Sezatoare canadiana (83)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mona, mai zi, mai zi, ca-mi pica bine si-mi da puteri!

Simonna, m-am intors pentru ca am uitat de reteta de saratele. Eu am doua pe care le fac rapid cind e nevoie, incerc sa le bag in 5 rinduri.

Saratele spornice
1 ou
250 pachet de unt
250 de brinza rasa sau sfarimata de oi (telemea sau de burduf)
citeva linguri de cascaval ras
sare (daca brinza nu e f sarata)

Mod de preparare
Se face un aluat care se framinta bine si se da la rece 20 de minute. Apoi se fac covrigei sau bastonase si se coc la foc potrivit. Inainte de a pune tava la copt, se pot unge cu galbenus de ou si presara cascaval ras, chimen, mac.

Saratele
250 g unt
250 g faina
250 g cartofi fierti
100 g branza sarata rasa
1 praf de copt (eu am pus si drojdie in loc de praf de copt si am lasat la crescut 30 de minute)
sare

Mod de preparare
Se dau cartofii prin masina de tocat, se amesteca bine cu untul, apoi se adauga faina, branza rasa, praful de copt stins cu lamaie sau lapte (sau drojdia muiata in lapte), sare. Se framanta bine si se lasa jumatate de ora la rece (sau la calda ca sa creasca). Se intinde o foaie groasa si se taie in batoane late de 15-20 mm si lungi de 10-15 cm, sau se pot taia rotunduri cu paharul sau se fac colacei. Pentru taiat se poate folosi o ustensila care scoate fisiile ondulate pe margine. Se coc la foc potrivit, intr-o tava unsa. Inainte de a fi bagate la cuptor se pot unge cu galbenus de ou si presara cu chimen sau mac sau/si cascaval ras pe razatoarea mica.

De Sf Valentin eu i-am facut Agatei 20 de tarte micute, cu fructe. Am cumparat aluatul (pentru tarte, il gasesti in frigidere peste tot, dar am si reteta daca vrei), am tavi ovale, micute, din metal (de acasa, dar am vazut si pe aici la magazine), am facut o foaie lunga si am taiat in bucati mai mici, am pus peste tavita, am presat pina s-a umplut ai apoi am taiat surplusul, le-am intepat cu o furculita si le-am bagat la copt. Le-am scos si dupa ce s-au racit, am scos din forme si le-am umplut cu budica de ou (ca la eclere) si am pus fructe din belsug pe deasupra. Se mai poate turna gelatina colorata din fructe, dar avind coloranti, nu m-am mai complicat. Daca te tenteaza, iti dau reteta completa. Pare complicat, dar nu e deloc, le faci in maxim o ora si arata super! bineinteles ca poti sa le si cumperi, am mincat bune de la polonezi. Sau poti sa faci una mai mare, pe care sa o taie ei acolo.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Khristin muuulte felicitari si de la mine si sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos si mancacios . Eu mai am ceva, mai am putin si intru in luna a 7-a. asa si eu cu cheful de munca, abia astept sa intru in concediu.

Apropo de 3 copii, al meu sot atati vrea , dar eu zic sa ne vedem sanatosi cu 2 si om mai vedea.

Corina, daca iti iei casa si vrei sfaturi despre ce si cum sa NU faci, am si eu destule


Magdone 26+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Magdone, astept si eu sfaturile cu ce sa nu faci

Simona, eu am facut odata o prjitura f simpla, din pacate nu mai am reteta, se numeste - prajitura inteligenta, fiindca amesteci totul si dai la cuptor, o lasi la racit si apoi o tai, cred ca am vazut-o si aici la bucatarie daca nu pe culinar. Spor

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Wow, imi lasa gura apa. Simona, uite ce am gasit pe culinar, www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8652/prajitura-simpla-si-rapida-cu-visine/" target="_blank">prajitura cu visine
Pun reteta si aici pentru cine mai e curios.

Ingredinte aluat:
2 oua
150 g zahar + 1 plic zahar vanilat
125 ml ulei
1 pahar iaurt - 125g, simplu
300g faina + praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1 borcan compot visine dar se pot pune orice fructe

Se amesteca cu robotul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Faina + praful de copt se amesteca in alt castron.
Se adauga apoi la crema obtinuta faina, mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen.
Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
Se coace 35 min la foc potrivit 185 grade. Se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.

Magdone, baga repede "asa nu", ca nu-i tarziu sa invatam.



Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Simona, noi i-am facut lui Victor de Craciun 2 checuri.
Le-au taiat ei acolo.

A, si saratele noi luam aluat de foietaj din supermarket pe care il taiem in fasii subtiri, le dam cu ou si branza si gata.

Of, cate trebuie sa faca mamele ptr scolarei.
Meritam un premiu, sa stiti

Kristin, felicitari ptr samburel. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Stiti cumva daca nemancatul de paine afecteaza productia de laptic?

Nu, atat timp cat mananci altceva din grupa asta de alimente. Poti manca cereale dimineata, un castron (pe mine dupa nasterea lui alex m-a ajutat enorm caci am dat in constipatie si cu muesli m-am reglat) si asa elimini linistita painea de peste zi. Oricum important e sa mananci divers. Eu nu m-am abtinut de la nimic in timpul alaptarii (in ideea ca-l afecteaza pe copil la burtica ceea ce mananc eu), am mancat ce mi-a poftit inima si nu pot spune c-am observat vreo afectare la bebelusi, e adevarat ca nici nu am analizat deloc.

quote:
PS -Ati vazut eclipsa de luna aseara la 10.26?

Am vazut-o in poze azi pe internet…


"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hai sa ma gandesc repede la cateva chestii, totul din propria experienta tot ce zic eu acum e valabil pentru case vechi, la cele noi care se construiesc acum nu ma bag.

1. bugetul, v-ati stabilit un buget, nu va abateti de la el, indiferent ce zice agentul sau mai stiu cine.
2. casa sa fie cat mai buna de mutat in ea, sa nu aiba nevoie de reparatii majore, esentiale dupa mine sunt bucataria si baia (baile) si acoperisul ar mai fi..aaa si geamurile sa le urmariti din ce an sunt.
3. daca va luati semi-detached, aveti grija sa nu aiba driveway comun cu vecinul,
4. faceti inspectie tehnica la casa, pe noi ne-a "sfatuit" agentul sa nu facem ca a fost oferta multipla si cica asa avem mai multe sanse sa o luam, asa a fost cica Noi am avut noroc, casa nu a avut nici o problema, dar daca faceam inspectie tehnica (unde oricum pretul scade ca gasesc aia ceva de comentat oricum) ajungeam tot acolo…niciodata nu se stie, mai bine trebuie facuta.
Cam astea sa zic sunt greselile pe care nu le-as repeta, daca imi mai aduc aminte va mai zic.
Noi suntem multumiti de casa si zona si tot, dar daca cascam ochii cred ca nimeream si mai bine.


Magdone 26+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

[quote]Originally posted by Donia

Wow, imi lasa gura apa. Simona, uite ce am gasit pe culinar, www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/8652/prajitura-simpla-si-rapida-cu-visine/" target="_blank">prajitura cu visine
Pun reteta si aici pentru cine mai e curios.

Ingredinte aluat:
2 oua
150 g zahar + 1 plic zahar vanilat
125 ml ulei
1 pahar iaurt - 125g, simplu
300g faina + praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1 borcan compot visine dar se pot pune orice fructe

Se amesteca cu robotul ouale intregi, iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat. Faina + praful de copt se amesteca in alt castron.
Se adauga apoi la crema obtinuta faina, mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen.
Se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
Se coace 35 min la foc potrivit 185 grade. Se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.

Donia- ce mi-ai facut, ca de 3zile in loc sa dau jos cele 2kg care le vreau, am mai pus unulca sunt stresata si maninc aiurea,promit sa macorectez,sper.Bafta cu casa!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

quote:
Originally posted by try

[quote]Stiti cumva daca nemancatul de paine afecteaza productia de laptic?

Nu, atat timp cat mananci altceva din grupa asta de alimente. Poti manca cereale dimineata, un castron (pe mine dupa nasterea lui alex m-a ajutat enorm caci am dat in constipatie si cu muesli m-am reglat) si asa elimini linistita painea de peste zi. Oricum important e sa mananci divers.

Si mai potzi scoate toate fainoasele si cartofii si sucurile,ca nici alea nu afecteaza productzia delapte,eudupa 2luni de laprimanastere, am scos astea, am mers la gym si la 3luni dupa ce nascusem mai aveam, de dat jos 1,5kg, din 17 luate si la 4luni pierdusem tot,nu si acuma insa cand mai am de dat 2kg dar nu merg la gym(canu am cum-astept vremea frumoasa) si nici nu am scos de tot fainoasele-rusine mie

TRY-voua si copiilor va place tort de nuca de cocos cu cioco-maninca cei mici,mai ales?

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by cge

Simona, noi i-am facut lui Victor de Craciun 2 checuri.
Le-au taiat ei acolo.

A, si saratele noi luam aluat de foietaj din supermarket pe care il taiem in fasii subtiri, le dam cu ou si branza si gata.

Of, cate trebuie sa faca mamele ptr scolarei.
Meritam un premiu, sa stiti

Kristin, felicitari ptr samburel. Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005


Cristina, de unde luati foietajul si sub ce forma,marca ?
Eu am tot cautat foi din alea cum erau in Romania cele bulgaresti sau Linco daca stii, faceam cu ele rulouri cu crema cu frisca, dar aici nu am gasit foietaj.
Intreb asa ca sa stiu, ca am embargo la facut prajituri pana nu scap de cele inca 8 kg ce ma despart de perfectiune

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput