Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:


Multumesc mult ptr raspuns. Ceaiul il facem mai diluat, asta ptr ca nu-i prea erau suficienti cei 50 ml / zi. Sint momente in care nu vrea nici sin, nici lapte praf ... dar totusi da cu "limbutza" si vrea ceai. Mi s-a spus ca de sete.
In plus spunea si d-na dr ca lapticul praf duce la constipatie, iar lapticul meu se pare ca estye f gras si ... am avut surprize neplacute - constipatie la bebe de nici 2 saptamini de la nastere, cu crampe si dureri de burtica.

Revin... multumesc mult pentru sfaturi.
Noi duminica facem abia o luna de viata. Si incepem si virsta corectata - 1 zi corectata.

eu - Ina si minunea noastra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Un BB hranit exclusiv la sin poate sa nu faca kk 4 zile la rind, pentru ca se spune ca asimileaza tot. Pentru asta nu e evident ca BB al tau a fost constipat daca a mincat doar sin. Nu exista lapte de mama "prea gras".

Laptele praf este imbogatit cu fier, care constipa bebelusii, pentru asta se spune ca laptele praf poate sa constipe.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Shehe, adrianu’ meu face mari mofturi la carne sau mai pe larg spus la proteina, caci nici oul nu-l vrea, doar pacalit prin amestec cu branzica si cereale de-alea mici cat bobu’ de orez (pe baza de oatmeal).
Singurele forme de carne pe care nu mi le refuza sunt cremvustiul (spre disperarea mea, dar am zis ca trebuie undeva sa fac un compromis caci are nevoei de proteine) si snitzelul de pui (dar nu e la ordinea zilei la noi in casa). In rest am incercat si pasata in supa, si pasata in piure, si pitita in bucatica de paine (caci asta e febletea lui in materie de mancare), si tocata in budinci facute la cuptor uc cascaval si alte cehstii. In final ajunge sa-m irefuze mancare respectiva daca simte gustul de carne. Am incercat si cu altceva decat piept de pui (adica pulpa sau alta portiune, am zis ca paote e prea atos/uscat, granulos la gust pieptul de pui. Nu tine. Asa ca intr-un fel m-am resemnat, bag in el fructe si legume, lactate si ciorbite si alte alea, carne… mai putin : eternul cremvusti si snitzel din cand in cand.
In rest face bine, asteptam pe 10 iunie sa mergem la un control la ORL sa ne puna tubulete in urechi (asta e aproape sigur ca se va decide) pt ca la el vad ca n use elimina lichidul din urechi singurel.

Am fost recomandati pt inscrierea unui program mai larg si mai complex de evaluare si o sa incepem speech therapy, insa nu stiu cand anume, dureaza ceva pana se face inscrierea etc. Pt speech therapy mergem preventiv ca sa nu ne trezim ca la 3 ani nu prea vorbeste. Au sesizat ei ca are o intarziere de vorbire (chiar daca nu se poate pronunta nimeni daca e o simpla intarziere pt ca asa o fi in felul lui sa-si dea drumul mai tarziu la vorba sau pt ca sunt niste cauze medicale la mijloc) si au zis ca mai bine sa facem terapie si apoi sa constatam ca nu trebuia decat sa nu facem si apoi sa sconstatam ca ne-ar fi trebuit.

Ayumi, chiar daca prematuritatea noastra nu se compara cu a voatsra, eu i-am serbat ziua la un an de la nastere si atunc ii-am luat si motul si di nacel moment am trecut la numaratoarea de la nastere. Dar voi e ma iindicat sa ramaneti pe numaratoarea corectata caci aveti prematuritae mare, insa de serbat ziua si motul fa-o la 1 an de la nastere, caci asta va fi ziua lor de serbare in fiecare an. Varsta corectata e pt noi sa ne ajute sa evaluam mai bine dezvoltare lor.
Doamne, i-am vazut acum, sunt niste dragostele de copii, sa-ti traiasca, sa creasca mari si sanatosi.

Sirimie, la 9 luni nu trebuie sa mai bea lapte si peste zi, e de ajuns dimineata si seara. Plus ca cele 500g pe zi trebuei sa fie total lactate, nu doar lapte. Cu branzica, cu ceva cascaval, se aduna cele 500g chiar daca bebe bea mai putinel lapte dimineata si seara. Eu cam de pe la 1 an la amandoi am trecut oarecum pe mancare de adult, am mentinut evident niste obiceuri de-ale lor de bebelusi, insa nu m-am ferit sa le dau sa guste din toate. Iar daca era potrivit ca si compozitie pt varsta lor, a devenit mancare obisnutia si pt ei (ma refer nu le-am dat sarmale, una alta). Dar o ciorba de peste le-am dat sa pape, orice ciorba sau felu ldoi care nu-s facute cu carne de porc, (doar vita sau pui). E adevarat ca pe alex l-am trecut mai rapid la mancarea asta de adult, la adrian inca mai pastrez mancarici de bebe (cum ar fi branza facuta-n casa, lapte praf si nu lapte de vaca inca) din ratiuni strict legate de istoricul lui de sanatate.

Ina, felicitari pt minune si la cat mai multe lunisoare. Nu ma pricep la formual ca eu i-am alaptat pe amandoi destul de mult: primul pana la 9 luni si apoi l-am trecut pe formual pana la 1 an cand a facu tcunostinta cu doamna vaca, iar pe cel mic, prematurul, l-am alaptat pana la 1 an exclusiv, apoi mixt san si formual inca 4 luni si de la 1 an si 4 luni e pe formula si am de gand sa merg cu formula cat de mult pot, dar asta doar datorita specificului lui.
De ceai uita, un bebelus asa de mic n-are nevoie de apa, ceai si alte asemenea chit ca e hranit la san, chit ca e numai pe lapte praf sau mixt. Acest lapte e in principal format din apa, asa ca bebelusul n-are nevoie de hidratare suplimentara. Daca ii e sete, laptele de mama e cel mai bun. Orice alt lichid adinistrat intre mese copilului nu numai ca nu-i ofera nici un beneficiu nutritiv, dar mai rau ii face. Ii reduce pofta de mancare la masa urmatoare sau duce la distantarea meselor. Ii umfla stomacelul cu ceva fara valaore si in felul asta va bea mai putin lapte (inca o data, nu conteaza sursa de lapte). Scote-i definitiv apa, ceaiul sau orice alt lichid, asta e cel mai bun sfat pe care t-il pot da. Pana nu ajung ila diversificare, bebelusul nu are nevoie de nici un alt lichid decat lapte, el ii tine si de sete si de foame si de tot. E imboldul asta popular de pe la vechile generatii care ne tot ispiteste la asa ceva: pai tu stai fara sa bei apa? Eu sunt eu, adult cu hrana diversificata, el e el, un bebelus care papa doar lapte, nevoile celor doua persoane nu suporta grad de comapratie.
Cum ai ajuns la concluzia ca laptele tau e gras? Doar asa ochiometric?

[b]"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Buna fetelor! Ne primiti si pe noi? Avem si noi o esenta mica, nascut la 32 de saptamani, acum o luna , pe 29 aprilie, Patrick. Am fost cat de cat norocoasa, a avut 1900 la nastere, am vazut ca se putea si mai rau. In rest nici o problema desebita, a stat la incubator doar cateva zile, de oxigen a avut nevoie doar o zi, a luat constant in greutate. Asistentele l-au poreclit campionul, in 3 saptamani mi l-au dat acasa caci se comporta foarte bine.
Acuma avem 2900, dupa o luna, a luat deci 1 kilogram. Am fost ieri si la pediatru, totul pare OK. Sunt tare bucuroasa, desi stiu ca lupta nu s-a terminat.
Voiam sa va intreb in legatura cu alaptaptul, cum ati procedat? Ai vostri au supt la san? Mie mi-e imposibil sa il invat, il chinui de fiecare data, si mai mult il enervez, plange si se zvarcoleste tot. S-a invatat cu biberonul si nu prea mai vrea tzatza. Eu ma mulg, deci nu ar fi bai, numai ca productia incepuse sa scada vertiginos. Sambata insa toata ziua a supt, nu stiu prin ce minune si productia a crescut deodata. Apoi de duminica iar refuza sanul, mi-e frica sa nu scada iar.
Deci aveti ceva trucuri de mentinere a lactatiei? Dar de invatat la san? Mi-e si mila de el, cand il pun la san se enerveaza si plange, i se face foame, ii dau bibeornul si mananca prea lacom, se ineaca si vomita, , parca as renunta de tot sa il mai chinui asa. Insa mi-e frica, daca raman fara laptic?
Acum ii dau completare formula mai mereu, dar vreo zi asa i-am dat numai laptele meu si tare bine i-a fost, parca vad diferenta, e mai linistit, regurgiteaza mai putin. De la formula ii ramane mai mereu lapte inchegat si respira tare greu mai apoi.

Va multumesc, si pupici voua si esentelor!

Doloress si minunea mea Patrick

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Hei, doloress, uite ca dau de tien si aici, desi n-as fi preferat (in sensul ca ii doresc fiecarei gravidute sa nu ajunga la prematuri, ci mai degraba sa nasca la termen).

Eu o luan jumatate nu am putut sa-i dau lui adrian lapte direct de la san decat o data pe zi, uneori de 2 ori/zi, cand mergeam in vizita la el la NICU. In tot acest timp am avut pompa Mendela de la spital, inchiriata, cu care ma mulgeam la fiecare 3 ore cu sargul si determinarea unui catar. Nu conta ca e zi sau noapte, eu la 3 ore bagam pompa. 15 minute. Puneam lapticul la congelator in borcanasele lor speciale si i-l duceam la spital. In toata aceasta luan jumatate, am strans nici mai mult nici mai putin decat 10 kg de lapte la congelator, suplimentar peste cat a papat el in acest timp (la spital ii dadeau cantitate exacta, nu in functie de lacomia lui).
Norocul nostru a fost ca el sugea fff bine la san si n-a fost o problema cand l-am luat acasa, a trecut imediat pe san, chair daca la NICU in ultima perioada ii dadeau biberon (mult timp a fost hranit prin tubulet).
deci daca tu simti ca cel mic nu e confortabil deloc la suptul direct de la san, poti accepta si varianta: ma mulg si-i dau numai la biberon si asta poate sa dureze, hat, pana peste 6 luni daca esti consecventa. Au am inchiriat cu 100$/luna. Daca nu ti se pare un capat de tzara, poti pastra pompa electrica de la spital si sa-i asiguri lapte de mama lui Patrick macar pana la 6 luni.

Ma uimeste ca a acceptat atat de bine sanul in acea zi si apoi iar a revenit la "prostul" obicei de a nu mai suge.
Te rog din suflet sa iei legatura cu o clinica de breastfeeding. Eu aici la mine stiam unde si uci sa ma adresez, nu stiu care e mersul acol oal voi in Quebec, dar daca intrebi la spitalul unde ai nascut sa-ti recomande o clinica de alaptare, sigur te vor ajuta. Aceste clinici sunt gratuite la noi, eu cu primul baiat mergeam acolo sa-l cantaresc saptamanal (nu aveam cantar acasa pt bebelusi) in primele 2 luni de viatza si vedeam acolo mereu mamcii incepatoare care erau ajutate si incurajate in privinta alaptarii. Te urmareau ele acolo cum alaptai, isi faceau o parere si te ajutau cu sfaturi ce sa schimbi, sa imbunatatesti in tehnica, cum sa abordezi problema, iti dau incredere in tine ca proaspata mamica etc. Mie mi s-au parut mana cereasca astfel de clinici.

In afara de a continua sa il incerci pe Patrick cu sanul, de a insista, nu stiu prea multe cu ce sa te sfatuiesc concret. Stiu doar ca un bebelus nu devine dependent de biberon asa de mic daca a supt in paralel si la san. In cele 3 sapt. cat a stat in sital, cum a supt? Nu a supt deloc de la tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Try merci de raspuns!
Asa am facut si eu cat a stat la NICU, m-am muls, si acuma continui ca asta e singura solutie. Eu m-am pregatit inca dinainte cu pompa de san tot Medela, parca stiam ceva. Am luat-o de pe Amazon cu 50 de dolari, acceasi pompa care aici costa la Toys'n Rus 129! Exact cand am venit acasa de la spital atunci a ajuns si pompa mea, dupa doua zile de la nastere. Deci la spital cat eram ma mulgeam cu pompa lor, dubla si acasa cu a mea. asta e singurul ei neajuns, e simpla, deci trebuie sa stau cate jumate de ora sa ma mulg. Mereu am scos tare putin, 20-30-40, acuma maxim scot 75 dimineata. Deci trebuie mai apoi din doua mulsuri sa ii fac o portie Acuma o astept pe mama sa imi aduca ceaiuri de lactatie din Romania, de aici am luat fenugreek, capsule, iau cate 6 pe zi, dar nu prea vad rezultate. :-(
Am sa continui sa ma mulg, mi-e teama sa nu scada tot mai mult productia. A, am ajutor, este o asistenta care vine acasa, a venit de 2 ori saptamana trecuta, o data saptamana asta. Mi l-a cantarit, mi-a dat o multime de sfaturi, mi-a aratat cum sa il tin corect, etc. fara rezultat. Am incercat diverse trucuri cum ar fi pus la san, in laptele meu din biberon un tubusor care merge direct in gura la bebe, o data cu sfarcul. Cand suge sanul iese si laptele din biberon, asa i se pare ca este mai mult si nu se mai enerveaza. A mers prima data cu asistenta insa mai apoi nu, s-a enervat, a adormit si tot asa.
La NICU cat a stat a mancat prin tubusor 2 saptamani si apoi ultima saptamana numai prin biberon. Cat eram acolo il puneam mereu la san, dar tot asa, nici un rezultat.
Recunosc ca nu sunt chiar consecventa cu pusul la san, e tare fomist si face un scandal daca nu ii dau pe loc lapticul! Deci cateodata il pun 5 secunde si cand il vad cat se chinuie ii dau imediat biberonul. Daca il las mai mult se zvarcoleste tot si se enerveaza, pana nu mai are suflu, apoi ii este prea foame si mananca cu pofta prea mare si regurgiteaza imediat, chiar daca il tin pe umar, trebuie sa il tin cam o ora sa nu mai regurgiteze. Si e greu caci nu mai apuc sa fac nimic : chinuit la san vreun sfert de ora, mancat cu biberonul jumate de ora, pus sa eructeze o ora, muls jumate de ora, si numai bine imi ramane vreo ora pana la urmatoarea masa. Ziua ca ziua, dar noaptea e de groaza, sunt in transa continua, dorm cate 2 ore pe noapte. De aceea tare as vrea sa scap macar de etapa mulsului. La asta sunt consecventa, la 3 ore, chiar la 2 cateodata (ca asistenta mi-a zis ca daca nu vreau sa pierd laptele, sa ma mulg cat mai des) ma mulg constiincios. Insa tot nu vad rezultate spectaculoase.
Of, asta este, trebuia sa am si eu o problemuta, nu putea sa fie totul perfect.




Doloress si minunea mea Patrick

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Doloress, da, daca mulgi ma ides de 3 ore si daca lungesti fiecare sedinta de muls ajuta sigur la marirea productiei. O regula era parca sa mulgi inca 2 pana la 5 minute dupa ce nu mai curge nimic din san. Asta automat stimuleaza productia. Da, era de preferat pompa aia electrica de la spital din 2 motive: terminai cu mulsul mai repede si stimularea e mai mare cand te mulgi simultan la ambii sani. Eu ajunsesem la o mulsoare sa scos cam 80-110 ml de lapte, asta la o luan jumate dupa nastere. Cu cat cresc nevoile copilului cu atat trebuie sa te stimulezi su tu mai mult ca sa produci mai mult. cand copilul suge direct de la san, reglarea productiei se face automat, copilul suge mai vartos, isi imbunatateste tehnica etc. pe cand pompa te stimuleaza mereu si mereu cu aceeasi intensitate. La 2 luni sau la 4 luni ea tot asa de tare trage, deci si dupa 2-3 luni tot aceeasi cant de lapte scoti in 5 minute de muls.
Dar nu uita ca o productie buna presupune ca si tu sa fii ok: adica sa nu cazi din picioare de somn, iti trebuie odihna, alimentatie diversa (trebuie sa te ingrijesti de alimentatie mult mai bine decat pe peioada sarcii pt ca alaptarea presupune un efort cu mult mai mare decat sarcina i nsine) si hidratare permanenta. Cand doarme bebe, dormi si tu. Asta e o regula pe care eu n-am vrut s-o respect la prima nastere si am inteles mai tarziu cat de important este. N-au importanta restul treburilor di ncasa, totul poate sa astepte, bebe si tu sunteti prioritatea nr 1. Mai face si sotul, mai raman si nefacute si tot asa, asta macar pana scapi de oboseala asta a nasterii, de perioada cea mai dificila, poate incepe si patrick sa doarma mai bien noaptea, se mai raresc mesele, tu capeti mai mutla experienta si asa totul devine mai usor. Dar primele 2-3 luni sunt de ajustare pt toata lumea: mama, tata si copil.
Multa bafta cu mulsul si sper din tot sufletul sa gasesti o solutie pt alaptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia1178 spune:

Salutare,
Hop si noi....chiar daca acum am o fetita mare de aproape 8 lunsoare, Teodora-Victoria, speram ca ne veti primi si pe noi in gupusorul asta special al esentelor speciale. S-a nascut pe data de 10.10.2007 la 35 saptamani, 1800 gr, scazand la 1660 gr, Apgar 6-7.
A respirat singurica fara ajutor, a stat la incubator cateva zile...iar inziua cand a facut 2200gr ne-a dat drumul acasa..era ziua de 2 noiembrie 2007. Sunt multe de povestit dar toate aceste amintiri din timpul cat am stat in spital, adica o luna de zile, prefer sa le dau uitarii. A fost greu dar a meritat. Imi iubesc copilul enorm si as face din nou daca ar fi cazul acelasi lucru ca anul trecut, sa-mi risc viata pentru ea. Spun asta pentru ca am avut o sarcina foarte grea si fiecare zi a fost o lupta pentru ca fetita mea sa fie azi langa mine.Dar cum am mai spus a meritat.
Acum misuna in premergator, povesteste pe limba ei, mananca foarte bine, nu face mofturi, se rostogoleste in pat....Cu luna a saptea a inceput sa descopere lumea, inclusiv sa stea bine in fundulet....A fost un copil cuminte inca de la inceput, dormea 10-12 ore legate, si acum face la fel...are 5 mese pe zi, 3 de lapte cu cereale, 1 de fructe si 1 de legume cu carnita, ou, ficatel, peste etc.
Ce ma doare cel mai tare este faptul ca raceste repede...si de cate ori vad ca are febra ma doare sufletul. Acum are 7200gr si 73 cm. Mi-am propus sa nu o si sa nu ma stresez cu greutatea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca e sanatoasa si normala .



Teodora Victoria
Darul lui Dumnezeu
http://community.webshots.com/user/claudia117829

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia1178 spune:

Scuze.....ma refer la 8 luni reale.

Teodora Victoria
Darul lui Dumnezeu
http://community.webshots.com/user/claudia117829

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Doloress si noi am avut o problema similara, David a inceput sa refuze sanul, am apelat la pompa si i-am dat lapticul meu pana la 9 luni. Eu nu am reusit sa il readuc la san, dar sunt mamici care au reusit, deci nu e imposibil. Cum am mentint lactatia: am baut foarte multe lichide, in special ceaiuri de chimen, anason, foarte multe lactate ( zilnic 1 l de lapte pe zi, nu stiu daca e universal valabila, dar a functionat), am mancat destul de bine, sincer ma ingrasasem mult, dar pentru mine nu a contat asta, pentru ca reuseam sa ii dau copilului lapte matern. Cum a spus si Try de preferabil e sa fii odihnita. Eu am avut si ghinion, am fost foarte stresata in primele 8 luni din viata copilului si in zile de mare stres ( mers prin spitale, tot felul de invesigatii cu copilul) lactatia se diminua vizibil. Daca nu ai astfel de probleme, incearca sa fii cat mai linistita, mulge-te langa bebe, ajuta mult si bucura-te cat mai mult de comoara voastra.
Astea sunt experientele mele in ale stimularii lactatiei, eu iti doresc ca Patrick sa accepte totusi sanul.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput