Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 8
super-lia spune:
Buna seara fetelor!!!!
Nu stiu daca isi mai aduce cineva aminte de mine! Nu ne-am mai vazut/auzit de mult timp! Am sa va fac o reimprospatare a memoriei pentru cei care ma stiu si o introducere ptr cei noi.
Deci m-am casatorit , am venit in state, am facut doi copii apoi de buna voie si nesilita de nimeni impreuna cu sotul meu ne-am mutat in Ro. A fost bine, acum nu mai este si vrem inapoi in State. Eu am inceput aici o scoala postliceala sanitara ptr. asiatenti generalisti , nu ca ma laud dar, sunt una dintre cele mai bune, ceea ce mi-a dat speranta.Renunt la acest prim an de scoala si vreau sa merg la colegiu in USA tot pentru nursing.
Aici trebuie sa vand apartamentul , sa impachetez si sa ma mut.
Noi tindem sa ne mutam in South Carolina. Nu suntem legati de nimic asa ca ne putem alege locatia in functie de buget si scoli. Vad ca preturile la casa sunt foarte bune acum.
Ma intereseaza daca stiti firme de transport maritim, experiente, sfaturi, tot ce credeti voi ca este necesar sa stiu.
Va pup si in curand sper sa fiu si eu in USA! Asa mi-e de dor!!!!
ruxij spune:
Super-lia (Cornelia) eu te tin minte f. bine. Mult succes in planul vostru, sa mearga totul usor. Nu am din pacate informatii despre relocare, dar sper sa nu aveti nici o problema.
Fetelor, acum voi credeti ca anul trecut cand noi am dat 4000$ eram bogati si acum suntem saraci ca primim 2000? Castigam la fel gross-income, chiar putin mai mult ca ne-au mai dat astia cateva sute la leafa.
ruxij spune:
Eu nu raspund la telefon cand suna telemarketerii (avem caller-id) si daca raspund le zic "Hi, bye!" si inchid fara alte discutii. Si la usa la fel. Deschid usa si cica: Hiii!! Duap care imediat zic: Byye! si le-o inchid in nas
adriana spune:
Wow, Cornelia, deci va mutati inapoi? Poti sa-mi zici si mie ce s-a intamplat in Ro de v-ati schimbat?.. Noi pendulam din Ro in USA si suntem cam ravasiti.. Pentru mine Romania e casa mea, dar s-au schimbat atatea.. Oamenii, dolarul nu mai are putere, traficul, bancile, tot..
Sanzi_ana, poti sa-mi zici si mie cum e cu gradinita copiilor? Se admit deduction si la pre-k?
Ciuf si corinadana, eu am avut surpriza sa gasesc aici la Health food vestitul sirop de pin, care se da la tuse.. Si mai e buna si ridichea neagra (black radish) cu miere. Sanatate la pui, si ai mei behaie
Ramona J spune:
Anuta mea are si ea o viroza. Stau din nou cu frica-n sin, intr-o seara era s-o dea intr-o tuse de laringita. Am pus repede in functiune humidifier-ul cu aburi calzi si s-a linistit. Aseara i-am pus ambele humidifiers (si cu temperatura obisnuita) si a fost OK.
Altfel nu tuseste, dar e congested.
Numai eu sint OK, ai mei sint toti bolnavi, unii mai rau decit altii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by philip
ma refeream la mortgage interest, sunt sigura ca voi faceti asta deja.
philip&andreea
Credeam ca ai vreo "secret deduction".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sinzi_ana spune:
Adriana,a din cate stiu (dar nu sunt foarte sigura, e abia al 2-lea an cand facem taxe) stiu ca statul Florida, pentru ca nu asigura scoala gratuita copiilor de 4 ani dau inapoi o suma din banii care merg pe "educatie" (aici majoritatea scolilor publice nu au prek)
Uite am gasit aici ceva despre asta:
http://www.house.leg.state.mn.us/hrd/issinfo/sseducdc.htm
deduc ca se poate si pt copiii mai mari
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
miau-miau spune:
eu stiu ca atita vreme cit copilul e mic si ambii parinti lucreaza, banii pe care ii dai pentru daycare ii deduci de la taxe. Atit inainte sa inceapa scoala, cit si dupa, ca scoala tine numai citeva ore si serviciul mult mai multe, deci e nevoie sa il dai la daycare. Si banii astia pe care-i platesti ca sa fie supravegheat pruncul, ii deduci de la taxe. Conditia e ca ambii parinti sa lucreze.
Carmenbr spune:
La noi in California suma care se da inapoi de la stat pt child-care e de $600 daca nu ma insel.
Am si eu o intrebare pt Corinadana si pt Philip, ca eu tot cu actele de cetatenie ma omor. Am intrebat si o americanca si nici ea nu a fost foarte sigura, asa ca vreau sa va intreb si pe voi ce ati completat ca vad ca ati ajuns la faza de interviu, deci actele au fost bune pana acum!
La intrebarea 8A am pus 1 asa cum am fost sfatuita ieri (multumesc de ajutor!). ce pun acum la intrebarea 8G "how many times your current spouse been married? If your spouse has ever been married before, give the following information about your spouse's prior marriage."
Pai nici eu nici barbatu-meu nu am mai fost casatoriti, asta e singura casatorie pana acum. Asa ca eu zic sa pun 0 (zero).
Cum ramane insa cu intrebarea 8A "How many times have you been married?" unde am zis ca pun 1.
Eu sunt confuza. Pt mine ar fi fost mult mai usor sa puna acel afurisit de "before" in intrebare, dar uite ca nu e.
Please, help!
Si bafta la interviuri!
3 anisori...uraaa!
philip spune:
carmen, eu am pus 1 la ambele intrebvari ca am considerat ca ii intereseaza si casatoria actuala. 'om vedea daca am facut bine.
si noua tot numai 600 ne-au dat pt copil.
philip&andreea