Gravidute si mamici de CLUJ - 54

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bex spune:

Diana, sincer faptul ca un copil doarme aproximativ 4 ore/zi din care 2 ore continuu ( de obicei dupa prima masa de dimineta, adica de pe la 8-10) sau de dupa masa (de pe la 4-6, dupa caz, dar NICIODATA in acceasi zi si intotdeauna aici in camera cu mine, iar in rest reprize de cateve minute/max o ora , mie mi se pare sanatos! pana la urma vb despre bblusi:) Nici eu nu o las singura in dormitor, evident nu sta, vrea cu noi dincoace, dar pe de alta parte, nu dorm niciodata cu ea! noapte clar ca nu, in patut mai greu as incapea;) iar ziua evit sa ma intind pe canapea, desi ea sta pe centrul de joaca. Evident ca ii place sa ii dau atentie, chestie pozitiva, pentru ca altfel se dezvolta un copil cu care vb continuu sau te joci cu el.
Elena, oricum succes in a-l face sa doarma separat, cred ca e important sa doarma bblusii singuri.

Asa, alex sa o treci pe listuta de 8 Martie si pe Nati, vien si ea singura, vreo 2 ore intre 2 ture de alaptat:)

Co +Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

bex, d'apoi dara ca e sanatos, io tocmai ca te felicitam pt bebele tau care doarme bine, ca a mea nu e asa ... inca(sper)! nici eu nu cred ca e bine sa dormi cu bb in pat, si is fericita ca am reusit sa o fac sa doarma in patutul ei noaptea, si in landou ziua. in patul nostru chiar daca e mare (1.80 latime) mi-e frica totusi sa o las nesupravegheata, singura (ca n-oi sta in dormitor toata ziua), de aia o pun in landou aci la calculator, sau in scaunelul de masina,in bucatarie, cand cantam voi ati reusit sa o lasati singurica in camera noaptea? sotul meu nu e de acord inca, zice ca pana as ajunge din dormitor in camera ei m-as trezi de tot, in loc sa fiu acolo langa ea s-o hranesc semiadormita. pe de alta parrte,mi-am promis ca de la 3 luni s-o las singurica... nu stiu cum e mai bine, voi ce ziceti?

elena, eu am reusit tranzitia de la somnul in brate sau langa mine asa: cand doarme adanc, deci la 15-20 min de cand adormea in brate sau langa mine, o mutam in patutul ei. si asa, nu se trezea, si am reusit sa o obisnuiesc. acuma pot sa o pun chiar si treaza cand vad ca e obo, si adoarme singurica (eveniment mai rar, dar totusi exista )
eu zic sa incerci asa, treptat, nu fortat,poate-poate reusesti. si mie mi-e dor de cand dormea pe mine, daca e asa, o las rareori ziua pe mine, un somn scurt de 15-20 minute.

mami de irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

hihi, bex, apropo de

quote:
altfel se dezvolta un copil cu care vb continuu sau te joci cu el

eu nu-s de felul meu foarte vorbareata, mai am asa episoade, dar in general nu palavragesc toata ziua.
dar de cand cu bebe, stiu ca trebe sa vb cu ea, uneori seara ma doare gura. hihi.ma gandesc ca m-oi intoarce la servici si o sa incep sa zic ca si acuma "no, acuma mami deschide sertaru", "ia uite, cine o scris pe forum!" sau o sa le raspund cu voce de alint "spune mami, care e baiucul, care, care?"

mami de irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Fetelor, de dormit singurel in camera, il las de la 2 saptamini jumatate. initial dormeam pe o canapea in camera lui, si de multe ori dupa masa de noaptea nu il mai puneam in patutul lui ci dormeam amindoi. vorba vine dormeam, pt ca eu ma trezeam la fiecare oftat, cascat, scincit etc. asa ca m-am mutat in dormitorul mare si merg la el numai ca sa-l alaptez noaptea. in timpul zilei se schimba insa situatia. nici eu nu l-am putut convinge sa doarma la el in patut. asa ca il tin in landou, in living, cu mine...oricum nu doarme mai mult de o ora legat in timpul zilei (cu exceptia somului din timpul si de dupa plimbarea de prinz - care ajunge la 3 ore).

Anca si Stefan (13.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1

Mergi la inceput

Diana si eu am vrut de la 3 luni sa o lasam singura, dar fix acum vine nasica ei si va locui la noi 2 saptamani, asa ca nu e inca posibil...dar cred ca am putea sa o lasam, nu cred ca ar fi o problema. eu intr-adevar nici o nopate vreodata de cand o avem nu am dormit cu ea, din prima zi a dormit in patul ei.
Si cum zici:)) eu m-am apucat de cantat;) se pare ca nu se sperie inca;)oricum zic ca in masura in care ne intereseaza cat cresc bblusii in greutate, trebuie sa vedem si dezv neurologica sau motorie. oricum si eu ma trezesc vb nonstop, dar asta nu e o noutate la mine;))

Elena, va fi mai greu cum trece timpul...cu mutatul separat zic..acum incerca sa te bucuri de somnicul lui in timpul zilei si noaptea lasa-l in patutul lui. DE exemplu sotul meu cand era mai mica pitica rapid o aduce la noi in pat dimineta. O mai lasam sa doarma acolo dupa ce papa, dar noi ne ridicam din pat, deci tot singurica dormea. asa se fac niste obisnuite, care sunt foarte greu de indepartat dupa aia sau dimpotriva sunt un teren bun pentru crearea de noi obsnuinte, care pot devi un obicei bun( de ex sa doarma singur in camera, tre sa doarma mai intai singur in patut linistit si fara plans)
va

Co +Carina Alysa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

No fetelor, pregatiti rosiile

Eu pe Andrei l-am pus in patut cam o saptamana dupa ce am venit acasa, pana cand am descoperit ca e mai usor cu alaptatul noaptea daca e langa mine, chiar daca e 1m intre patut si patul meu. Deci l-am mutat cu mine in pat, si suntem amandoi foarte fericiti cu aranjamentul asta, aici stam si ziua cand ne jucam, in baie cat fac eu dus il tin pe o masuta de infasat (inca mai pot) si in bucatarie am un leagan, in care sta foarte cuminte. In concluzie rareori are motive sa fie suparat ca e tot timpul cu mamica lui . Mie mi-e tare drag sa-l simt langa mine, cu siguranta si el e mai fericit asa, deci eu nu vad rostul sa ne privam de bucuria asta. Iar cu somnul ziua si el baga reprize scurte, DAR daca il tin sa doarma pe mine doarme si 3-4 ore!!! (acuma imi doarme de 3 ore deja) Iar pe mine nu ma deranjeaza ca pot lucra pe laptop in timpul asta

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Mai fetelor. Eu cred ca David al meu e "defect".cand vad ce putin dorm ai vostrii....De ex azi: A dormit de aseara de la 11:30 oana la 8:15,a papat si s-a culcat la loc pana la ora 13.A papat si la ora 14 s-a culcat la loc. Acum iar doarme.

Cat despre dormit, nu doarme singur in camera. De tri nopti dorme in patutul lui.Daca plange noaptea il iau la noi in pat. A fost o perioada cand a dormit numai intre noi.Parca nu imi vine sa il las sa dorma singur in camera lui. De multe ori vb cu sotul, si radem,"oare de ce ne-a trebuit un apartament asha de mare, cand noi stam aproape toata ziua in <camarutza>(dormitor)noastra?"

Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
" target="_blank">varsta David

Mergi la inceput

Nico
Cand alaptam si eu o aducem in pat al noi, dar o puneam la loc, apoi cand am incepuyt cu biberonul si inca mai manca noaptea, dreot, o singura data pe noapte, stateam langa patut si ii dadeam bibe acolo si numai o ridicam 5', apoi adomea la loc in patut. Si cum zici si tu, ziua nonstop suntem impreuna, nu ar stat singura nicium, dar seara daca e ora de culcare si o duc la ea in patutr, chiar daca noi mai ramane dincolace sau in bucatarie, ea isi vede de somnul ei, ziua in schimb nu.
Ce ma distrati voi cu dormitul "pe voi", si Irinia Dianei cred ca a dormit asa un timp, asa-i? Eu o mai puneam cand ave colici, dar se rostogolea de pe mine:))aluneca pe apt, mai exact:) nu stiu ce stategii aveti de stau piticii pe voi:)).
Anca, mi se pare fain ca doarme singurel de asa mititel. :)

Co +Carina Alysa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

diana, se pare ca eu sunt printre curajoase pe aici. l-am lasta pe bb sa doarma singurel de acum 2 saptamani.
o, nu ca anca b m-a luat!

hehe...si eu cant ca o cizma saraca de mine si de bebe

mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

Ce bine ca am scapat si de vaccinul asta ..uffffff
noroc ca nu mi a plans decat f putzin draga de ea

VICTO se poate sa vrea sa pape mai des ...nu stiu ce sa zic ...sa vad cum e la noapte
CO sub nici o forma nu i dau complectare ,am lapte destul ,mai astept pana pe la 5 luni jumate si incepem cu papica
si dr mi a zis azi ca e pacat sa incep de pe acuma cu altceva
iar Tiadris clar ca face diferentza intre zi si noapte pt ca noaptea se tot misca in patutz pana o iau si ii dau papa si apoi adoarme la loc ,dar ziua cand se trezeste nu mai adoarme dupa ce papa
ce noroc ai cu puiutzu tau ,e o super cuminteeeee ,so pap toata

LORE nici eu nu stiu ,la noi merge intotdeauna cineva de la firma si plateste chiar la ORANGE

Tiadris nu sta singura nici macar jumate de ora :)

INGERASHU MEU TIADRIS-3oct2007

Mergi la inceput