Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 14
adriana_m spune:
a, si mai vroiam sa intreb cum poti aici sa mergi la master dar fara sa platesti. Adica sa lucrezi pt profesorul respectiv. Cum se poate face asta. Pt ca sa platesc un master ar fi imposibil pt noi acum.
Multumesc inca odata pt cine ma poate ajuta cu ceva informatii, ca de stat acasa degeaba parca sunt satula. Si chiar nu stiu ce poti face aici. Sunt asa derutata si chiar vreau sa fac ceva si nu prea stiu ce. Ne gandeam sa mai facem un copil dar nu as vrea sa mai stau acasa cu el inca 3 ani cum am stat cu primul ca as inebuni. Ceva trebe sa fac. Eu nu am drept de lucru numa dupa ce vine GC dar noi inca nu am aplicat asa ca mai avem mult de asteptat pana am eu drept de lucru.
O femeie "disperata" care vrea sa faca ceva si nu stie ce.
ruxij spune:
Adriana, salut! Si eu sunt tot in Indiana in oras cu Purdue University. Tu unde esti? Sunt universitati in orasul tau? Poti cu siguranta sa intri la Master sau la doctorat cu backgroundul tau pe fizica-chimie, fara sa platesti. Iti recomand sa aplici la un departament de chimie pt. ca acolo admit multi studenti si au nevoie de teaching assistants. Vei lucra si in laborator pt. teza ta si iti construiesti o cariera. Trebuie sa te interesezi unde vrei sa aplici, sa iti dai TOEFL si GRE, sa faci rost de scrisori de recomandare (3) si ce iti mai trebuie iti pot spune cei de la secretariatul departamentului unde vrei sa aplici. Daca mai ai interbari, pot sa incerc sa iti raspund.
liris spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Multumesc fetelor, sa vad daca are rost sa ma agit. Nu sint multi bani, dar daca e dreptul copiilor - de ce nu? Dar mi-e groaza sa am de-a face cu autoritatile romane.
Ce fel de acte sint necesare si unde se depun? Trebuie sa deschid cont in Romania? Pe numele copiilor? Help!
se dau si retroactiv? adica sa depui actele abia cind mai ajungi prin tara ...
Ramona J spune:
N-am studiat legea, dar sint aproape sigura ca nu...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
adriana_m spune:
Ruxij mersi mult de raspunsuri. Sti cumva ce carti imi trebuie pt GRE si TEOFL si unde le pot gasi? Trebuie sa-mi traduc toate actele inainte sa merg la universitate sa intreb mai multe? Sau pot sa merg si cu ele in romaneste. Eu nu stiu daca ma incadrez la punctajul de care e nevoie sa intri la master. Am inteles ca e cu un punctaj si noi cum in romania avem note nu stiu. Si as vrea sa stiu dinante sa ma apuc sa invat pt teofl si gre. Ai idee cum as putea sa aflu? Adica as putea sa merg la univestitate cu diploma si foaia matricola asa si ei sa-mi spuna daca ma incadrez sau nu?
ruxij spune:
Pai nu stiu, dc. ai media 8 merge. Dar trebuie sa iti traduci foaia matricola si diplomele, nu te duci cu ele in romaneste. Uite aici site-ul referitor la TOEFL si GRE.
http://www.ets.org/portal/site/ets/menuitem.3a88fea28f42ada7c6ce5a10c3921509/?vgnextoid=85b65784623f4010VgnVCM10000022f95190RCRD
Cred ca poti sa te duci la centrul cel mai apropiat de tine si vei afla si despre carti si alte informatii de care mai poti avea nevoie. Eu am dat testul acum 9 ani, in Romania, nu mai tin minte numele cartilor, dar sigur la centrele respective ei iti pot da toate informatiile necesare. Deasemenea trebuie sa te interesezi la universitate cam care ar fi limitele de scor pe care trebuie sa le obtii la TOEFL si GRE pt. a putea fi admisa.
alintaroma spune:
Ramona nu se acorda retroactiv ... am scris mai in urma ca noi am depus dosarul cind fata avea 2 ani (acum 5 ani , adica) si ni s-a spus ca nu se da retroactiv. So e veche treaba ...
Corinadana pe tine vroiam sa te intreb cum ati procedat la plecarea din tara cu alocatia ? Noi primeam alocatie in momentul in care am plecat din tara. O aducea postasul lunar. Acum ca tot am citit pe aici de ea (alocatia :) am intrebat-o pe mama (care acum locuieste in casa noastra) daca o ridica ea. Iar ea mi-a spus ca a mai primit-o 2 luni dupa plecarea noastra iar apoi postasul cu diriginta postei au hotarit ca daca noi tot am plecat din tara nu mai avem dreptul sa o incasam Si draga doamne erau ei foarte binevoitori sa o opreasca ca nu cumva la un moment dat sa ni se ceara banii inapoi si sa fim in imposibilitatea de a-i avea . Numai ineptii , ce mai Dar eu va scriu cum s-au derulat ostilitatile.
Acum mie nu mi-e de banii aia dar mi se pare un abuz din partea postasului&dirigintei de posta sa ia asemenea decizii, ca doar nu imi dau ei banii din buzunarul lor. Ei erau intermediarii. Asta ca sa nu mai spun ca nu aveau sa stie ei ca eu am lecat definitiv din tara dupa numai 2 luni. Nici macar nu am predat buletinele. Planuim sa o facem acum cind mergem in tara ... luna viitoare. La ora aia nici eu nu eram sigura ca vom ramine aici dar EI , da .
Acum nu stiu ce sa fac cind merg in tara ...
As vrea macar sa le spun ca fac abuz de pozitiile lor (care e de a distribuii niste bani) si sa le dau cu legea in cap .... dar nu am cu ce le da ... Si nu stiu exact cum sa le demonstrez ca au gresit. Atita vreau , de fapt . Si acum mi-a crescut tensiunea numai ca mi-am amintit ce se mai trezesc unii sa o faca pe-a desteptii!!!
Nu mi-e de banii in sine ca daca oi ajunge sa stau in ei apai atunci imi cam fac valijoara si plec acasa
Voi ce parere aveti ?
Sper ca am fost cit de cit coerenta ....
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
corinadana spune:
Alintaroma ai tot dreptul sa fii suparata pe cei doi! Nu hotarasc ei daca copilul tau mai primeste sau nu alocatie.
Eu, inainte de a pleca din tara, am deschis cont pe numele meu, cont in care se vireaza alocatia Ralucai luna de luna.
Cred ca asta poti face si tu.
Copilul daca e cetatean roman beneficiaza de alocatie.
Sunt banii lui nu conteaza cati si pe care oricum ii primesti nu i dai.
Mergi la banca si vorbeste acolo si apoi si la primarie (am mers eu atunci).
Spor si nervi puternici!!!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
alintaroma spune:
Corina multumesc!
Acum ma gindesc daca are rost sa-mi amarasc zilele si asa putine pe care le vom petrece in tara. Dar as vrea sa le spun si demonstrez ca au gresit. Ca altfel nu se va schimba nimic pe acolo. Si as vrea sa stiu daca, acum imi vor da retroactiv pe acesti 2 ani care i-au oprit ei aiurea .
Pe de alta parte ma gindesc ca inseamna ca intreg procedeul asta de acordare a alocatiei e putred, atita timp cit oricine poate sa ti-l opreasca . Asta nenecesitind nici un document din partea noastra . Practic oricine , oricind iti poate opri alocatia fara vreo explicatie ???? Dar astea sunt asa intrebari retorice ....
Cind vad asemenea mizerii asa ma intristez iar luminita de la capatul tunelui paleste brusc .... vis-a-vis de tarisoara noastra. Of, of, mai, mai.....
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
adriana_m spune:
Multumesc ruxij pt raspuns.
trebuie mai intai sa-mi traduc actele si apoi sa merg sa vb la universitate. Mi se pare asa de greu Teofl. M-am uitat pe site si pare atat de greu. Noi suntem in america numa de un an si ceva si eu inainte nu stiam engleza. Doar ce am invatat aici. dar mi se pare atat de greu teofl. De gre nu stiu ce sa zic.
Deci eu pot sa merg la univestitate cu actele mele traduse in engleza si ei pot sa-mi spuna daca am sanse sau nu cu notele mele? Sti cumva care note conteaza mai mult: notele de la licenta sau media notelor din anii de facultate? Si tot acolo pot sa-mi spuna ce carti imi trebuie sa invat pt teofl si gre?
Scuze ca te inebunesc cu intrebarile mele si mersi de raspunsuri.
Alintaroma si mie mi se pare gresit ce au facut ei cu alocatia. Si eu cand am fost in tara numa probleme am avut cu alocatia aia. Ca ne mutaseram din orasul unde am nascut si veneau banii la vechea adresa. Imi ridica banii cumnata mea. A fost o mare nebunie. Pana la urma si noi am deschis un cont in banca pe numele meu si intrau banii acolo lunar. Acum nu mai stiu daca au mai intrat sau nu. Mai facut si pe mine curioasa daca mai am banii in contul ala. Dar nu prea pot sa aflu decat daca merg in tara. Dar cu contul e cel mai bine si mai sigur si nici nu te enervezi prea mult ca trebe sa stai acasa cand vine posta.