Sezatoare canadiana (83)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Donia

Heeeelp! Fetele popritarese... sunt intr-o dilema. Am gasit o casa care ar merita luata, are multe argumente pro, eu stiu ca ar merita, scoala e foarte, foarte buna, pretul se pare ca il putem scadea, nu stiu daca vom mai gasi ceva la fel de bun la banii astia si langa aceasta scoala... dar eu am niste dubii.. nu o simt a mea, stiu ca ar trebui sa o luam, dar nu simt asta... Sunt nebuna? La voi cum a fost? Cat de mult conteaza sufletul si cat de mult conteaza ratiunea? As putea sa ma mut si maine daca ar fi sa o inchiriez, insa cand ma gandesc ca va fi a mea pentru niste ani buni... nu stiu. De ani de zile ma tot mut, practic de cand am ajuns in Canada asta ar fi a patra mutare... oare nu ma pot stabili undeva? Am ceva gene de nomad?
Voi cum ati decis? Ajutati un om indecis...!

Donia, la mine sotu la fost ala caruia i-a cazut cu tronc casa. Eu daca as fi fost sa iau o decizie, as mai fi cautat. E adevarat ca el s-a implicat mai mult in procesul de cautare si a tot facut comparatii si parea mai in cunostinta de cauza decat mine si dupa ce-a vazut-o si am mai vazut in ziua aia si altele (noi practic am iesit la vanat de case vreo 3-4 zile (in care am vazut si apartamente si case, si-n Toronto, si-n imprejurimi) si dupa ce-a vazut-o lui i-a ramas mintea numai la ea. E adevarat ca arata bine pe afara, dar pe dinauntru era de munca (si inca mai este) - dar asta a fost "modelul" cel cam urmaream noi ca sa luam o casa mai ieftina totusi. casa ca impartire arhitecturala mi-a placut si recunsoc ca are mult potential, dar ca sa o aduc la amenajarea care-o am eu in minte e mult de lucru si necesita bani (amandoua peste puterile mele deocamdata). Dpadv pot spune ca am luat-o cu sufletul un pic strans pt ca stiam ca e incertitudine cand o sa ajungem sa o punem la punct asa cum vroiam, dar restul criteriilor le indeplinea: destul de spatioasa pt familia noastra, curte relativ maricutza (fatza de ce se construieste acum), zona frumoasa si bunicica. Cu scolile stam prost noi, dar acum 3 ani alex avea 7 luni, nu m-a interesat aspectul asta. In schimb ma intereseaza acum. E adevarat ca apartinem din oficiu de a doua scoala publica (ca rating) din Ajax, dar nivelul e f scazut aici i noras, deci daca vreau scoala buna pt copiii mei trebuie sa ma mult in alt oras in vreo cativa ani cand o intra fi-miu la scoala. deocamdata pt JK si SK nu ma stresez, osa faca la scoala asta.
deci eu n-am fost prea convinsa de casa cand am luat-o sotul insa a fost. N usti uacuma daca la posibilitatile noastre de atunci si la conditiile pietei de atunci am fi putut/avut sansa sa gasim ceva mai bun, cert e ca nu pot spune ca ne-am pacalit, iubesc casa asta, dar mai avem mult de lcur la ea, atata tot. in rest e exact ce ne trebuie.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

vreau casa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sofronica, unde esti? am nevoie de ajutor!

fetelor, dati-mi 2 dupa ceafa si potoliti-ma ca am tare nevoie. Abia m-am angajat, hasbandul tot cu agentia e in relatii, da de, nu e jobul lui, stiti voi ce spun si mie imi arde de casa!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Stefana - daca TSE = Test of Spoken English (http://www.ets.org/portal/site/ets/menuitem.fab2360b1645a1de9b3a0779f1751509/?vgnextoid=b5d7d898c84f4010VgnVCM10000022f95190RCRD) atunci poate gasesti ceva materiale (gratuit) si pe la bibleoteci si pe grupurile virtuale de cititori (de ex. o_biblioteca_virtuala@yahoogroups.com). Eu am dat TOEFL (dar NU am dat si TSE) in 1996... si sunt absolut convinsa ca s-au schimbat fff multe de-atunci. Am avut o carte MARE-MARE (cumparata in Ro) dupa care am invatzat singura si m-am descurcat f probl... deci poate ca nici TSE nu e f greu... Da' mai mult nu stiu ce sa-tzi spun... Multa bafta!
In legatura cu "feeling"-ul si cumparatul casei/apt... nu stiu ce sa zic... eu nu le am cu asta (sotzul e cu ideea ca TREBUIE sa simt ca e CASA LUI altfel NU poate sa locuiasca acolo...). Eu sunt f practica - adica: daca locatzia e buna (aproape cata-cat de servici, de scoala buna, de dispensar/clinica medical, de un mijl de transport, eventual si de un centru comercial) si apt/casa e bine impartzita (si daca mai e si luminoasa si calduroasa) si relativ incapatoare pt nevoile noastre - atunci e OK. Da' deocamdata ma arde asa o dorintza sa ne gasim un alt contract... asa ca nici nu ma gandesc la "asezat" undeva... Eu visez ca o sa am ocazia sa plec in alta parte nu sa ma "ingrop" aici.
O seara faina va doresc!

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

La multi ani cu-ntarziere pt Isa mica de-acuma mare. Si noi am fost sambata la o taiere de motz, tot fetita si tot cu rupere de turta. La fi-miu al mare, nasa a venit si cu turta () ca nu s-a putut abtien maica-sa sa nu faca o turta mare si frumoasa. Asa ca l-am umplut de frimituri si pe fi-miu, chiar daca era baiat.

Lorelaim, sa-nteleg ca profata de sue e din cele ce-i plac fetele?

pe mine m-a pocnit durerea de cap luni seara si de-abia azi dimineata m-a lasat. Am facut totul mecanic si la minim, adica strict necesar.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ce bine-mi prinde sa va citesc! Multumesc mult pentru raspunsuri si daca mai aveti eu citesc in continuare.
Acum vreau s-o iau pe Roxana de la scoala si plec cu copiii in masina sa dau o tura pe acolo, sa vad ca striga mai tare, ratiunea sau feelingu? Desi pe afara casa imi place tare mult cum arata... da vorba lui Ica, poate apuc sa zaresc ceva mai multi vecini. Sunt si pe la noi ceva blocuri, nu chiar aproape ce-i drept, insa agentul are o pila la politie si a sunat sa afle ce si cum si a zis ca nu e o zona cu probleme.
Mai viu cu impresii mai pe seara.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Stefanna, eu am dat numai TOEFL-ul, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu informatii despre TSE. Singurul sfat pe care ti-l pot da este sa cauti materiale la Chapters sau Indigo ( stiu ca ptr TOEFL aveau, poate au si ptr TSE) sau sa cauti pe site-ul lor sa vezi daca nu potzi gasi ceva informatii.
Din ceea ce stiu, in general la testele orale e cam greu sa gasesti materiale, dar poate pe site-ul lor vei gasi niste example de teste.

Ica1975,nu stiu ce sfat sa-ti dau.Zona descrisa de tine este cam colorata ...sau era anul trecut cand am plecat din Montreal...pentru mine asta ar fi un minus puternic plus ca mie nu mi-a placut niciodata CDN. Dar daca voua va place si nu va deranjeaza faptul asta ....de ce nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Donia, nu stiu daca poti avea un feeling cand vezi o casa in care nu locuiesti. Cred ca simtamantul de acasa vine numai dupa ce te instalezi in ea. Eu nu pot sa-ti spun din proprie experienta , pentru ca inca nu am cumparat nimic pe aici, dar am schimbat cateva locuinte de cand am venit in Ca...si niciodata cand am parasit una nu mi-a parut rau.
Insa cred ca o scoala bine cotata ar fi un plus puternic in a ma hotari. Succes in a lua decizia cea mai buna pentru voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Fetele, eu am venit sa va multumesc pt reteta de sirop de ceapa cu lamaie si miere. La noi a functionat pana acum, slava domnului. Multumesc mult!

3 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Donia, si cum facem sa aflam daca zona este securitara? Ca eu purced imediat la acte ...

Rocs, asa este, noi insa n-am locuit pe langa hindu sau asiatici, unde stam acum sunt cativa in rest arabi la greu. Pe mine singurul lucru care ma deranjeaza la natiunile conlocuitoare ar fi curatenia sau lipsa ei si linistea, ca daca fac mult zgomot ... Nu-mi place in mod deosebit CDN insa ar fi cateva avantaje ptr noi (printre care si aproape de serv noastre, sot unde vrea sa ramana, eu nu) si dezavantajul asta pe care nu mi-l pot scoate din cap, desi casa ... o vreau

lorelaim, stiu ca tu ai locuit pe langa Maxi din CDN, cum erau rezidentii ?

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Donia, Ica nu stiu ce sa va zic cu feelingu’ asta, ca eu nu l-am avut la nici o casa pe care am vizionat-o si nici la asta pe care ne-am cumparat-o, abia acum dupa ce am inceput sa o mai aranjam cat de cat, parca incepe sa apara feelingu’…eu odata ce am plecat de acasa de la mama la 18 ani, cred ca atunci am pierdut orice feeling acum nu mi se mai pare nici o chestie sa ma mut, si chiar daca ma duc acasa sa zic in vizita, nici acolo nu mai am nici un feeling…asa ca nu stiu ce sfat sa va dau, cum e mai avantajos pentru voi.

Matgravidut merci info, de fapt o sa vad si eu cu ochii mei cand ma duc la turul spitalului, sunt curioasa daca la mine o sa fie liber vreun salon privat ca si eu am cerut tot asa, dar cum o fi, sanatosi sa fim si bebe Ok.

Pitilache La multi pentru Isa, sa creasca mare si sanatoasa !

Magdone 26+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput