Gravidute si mamici de CLUJ - 54
Raspunsuri - Pagina 2
RAMONELLA spune:
Co Bea doarme numai in patutul ei si ziua si noaptea.Cand nu doarme,o aduc cu mine in dormitor si o pun in centrul de joaca.Cand suntem in sufragerie o punem in scaunel,sa ne vada tot timpul.Cand o vad ca adoarme,sau ca e maraita,o duc in patutul ei si doarme.Seara la fel,in patutul ei pana dimineata.
Eu cred ca depinde de fiecare copil cand incepe sa doarma noaptea.
Noi am fost foarte foarte norocoase .
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large
Victo spune:
dea..puiu meu mai doarme inca 15 minute..
ramo, m+am uitat la filmele cu bea..m+am distrat cum scoate ea limbuta tot timpul...seamana piticii...nici prea grasuti..hihi..
oooooo..stati asa ca am vazt-o si pe irinuca..wow..cum sta ea pe burtica..stefanut de+abia isi ridica capsorul..deci, ramo..iaca si aci seamana ai nostri..
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
dpop spune:
nu stiu bex daca e chiar asa. uite, eu chiar azi am citit in mama si copilul ca la copil alimentat natural 5-6 mese pe zi e normal. la laptele praf se mareste intervalul la 4 ore daca era la 3. asta intre 3 si 4 luni.
cand e diversificat, ia 3 mese mari si 2 gustari, deci 5 mese pe zi.
alex eu am cedat psihic si de aia ii deau seara completare ca sa doarma macar 5 ore legate ca altfel as fi si eu la 2 ore sus.
iar cu dormitul eu fac asa - o pun in landou, langa mine la calculator, cand doarme. numai noaptea o pun in patut. dar degeaba, tot nu-si prelungeste somnul mare. noaptea nu povesteste nimeni cu ea,nici nu-i schimb scutecul,dar degeaba. unii is mai somnorosi si basta! poti face tu orice vrei.
ieri am mancat o felie de vinete si azi trag ponoasele fata e cam maraita.
mami de irina
Victo spune:
ha ha ha..beton!!!..cd cade lata irinuca dupa atata efort..
diana..si eu stiam de 5 mese..pana hat..tarziu..
fetelor, gata cu palavrele pe ziua de azi..v+am pupat..bye bye
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
RAMONELLA spune:
Daaa,Victo sunt 2 mamaligi cand ii punem pe burtica!!!!
Plecam si noi afara,ca e frumos!!!!!!
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large
bex spune:
Diana, eu ma refer exclusiv la faza cu laptele. pe Milulil sunt asa la 2 luni 5 mese x 170 ml, din luna 3-4, 4 mese X 200 ml. nu cred ca se pune problema in momentul in care incepi cu diversificarea. de ex la lasptele asta dupa 4 luni, se intra cu milumil 2, cum ziceam si mai devreme. Carina a fost cam in grafic. eu nu stiu daca o sa reusesc cu 4 mese /zi deja, dar incetul cu incetul se mareste intervalul dintre mese. de ex ieri a mancat dupa 5 ore.
Cu somuul, cred ca e vb de un ritm, care se imprima. nu e vb de copii "somnorosi". De ex Cari doarme reprize scurte in timpul zilei, cel mai mult 2 ore legat, dupa care treza fiind se joca singura sau cu mine. adica ea papa, povestim, adoarme o ora, se trezeste, se mai joaca pe centru cu jucarioarele, sta, gangureste etc. daca se apuca sa scartie merg si mai povestesc cu ea etc. dupa amsa doarte sa zic un somn mai lung. tocami ca sa evit sa o agit, eu ii fac baie dupa al doilea somn, adica pe la 10-11 am. dar zic inca o data, fiecare copilas are ritmul lui, trucurile lui. Eu una ma declar extyrtem de multumita de faptul ca doarme noaptea si ca manaca destul de regulat (marja de eroare de la o zi la alta e cam de o jumatate de ora.
Fetelor, cu pusul pe burtica e bine sa insistati, de ex eu o pun intotdeuana dupa baie, ea isi ridica caputul sa ii usuc parul.
Co +Carina Alysa
http://b1.lilypie.com/tm33p2/.png
calinclaudia spune:
Mamici va rugam frumos sa ii acordati un vot Clarei pentru starbebele lunii februarie pe site-ul www.starbebe.ro. Pentru a vota dati clik pe poza la pozitia f18.
Va multumim
dpop spune:
bex, cred ca totusi exista copii somnorosi pai fata mea nu doarme 2 ore legate ziua decat rareori. in rest se joaca, povesteste, etc. nu-i place singura in camera cand e treaza, maxim 10 min o pot lasa, chiar daca nu povestim, vrea sa stie ca is pe langa ea. de dormit, intre 15 min si o ora e o repriza de somn ziua. dar in total nu stiu daca se aduna 3 ore intr-o zi. si noaptea de la 10-10.30 pana dimi la 7-8. cu pauza de masa de la 4, bineinteles. cam asta e orarul, orice trucuri am incercat sa o fac sa doarma mai mult nu reusesc.
am pus poze si filme noi
mami de irina
geanina-nica spune:
BUNA am aparut si eu,da mult at-i mai scris am sa ma trezesc si eu mai devreme sa va prind din urma.
FETELOR vam intrebat de scaun ptr.ca mi-e groaza sa-l duc cu mine mai ales ca o sa calatoresc cu avionulsi prt. 2 sapt. sa-l duc de aici.
ALEXaceea e o cura de slabire sigura
fug ca s-a trezit si-mi sare din patut.
velenamaria spune:
DIANA-cu orarul de somn..exact asa face si EDI. rar doarme 2-3 ore legate ziua..si doar daca stau si eu langa el..in pat.( inca dorm in pat cu el)
Felicitari mami ai caror copii dorm singurei..eu recunosc ca am gresit de la bun inceput cu EDI..am fost prea stresata si vroiam sa-l stiu langa mine....daca se mai linisteste o sa incerc sa-l culc in patut. desi imi e asa de drag cum doarme el langa mine ..pe buritca..si cand maraie un pic il mangai pe spate si doarme mai departe sau il intorc catre mine si-i dau tzitzi. cred totusi ca depinde si de copil..al meu seamana cu tatal lui la astfel de obiceiuri:)
EDI se intoarce singur pe burtica..dar nu si inapoi pe spate.:)
Ramonella....nu toti bebei sunt la fel....nu la toti le place pe burtica.
mami si edi
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj