Mamici de septembrie-octombrie 2008 (11)
Raspunsuri - Pagina 20
Codruta27 spune:
giulianna, pai cand e bebe mic-mic, nu se vede la eco abdominala. Se vede numai la echo endovaginala. Iar un ginecolog trebuie sa stie cum se face, fara sa il afecteze pe bebe, nu?
7+
Bebe mic
_giulianna_ spune:
Da Codruta, asa e dar mie mi-a intrat in cap chestia asta ca nu-i buna eco transvaginala sau endovaginala cum s-o spune.
Va mai intreb si pe voi: toate ati facut endovaginala? Toti medicii v-au recomandat sa faceti asta? Poate-i medicul asta diferit, zic si eu....
Pana ma duc la medic sa ma ia in evidenta mai aveti de furca cu mine ![]()
Aaaaa uitasem....
Claudinna 
Maine schimb prefixu' o sa am 12+ 
11+
Mamica de septembrie 2008
JulyMorning spune:
Mai. nu mai fiti asa prapastioase, o ecografie, fie ea si vaginala, nu dauneaza lu' bebe deloc :)
giulianna plul nucal se masoara intre sapt 11-14 si reprezinta cantitatea de lichid de la baza craniului. Este un indicator pentru posibile malformatii congenitale. De fapt se face ecografia mofologica de trimestru I, unde se masoara diverse, nu doar pliul nucal si unde se uita si dupa celelalte organe, daca sunt dezvoltate normal pentru varsta respectiva. In mod normal ar trebui sa o faci... e o indicatie de la medicul care te supravegheaza (adica in cazul meu)
_
Our future determines our past
Fasolica de S11+
alinushca spune:
Apropos de bagat chestii pe-acolo... fetele care isi pun Utrogestan in fiecare seara ce sa mai zica ? Nici mie nu imi place tot timpu sa se umble pe acolo... dar sper ca nu face rau cumva pentru ca altfel nu s-ar mai spune sa se infiga pastilutele adanc in vagin... iar cu sonda de la ecograf nu intra mai adanc decat intra un deget... asa ca e cam aceeasi branza...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081021/k/2cd9/preg.png
bubuleana spune:
Bunny: sigur ca ti-am vazut prichindelul, e un scumpicel, sa va traiasca!!!
este bine ca mergi la dr sa vezi ce e cu scurgerea dar ca sa te linistesc iti spun ca si eu am avut scurgeri usoare maro pana pe la 12 sapt. Cauzele pot fi si de la contractarea organelor genitale, inflamatii ale peretelui vaginal, etc deci nu tb sa fie neaparat o probl cu bebe. Iti tin pumnii ca totul sa fie bine si sa mergi si cu aceasta sarcina pana la capat sa-i faci un fratior sau o surioara.
La mine este a doua sarcina. Prima s-a oprit din evolutie la 9 sapt si in iunie 2007 am facut chiuretaj. De data asta se pare ca totul este bine, bebe creste, e sanatos si miscaret. 
te pup draga mea si te voi urmari aici in continuare 
bubuleana
18+
monica_dicut spune:
quote:
Originally posted by Nocom
Fetelor,
ce stiti de monica_dicut? Nu am mai auzit-o de vineri si nici nu-mi aduc aminte sa fi zis ca pleaca pe undeva...
Moniiiii, da-ne si noua un semn, ca ni-i dor de tine!!8+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze
Nocom, sunt p'acilea

si io. Ma chinui sa va citesc din urma.
ca ai intrebat de mine.In weekend io nu prea intru ca stau cu injineru (il vad rar in timpu saptamanii si sincer sunt si cam satula de calculator)Io sunt bien sanatoasa, astept eco de pe 28 cu nerabdare sa vaz ce face bebitzu ca nu mai stiu nimic de el.
Analizele mi-au iesit toate bine (cu toate ca initial ma speriasem, dar... exprimarea doctorilor...)
Va citesc si va scriu imediat

POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/2272277944/in/set-72157603929078079/" target="_blank">POZE CU BURTOIU
10+ EL NINO
Codruta27 spune:
Giulianna, eu am facut doua echografii endovaginale! Nu reprezinta niciun risc pentru bebit!
Dar, tu esti destul de mare, adica ai deja 11 saptamani. Nu cred ca se mai pune problema de endovaginala! Se vede bebe si la abdominala, nu-i asa fetelor?

7+
Bebe mic
claudinna spune:
_giulianna_, ai aparut!!
ce mari v-ati facut!! noi facem 12 sapt. miercuri:)
sa dai fuga sa-ti faci analizele, macar pe cele uzuale de sange si urina, plus HIV si VDRL, Rh, care cica sunt obligatorii la gravide. astea ti le da medicul de familie, trebuie doar sa te duci la laborator cu o adeverinta de salariat.
eu tocmai am primit vizita doctoritei, care e o draguta, exact ce-mi trebuia, adica sa vina acasa si sa fie f deschisa sa poti vorbi orice. mi-a zis ca sunt ok analizele, dar oricum le voi arata si doctoritei gineco. la care tr sa ajung saptamana asta ca se implineste luna.
cred ca gineco o sa-mi dea recomandare sa fac si alte analize, daca va fi cazul (analizele alea care se platesc, de care vorbeau si fetele)
zicea cineva mai devreme despre candida si despre spalaturi cu irigatorul, parca teomaria, dar s-ar putea sa gresec....din cate am inteles eu nu prea e indicat sa bagi irigatorul ala acolo ca e dintr-un plastic dur si nu stii ce faci. mie doctorita mi-a zis sa fac cu o seringa mai mare (evident fara ac!!!)care oricum are capatul ala muuuult mai mic
despre eco endovaginala...nu cred ca dauneaza, dar eu am facut decat abdominala de cand sunt gravi, asta si pt ca doctorita asta dora din ala abdominal are...sau cel putin asha cred...
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
nu uitati sa dati clik pe casuta:)
fff important!!
totul pentru bebe
11+
Nocom spune:
Eu in sarcina asta nu am facut deloc transvaginala. Si la 7 sapatamani tot abdominala mi-a facut si se vedea bine. Asta nu inseamna ca transvaginalele fac rau, in prima sarcina, la inceput facem eco transvaginale sapatamanal ca am avut ceva probleme si nu afecta deloc sarcina!!! Altfel s-ar interzice!
Monica imi pare bine ca sunteti bine, mie cateodata mi se face dor de cate cineva si acum ma intrebam de tine. Te pup cu mult drag.
8+ Nocom (asa spunea baietelul meu Noroc, cand era mai micutz)
poze
Domuta spune:
dragi viitoare, actuale mamici
nu pot tine pasul cu voi...ati scris deja 6 pagini de ieri de cand m-am inregistrat si inca sunt la faza de moderare ..... abia stept sa vorbim live
am din nou o intrebare: primul eco la sarcina vi l-a facut vaginal sau extern? eu stiam ca nu e bine vaginal iar doctorul la care merg eu practica aceasta metoda pana in luna a patra
mersi