Mamici de mai-iunie 2008 (37)
Raspunsuri - Pagina 19
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Adriana_78
Buna tuturor!
Se pare ca sunt susupecta de o infectie urinara - am dus urina la control, ramane sa iau rezultatul in 2 zile; in caz ca apare ceva (desi eu nu am nici o simptoma, durere, ceva) unde trebuie mers cu rezult. pt. interpretare? la medicul ginecolog sau la medicul de familie? sau la ce medic?
multumesc
Adriana
ginecolog. Stie cel mai bine lista de medicamente acceptate.
Auzi ,dar unde ai dus urocultura de iti da rez. asha repede? ca la mine a durat 6 zile la Medicover...
29+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa
Lorich spune:
Adriana, eu m-as duce la ginecolog, ca stie mai bine ce sa-ti dea, daca trebuie antibiotic sau orice alt medicament. Despre medicii de familie, nu stiu, am mai auzit unii care dadeau la greu calciu la gravide asa, pentru "oase", nu stiau fetele de ce au contractii foarte multe si urate.
Cleo, am patit si eu asta cu patutul, pt o nepotica,tare smechera e montarea, de care ai luat? Poate pui o poza, cand e montat, ca eu m-am inspaimantat in Carrefour cat de urate erau. Si asa trebuie sa fie salteluta? Subtire ca o scandura imbracata?
Lori
25+
asteptand un bebe Robert
mi_bebelina spune:
Cleo 78, si noua ne-a dat o pritena un patut cu plasa si la fel am intampinat probleme in ce priveste montarea...........dar am reusit.sa iti explic.......il intinzi cat poti si il intorci cu fundu-n sus, apoi apesi cu laba piciorului pe fiecare imbinare din aceea la mijloc.........ai sa vezi ca merge............chiar te rog sa imi spui daca ai reusit
O zi buna!
aimee79 spune:
Salutare burtici, bine v-am gasit intr-o noua saptamana!
Vad ca s-a dat adunarea, ma bucur si va doresc o saptamana minunata cu multe vesti bune de la bebei.
Eu nu prea am avut o seara prea placuta ....cred ca am papat prea mult si simteam a eplodez, dar azi sunt un pic mai bine, dar foarte obosita.
Monik16 , tensiunea e la fel si la mine, asa o am de cand ma stiu , iar cu pulsul am inceput sa am probleme inainte de sarcina, mergeam si la cardiolog si am avut si tratament. Totul din cauza lipsei de vitamine si minerale...cica. Dr. cardiolog imi daduse sa iau juma'de pastila cand imi creste pulsul prea tare ( la mine ajunge pana la 110-112), dar nu le-am luat si vad ca acum imi e un picmai bine....adica nu mai creste asa de des pulsul. Tu chiar esti OK cu tensiunea si cu pulsul.
Adriana, si eu am fost suspecta de inf. urinara, dar am facut urocultura si proba Addis si a iesit OK. Mergi cu rezultatul la dr. ginecolog. Multa bafta, sper sa nu ai probleme. Iti tin pumnii!
Fetelor apropos de patutz, eu il fac pe comanda din lemn si pal, iar salteaua am cumparat-o din Real. Am luat din fibra de nuca de cocos pt. ca am inteles ca e cea mai buna, iar patutul l-am facut cu 2 nivele sa il pot folosi pana mai tarziu, adica dupa ce bebe creste se modifica si devine pat normal...VOI CE SALTELE ATI LUAT?
PUPICI!
30+
Luca
Alexandra
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Adriana, eu m-as duce la ginecolog, ca stie mai bine ce sa-ti dea, daca trebuie antibiotic sau orice alt medicament. Despre medicii de familie, nu stiu, am mai auzit unii care dadeau la greu calciu la gravide asa, pentru "oase", nu stiau fetele de ce au contractii foarte multe si urate.
Cleo, am patit si eu asta cu patutul, pt o nepotica,tare smechera e montarea, de care ai luat? Poate pui o poza, cand e montat, ca eu m-am inspaimantat in Carrefour cat de urate erau. Si asa trebuie sa fie salteluta? Subtire ca o scandura imbracata?
Lori25+
asteptand un bebe Robert
deci si io la fel: dr de famelie imi da sa fac niste analize...din care m-am panicat rau .. ca mor de ficat + co. CIca e normal asha, nici nu tre facute.
Despre patut, am fo in Carfour. In revista era unu simpatic, cand am ajuns.. niste uratenii, niic f. stabile..am zis pass. Mai ales tati!!
Si ne-am dus in Obor..unde e ameteala, dar am gasit un magazinash cu un patut pliant, greutate cica 20kile, zice tati, 120cmx60cm, tsarc+ level mediu+ masa de infahsat : 255 roni. Stabil: 2 roti si 4 picioare, nivelul intermediar cu tije care il mentin destul de drept, plus la nivelul de jos, de tsarc e fermoar, sa nu salt pe bb peste 1 an.... si sa ii las ushitsa jos. O sa mai luam o saltea relaxa non alergica sau de cocos (care mi s-a parut mai subtire, si s-a si tocit repede la niste prieteni).
29+
Lorich spune:
Cleo, suna foarte bine! Era in mag Obor sua prin altul... poate fac si eu vreo vizita; n-am cumparat nimic pana acum, mi-e si frica sa cumpar pt ca am simtit ca lesin de bucurie sambata cand m-am uitat la un set de body-uri de la Marks%Spencer. Zicea cineva aici ca ar fi f bune ca material, se pot spala de enspe mii de ori. Era un set 7 body cu 1 mil. M-am uitat azi din intamplare pe site-ul lor, si in UK acelasi, fix acelasi set era 8 lire, adica vreo 350.000 mii, daca nu gresesc eu cu lira. Ei asta e, Romanica ne papa pe toti!
Lori
25+
asteptand un bebe Robert
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Cleo, suna foarte bine! Era in mag Obor sua prin altul... poate fac si eu vreo vizita; n-am cumparat nimic pana acum, mi-e si frica sa cumpar pt ca am simtit ca lesin de bucurie sambata cand m-am uitat la un set de body-uri de la Marks%Spencer. Zicea cineva aici ca ar fi f bune ca material, se pot spala de enspe mii de ori. Era un set 7 body cu 1 mil. M-am uitat azi din intamplare pe site-ul lor, si in UK acelasi, fix acelasi set era 8 lire, adica vreo 350.000 mii, daca nu gresesc eu cu lira. Ei asta e, Romanica ne papa pe toti!
Lori25+
asteptand un bebe Robert
In Obor, aproape intrarea mai laterala (sau ieshirea de pe langa frigidere). Sus la etaj am gasit niste body-uri de la babycare, albe, bumbac fain si cu capse pe fatsa, gen chimono- ca stiu ca e greu sa schimbi un bb f mic, si sa ii tragi ceva pe cap.Mai ales ca nu am mana formata!! O sa mai iau din alea cu totul, cu maneca lunga si ciorapel, dar sa aiba tot asha, nasturi pana la papucel, sa imbrac repede pe bb.
Ma uit la ele...si imi vine sa plang. Nu eram asha siropoasa!!!
29+
MissParker spune:
Doloress, suntem iar pe aceeasi lungime de unda in ce priveste chestiile psiho-somatice
Pacat ca nici tu nu ai parte de un tratament mai uman de la doctorii de acolo... Ce nu pot eu sa inteleg este asta: ok, ai buget mic, esti nemultumit de sistem, dar ce ti-am facut eu ca pacienta de te descarci pe mine? Daca tot iti iei 5-10 minute (in care mai mult dai rasol), fii domnule macar putin mai bland, mai atent, mai amabil, pana si asta are un efect pozitiv asupra pacientilor. Nu stiu, n-o sa-i inteleg niciodata pe astia fara inima...
Mi_bebelina, bine-ai venit printre noi si sarcina cat mai usoara, incununata de un bebe sanatos si mancacios!!
Fetelor, eu inca nu am nici o linea nigra, nici urma... dar poate apare in curand. La noi inca e soare si senin, desi frigut, dar se pare ca de miercuri se va strica vremea. Bine ca stau toata saptamana acasa... Dar treaba nu am facut, sa stiti, am bagat doar un rand de rufe la spalat, am facut putina ordine prin bucatarie, dar nu m-am apucat sa fac grosul (dat cu aspiratorul, sters praful, strans cartile si alte chestii care s-au tot adunat prin sufragerie etc.). Am zis ca sa ma mai odihnesc o zi de la raceala asta nenorocita, iar de maine ma apuc, incet-incet.
cleo78, repeta-ti neaparat analizele, mai ales daca tu te simti bine, poate e o greseala la ei. Si la noi a fost ovulatia mai devreme decat au calculat ei si deci si eu contez pe o nastere mai rapida decat scrie in carnet. Pana la urma sa te tii, ca iese Gemeni si de unde nu voiam Rac, acum ma rog sa fie totusi mai bine Rac decat Gemeni. Ce ti-e si cu prejudecatile astea ;-) Cat despre montarea patutului, eu ma bazez pe Bogdan, el e mesterul casei la noi. Injura cu foc, se taie la cate un deget, se invineteste la alt deget, dar in final le face bine pe toate :-))
aimee79, mi-ai facut o pofta cu salata de boeuf, mama-mama!! Parca ma trage si pe inima sa mai fac una, pana nu trece iarna... Sa vedem daca-l conving pe Bogdan sa ma asiste la maruntit, ca singura nu am chef... Multumesc pt. urarile de insanatosire, sa te auda Dumnezeu!
SilviaPop, eu nu am problemele tale, dar sa stii ca - desi doctorul mi-a zis ca bebe e plasat cu placenta f.f. bine, in sus si in spate, eu mai tot timpul il simt deasupra osului pubian. Cred ca acolo se simte el cel mai inghesuit si acolo tot trage suturi sau pumni sau ce-o trage el, ca sa-si faca loc. Mai sus are loc mai mult, de aceea ma gandesc ca acolo nu-l prea simtim. Oricum, fii cuminte si stai cat mai linistita, da?
Diana79, tu stai excelent cu greutatea!! Si eu am inceput sa iau fier si ma chinui sa nu am constipatie, ca la hemoroizii mei asta imi mai trebuie :-(( Eu pana acum am luat 6 kg, insa vreo 3-4 le-as fi luat iarna si fara sarcina, deci zic ca e inca ok. Stiu insa ca greul de-abia acum incepe, trebuie sa fiu mai atenta si sa mananc mai sanatos... Sambata iar am facut pateuri cu branza, imi plac la nebunie, dar foietajul ala semipreparat e plin de grasime... fir-ar sa fie... Incerc sa compensez mancand cel putin 2 morcovi cruzi pe zi, plus Müsli cu lapte si mar si band multe sucuri naturale...
cadina, multumesc pt. gandurile bune!!
monik16, si eu cu tensiunea tot asa: 10 cu 6. Si inainte aveam 11 cu 6, deci tot mica, e mai bine decat prea mare... Hai ca mi-ai mai dat speranta, daca la tine fierul n-a avut efect de constipatie. Poate va fi si la mine la fel, ce bine ar fi!! Eu nu am exagerat cu ecografiile: am facut la 12 saptamani, apoi la 16 saptamani a fost amniocenteza si acolo a fost obligatoriu, iar in saptamana a 22-a am facut doua la doi medici diferiti, insa pana in saptamana a 30-a ma potolesc, ca - indiferent ce zic ei ca nu l-ar afecta pe bebe - eu l-am vazut cum se misca in continuu si practic fugea de aparatul ala, deci nu vreau sa risc nimic.
Adriana_78, nu te speria, infectiile urinare sunt frecvente in timpul sarcinii. Mie de exemplu inainte imi spunea in 5 minute, vazand proba de urina, ca am infectie la vezica... Mergi la ginecolog, iti da el eventual antibioticele potrivite.
Fetelor cu preferinte pt. cretulici, si eu sper ca bebe al nostru va iesi cu par ondulat: eu cand eram mica aveam bucle blond-satene, iar Bogdan avea parul blond-auriu si cret-cret, arata ca un ingeras! Asa ca sanse sunt!
Ia sa vedem pe cine avem pe lista pt. intalnirea la nivel inalt BE/GER/NL:
Simonix
fecian
aldaesme
DanaH
MissParker
Fetelor, care mai sunteti, ca am acum un lapsus... Va rog sa-mi spuneti toate daca sunteti de acord cu 21 martie (eu si Simonix am putea), ca sa ne orientam de o locatie. Cine a fost prin Maastricht si are idei?
V-am pupat! Sa aveti o saptamana buna!
Felicia
22+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
onyxg1998 spune:
Buna dimineata, burtici,
Iaca, venim semnam si noi condica de dimineata-la pranz. Cum va simtiti azi? Noi, binisor, nu ne plangem, dupa un week-end cu dureri de spate si carcei noaptea….
In rest, ce sa va zic, nivelul meu de zahar in sange oscileaza intre 45 (inainte de masa) si 160 (dupa masa). Asteptam sa mergem la endocrinolog sa vedem ce ne spune. Raportam si noi ca am cumparat carucior pentru bebelina, un matrix de JANE, foarte frumos, husa roz…
Ne pregatim, doar teoretic ne mai lipsesc 10 saptamani, si astea trec foarte repede, speram!!
Pupik de la Onyx si Vlad
30+
Alexandra Maria si mami de
Vlad Gabriel James
monik16 spune:
Adriana_78 si eu tot la ginecolog as merge pt. ca stiu ca mi-ar da un tratament adecvat unei gravide. Spunea cineva aici pe forum ca citricele sunt f. bune in astfel de cazuri. Eu am avut o infectie de acest gen chiar cu 2 sapt. inainte de sarcina, am tratat-o la timp. De obicei astea cam recidiveaza, dar pana acum un am mai avut probleme. Toata iarna am mancat portocale, aproape zilnic…poate au ajutat… si multe lichide e bine sa bei. Dar daca un ai nici un simptom eu cred ca esti ok. Multa sanatate!
aimee79 eu chiar am niste probleme si mi-a dat medical betaloc dar l-am luat 3 zile si l-am lasat…aveam niste stari de lesin…O sa crizeze aia cand o sa auda ca nu l-am luat. Joi ma duc sa fac o ecografie transesofagiana… Bleah! Ai grija ca si mie acum 2 ani mi-au zis de extrasistole ca nu sunt grave si probabil sunt de la stres, mi-au dat vitamine si acum descopar ca s-au transformat in ceva mai nasol. E bine sa mai investighezi din cand in cand sa nu se agraveze. E normal in sarcina sa mai apara dereglari pt. ca biata inima munceste mult mai mult. Eu am mai facut si excese alimentare… Inainte mancam mai sanatos, acum m-am rasfatat cu de toate si m-am facut cat usa…
Eu sunt hotarata sa-mi iau patutul asta http://www.barza-ro.com/l7.html v-am mai zis de el.
andreap eu am avut un plus de 13 kg de prin sapt 21 si pana acum am mai luat cam 1 kg. Deci o vreme am stagnat. Marele boom a fost la inceput. Acum deja incep sa-mi fac griji pt. ca imi dau seama ca e cam greu sa cari atatea kg si nu ma simt tocmai bine… Si drept sa spun ma cantaresc dimineata ca sa ma sint mai bine
. Va dati seama ca seara lucrurile stau altfel... Daca scap pana la sfarsit cu +20 kg e bine
. Asta e!
MissParker am o colega care spune ca ea nu a avut acea linie, abia dupa nastere aparea usor conturata; la mine e f. vaga. Oricum nu e prea "frumoasa"...deci daca nu apare eu nu m-as plange
.
25+