Strumfi de iulie-august 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by ioanaiub

cafera, daca nu tolera glutenul din biscuiti fi sigura ca nu-i dadeam ... dar daca nu ii creaza nici o problema nu vad de ce nu i-as da biscuiti

http://s244.photobucket.com/albums/gg22/ioanaiub/?action=view

Poate daca ai fi citit mesajul meu pana la capat ai fi vazut ca nu eram decat bine intentionata. Chiar ti-am spus ca acum 7 ani si eu am procedat la fel, dar asta nu inseamna ca daca orientarile sunt altele si in binele copiilor nostrii, nu trebuie sa nu ne aliniem lor.

Eu aici am gasit oameni de calitate, carora le multumesc pentru sfaturi, cu unele fete am legat chiar prietenii. Sincer, ma simt bine cand intru si aflu ca bebeii sunt sanatosi si cand mai schimb o vorba..

Daca mi-ai fi citit si primul mesaj adresat tie, ai fi vazut ca eu ti-am intins o mana, chiar ti-am spus ca fetele sunt deosebite si te vei simti bine.

Eu nu vreu ca remarca mea sa fie un punct de plecare pente pentru un conflict. Nu imi doresc luncul acesta.
Inca o data imi cer scuze si tie si fetelor!

Mergi la inceput

Scuzati greselile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Stefania, multumesc, Sabinei inca nu i-a iesit al doilea dintisor dar il asteptam cu nerabdare, se vede ca trebuie sa apara cat de curand.
Cafera, da, am terminat lucrarile si m-au terminat si ele pe mine. Stiu ca nu m-ai intrebat pe mine despre banana dar sa-ti spun cum fac eu: daca aflu lucruri diferite despre un aliment atunci il introduc cat mai tarziu. De exemplu, daca aflu dintr-o sursa ca alimentul X se da de la 6 luni si din alta sursa ca se da de la 8 luni atunci ii dau de la 8 luni ca sa fiu eu sigura.

Noi suntem racite cobza, adica eu si Saby. Cu mine e OK ca am mai trecut prin asta, dar cand o vad pe ea cum se chinuie mi se rupe sufletul. Deocamdata nu are febra dar are o gramada de mucisori pe care ii inghite si apoi tuseste. A tusit si in somn de multe ori. Azi la pranz a dormit 3 ore, de fapt mai mult a zacut, era ca o placinta, nu avea putere nici sa se mai planga. Daca incerc sa pun picaturi sau sa-i curat nasucul cu pompita urla ingrozitor si se invineteste, da din cap, din maini si din picioare si nu reusesc deloc.
Pediatrul ei era si el daramat ca toti cei 3 copii ai lui au viroza dar intr-o forma mult mai grava si nu dormise nici el cateva nopti. M-a speriat ca mi-a zis ca e foarte grava viroza asta si o sa moara multi oameni. Nu vreau sa mai sperii pe nimeni dar putina atentie in plus nu cred ca strica.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CarlaV

Stefania, multumesc, Sabinei inca nu i-a iesit al doilea dintisor dar il asteptam cu nerabdare, se vede ca trebuie sa apara cat de curand.
Cafera, da, am terminat lucrarile si m-au terminat si ele pe mine. Stiu ca nu m-ai intrebat pe mine despre banana dar sa-ti spun cum fac eu: daca aflu lucruri diferite despre un aliment atunci il introduc cat mai tarziu. De exemplu, daca aflu dintr-o sursa ca alimentul X se da de la 6 luni si din alta sursa ca se da de la 8 luni atunci ii dau de la 8 luni ca sa fiu eu sigura.

Noi suntem racite cobza, adica eu si Saby. Cu mine e OK ca am mai trecut prin asta, dar cand o vad pe ea cum se chinuie mi se rupe sufletul. Deocamdata nu are febra dar are o gramada de mucisori pe care ii inghite si apoi tuseste. A tusit si in somn de multe ori. Azi la pranz a dormit 3 ore, de fapt mai mult a zacut, era ca o placinta, nu avea putere nici sa se mai planga. Daca incerc sa pun picaturi sau sa-i curat nasucul cu pompita urla ingrozitor si se invineteste, da din cap, din maini si din picioare si nu reusesc deloc.
Pediatrul ei era si el daramat ca toti cei 3 copii ai lui au viroza dar intr-o forma mult mai grava si nu dormise nici el cateva nopti. M-a speriat ca mi-a zis ca e foarte grava viroza asta si o sa moara multi oameni. Nu vreau sa mai sperii pe nimeni dar putina atentie in plus nu cred ca strica.

