Sezatoare canadiana (83)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Ica - scuze ca am citit pe diagonala si nu tzi-am raspuns - in primul rand multzumesc pt ca-mi tzii pumnii la test... o sa am nevoie :-) In legatura cu zona Decarie intersectzie cu Jean Talon - sa stii ca nu stiu mare lucru... Noi am locuit la intersectzia Chemain Bedford cu Wilderton - si da NU era number one across the world (daca ne gandim la "culoarea" locala :-)) - la noi insa majoritatea covarsitoare a vecinilor erau evrei cu "carliontzi" :-) Pt noi insa a fost f bine (mai ales atat cat am fost doar 2 porumbeisi cat bb a fost mica) deoarece era la 15min cu masina de serviciul sotzului, la 20 min cu trenul (aprox 10min tren, 10 min mers pe jos) de serviciul meu, 10 min mers pe jos de Maxi, 10 min cu masina de Centre Rockland, 15 min cu masina de Marche Central, etc. Apt in care am stat era de 99mp si f calduros si chiria doar de 525$/luna. Cred ca daca te gandesti sa cumperi apt pe termen lung atunci poate ca important ca vecinatate sa fie cata-cat mai "ridicata" deoarece la un moment dat Christine o sa doreasca sa-si invite colege acasa si acestea vor veni cu parintzii... si daca pe scara miroase (trazneste) a mancare orientala (indiana, chineza, etc) e posibil anumite pers care poate nu sunt f "open mind" sa nu fie f pozitiv impresionate... din contra... Eu am una bucata sotz care atunci cand a fost in vizita la mine la To (stateam intr-un bloc urias plin cu emigrantzi - in North York, vis-a-vis de Ontario Science Center) primul lucru cand a pasit in bloc a strambat din nas si a spusa ca "pute" a mancare indiana... Eu, sincer, m-am simtzit f "embarassed" de remarca... da' n-am comentat nimic... Ce mai face Christine? S-a insanatosit? O tzuck dulce.
Try - sper din tot suflet ca profa e "straight" (are inspre 60 de ani, de moda veche, divortzata, cu un baiat de 19 ani care aterminat liceul si si-a gasit job temp pt ca nu stie ce fac. sa faca) Insa azi a fost atat de... zambareatza si super-dulce cu mine... ca imi era si frica de ea... mai ales ca eram obisnuita sa-mi critice pronuntzia si nu sa mi-o laude... Vad eu sapt viitoare... cand am de 2 ori - luni si joi cate 2h de fiecare data...
Carmen imi pare bine ca tzi-a folo mult-laudatul sirop de ceapa :-) Si pe Gabisor o ajuta f mult - nu mai tuseste deloc si nasucul curge f rar.
Multa sanatate si numai bine va doresc!

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ica, cred ca e importanta vecinatatea, depinde de simti si-ti doresti tu pentru voi si copil; Cum cresc, copii interactioneaza si de dragul lor si tu;cit am locuit la casa cealalta a fost tot un dute-vino intre noi si vecini: erau doua fete, colege si la scoala cu Tudor si se jucau des impreuna; cautind copii, ajung si parintii sa bata unii la usa altora; quebecosi care in primele luni dupa ce ne-am mutat isi inchideau perdelele cind ajungeam noi seara acasa, acum suntem amici, as spune, ne vizitam ; si eu nu sunt genul foarte prietenos, traiesc o viata acolo si habar n-am ce hram poarta vecinii; am locuit in St.Laurent in bloc de romani; imi amintesc si acum cum se imbrinceau la urcare/coborire si ulterior in autobuzul scolar, de am ajuns sa-l duc pe al meu cu masina; basca injuraturile ca la mama acasa ; nu ca ar fi quebsii mai breji, dar copii lor...mie imi plac cum se comporta cei de aici din cartier; nu mai spun de modul in care-l trateaza pe Tudor, chapeau!
pe de alta parte, in cartierele cu imigranti (arabi, hindu, etc) nivelul academic al scolilor e mai ridicat, copii sunt mai ambitiosi, parintii se ocupa mai mult de scoala lor;
deci pentru copii, eu votez cu periferia, cu mediul indigen; anglo sau quebs;
partea cealalta a monedei e ca profesional simt ca am ratat orice sansa, aici intre ei; nu ma pot integra, sunt atit de catzele birfitoare si rele la job ca mie mi s-a urit de viata....; am refuzat nu demult o oferta la o banca in buricul tirgului dupa ce-am trecut de doua interviuri, pentru ca pina la Metro Peel/McGill imi trebuie cam 1,5H de acasa; asa ma duc cu un ghem in stomac la lucru, intr-o firma destul de jegoasa si cu salariu nu grozav, la timp partial, pentru ca moarta-coapta inainte de 18H trebuie sa iau copilul de la scoala, sa mai am vreme si de lectii cu el, si daca eu ies la 17H de la job nu am cum.

zona de care spui e foarte bine amplasata...altfel e pestrita intr-adevar, dar cine-stie, pina creste Christine iti termini tu scoala, va miscati usor, si va mutati cind incepe copilul scoala din nou.

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ica, nu stiu ce sa te sfatuim, am vb. si cu sotul, care merge la scoala in zona asta.
Confirma ca sunt multi hindu in zona, si zice sa te gandesti si daca ai vrea vreodata sa vinzi condo-ul cum ar fi.

Pe de alta parte, avantajele cu metroul, apropierea de facultate nu sunt de neglijat.
Noi stam in Outremont, aproape de CDN, dar la job toti quebsii exclama:'A, bine ca stai in Outremont, nu in CDN'.

Dar asta fiind cartier nou, poate va fi mai curat.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda Panda spune:

salut !
am o intrebare la voi.
plecam acasa (cu Lufthansa) si cu fi-miu de 2 ani jumate.
intrebarea este: tre sa iau de aici vreun scaun special pt avion sau ii sunt suficiente centurile de siguranta din avion?
multumesc anticipat si va doresc o primavara grabnica !

POZE
www.dropshots.com/panda" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ina, multumim si noi de intrebare ....sintem bine, si daca toate merg bine la inceputul lui octombrie asteptam un

Stafanna, TSE (Test of Spoken English) a devenit parte componenta din TOEFL acum vreo 2 ani parca. Deci nu poti sa mai dai TOEFL fara asta. Despre materiale, gasesti cu siguranta la orice biblioteca.

Donia, chestia cu feelingul cred ca e mai mult daca te vezi traind in casa respectiva. Noi asa am simtit acum vreo 5 ani si ceva

Magdone
, de obicei saloanele private se gasesc, cele mai solicitate sint cele semi-private. Cat mai ai pana la termen? Sarcina usoara in continuare

Ana, ce spui tu acolo cu Europa....si eu mai am halucinatii din astea din cand in cand cu Franta in mod special...noroc ca ma trezeste realitatea diminetii

Va doresc o saptamana super-usurica

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Donia, vreau sa iti zic ca noi si apartamentul din Ro l-am luat la insistentele sotului, eu nu aveam niciun feeling legat de el.
Acum suspin dupa el, dupa 6 ani, devenise 'acasa'.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by khristin

Ina, multumim si noi de intrebare ....sintem bine, si daca toate merg bine la inceputul lui octombrie asteptam un

Ana, ce spui tu acolo cu Europa....si eu mai am halucinatii din astea din cand in cand cu Franta in mod special...noroc ca ma trezeste realitatea diminetii

Va doresc o saptamana super-usurica

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Khristin , sarcina usoara si sanatos!!!!!!!!!

http://www.floriinro.ro/

credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Khristin , astepti un bebe????

Anda Panda, nu stiu sa iti raspund la intrebare, dar ma bucur ca ai dat un semn de viata...ce faceti? ...salutari de la ..un cozonacel :))

Donia, Ica, bafta in alegerea casei. nu uitati principiul in real estate : locatie, locatie, locatie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana si Cristina, merci de sfaturi. Locatia ne place si noua in proportie de 80-90% in sensul de usurinta de a ajunge in diverse puncte cu mijloacele de transp in comun. Si noi ne-am pus problema daca vrem sa vindem cine cumpara, la care sotul meu imi raspunde zambind - hindu, ca lor sigur le place Nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang ... am vorbit cu o prietena mai inainte caruia ii recomandasem blocul si nici ea nu era prea incantata, apoi ma suna dupa 5' cica a vorbit cu sotul ei si se vor muta acolo.
Cristina, Outremont si CDN nu-s tot'una, as vrea si eu Outremont da' visez cu ochii deschisi, si cum nu ne permitem decat condo in Montreal si nu casa si nici condo in orice zona ca as fi ales Mont-Royal, Outremont sau westmount, sunt in dilema feelingul sau rationalul ????

Kristine, sarcina usoara si bebe sanatos

Anda, ce mai faceti?

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Fetelor, ma coplesiti! Multimim muuuult pentru urari si aprecieri!

Simo stetoscopul-i important!

Nelia, unde ai stat in Tineretului???

Khristin, felicitari pentru bebe!!!

Donia este important si feelingul, dar eu zic ca daca nu-i de la inceput, poate veni si dupa, pana la urma dupa parerea mea primeaza rationalul.

Laurajr nu stiu nici eu foarte bine ce-i cu ruptul turtii exact. Iar cu tava, se zice ca-si alege viitorul...

Lorelaim bafta cu suedeza! Imi aduc aminte ca eu am avut o tentativa de a invata olandeza cat am stat acolo, dar dupa 2-3 luni am renuntat pentru ca toata lumea stia engleza si la scoala cursurile erau tot in engleza. Te admir ca ai forta sa inveti o limba nu tocmai usoara!

Va pup!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput