Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
liris spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by liris
a obtinut cineva pe aici GC pe calea "outstanding scientist"?
si inca o intrebare: dc nasti aici un copil dar NU VREI ca el sa fie cetatean american ci NUMAI cetatean roman. se poate?
Eu am obtinut pe calea asta. Exista categoria EB1- Outstanding Scientist. EB2-Waiver of National Interest. Eu am obtinut prin EB2. Nu trebuie neaparat sa ai viza O1- poti aplica si pt EB1 si EB2 direct din alta viza, de ex. din viza de student F1 sau J1 (dupa ce obtii waiverul pt. scutirea de 2yrs home residence). EB2 e cam la fel ca EB1, dar cerintele sunt un pic mai mici. Trebuie sa ai Ph.D., lucrari publicate, recomandari puternice si sa lucrezi intr-un domeniu de interes major pentru Statele Unite. In general in stiinta si inginerie. La EB1 nu e necesar sa ai job. La EB2 tb sa ai job in domeniul respectiv. La EB1 tb sa ai carti publicate si sa dovedesti ca esti un om de stiinta de calibru international. Dar am o prietena care a obtinut cu EB1 si nu era chiar asa de mare anvergura. Oricum, e mai sigur cu EB2, doar ca trebuie sa stai pe job pana il obtii. Un coleg de al meu a obtinut GC intr-o luna cu EB2. Alt coleg in 3 luni!! Eu, mai putin norocoasa, in 10 luni.
E mai rapid decat prin companie pt. ca prin comanie trebuie intai sa treci prin aprobarea Labor Department, care dureaza vreo 2 ani si abia dupa aia poti sa trimiti I-140 si respectiv I-485. Deci abia dupa vreo doi ani esti la punctul 0, prin EB2 sari peste.
noi sigur nu ne putem muta de la compania asta. vizele noastre sunt legate de ea :(. pina nu avem GC stam de git cu ei. ei aplica ptr noi ptr GC. carti este, pulicatii jurnale top este, patente este, inginerie estem ... acum sa vedem ce ne spune avocatul ca nu este :))
noi suntem aici cu vize L. sa vedem, se pare ca suntem un caz aparte. poate se poate totusi pe outstanding si sa fie mai rapid ((btw eu nici TIN number n-am (deocamdata sunt o dependenta). si vin taxele acum ...). vom afla.
Lia ne vedem pe la gratioase pe acolo...:))
noua ne trebuie GC nu cetatenia americana (e suficient GC ptr ce ne intereseaza, cetatenia nu ne ofera drepturi care ne-ar interesa).
multumesc ptr raspunsuri.
miau-miau spune:
quote:
noi sigur nu ne putem muta de la compania asta. vizele noastre sunt legate de ea
da de ce e asa nasol la compania aceea? sint romani?
josefine spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
noi sigur nu ne putem muta de la compania asta. vizele noastre sunt legate de ea
da de ce e asa nasol la compania aceea? sint romani?
stiam ca daca vizele sunt sponsorizate de o firma, atunci esti legat de firma. daca renunti la slujba, renunti si la viza, daca nu iti gasesti alta sponsorizare intre timp. si daca le mai fac si GC, nu vad de ce sa fie nasol
sinzi_ana spune:
Eu din cate stiu e mai bine sa aplici pt GC (in cazul in care esti sponzorizat de firma) cu un avocat impartial, nu cu cel al firmei. Firma nu are nici un interes sa aplice pt GC in numele tau si sa il si obtii repede...pentru ca odata ce obtii GC esti liber sa iti cauti alt job (mai bine platit). In plus, procesul de aplicare pt GC sponzorizat de o firma este foarte costisitor...ca bani si timp...
Solutia cu outstanding scientist, e cea mai buna si sigura cale...
(am si eu un job part-time la un avocat de imigrari si chiar vb de asta acum 2 zile)
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
ruxij spune:
Aplicatia de tip EB1 (outstanding scientist) sau EB2 (holder of an advanced degree-waiver of national interest) nu sunt sponsorizate de firma, ambele sunt asa numite "self-applications" adica aplici tu in numele tau. Doar ca la EB2 trebuie sa ai un job in domeniul pe care aplici. Adica tu in aplicatie spui uite nene, eu sunt f. destept, am doctorat, nshpe articole, sunt membru in tzashpe societati profesionale, lucrez intr-un domeniu f. important pt. statele unite si aici unde lucrez eu fac chestii marete. Poti sa iti schimbi jobul, dar atunci trebuie sa arati ca noul job este in acelas domeniu ca cel mentionat in aplicatie. Eu mi-am schimbat jobul de doua ori pana am obtinut GC si USCIS atunci mi-a cerut "additional evidence" prin care sa arat ca nu m-am mutat in alt domeniu.
Pt EB1 nu trebuie sa ai job, dar "da mai bine" daca ai. Ce fel de outstanding scientist e ala care e somer ?:)) La liris probabil nu se pot muta pt. ca ei sunt pe viza L obtinuta prin compania respectiva si valabila pt. lucru la compania respectiva. Dar teoretic dc. aplica pt. EB1 sau EB2 se pot muta bine merci, doar ca noua companie trebuie sa le faca alta viza (H1B de ex.) sau, daca au ajuns in faza de I-485 pot sa se mute oricand cu "work permit" pe care il poti obtine odata ce aplici. Mai nou aplicatiile I-140 si I-485 se pot face simultan si I-485 iti da dreptul sa aplici pt. permis de lucru. Si uite asa nu mai esti legata de nici un fel de viza. Doar ca as recomanda sa se stea pe viza pt .ca in caz de Doamne fereste respingere a green cardului, daca esti pe permis de munca, acesta devine nul.
ruxij spune:
Sanziana are dreptate, cred ca e mai bine cu un avocat independent.
Eu mi-am facut GC cu un avocat chinez, cre m-a costat in total 3200$ (800 la inceperea procesului si restul de bani doar DACA ti se aproba GC). Acum cred ca costa putin mai mult, dar oricum e ieftin. Nu l-am vazut niciodata pe avocat, am lucrat doar prin email. Si dupa aia l-am dat mai multor colegi (cei ce au obtinut GC in 1 luna si respectiv 3 luni de ex) care au avut si ei succes. Eu la randul meu l-am luat de la niste rusi care au luat GC cu el.
AnaBanana spune:
Liris,
Daca firma va ajuta cu GC-ul e ok. Fiind cu viza L nu mai treceti prin Labor Of Certification, in maximum 6 luni terminati treaba.
Te poti uita pe timpii de procesare pe pagina USCIS-ului.
Nu spun ca nu e mai bine cu Outstanding, spun doar ca nu ia mult timp daca esti cu viza L.
liris spune:
Sinzi, eu aveam impresia ca voi ati venit prin loterie. ceea ce v-ar fi scutit de orice batai de cap. se pare ca nu.
Lia, tu ai terminat Ph.D.-ul in Calif, nu? ai aplicat ptr GC inca de aici, ptr ca atunci ar avea sens sa te rog sa-mi dai si mie detalii despre avocatul acela.
ruxij spune:
Da, din California am aplicat. Chinezu' e de pe langa Berkeley. Da' inca odata, nu m-am vazut cu el. Iar colegii mei care au luat GC ulterior cu el au fost unul in NJ si celalalt in Pennsylvania.
ruxij spune:
Nu cred ca Sanzi voia sa zica ccc ca au avut probleme EI la obtinerea GC din moment ce au castigat loteria. Ea zicea ca lucreaza part time la un birou de avocatura si a auzit acolo discutii despre cum obtine alta lume GC :)