"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Uffffffffff! Sanatate multa! Si eu sunt ingrozita de viroza asta. Sper sa stea departe de casa noastra. Eu pe Ilinca nu prea o expun colectivitatilor, mers in supermarket, vizite la copii bolnavi, etc, in schimb, Alexi fiind scolarita...tot aduce.

Va dorim sa treceti cu bine! Deci ii dai banana Sabinei sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Cafera sa stii ca apreciez faptul ca te-ai informat si nu ai mai dat fetitei biscuite chiar daca la primul copil ai facut asa. Eu sincer am o prietena care are un baietel cu cateva luni mai mare decat Denisa si se lauda ca mananca de la 3 luni mar cu biscuite. Mi-a fost cam aiurea sa ii spun ca nu se mai da asta la bebei, pentru ca sa da atotstiutoare si nu aveam chef sa ma cert cu ea. Si-asa am auzit reprosuri de genul ca cresc copilul dupa internet si nu cum spune doctorul (pentru ca nu am vrut sa ii dau antibiotice)!

Luna sunt convinsa ca totul va fi bine. Adorabila Adelise in poze. A crescut mult! Avem deja domnisoare!

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

M-am facut fata mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Cafera, multumesc mult, si eu am ferit-o mult pe Saby, n-am mai fost cu ea in supermarket de luni de zile cred... Eu zic ca am luat un virus de prin spitale miercuri cand am fost cu socrul meu sa-i puna piciorul in ghips, ca de joi a inceput sa se manifeste si la mine si la Saby. Cel mai rau e ca i-a cam pierit pofta de mancare, ea care era atat de atasata de san acum trebuie sa-i dau aproape fortat.
Noi am inceput diversificarea fix la 6 luni si am luat-o incet, cate un aliment pe saptamana, la banana inca n-am ajuns. Nu i-am dat nici galbenus de ou si nici carnita inca, astept cu ele pana la 8 luni. Cu glutenul, ficatul si pestele o sa astept pana la 1 an, nu ca nu s-ar putea mai devreme dar nu ma zoreste nimeni.

Intreba cineva de ce nu se pune unt sau smantana in piure, eu am inteles ca pana la 1 an copiii nu pot procesa grasimile animale si din acest motiv ar trebui sa folosim ulei extravirgin si nu unt. Nu stiu cum e, dar eu la 11 luni am facut dispepsie din cauza unei lingurite de smantana, asa ca la Saby o sa astept pana la 1 an.

Mergi la inceput

Carla sanatate multa si sa va faceti repede bine!
Si eu ma tem de virozele astea si parca nici nu imi mai vine sa o mai scot pe Deni din casa de frica sa nu ia ceva. Oricum vreau nu vreau trebuie sa mergem la control saptamana asta.

Am incercat si eu numele "japonizat" dar e prea greu de pronuntat. Nici ca nick pe un forum nu ar merge.

www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

M-am facut fata mare

Mergi la inceput

Eu i-am dat Denisei banana de vreo saptamana si nu a avut nici o reactie urata deocamdata. Chiar azi dimineata i-am dat si a mancat mai bine de jumatate de banana. Uneori ii dau simpla, alteori combinata cu cereale facute foarte lichide. Banana e cam singurul gust dulce pe care fiica-mea il accepta.
In rest, acru e cel mai bun.
Aseara a plans ca nu am mai vrut sa ii mai dau iaurt. Abia astept sa ajung la pediatra si sa intreb care e cantitatea pe care sa i-o pot da ca daca ar fi dupa ea cred ca ar bea un pahar din ala de 400 ml! Deni e buna de reclama aia la Tnuva cu bebelusul ca numai asta ar manca!

M-am facut fata mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

LUNA te felicit pt ca ai "luat tauru'de coarne". stiu ca saptamanile ce urmeaza vor fi "chinuite" dar dupa ce vei vedea ca nu e nimik rau o sa te linistesti.sanatate multa iti dorecc!

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

In Danemarca banana se da de la 4 luni. Eu i-am dat pe la 5 luni si i-a placut foarte mult. Nu a avut reactii adverse.

O seara buna tuturor

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput