Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 4
miereamara spune:
Sanziana, mi-am adus aminte ca ai intrebat tu o data cum este cu obtinerea cetateniei si cat poti sta in afara US maxim pe an.
Am gasit asta:
"The process of becoming a U.S. citizen is called “naturalization.”
You can apply for naturalization once you
meet the following requirements:
Live in the U.S. for at least 5 years
as a permanent resident (or 3 years
if married to and living with a U.S.
citizen).
Be present in the U.S. for at least 30
months out of the past 5 years (or
18 months out of the past 3 years if
married to and living with a U.S.
citizen).
Live within a state or district for at
least 3 months before you apply."
Welcome to the United States
A Guide for New Immigrants
M-618
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
sinzi_ana spune:
mireamara, multumesc!!! mai am inca vreo 25 de luni de stat in afara US!!! hihi!!!! si inca 3 ani!!!!
Simona, Ruxi a inteles...noi am venit cu GC deja prin loterie, nu ne interesa nimic ce tine de viza...dar de ceva timp am un part time job la un avocat de imigrari si el imi umple mereu capul cu vize, modalitati de a le obtine...si uite asa prind si eu una alta...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Carmenbr spune:
Fetele vad ca voi vorbiti de GC. Eu m-am apucat sa completez pt cetatenie si am o intrebare ca nu sunt sigura ce ar trebui sa raspund. Sper sa ma ajutati.
E vorba de intrebarea de la part.8 punt A "how many times have you been married?". Noi ne-am casatorit inainte sa emigram in 2003 si asta e singura casatorie pt amandoi. Nu stiu daca trebuie sa raspund cu 0 (zero) sau 1, adica actuala casatorie. Pana acum pe cine am intrebat ne-au spus ca trebuie sa raspundem 0 (zero) ca e vorba despre faptul daca ai mai fost casatorit inaintea acestei casatorii. Eu nu sunt asa sigura. Voi va mai aduceti aminte ce ati raspuns?! Please help!
3 anisori...uraaa!
liris spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Nu cred ca Sanzi voia sa zica ccc ca au avut probleme EI la obtinerea GC din moment ce au castigat loteria. Ea zicea ca lucreaza part time la un birou de avocatura si a auzit acolo discutii despre cum obtine alta lume GC :)
nu citisem cu atentie mesajul ei, sau mi s-a parut ca nu inteleg eu bine (ptr ca stiam ca-i educatoare) si de aia am prins gresit mesajul ... zau ca nu era asa de greu ... dc citeam cu atentie. dar multumesc ptr explicatie.
Ana, multumesc si tie ptr informatie.
ruxij spune:
Carmen, eu zic ca nr. casatoriilor e 1, nu zero. Unless zic ei (excluding the current marriage sau asa ceva).
Apropos, voi v-ati facut taxele? Anul trecut noi am dat inapoi 4000$!!!! Acum luam 2000. Numa bine ne ajuta la biletele de avion pt. Ro.
Carmenbr spune:
Ruxi, mersi. Am mai intrebat si da, trebuie sa pun 1. Multumesc mult de ajutor.
Noi dam anul asta $500, din pacate. daca facem prea multi bani... Din nefericire noi nu consideram ca avem atat de multi.
3 anisori...uraaa!
josefine spune:
Nu am facut inca taxele, nici nu vreau sa ma gandesc. Oricum, la cati bani facem noi impreuna, mira-m-as sa mai aiba curajul sa mai spuna ca tre' sa dau ceva. Acu', intrebarea e joint sau ne-joint?:)
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by lirisquote:
Originally posted by ruxij
Nu cred ca Sanzi voia sa zica ccc ca au avut probleme EI la obtinerea GC din moment ce au castigat loteria. Ea zicea ca lucreaza part time la un birou de avocatura si a auzit acolo discutii despre cum obtine alta lume GC :)
nu citisem cu atentie mesajul ei, sau mi s-a parut ca nu inteleg eu bine (ptr ca stiam ca-i educatoare) si de aia am prins gresit mesajul ... zau ca nu era asa de greu ... dc citeam cu atentie. dar multumesc ptr explicatie.
Ana, multumesc si tie ptr informatie.
Simonici, anul asta am 2 joburi, la gradi cu acte si la avocat "pe blat"...LA inceput am acceptat jobul ca sa strang bani pt Craciunul in Ro, dar acum nu imi vine sa il las, ca sunt bani usor castigati si pot sa lucrez de acasa!!!!
Carmenbr, daca intreaba de cate ori te-ai casatorit...trebuie sa spui o data!!! hihi...Cred ca doar daca intrebau de cate ori ai divortat puteai sa pui 0!!!!
Noi zilele astea facem taxele...sunt curioasa cat luam inapoi...caci ma uitam ca numai gradinita copilului (cu reducere caci sunt cadru didactic acolo) a costat 8500$ pe 2007!!!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
philip spune:
voi aveti water softner? cum va place? cat va costa sareasi la ce interval ect
noi am instalat unul de proba pt 30 de zile (un soi de oferta) si sunt curioasa daca se merita. principalul me motiv e eczema lui philip care oricum pare sa se fi imbunatatit de cand ne-am mutat, poate cu softneru' ii trece de tot :)
sanzi, unde ai gasit avocatu' care sa-ti dea de munca acasa, ce n-as da sa gacsesc si eu
eu m-as duce inapoi la scoala, trec printr-o pasa din aia cand mi se pare ca muncesc degeaba, nu ma satisface, nu folosesc mai nimic din ce-am invatat etc
bleah, mai intru cand is mai optimista
philip&andreea
sinzi_ana spune:
Andreea, niste prietenii au fost clientii lui si mi-au spus ca cauta pe cineva sa il ajute cu hartiile (completez formulare, fac ordine in hartii, aranjez appoiment-uri, dau tel), la inceput nu am vrut (imi ajungea galagia de la gradi), apoi am acceptat pentru o perioada, si acum chiar imi place. Tipul e evreu si are impresia ca sunt si eu (am trasaturi , il stie si pe David - ii spune mereu povesti cu evrei ) nu comenteaza cand pun conditii , imi da bani buni si pot sa il iau pe David la birou cand am treaba acolo!!!!
Am sa renunt la gradi la vara (banii sunt jumate cat primesc de la avocat, si orele duble!!!! ) si vreau sa imi iau si bachelor degree, inca nu stiu in ce...poate montessori...