus-o de dragul discutiei despre educatia copiilor si pentru a sublinia ca exista persoane (gen barbate-miu) care nu tin cont de parerea copilului (ca-i mucos si nu stie ce vrea), care ar trebui atentionate sa nu se mai comporte astfel. Inca o data. N-o mai lua personal. Incep sa cred ca esti asa de vehementa pentru ca te simti cu musca pe caciula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

quote:

teodora are ritualul ei de seara: citim povestea, facem baie, laptele, pup mami, pup tati, o ducem la ea in camera si gata. nani.
asa a fost ea, de la inceput. si poate de aceea mie mi-a fost putin mai usor.

michella

Mie pot sa spun ca imi e super usor, cam de la un an n-a mai vrut sa doarma noaptea singur si l-am luat cu mine. Dormim amindoi de seara, de la 10 pina dimineata pe la 8. Daca-l las la el in patut se trezeste din ora-n ora, miriie, se fitiie, e nelinistit. Nu dorm nici eu (dar nu asta e problema, ca mie nu-mi trebuie mult somn) dar nu se odihneste nici el. Si va marturisesc ceva: ma simt in al noualea cer cind il simt linga mine, cind in somn ma cauta cu disperare si apoi ma ia de git rasuflind usurat. Uneori stau si il privesc minute-n sir cum doarme si mi se umplu ochii de lacrimi, de drag ... si ma gindesc cu 'groaza' ca o sa vina ziua cind o sa vrea sa aibe patul lui, camera lui, spatiul lui ... dar groaza mea nu conteaza, important e el si ceea ce o sa-si doreasca el (si ca mami si tati vor fi acolo oricind).

Ideea e ca o sa vina vremea cind or sa se desprinda si noi, pina atunci sa le oferim cadrul necesar ... fiecare cum crede ca e mai bine pt. pui, pt. ele, pt. familie ... oricum sintem niste mamici grozave si avem pui si mai grozavi

Mady si Mihai Nicolae - My little treasure (01 august 2006)

Mergi la inceput