*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (145)*
Raspunsuri - Pagina 4
Mitsu-bishu spune:
Honey, dupa ce ai scris in ultimul paragraf io zic ca i-o iei inainte inducerii Bafta!!!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Olgutzika spune:
Fetelor, va transmit o parte din mesajul scris aseara de Roxana Claudia la randunici:
IN JURUL OREI 19.00 S-A NASCUT BEBE YANNIS DE SIMONETTE, 3200G, APGAR 8, UN BEBE SANATOS VOINIC, CUMINTE SI FRUMOS!!!
Ii asteptam pe amandoi acasa, sanatosi! Nasterea nu a fost tocmai usoara ( reiau citatul ) : "Se pare ca Simo a avut o nastere dificila, epidurala i-a fost montata abia la dilatatie 4, a suportat dureri fff mari, iar inspre finalul travaliului i s-a redus doza de anestezic deci a inceput sa simta tot! Pe masa a stat cam 45 minute pt ca bebe s-a blocat chiar la iesire si a fost mare tambalau...moasa sa o ajute, doctora era si ea disperata, Simo la capatul puterilor...Acum se simte bine, insa este f obosita"
Bebei sanatosi si mancaciosi, dragelor!!!
Olga 36+ cu Ioana-Sofia
matgravidut spune:
quote:
Originally posted by honey79
Noi acum am venit de la doctor.
Am avut iarasi control pelvian, colul meu e la fel ca saptamana trecuta...nu se scurteaza, nu se deschide.
Doctorul ne-a chemat Luni iarasi la un ULTIM control sa vada ce si cum se prezinta situatiunea.... si apoi, incearca inducerea...desi... crede ca vom ajunge mai mult ca sigur la Cezariana.
Anyway... mi-a zis clar sa ma pregatesc, caci saptamana viitoare bebe ANDREW vine pe lume.
In rest, ma simt ca naiba. Am picioarele umflate rau rau de tot, mi-a iesit un cosh ce s-a infectat, chiar sub burta, la linia chilotului... sotul ma speriase aseara ca e tromboflebita..caci e destul de mare, rosu si moale la atingere.Ma doare spatele, am un gust de metal in gura, mai nou se pare ca ma doare si toata, dantura...imi vine sa vomit... .....mai vreti?????
Va pup si va imbratisez cu drag.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
39+ sapt
Vali
AMR : 1 WEEK ???!!!
Honey, indiferent care este situatia... ca nasti cu cezariana, cu inducere sau natural... noi suntem alaturi de tine.
Troboflebita... nu cred sa fie. Mie mi s-au umflat picioarele rau de tot dupa nastere. Prietena mea, asistenta, mi-a apasat pe picior si se simtea clar lichid. Daca este insa rosu si fierbinte sau te doare... atunci neaparat trebuie mers la doctor. Altfel... o sa treaca. Incearca sa nu mananci prea sarat...
Te pupi dulce... si curaj mult.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca
http://picasaweb.google.com/M.Creanga
Povestea nasterii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115840
cornilia spune:
Neatza zuzici,
O cafelutza??? Eu am o zi de cacao, mi s-a pus pata de d-l sot - habar nu are cum se cresc copii dar ofera cu insistenta sfaturi gratuite. Pana ieri am avut socrii aici si, multe "sfaturi" cred ca vin de la ei. Asa ca am botul cat casa si nu am de gand sa sarbatoresc nici un Valentine. O sa stau acasa cu copiii mei "needucati".
Alta belea - mama - care sta cu noi. Cum stranuta Alma, se panicheaza, transpira, nu-i tace gura ca nu duc copilu' la doctor - parca n-a vazut copil in viatza ei. Mi-au luat seama doctorii de cand era Maya mica.
Doc-monicutz, asa am si eu, tu ai stiut sa descrii mai bine. Astept sa-mi spui ce ti-a zis doctorul.
Miri, o sa incepu cu masaj. De durut nu ma mai doare decat un piculetz de tot, cand apas. Am nevoie de sfaturi de la tine referitor la relatia Maya - Alma, dar trebuie sa-ti explic pe indelete, caci Maya o pupa si ii face I love you toata ziua. E smechera, stie sa-si mascheze gelozia.
Angelique, Lala, Creatza - tot in ceatza sunt. Bubitele par puncte de grasime, dar sunt reliefate, nu cum zice LalaD, sub piele. Se vad/simt la atingere.
Simonette - felicitari pentru bebe Yannis. Sa-ti creasca mare si sanatos.
Honey, cred ca te apropii cu pasi rapizi de ziua cea mare. Asteptam vesti.
Sunt pe baricade!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Lala_D spune:
Sunt chiauna . A urlat Andrei aseara de imi venea sa plec de acasa ...si asta n-ar fi tot dar a continuat si peste noapte in acelasi stil. Nimic nu-i convenea : nici in brate, nici in pat cu noi, nici suzeta, nici leganat, nici san, nici biberon ...parca era bagat in priza ! Hai ca aseara am spus ca e plansul ala neconsolat ce apare pe la 2 luni dar frate si noaptea ?! Ca sa nu spun ca nici acum dimineata nu a fost mai vesel
Imi e tare teama sa nu fi luat raceala de la fratele lui sau de la man ..offf.
Azi merg eu la controlul ginecologic , sper sa fie ok.
Singura chestie draguta de aseara a fost ca mi-a venit comanda pentru centrul de activitate de la Tinylove plus inca cateva jucarele . Sunt superbe !! Si eu m-as juca cu ele , Primul le-a incercat Bogdan. Daca il prind pe Andrei in toane bune il voi poza cu ele .
O zi buna va doresc .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
cornilia spune:
Lala, offf, imi pare rau ca Andrei nu a fost linistit azi-noapte. Cred ca azi o sa doarma neintors. Si Alma a facut la fel ieri, insa de la 9 doimineata pana la 9 seara. Apoi a dormitttt linistita.
Sa ne zici ce ai facut la doctor.
Abia astept sa vad pozele cu Tinylove si baietii tai.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Lala_D spune:
Am pus poze cu jucaria la semnatura
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
virgo spune:
Drajelor gravide si mamici in devenire , va sunt "datoare" cu povestea nasterii , haideti sa va povestesc mai pe indelete cum a fost nasterea la tzara Hollandeza . Ca poate sunteti curioase sa aflati ce si cum .
Am ajuns in spital pe la 9 , 9 si ceva seara , nu aveam contractii regulate si totusi m-au primit , fiindca ma chinuiam ca pestele pe uscat de cateva zile bune si ... nika . Travaliul parea sa inceapa si ceda dupa cateva ore .
M-au pus la monitor . Dupa o ora s-a dat un "diagnostic" - travaliu fals sau travaliu real . La mine a inceput clar ca travaliu fals cu contractii haotice , dar dupa numai 20 de minute au ajuns la un numitor comun , evoluand spre 5 , 4 , 3 minute intre contractii . Asa ca m-au monitorizat inca o jumatate de ora .
Pe la 11 s-a confirmat si dilatatia , 4 cm . Mi-au dat voie sa ma misc , sa ma asez in cada sau sa intru la dus , cum poftesc . Durerile erau mari dar suportabile , mai ales daca mergeam , ma rezemam de perete sau ma asezam in genunchi . Si pe scaun era mult mai bine . Am suportat destul de bine totul , pret de aproape 2 ore am marsaluit pe holuri sau in rezerva , respirand cat am putut de bine . Pe la miezul noptii , poate chiar ora 1 , am inceput sa pierd din energie . M-am asezat in pat , dar asta a insemnat si inceputul sfarsitului , fiindca pozitia mi-a amplificat durerile iar contractiile au iradiat in musculatura spatelui si gatului . Pe la 1:45 am pierdut dopul gelatinos si o parte din apa . Tremuram fara sa ma pot controla , indiferent daca ma mutam de pe o parte pe alta . Am cerut sa-mi fie pusa perfuzia cu Remifentanil si n-am tinut cont ca asta ar putea insemna "consemnarea" la o singura pozitie , si anume ... pe spate . M-au intepat de trei ori , de doua ori mi-au ratat vena - la incheietura mainii - pentru ca tremuram prea tare . In cele din urma au reusit si imediat ce a inceput sa "mearga" analgezicul , am avut parte de ceva minutele de relaxare .
Dar odata cu perfuzia mi-au pus si un monitor fetal cu o antenuta , ca sa vada cum sta treaba cu inimioara lu' bebe . Pe ecran a aparut din pacate ... 90 batai/minut , ceea ce nu era bine deloc . Asistentele s-au schimbat pe loc la fata , au chemat moasele - 3 bucati . Mi-au verificat din nou dilatatia , care din pacate nu mai inaintase nici un milimetru . Ei fetelor , de aici a inceput ceva ce , poate din cauza opiatului , nu-mi mai amintesc in totalitate . Stiu doar ca ma rugam sa nu fac vreun atac cerebral : hiperventilatie , tremur de necontrolat , atacuri de panica , contractii una dupa alta fara pauza . Eram parca bagata la socuri electrice . Nu mai putem respira . Tot personalul a intrat dintr-o data intr-o forfota continua , la fiecare 5 minute veneau in gasca sa vada daca mai suflu . Am zarit prin usa intredeschisa un barbat , inital am crezut ca e sotul unei alte femei , care nastea alaturi . Dar halatul alb mi-a confirmat temerile : ginecologul ! Atunci am stiut sigur ca e ceva in neregula si asteptam sa fiu luata in sala de operatie pentru cezariana .
Pe la 5 si ceva , dilatatia 8 spre 9 , holandejii cacati la fund , alergand in si inspre rezerva mea , vad ca prin vis acelasi barbat in halat alb ... care aduce dupa el pompa de vacuum . Am inceput sa tip , am zis ca fac orice numai sa nu-mi forteze copilul . El a urlat la mine ca nu mai e timp , travaliul nu mai inainteaza , bebe a intrat in suferinta fetala si trebuie scos de urgenta . Au coborat in doua secunde patul , asistentele m-au apucat de maini - mai am si acum vanatai - medicul m-a taiat sa faca loc , a pus pompa si a zis sa imping . In doua contractii a iesit capul , la a treia deja nascusem . Matei saracul era fierbinte , plin de sange si avea pe cap urma de la vacuum . Nu stiam sa intreb decat daca e totul in regula cu el , l-am dat din brate sa-l controleze . In camera se adunase gasca de gasca : doua asistente asteptau placenta , ginecologul semna niste acte , neonatologul il intorcea pe asta mik pe toate partile , o moasa il intreba pe barbatu' cum o sa-l cheme pe mostenitorul ... A iesit si placenta si au inceput fetele sa ma coase . Aproape o ora . Septe copci .
M-au lasat cateva ore sa-mi revin iar pe la 8 si ceva au incercat sa ma ridice din pat , sa ma spele . Pace ! Am lesinat instantaneu . M-am trezit cand a venit o ingrijitoare sa ma curete . Dupa aceea m-au dus in alta rezerva . Avem deja doua perfuzii , una cu glucoza parca si alta cu fier . M-au fortat sa mananc si sa beau , prima tura am dat-o , evident , la rate .
Am ramas inca o zi in spital , personalul s-a plimbat pe la noi non-stop , ba la bebe , ba la mine . Am lesinat de inca doua ori cand m-au dus la baie , ca n-am vrut bazinet . A doua zi urma sa me externeze dar a fost cu mare semn de intrebare , fiindca facusem ceva febra peste noapte . Dar am plecat pe la 12 , cu chiu cu vai , dupa ce m-au mai intors inca o data pe toate partile sa vada daca nu dau coltu' .
Acum suntem foarte bine amandoi , au venit hoarde de asistente si ingrijitoare , moase si medici de familie ... teste peste teste . A trecut , totul e in ordine . A doua oara , m-au avertizat cu totii , fiindca am rezistenta foarte scazuta la durere , sa nu care cumva sa ma gandesc sa nasc fara epidurala ca n-are sens sa trec inca o data prin ce-am trecut .
Asta-i tot .
miri_mik spune:
alina, La Multi Ani! lui Luca cel "adult" intelept si iubitor! mare noroc ai cu asa o comoara de baiat! dar si anita cu asa fratior! sa petreceti pe cinste!
otilia si celorlalte fete nou-venite, felicitari pentru bebei! sa fie intr-un ceas bun, si-mi cer scuze ca de zuza ce sunt n-am facut urarile d erigoare ieri.
simonette, felicitari! sa fie intr-o zi cu ursitoare generoase! pana la urma ai nascut in ro? ca nu mais tiu nimic de planurile voastre. pupici si sa revii cu forte proaspete in curand.
tinna, putin a mai ramas:) de unde traiam cu spaima sa nu se intample prea repede, iaca, poate ai bafta si depasesti termenul.:))
cornilia, nu este absolut obligatoriu sa fie maya geloasa pe alma. daca o iubeste, e neconditionat, si daca nus e simte amenintata e perfect. dar la mine vorbeste natura si spiritul competitiv intre masculi...
honey, fie cum o fi, dar sa fie usor si repede si cu o recuperare rapida. muuuuah!
virgo... acu m-am lamurit. m-ai bagat in toti sperietii in dimineata aia. mi-am pus jdemii d eintrebari... m-am ingrozit ca s-ar fi putu intampla ceva groaznic. bine c-a trecut! pupa-l-ar mama de cazimir!
program de urlat... partsuri de la nu stiu ce... revin daca mai e cine, ca-s rupta si nervoasa.
ceska, sa stii ca cu bruno n-am fost deloc relaxata. acu sunt mai detasata, dar de obosita, tot obo sunt:)
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
miri_mik spune:
lalaD, exact covorasul ala de activitati il aveam pt bruno! oglinda i-a placut multa vreme, si chestia aia de dat cu piciorutele il amuza teribil:) cu urlatul...same here:(
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png