Mamici de mai-iunie 2008 (37)
Raspunsuri - Pagina 10
RAMONELLA spune:
Pai fetelor,cautand eu pe net,ceva ce sa ma ajute sa nasc mai usor,am dat de ceaiu de frunze de zmeur.Nici eu n-am crezut mare lucru,mai ales ca nici pe prospect nu scrie asa ceva.Si am intrebat in stanga si-n dreapta.Si erau fete la mamici de noiembrie-decembrie care au baut si la prima sarcina si au nascut foarte usor.Adica s-au dilatat f repede.Am zis ca ce ma costa daca incerc sa vad daca functioneaza???25 mii cutia!!!Am baut din saptamana 36,3 cani pe zi.Altele beau si 1 litru.Si ma gandesc ca a ajutat.Si unele moase recomanda.Asa,si mamicile care au nascut a doua oara,tot foarte repede s-au dilatat.
Eu zic ca merita sa incercati,ca rau nu face.
O sa mai intru sa va zic de pastilute,sau daca nu va zice Andreea.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large
andreap spune:
Alysh,ai dreptate..acum am cautat si am vazut
problema este ca..nu inteleg si pace..scrie clar cuvintul 'contract colectiv' la toate categoriile...nu mentioneaza 'contract individual'...Poate doar asta sa fie :"Art. 238(2) Contractele individuale de muncă nu pot contine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de muncă"la noi la HR au spus ca da,asa e ca voi...atunci nu-mi mai bat capul..sper.
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004
Andree27 spune:
Fetelor stiti ce vreau eu sa va intreb?Dupa ce nastem toate cum se va numi subiectul nostru si toate sa raman in el,asa?
Andreea 24+ in asteptare de un ingeras: Eric
gabitzam spune:
Aimee, activeaza-ti mesageria privata, sa-ti trimit parola.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
helow burtici.
In primul rand, Mis Parker, te felicit pt noul medic. E mult mai...aproape de tine. Si 70 euro consult + eco nu e mult, + ca ai parte de un super tratament.
pt o andree, nu mai stiu care, cea care zugraveshte sau care incearca sa aiba apratamentul zugravit. Stiu ca e greu... noi am facut doar camera la bb (termopan, parchet, lavabil in locul tapetului) si baietilor le-au luat 1 sapt. Dar ii stiam, le-am dat cheia, le lasam mancare pe aragaz, veneau cand veneau si plecau tarziu. La inceput au avut mai mult spor..la urma din ce in ce mai putine ore alocate. Cred ca ar fi fo terminat si mai repede, dar ce mai conteaza. Dar banii i-am discutat pe lucrare, nu pe orele lucrate, plus ca tati venea mai devreme de la munca,a mai trecut si socrul, si noi stateam acolo. De, e greu sa gasesti un muncitor eserios. Cei buni... is in Italia/spania & co.
Fetelor, iar nu mai stiu care si cum ati zis, cele care ati inceput sa cumparati lucruri pt bb-spuneti si de pe unde le-ati luat, eventual brand-ul, un prets estimativ. Sa ne creem o imagine. Duminica incepem si noi shopingu- mai intai mergem la o prietena sa mai scanez 1 data patutsul ei si sa ii cer referintse& sfaturi, apoi...in Cora.
Mi-am adus aminte. Am visat...ca am nascut si nu imi venea laptele. Si ma uitat la tsatsele astea 'generoase' si ziceam: "sunteti fata Morgana", din cauza voastra uite ca iau sterilizator.
Ce probleme am.
Si inca o problema. AMR 10 sapt. Aproximativ...ca poa sa fie si 12-13. De aia ma gandeam..ce clar e la cezariana: stii cand, CLAR!! te programezi si iti dozezi grijile si indoielile, responsabilitatea e 100% a dr,care vine sigur. Apoi imi dau 2 palme, si ma gandesc la mamaia, care ajungea la spital doar la nastere, care nu stia nici ce o sa aiba, nici cand, si toata sarcina mulgea vaca + spala scutece de kkt la rau. Si multumesc lenei umane care a dus la inventiile care ne fac viatsa atat de frumoasa.
Nu stiu daca v-am zis, am frate cu 9 ani mai mic. Si ramaneam cu el....bona. Il schimbam, si ma ruga mama sa ii pun scutecele/hainele in lighean, cu apa, macar sa nu se usuce pana venea ea si spala...totul la mana. (P.S. pe timpul lui Ceashca, se intampla sa spele si la lumanare, si cu apa adunata in cada, ca curgea cu program, si sa le usuce pe calorifer...ce viatsa!!!)
Cu ocazia asta, ash dori sa mai multumesc o data celui care a inventat mashina de spalat automata, si celui care a inventat pampersul. Si nu in ultimul rand, celui care a inventat robotul de bucatarie.
RAMONELLA, eu o sa il intreb in ultima luna pe dr. Ce pot sa patsesc? sa rada de mine? deja a ras, cand in loc de LAMAZE (care se citeste LAMAZ) am zis LAMATZE.
Imi pare rau de fetele care s-au dus cu atentie la dr (telefon, parfum) si dr-u a strambat de nas. De aia mi-e penibil..de dat atentii, cel mai simplu-merg la clinica particulara, acolo dau banii, primesc chitantsa si gata. Iar la nastere: dau bani si sa isi ia el ce vrea. GATA! GATA!!
Pe timpul lui Ceashca,era unitatea de masura Cartusul de Kent- atunci nu se gaseau deloc, de niciunele. De acolo ne-am invatsat sa mergem cu ceva la dr. Acum, de bun gust mi se par gesturi simbolice: floare, ciococo. Pe de alta parte... am facut un calcul cu tati: un dr bun, f. cautat, are 4 cezariene pe sapt (alocam maxim 1 ora la fiecare...). Asha, scurt! Am asistat la o internare de dimineatsa, la camera de garda unde era 1 burtica pt amniocenteza, si 1 mare mare..clar pt cezariana/nastere indusa. Si calculam: 4 cezariene x 10 mil (cat e atentia la asha ceva in Elias...), ies 40 mil net, neimpozabil, pe sapt. Nu estimam ce mai face in plus, cand e de garda sau de nasterile naturale..ne programate. La care mai adaugam consulatiile (2 dupa-amieze pe sapt, a cate 3 ore, x15 min fiecare x 50 roni fiecare runda, 1 dupa amiaza de ecografii, etc) Si ne-a iesit ca cashtiga 60-70 mil pe sapt. Si salariul...care cat de mic ar fi, il iau, nu il dau. x 4 sapt??? => peste 200 mil.!!!!!!
Bine, nu toti cashtiga asha, ma refer la cei f. ocupati si cu program la cabinet particular. De aceea, nu ma mir ca multi se uita asha...intr-o doara la tel. amarat la care te-ai zbatut sa il obtii sau parfumul pt care ai redus fondul de cheltuieli pt mancare +jucarii pt bb.
De aceea, nu mi-e mila de dr-i. Doar de tinerii rezidenti, care termina proaspat, si au nevoie de practica, dar si de bani.
Si de fetele..care fac economie de un ban, sa nu se duca cu mana in c*r la un dr in care isi pun toata sperantsa si asta da cu ea de pereti. Dar zic si eu ca Dumnezeu vede...
Ei, ma intelegi de ce uneori imi vine sa ma duc la spital cu mana in c*r dar si cu pretentia minima de a-si respecta meseria?
29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
Andree27 spune:
Cleo merci pt . si noi ,de fapt sotul ii stie pe muncitori si tot degeaba!
Andree27 spune:
Cleo am uitat sa-ti zic ca orcium dr meu de acuma inainte poate sa tea el linistit ca nu ma mai vede pe mine sa ii mai duc ceva .Cat ma costa consultatia si atat!
aimee79 spune:
gabitzan am activat!multam ca esti pe faza mereu!
cleo78: esti criminala cu viseul tau. Eu am visat azinoapte (cred ca asteptam cu nerabdare eco din dimineata asta) ca bebe scosese o manuta prin burtik si ma tinea de degetel...ma-m trezit cu asa un sentiment placut...
apropos de hainute eu am cumparat din craiova. Firma este Rom Baby sunt 100% bumbac si sunt foarte finute. preturi cam asa:
body=10Ron, pantaloni=7Ron, bluzita (sau pieptaras)=7,5Ron, caciulita3 Ron. Bineinteles ca in alte magazine am vazut aceleasi produse de vreo 2 sau 3 ori mai scumpe. Prosopelul de baie=50Ron, paturica bumbac =50 Ron, paturica pufoasa=70 Ron.
am facut cateva poze cu hainute unde le pot pune sa le vedeti?
apropos de carucioare v-am zis noi am luat 3 in 1 de la Primii Pasi a mai cumparat/vazut/auzit careva ceva despre acest tip de carucior?
O rugaminte mai am si eu la mamici cu experienta sa ne spuna si noua cu ce spala ele hainutele lui bebe????
multam!
Alexandra
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Andree27
Cleo am uitat sa-ti zic ca orcium dr meu de acuma inainte poate sa tea el linistit ca nu ma mai vede pe mine sa ii mai duc ceva .Cat ma costa consultatia si atat!
Si asta e cel mai bun lucru! Pt conshtiinta ta. De banii aia..papa tu bine, rasfatsa-te cu fructe,salate, carne de cea mai buna calitate ca si asha sunt scumpe. Asta e cea mai buna investitie!
de marca RomBaby, am mai primit si eu din 2 parti recomandari: de la prietena mea cu firma de croitorie (deci stie ce e ala material de calitate) + o mamica de 7 luni, cu o situatie financiara muult mai buna ca a mea. Daca ele zic.. le cred. M-am gandit asha, sa iau din fiecare cate 1, le spal si vad cum se comporta la spalat+calcat. Si mai vad ce si cum iau.
29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa