*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (144)*
Raspunsuri - Pagina 15
creata2008 spune:
Noi azi facem 3 saptamani, sa citesc si eu ce ne asteapta!
quote:
Originally posted by irinouka
zuzici cu bebei plangaciosi, am gasit articolul asta si m-a luminat un picut. sau, in cel mai rau caz, mi-a facut bine la moral. :-) cica dupa 3 saptamani se declanseaza un "palier de plans" pe motiv ca bebeii incep sa perceapa cu adevarat mediul inconjurator si sunt cam stresati de el.
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=56
irina de bebe rares
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
Tinna S. spune:
Salut fetelor! Noi tot 2 in 1...
Am citit ce-ati mai scris de ieri de cand n-am mai intrat eu si am atatea de raspuns... Dar precis ca o sa uit sa scriu tot...
In primul rand Felicitari Shose pentru clopotzica ta! Recuperare rapida si de-abia asteptam sa revii acasa!
Am vazut si muuulte poze... Am vazut numai clopotzei dulci si scumpi! Sper sa nu uit pe cineva... Ashaaa... Am vazut bebici de Miri, Cati, Monica-doc, Creata! Aveti niste comori de copii fetelor!
LaLa_D felicitari pentru controlul de ieri! Ai un bebic grasunel, sanatos si frumos!
Miri si tie felicitari pentru grasunelul de Sacha! Deja zici ca ati trecut la hainute de 3 luni, cresc cu o viteza ametitoare copiii astia!
toate fetele,
Tinna 39s+4z cu si mami de Andrei (7 ani)
Atat mai am pana vin pe lume!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR 3 zile ???
Tinna S. spune:
quote:
Originally posted by alina023
TinnaS, am citit ce mai scris la povestea nasterii lui Luca si am vrut sa-ti raspund aici ca sa fiu sigura ca citesti.
Andreiutul tau este si va ramane iubirea ta. Nimeni si nimic nu va schimba asta niciodata. Numai ca pe langa aceasta iubire uriasa...vei mai avea parte de inca una. La fel de mare, la fel de intensa, doar ca diferita. Imi este destul de greu sa te fac sa intelegi ce vreau sa spun, insa in mod sigur vei intelege in curand, dupa ce vei naste. Cred ca cel mai bine a exprimat asta Gratiela cand a spus ca i-a mai crescut o inima. Cred ca da, avem cate o inima pentru fiecare copilas al nostru (ma gandesc cu nostalgie si dragoste la bunica din partea tatalui meu care trebuie sa fi avut sapte inimi...).
Te cred ca ai emotii; si eu am avut la fel. Dar emotiile trebuie sa le ai pentru ca te asteapta o alta mare iubire care sa te faca fericita la dublu.
Sa ai o nastere usoara si sa fiti fericiti!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
Alina ,
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR 3 zile ???
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by laura_dimitris
Am intrat doar sa va dau o veste minunata...
[size=4]A nascut Shose - Larisa !!!!!
Este bine si mamica si fetita.
Printesa are 3.090 drame, 58 de cm si s-a nascut prin cezariana la 11.45.
Laura 39+ Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
[b][red]Waaw Shose , sa-ti traiasca minunea... basketbalista o face mama la cei 58 cm ai ei ! Sa fiti sanatoase amandoua si sa veniti repede acasa !
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
Tinna S. spune:
Gina imi pare tare rau ca ai ajuns pana la urma la operatie! Doamne ajuta sa fie totul bine si sa te poti intoarce repede la copiii tai, fara sa-ti pierzi lapticul pentru micutzul David!
Laura D, offf Doamne ce de probleme mai ai si tu! Nu era de-ajuns ruptura aia care te chinuie, acum mai are si Dimitris varicela! Stiu ce nasoala e, a avut si Andrei al meu in primavara trecuta, si a fost un chin! Vezi ca exista o crema numita Aciclovir care se da pe bubite si trec f repede si nici nu-l mai mananca (crema asta contine un antiviral care actioneaza exact pe virusuri de tipul asta, cum e si cel de la varicela). Exista si pastilute de Aciclovir, mie mi-a zis pediatra ca daca ii dadeam si pastilute de la inceput ar fi facut o forma extrem de usoara, dar care ii dadea totusi imunitate solida pe viata... Dar eu am sunat-o pe pediatra f tarziu, ca pe Andrei al meu l-a apucat varicela exact cand eram la munte in vacanta de Paste, si pana am venit noi cu el la C-ta deja era plin de bube (asa ca nu i-am mai dat pastilute, ca nu mai avea rost, i-am dat doar cu crema)... Trebuie sa nu se scarpine la bubite, ca ii raman semne pe viata de la varsat de vant... Poti sa-i iei si lotiune mentolata de la farmacie sa-l mai dai pe bubite... mult si sa dea DD sa treaca repede...
Eliza te inteleg ca esti tare nerabdatoare sa nasti, si eu ma simt la fel... Raceala pe care zici ca o ai e cel mai probabil de la excesul de progesteron, nu e raceala adevarata... Si mie mi se tot infunda nasul (mai ales dimineata cand ma trezesc), desi imi dau seama ca nu sunt racita, ca am momente cand nu am nimik... Se apropie momentul nasterii, asta e...
Multi pupici,
AMR 3 zile ???
creata2008 spune:
Daca e piodermita, atunci acele bubite trebuiesc uscate. Mie mi-a recomandat pediatrul asa: se ia un betigas de urechi si se baga in spirt. Pentru fiecare bubita in parte, se da cu o parte a betigasului. Nu dai la 2 bubite cu acelasi capat de betigas. Apoi pui Baneocin. Asta este o varianta. Spirtul usuca, iar Baneocinul are proprietati curative. Varianta 2, sa dai cu violet de gentiana, care, de asemenea, usuca. Numai ca pateaza. Varianta 2 se foloseste in zone sensibile, gen putulica, fundulet, zona genitala. Poti folosi metodele alternativ, sa vezi la ce reactioneaza mai bine.
Dar cel mai sigur, ar trebui sa te duci la medic, sa iti spuna daca e piodermita sau nu. Pentru ca, pe langa tratament, trebuie schimbate hainutele cam de 4-5 ori pe zi, cel putin body-ul, care e in contact direct cu bubitele. Si nu cred ca mai trebuie sa spun, dar spalate apoi foarte bine, la temperatura mare.
Si urmarita foarte atent o buna perioada dupa ce crezi ca a scapat.
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Care e treaba cu piodermita?! Si noi avem niste bubite ca niste cosuri miiiici, cu varful alb, pe obrajori... Si acum vad ca se extind. Au aparut si pe la gatuts si pe spate. Nu stiu exact daca din maternitate a luat treaba cu pricina, parca sa zic ca de la externare avea vreo 2 pe obrajorul stang.. Si eu speram sa treaca. Dar vad ca au aparut mai multe, s-au intins pana spre urechi, are si pe barbie cateva, si deasupra guritei, mai nou pe gat si pe spate, cum am zis, si cateva pe la pulpite pe care eu le-am pus pe seama iritatiei de scutec... I-am dat cu betadina diluata cu ser fiziologic 1:10, parca se mai uscau, dar apareau altele, insa mi s-a spus ca e cam tare, sa ii dau numai cu ser fiziologic sa pastrez fata cat mai curata. Da' cu restul corpului cum fac? Merge sa ii pun o tableta de cloramina in apa de baita? Sau e exagerat? Plsz, spuneti-mi si mie, ca nu stiu daca sufera sau nu... Dar eu sufar cand ii vad fatzuca mica si plina de bubite inestetice!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
cornilia spune:
Buna mamici si burtici,
Revenim si noi dupa o lunga pauza. Am citit mai mereu, v-am felicitat pe toate in gand, m-am emotionat si lacrimat citind povestile voastre si vazandu-va puisorii insa nu am avut timp sa scriu.
Inca o data, Felicitari tuturor mamicilor si bun venit tuturor bebeilor (ca daca nominalizez, precis omit pe cineva, ca nu prea ma duce capul de la o vreme)
Incepu cu detalii:
Alma: s-a nascut cu 2.770 gr si 48 cm. La controlul de o luna avea 3.600 si 51 cm. De vineri e bolnavioara si mi se rupe sufletul de mila ei: a luat gripa de la noi, are nasucul infundat si tuseste sec. Am mers la doctor, ne-a spus ca chest is clear, nu necesita tratament, doar picaturi saline. Insa nu vad rezultate prea mari. A fost alaptata doar 2 sapt, apoi am trecut la Nan 1, dar o constipa si acum suntem cu Novalac IT 1.
Mama: intrat in depresie urata, 10 zile fara mancare (doar o branza topita pe zi), slabit 13 kg si luasem in sarcina doar 11 - concluzia - lapticul s-a dus, ma simt vinovata dar nu mi-a fost usor de loc. Operatia cam aiurea, la capete am 2 umbfaturi si niste nodule prin interior, ciclul a venit la 45 zile si inca mai am.
Maternity leave s-a terminat, asa ca de duminica am inceput serviciul si e tare obositor.
Multumesc TUTUROR fetelor care mi-au urat de ziua mea. Miri, mesajul tau l-am retinut fiinda iti parea rau ca ma uitasei - imi esti foarte draga, iti urmez multe din sfaturile pe care le-ai dat fetelor si, desi am zis ca nu nominalizez ca nu vreau sa uit pe cineva - totusi pupici multi pentru Sasha si Bruno.
Fiind la serviciu, sper sa fiu mai activa.
Numai bine tuturor.
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Tinna S. spune:
Mitsu, Irinouk, Ven, si alte mamici care va faceti acum procese de constiinta in legatura cu bb, ca uneori ati simtit ca nu mai puteti... Mi se pare normal ca la un moment dat o mamica disperata ca puiul ei urla non stop si nu se alina cu nimic, sa clacheze... Voi de fapt va iubiti extrem de mult copiii, n-am nici cea mai mica indoiala, doar ca sunteti obosite, stresate, nu mai spun cum sta treaba hormonal dupa nastere... Asa ca lasati sentimentele de vinovatie deoparte, nu-si au rostul... Trebuie insa sa gasiti o metoda sa va deconectati si voi psihic... Sa mai lasati din cand in cand bb cu cineva apropiat si sa iesiti sa va relaxati... macar putin...
Offf, Doamne, ca buna sunt la sfaturi, cine stie ce m-asteapta si pe mine in curand, cu bb mic si urlator si Andrei (tot mic pentru mine) in clasa I...
AMR 3 zile ???
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by Mitsu-bishu
Zuzuci, m-au apucat colicile si pe mine, crez. Ca altceva nu stiu ce ar putea sa fie. Ma doare burta de la buric in jos, atat in zona intestinelor, cat si pe la ovare, uter, pe acolo. Nu am probleme, ieri am fost la doc, plus ca nu sunt dureri d'alea specifice, e o apasare si o senzatie de balonare... Am mai experimentat de cateva ori, dar acum e o durere persistenta. Cred ca ne paste o perioada naspa, de colici "in duet"!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Mitsu , pe mine m-au chinuit colicile doua saptamani dupa ce am nascut...era o durere crunta de stomac , care radia pe sub diafragma pana in spate. Nu stiu daca erau colici propriu-zise insa nu stiu cum sa numesc acea durere acuta ...pur si simplu ma zvarcoleam in pat de durere . Ma simteam mai bine cand ma strangea sotul tare in brate .Cred ca , asa cum zici si tu , durerea este data de revenirea pe pozitiile normale a organelor interne. Incearca sa-ti pui niste comprese fierbinti pe burta...sau altceva cald.
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta