Sezatoare canadiana (83)
Raspunsuri - Pagina 7
Simonna spune:
Rox, Radu zice ca se face medic :))))) De animale, ce-i drept, da' si-ala are stetoscop! :))))))))))))))
mQQm, pe la 50 bucks, plus ou moins, sa faca o suma rotunda in lei, sar'mina, complet recunoscatoare, ca nu'sh sa ma organizez cu pay pall, am incercat cind a fost campania pentru Diana, fetita Laurei din Vancouver, si m-am incurcat strasnic si tipic! Ramin datoare, si la propriu, si la figurat.
Gattago! (asa scria pe usa vecinilor zilele trecute!)
S.
Stefanna spune:
Dragele mele fete,
ma iertati ca intru asa ca musca in lapte si numai cand am nevoie.Este vreo una dintre voi care a dat TSE, si are ceva materiale disponibile?! Sau pe unde as putea gasi?!
Va multumesc mult pt orce raspuns.
Stefanna
Donia spune:
Heeeelp! Fetele popritarese... sunt intr-o dilema. Am gasit o casa care ar merita luata, are multe argumente pro, eu stiu ca ar merita, scoala e foarte, foarte buna, pretul se pare ca il putem scadea, nu stiu daca vom mai gasi ceva la fel de bun la banii astia si langa aceasta scoala... dar eu am niste dubii.. nu o simt a mea, stiu ca ar trebui sa o luam, dar nu simt asta... Sunt nebuna? La voi cum a fost? Cat de mult conteaza sufletul si cat de mult conteaza ratiunea? As putea sa ma mut si maine daca ar fi sa o inchiriez, insa cand ma gandesc ca va fi a mea pentru niste ani buni... nu stiu. De ani de zile ma tot mut, practic de cand am ajuns in Canada asta ar fi a patra mutare... oare nu ma pot stabili undeva? Am ceva gene de nomad?
Voi cum ati decis? Ajutati un om indecis...!
pitilcahe, ce dulcica e Isa! Si Cristi a ales lingura... copiii astia stiu ceva si noua nu vor sa ne zica... al meu a mai ales pensula, iar banii i se lipeau pur si simplu de mana, asa ca il vad un artist plin de bani, la fel de desavarsit in bucatarie ca si in fata penelului... ce viata!
Laura, de ce ai mers cu Ioana la test de vedere? Doar ca motiv de precautie sau ai avut vreo banuiala? Tot imi spun ca trebuie sa ma duc si eu cu Roxana.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
rocs02 spune:
pitilache, e o dulcica si jumatate Isa ta ! Sa va bucurati de ea si sa va umple sufletele.
columbiana spune:
quote:
Originally posted by nelia
Ana, balsam de rufe, dar vezi sa fie din ala mai bun, cu un ursulet pe el, ca celelalte ieftine au un miros foarte ciudat. Nu stiu de care masina ai, eu am din aceea unde bag rufele pe deasupra, iar balsamul il pun in cilindrul care se invirte. Dar trebuie sa scrie unde se pune, uitata-te pe-acolo.
Roxana, am vazut pozele! Lingura aia de lemn as fi ales-o si eu! E tare scumpa, Isa! Si e mai mare tortul decit ea!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
Nelia, mersi frumos! acum inteleg, probabil ca de la balsam mi se trage pentru ca pina acum cumparam acela cu ursulet, dar am dat peste un rabais la SURF acum vreo luna si am luat doua; ulterior a inceput plodu'sa se plinga; masina e ok, abia de-am cumparat-o pe o caruta de bani, de aia am aminat sa iau si uscatorul :-)
Ana
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Simonna spune:
Doina,
eu am sigur gena asta cu mutatul. :))
Revenind, eu n-am simtit nici o clipa, in cele fo 50 de case pe care le-am vazut ca asta-i casa mea.
Depinde ce planuri ai. Daca te deranjeaza mutatul, mai stai pina ai feelingu'. (despre care eu cred ca e poveste, apartamentul din Racadau l-am luat de la niste tigani, daca stateam sa am feelinguri eram inca pe Brinduselor, unde nici acolo n-am avut feeling, by the way! Singurul sentiment de "casa mea" il am in casa bunicii mele, nici macar in casa mamei mele! Poate's eu defecta :)
In cazul nostru, noi ne-am mutat cu certitudinea clara ca e prea mica pt. noi aceasta casa, dar ca atitia bani avem si, decit sa-i dau pe chirie mai bine se duc in buzunarul meu, fie si partea aia minuscula care merge in mortgage si nu pe dobinda.
Fa si tu o lista de pro si contra, plus ceva intrebari de genul: Daca gasesti casa si ai feelingu' da' scoala e proasta sau numa' mediocra te muti?????
Daca gasesti casa si ai feelingu' da' parcul e la dracu'n praznic si autoruta la doi pasi de-ti umple toate de praf te muti????
Etc.
In concluzie, eu m-am mutat fix pe ideea de ratiune. Nu-mi pare rau. Imi pare rau ca am fost zgircita si, pt. 10 - 15 mii (pe care nu-i aveam, drept, si mi se parea prea mare rata la mortgage ca sa-i mai adaug la imprumut) n-am luat direct o casa mai mare, nu de alta da' acu e 40-50 de mii diferenta aia, cu cresterea de preturi!
Eu zic ca feelingu' mai vine si cu timpul, dupa ce faci din casa cu pricina "casa ta". Asa mi s-a intimplat mie in Racadau, apartamentul acela e casa familiei mele, ca sa zic asa.
Stefanna, eu n-am dat chestia aia, ce-o fi ea. Dau bani, dau sfaturi (voila), dau cu bita'n balta uneori... Probabil iti va raspunde altcineva. Pina atunci, bine-ai venit, sintem o gasca faina!
Pupici!
S.
columbiana spune:
Donia, zic si eu ca si Simonna, daca indeplineste casa respectiva conditiile tale, nu sta pe gindur (ca vine altul...:-)
eu am luat casa cealalta asa, cu feeling , era tare draguta, cu flori la ferestre, etc, si am vindut-o fara nici o remuscare (cit am stat acolo ii descoperisem nspe defecte: curte foarte umbroasa si in panta, o singura baie, camera copilului mica si cu tapet...sa mai zic?)
acusi ma mut, tot a patra oara, si parol ca abia am zarit casa asta pe care-o luam, intr-o vizita in care eu am fost doar cu ochii pe plod sa nu dea jos vreo chestie din casa, etc; a mers singur husbantul a doua oara, a pozat, a facut inspectia tehnica, a analizat si a zis ok!eu am zis ok pentru ca mi se par ok scoala, spatiu, curtea, vecinatatea-din ce am vazut in poze si afara;
daca ar da norocul peste mine la loto (unde nu joc), sau un job in Europa pentru barbatu-meu, as parasi-o repede si pe asta de a doua zi...si tot asa...
bafta
Ana
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
nelia spune:
Sint intepenita de git, ori am dormit rau, ori m-a tras un curent, ori sint oasele mele batrine... dar ma enerveaza, ca nu pot sa fac nimic... nu ca as avea chef.
Stefana, bine ai venit la noi! Din pacate, nu pot sa-ti raspund la intrebare.
Ana, ce masina ti-ai luat? Eu am una ieftina, imi fac treaba cu ea, dar cele deschise la culoare le spal de doua ori ca sa iasa curate-curate. Si ies scamosate hainele, unele, imi spunea cineva ca exista ceva care se pune in masina si aduna scamele, dar eu nu am gasit. Stie cineva, ceva? Tare mi-ar placea sa-mi iau una buna si mi-as lua si un uscator, ca m-am saturat sa intind rufe, mai ales iarna, am suporturi din metal, le intind, le las o noapte, le mai scot o noapte afara sa se aeriseasca bine si apoi le iau la periat, calcat, ca fara uscator multe dintre ele e musai sa fie calcate.
Donia, Simonna, asa stii ca o farima de adevar poate sa fie in feelingul asta. E clar ca nu mi-as lua casa numai dupa asa ceva, scoala foarte buna si o casa acceptabila ca pret si care arata bine si imi place, un cartier decent si curat, ar fi criterii mult mai importante decit ceea ce simt eu. Simona are dreptate, dupa ce o faci sa fie casa ta, vei si simti ca e a ta. Dar voiam sa va spun ca si eu m-am mutat ca tiganu' cu cortul la viata mea si ma mut fara prea mari probleme. Dar din toate casele unde am stat, singurele pe care le-am simtit 'acasa' au fost casa bunicilor de la Leorda (Botosani) unde mi-am petrecut o parte din copilarie, dar nu cea mai mare, apartamentul din Tineretului in care am stat cu prietena mea si apoi cu Octav inainte de a veni aici si acesta in care stau acum. Si cred ca, in total, am locuit in vreo 20 de case pina acum, in unele chiar ani buni. Despre casa nu pot sa spun ca am simtit de la inceput ca locul meu e acolo, pentru ca a fost construita si imi aduc aminte de la temelii de ea, dar cu apartamentele am simtit asta de cind mi s-a deschis usa de la intrare, m-am vazut traind in ele si traind bine, adica un sentiment bun vreau sa zic. E drept ca nu le-am cumparat, ci doar inchiriat... Abia astept sa ajung in momentul cumpararii unei case, ca sa vad atunci cum functioneaza acest feeling...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
columbiana spune:
Nelia, asta am luat de la Brault Martineau:
http://www.futureshop.ca/catalog/proddetail.asp?sku_id=0770HDS0010087163&catid=10741&logon=&langid=FR
am lasat cealalta in casa veche (tot cautam cai sa scap de ea, o Frigidaire cumparata in 2003 cind am venit, de care eram tare neumultumita!); oricum spun ca nici asta nici cealalta nu se compara cu Boschul meu din Romania , care fierbea si avea nspe programe;
Ica 1975 spune:
Ana, am vazut si eu masina, woowww ... vreau si eu insa ptr noi este prea scumpa, noi cautam ceva la aprox 2000+tx, cu uscator cu tot dar daca tu de asta nu esti multumita inseamna ca ce vrem noi este ... necalitativ.
Legat de feeling - offfff, mie imi place spre exemplu condo pe care l-am ales, pretul este relativ bun tinand cont de faptul ca este nou, tocmai ce m-a sunat sotul si mi-a comunicat ca banca o sa ne aprobe ipoteca, este aproape de metrou, insa .... am fost intr-o mica plimbare duminica si am vazut f aproape de bloc pe o straduta la terala nspe blocuri si toti care ieseau pe usi sau se plimbau pe stazi erau hindu, plus ca la rand la ales, sa nu radeti de mine dar am stat la rand aproape 3 ore sa vedem ce modele au, am vazut asiatici si hindu printre ei. Ei acu' ce fac eu cu feelingu' care zice da si cu ratiunea care zice ba. Zona nu o cunsoc f bine, este CDN ( ptr cine are info va rog nu ezitati),la intersectia Jean Talon cu Decarie pe strada De la Savane, alt pct forte ar fi ca este relativ aproape de HEC, insa cand ma gandesc la micuti imi piere apetitul, o iau de la capat si tot asa ... ziceti voi - ce sa fac?
Noi
Ce faci te si face.