Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 17
corinadana spune:
Tot frumoasa esti!
Mirela bravo! scaparati.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Siminaf spune:
Ati vazut macar cum arata o echivalare facuta la o institutie acreditata?? Eu da. Pe linga faptul ca echivaleaza notele sin Romania cu litere (ca in sistemul american), mai scrie si echivalarea numarului de ore, adica daca ai facut un semestru de matematica de ex, iti va scrie ca este echivalent cu 4 units/credite din sistemul american. Deci nu este doar o traducere. Si - nu stiu cum sint toate universitatile, intr-adevar - dar aici nici nu discuta cu tine daca nu ai intii aceasta echivalare, ca sa stie de unde sa te ia, ca nu stau ei la admissions sa-si sparga capetele cu sistemele de invatamint din fiecare tara. Tocmai de asta exista aceste institute creditate federal, care se ocupa numai cu asa ceva.
Dar bineinteles ca mai bine este sa suni mai intii la universitate, la admissions, sa te convingi.
Succes!
miereamara spune:
In ultimii ani, parca din 1998, s-a bagat si la noi sistemul de credite, adica un anume curs are un anumit nr de credite.
Eu cand am aplicat la universitati, nu mi-a cerut niciuna diploma echivalata la WES (asta in 2005). Am aplicat la 5 universitati si toate mi-au primit diploma tradusa si legalizata la notar.
Si mai stiu ca universitatile mari au un birou special care se ocupa cu transformarea mediilor strainilor in sistemul american (cel putin aici asa este).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
josefine spune:
Simina, am vazut cum arata, de-asta am si povestit. Dar, vad ca nici firmele astea nu se pun de acord cu echivalarile. Asta e, fata isi alege ea ce crede ca e mai bine. Acum stie care ii sunt optiunile.
Eu atat am vrut sa atrag atentia, sa intrebe, in caz ca nu e necesar sa faca echivalarile acelea, mai economiseste niste bani.
Miereamara, iti sta bine, esti finuta.. Cred ca te-ar prinde si o tunsoare bob:-)
Siminaf spune:
Da, ma scuzati, nu m-am gindit ca vorbesc cu persoane tinere.
Sincer, aici inca inainte sa te intrebe cind sau ce ai absolvit, te intreaba unde si apoi iti spun direct la cine sa trimiti actele pentru echivalare. Abia cu ele echivalate sta cineva de la admissions de vorba cu tine. Or fi mai stricti aici, nu stiu.
Am citit si eu la wes pe site ce si cum si nici eu nu mi-as echivala actele la ei.
elena2001 spune:
Bianca, daca va place aglomeratia cred ca o sa fiti Ok...dar daca v-ati obisnuit cu viata de aici din sudul Californiei, o sa va fie foarte greu....eu cand am venit in State, acum vreo 7 ani si jum., am fost cazati chiar la Columbia Univ. pt. o noapte....Campusul e frumos...dar imprejurimile m-au dezamagit..atata cat am putut sa vad...urasc aglomeratia...si am prins si o vreme urata chiar daca era in iunie, am prins asa un frig.....poate va mai ganditi...poate apare vreun job si pe aici prin imprejurimi...acuma e mai usor, aveti drept de lucru....
Irina
ruxij spune:
Confirm ca nu trebuie echivalate diplomele si nici foaia matricola, doar traduse si legalizate. Si eu am facut la fel cand am inceput doctoratul si acum sunt si eu la randul meu profesoara si am evaluat dosare de admitere de la studenti internationali admisi--fara echivalari.
Ce iti recomand eu este sa te duci sa vorbesti cu profesorii de la departamentul la care vrei sa aplici. Sa incerci sa il convingi pe unul dintre ei sa te ia la el in grup/laborator. Chiar daca vei fi Teaching Assistant. Daca un profesor spune ca il intereseaza ca tu sa lucrezi cu el la doctorat, atunci acel profesor te poate sustine in fata comisiei de admitere, indiferent ce medie ai tu la TOEFL/GRE. Sigur ca daca ai scoruri f. proaste tot e posibil sa nu te admita, dar sprijinul unui profesor conteaza f. mult. Bafta!
adriana_m spune:
Fetele multumesc mult de raspunsuri. Macar acum sunt si eu un pic mai luminata cu actele astea. Intai o sa le traduc si foaia matricola si diploma.
Eu as putea sa ma duc cu astea traduce la univesitate sa discut ce teste trebuie sa dau sau intai trebuie sa dau testele teofl/gre si apoi sa merg sa discut? Pt ca pe site universitatii undeva scrie ca trebuie gre si undeva scrie ca nu trebuie. Si nu mai stiu daca trebuie sau nu. Deci intrebarea mea este daca pot sa discut la universitate doar cu diplomele mele despre lucrurile astea. Si unde ar trebui mai intai sa merg sa discut cu cineva: la admission office sau la departamentul unde vreau eu sa merg?
Vai ce greu mi se par toate astea. dar poate malamuresc si eu pana la urma cumva.
Multumesc inca odata pt raspunsuri la toata lumea. la toate fetele de pe aici.
Siminaf spune:
Deci diferentele sint mari de la un stat la altul. Atunci mai bine nu spun unde sa mergi sa discuti, ca sigur aici e altfel decit acolo la voi.
Succes!
Ramona J spune:
Mirela, ma bucur ca e bine puiul, refacere cit mai rapida!
Bianca, sper sa-ti placa NY! Spor la mutat.
Liris, eu m-am uitat pe Autotrader si pe www.carmax.com Unul din ele mi-a placut mai mult, acum nu mai stiu care e. De obicei masinile nu mai erau in stoc, dar m-a ajutat sa ma dumiresc la care dealers sa caut. Spor la shopping!
The best thing you can do for your children is to love your wife.