Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc
Raspunsuri - Pagina 3
slippers76 spune:
Sim, si eu fac eclerele tot cu lingura. De multe ori fac portie dubla de coca si le congelez. Stau super la congelator. Le decongelez, le fragezesc un pic la cuptor si le umplu. De sarbatori le folosesc pe post de aperitive. Le umplu cu creme de branza, salata de pui, de ton, etc. Legat de frisca, citisem eu undeva, sincer nu mai stiu unde, ca daca folosesti frisca lichida, trebuie sa bati fix jumatatea volumului pe care vrei sa-l obtii.
Magda, eu fac lasagna ochiometric. Si o fac des pentru ca mananca si fitzoasa de fi-mea. Ii zice placintzica cu carne. Foi folosesc Montebanato. Sunt ieftine si bune. Inainte sa scoata ei foi, foloseam Barilla. Ma uscau de bani si nu sunt cu nimic mai bune. Foile nu le suprapun, pe cat posibil. Si le folosesc tot brute, adica nefierte. Am incercat si eu sa le fierb o data si mi s-au lipit de a trebuit sa le arunc. Daca sosul e prea acru, nu te sfii sa pui zahar. Ii taie acreala imediat.
Natalia, de multe ori am salivat pe langa deserturile tale! Nu vrei sa vii cu dulcetzica ta la noi la dulceturi si papanasi , macar in vizita? Poate iti place si ramai
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Balbina spune:
Ana, esti o draguta, multumesc pentru invitatie . Nu stiu insa daca o voi onora, desi mai citesc uneori subiectul. Si asa pierd mult timp la calculator in timpul zilei, mi-e ca daca ma mai bag la un subiect, o sa incurc ziua cu noaptea.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
betty78 spune:
Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (ananas)
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 mango sau citeva bucatele de ananas, 6-7 ciuperci, 1 morcov mic, 1 ardei rosu, 1 ceapa, 1 lingura sos de soia, usturoi, mirodenii, 1 lingurita ulei de masline virgin, 1 lingura vin alb.
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper.
Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi,
morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango(ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin.
Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: cilly, boia iute, piper verde.
Eu am incercat varianta cu mango si a fost super buna
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
CARTOFI FRANTUZESTI
700 gr. cartofi
4 oua
200 ml. smantana
1-2 lingurite unt
50 gr. pesmet
Sare, piper
Preparare:
Cartofii necuratati de coaja, ii fierbem 30min. Dupa ce s-au fiert, se taie felii.
Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare 5-6min. Se lasa sa se raceasca , se curata de coaja, apoi se taie felii rotunde.
Intr-o tigaie punem untul si rumenim pesmetul 2-3 min.
Ungem bine un vas care merge la cuptor , si asezam jumatate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi punem 2 oua taiate felii, presaram sare si piper.
Procedam la fel si cu jumatatea cealalta de cartofi si oua, si presaram la fel sare si piper.
Deasupra punem smantana si pesmetul rumenit in unt.
Dam preparatul la cuptor pentru 15-20min.
Se serveste numai cald.
Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne.
Mentiuni:
Se serveste numai cald.
Poate fi un fel unic de mancare, insotit de o salata, dar poate constituii si o garnitura la peste sau peparat din carne.
Si astia sunt foarte foarte gustosi....am papat pana nu am mai putut
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
slippers76 spune:
Betty, yam, yam, cartofii frantuzesti sunt preferatii mei. Ii fac cam o data pe saptamana.
La noi mai are trecere si un alt fel cu cartofi, un fel de gratin. Eu fac reteta asta ochiometric, asa ca va dau indicatii orientative. oricum, e extrem de simplu. O sa ii zic Gratin de cartofi cu costitza
Faceti un piure de cartofi. Cantitatea depinde de cate persoane sunteti. Eu, pentru noi (trei suflete), fac cam din juma' de kil de cartofi, cu unt si lapte, ca tot omu'.
In timp ce fierb cartofii, fierbeti si cate un ou de caciula. Ouale se curata si se taie jumatati. Taiati cubuletze cam 150 gr costitza afumata, kaizer, sunca sau ce va place (ideea e sa fie un pic afumata, si o jumatate de ardei gras. Caliti costita si ardeiul intr-o lingura de unt. Cine o duce mai bine cu stomacul, poate cali si o ceapa rosie taiata fin. Eu zic pas la ceapa.
Se unge o forma termorezistenta cu unt. Se amesteca piure-ul cu costita calita, ardeiul si grasimea din tigaie. De adauga un praf de nucsoara, sare si piper dupa preferinte, cimbru uscat (asta da tot farmecul). Se amesteca bine, se pune compozitia in forma unsa, se pun deasupra jumatatile de ou (se adancesc un pic in piure), se rade cascaval, parmezan, mozzarella sau ce aveti prin frigider in strat generos si se da la cuptor pana se rumeneste (cam 20 min la 200 grade).
La noi asta e una din cinele preferate.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
betty78 spune:
Ana o sa incerc si eu cartofii tai gratinati, ca doar sunt la cura de slabire ...vai ce bine suna
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
betty78 spune:
Si acum alta reteta pe care am gasit-o tot pe forum si care este dementiala....mie personal nu imi plac cam nici unele dintre ingredientele de mai jos, mai ales ananasul si brocolli...pur si simplu le urasc, dar in combinatia de mai jos sunt nemaipomenite....Va stept cu pareri:
Broccoli cu piept de pui
Ingrediente necesare pentru 4 portii
3 broccoli
15 masline
1 piept de pui fiert
200 g telina
1 cutie mica compot de anans
2-3 linguri ulei
2 mere
3-4 linguri nuci macinate
Mod de preparare reteta:
Se fierb cele 3 bucati de broccoli in apa cu sare, se scurg, se desfac in buchetele mici si se pun intr-un castron.
Se scot bucatile de ananas din compot, se scurg bine si se calesc usor in ulei, apoi se pun la racit.
Peste broccoli se adauga, pieptul de pui taiat in bucatele, telina cruda data pe razatoarea mica, bucatile de ananas calit, merele taiate cubulete si maslinele taiate feliute.
Pe deasupra se presara nuca macinata. Se serveste imediat.
Salata de rosii, dovlecei si vinete
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario
slippers76 spune:
Of, Betty, tot in offside m-ai prins. N-am ajuns inca in Carrefour sa iau ananas. Deci trebuie a iau mai mult. Prestam, presta, mai ales ca mie imi place broccoli. Sa vad ce-o zice Miruna.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Sabina spune:
f asemanatoare cu reteta de cartfi frantuzeesti, dar mai pt copii(adica fara alte prajeli)
cartofi (am folosit vreo 5, 6 potriviti ca marime)
unt cam o lingura
branza telemea rasa
2 oua fierte tari
200 gr smantana batuta cu un ou(eu le-am bagat la mixerul vertical)
se foerb cartofii in coakja, apoi se taie felii.
Se unge Jena cu unt (in reteta originala e si pesmet, dar eu n-am foloasit ca mi s-a parut redundant dpdv nutritional pesmet plus cartof....o fi avand rolul sau, nu neg, dar nici nu ma pircep) si se aseaza in straturi Cartofi, branza, ouale (cu niste unt pe langa bucatile de oua)si tot asa, pana se termina. Ultimul strat sa fie de cartofi.
Peste se toarma smanatana cu ou si se da la cuptor cca juma de ora.
mie mi-a iesit www.postimage.org/image.php?v=Pq1XSbPJ" target="_blank">asa, am impresia ca trebuie un vas mai inalt ca sa iasa o crusta mai frumoasa.
oricum, pt mine e un mare pas inainte, ca-s f simplista in bucatarie.
Nu credeam sa vina vremea sa postez eu vreo reteta pe forum. Si sunt convinsa ca mai exista reteta asta postata de zeci de ori , lOL.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo