HSG si histeroscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 11
arinna spune:
Anaconda,multumesc pentru raspuns...Spuneai mai sus ca ti-a fost tare rau de la anestezie si de aceea intrebam...probabil ti-a fost rau imdiat...de trezire ma tem si eu.
Stiu ca baga in anestezie ceva pentru pierderea constientei,altceva pentru durere si uneori ceva ca sa uiti.Dar nu inteleg ce sa uit daca tot sunt inconstienta.Sper sa-mi amintesc macar ca sunt la spital si de ce :( ca altfel intru in panica mai ales ca nu sunt in tara.
... nu am voie nici apa? Sa vad ce spun si astia aici, miercuri merg pentru previzita, sa dau detalii despre boli, medicamente etc.
elly_me spune:
Arinna - daca faci laparo + histeroscopie la Giulesti trebuie sa te internezi in sp cu o zi inainte de interventie si vei face urmat analize:
- iti vor face analize de sange - ti le recolteaza la internare (sau dupa- la d-na Viorica C)- vreo 3-4 eprubete
- iti vor face colposcopie & exam.papanicolau + secretie (mie mi-a facut dr.puia) - nu doare deloc
-se bea doar apa-oficial nu mananci cu o zi inainte (te sfatuiesc dupa ora 12 sa nu mananci nimik- deoarece nu stii a2a zi le ce ora va fi interventia si iti va fi rau)
- tot cu o zi inainte ti se vor da 10 carbuni pe care trebuie sa-i iei toti pana la ora 18.30
- seara iti fac clisma cu apacalda+sare+uleui parafin (trebuie sa te plimbi 10-15 minute - sa nu te duci direct la toaleta)
- seara/a2a zi dimineata iti vor face spalaturi vaginale
- a2a zi nu mananci si nu bei nimik-nimik
- astepti sa te cheme pt interventie
Mie mi-a fost rau cand m-am trezit la reanimare de la anestezie- in timpul interventiei nu stiu ce s-a-ntamplat.
Fiecare persoana reactioneaza in mod diferit la anestezie- eu dupa ce am vomitat in reanimare m-am ridicat in picioare- nu mai aveam nimik
Nu ma mai durea nimik.
Nu te stresa o sa fie OK.
Succes.
Elly
http://tt.lilypie.com/tppRp2.png
arinna spune:
Elly, multumesc mult pentru detalii, eu fac interventia in Canada, merg joi si cica dupa asta ma lasa sa plec acasa. Nu cred sa ma tina in spital maine , merg la spital seara sa vorbesc cu cineva despre istoricul medical dar nu cheltuie ei banii sa ma tina acolo pana a doua zi, degeaba.De fapt programarea pentru vizita asta dinaintea interventiei era luni dar m-au amanat pt miercuri seara iar joi am interventia. De regula aici e mai simplu tot, nici la HSG , cum spuneam, nu au intrebat nimic de alergii, nu mi-au dat antibiotic, nu m-au asezat pe burta etc. Sper sa scap de clisma,mi-o fac eu acasa daca e cazul ca ma pricep - nevoia te invata, am suferi de consti toata viata. Macar sa-mi faca test la substantele din anestezic, asta ar fi cel mai important.
Stiu ca apa face foarte rau dupa anestezie,ti-e o greata de iti vine sa lesini- am patit la o anestezie locala in vena,trebuiau sa introduca un cateter gros la sfarsit mi-era f rau si mi-a dat o asistenta apa,, cred ca nu stia ca nu e voie si am crezut ca mor, mi s-a facut si mai rau. Se pare insa ca e mai rezonabila anestezia generala decat cea rahidiana dupa care stai 6 ore sau mai mult nemiscat si o zi in spital.
Anaconda,
montytaiana spune:
buna
astazi urmeaza sa fac histeroscopie la giulesti cu prof marinescu
puteti sa imi spunetio daca costa ceva
ca nu mi-a zis decat sa vin astazi fara sa ma inf cu privire la pret ms
montytaiana spune:
eu ma duc azi la ora 4
nu mi-a zis sa iau nici o pastila inainte
si am intrebat daca tr sa nu maninc sau sa beau sia
montytaiana spune:
si a zis ca pot bea manca
imi face anestezie
sau tr sa cer eu
doare f tare
nici nu stiu ce sa cred
mi-a zis decat vino maine la 4 pt histeroscopie
ce ma sfatuiti sa fac sa fie totul bine
astept sfaturile voastre
jasmine30 spune:
Eu am facut histeroscopie cu dr Marinescu. pe mine m-a chemat de dimineata, mi s-a spus sa imi fac toaleta inainte, sa nu mananc si sa nu beau nimic. Eu am facut histeroscopie exploratorie, adica sa vada daca uterul e ok. Nu se face nici un fel de anestezie, nici macar locala, insa procedura nu dureaza mai mult de 10 minute si nu doare foarte foarte tare. Trebuie sa te astepti totusi la o durere caci nu e lucru simplu ce iti face (e totusi un tub de cca 50 cm cu o camera video in varf plus gazul de distensie, care iti extinde peretii uterini). Simti ca o usturime mare si apoi nimic. o sa sangerezi putin si asta e tot. Daca iti gaseste ceva am inteles ca si opereaza... Dar nu stiu sigur daca e asa. Succes ! Chiar nu e mare lucru si nu moare nimeni din asta. in fond ce nu facem noi ca sa avem un bb...
arinna spune:
Monty, succes,maine suntem noi la rand,si cu anestezie si fara tot soc si tot emotii, trecem noi si de ziua asta, ne gasim poimaine/raspoimaine la taclale aici, vesele ca am scapat si de asta Mie imi face si laparo asa ca ma adoarmeImportant este rezultatul, mi-e cam teama de asta, ca am hemoragii mici zilnic si fibroame mari, sper macar ca restul sa fie in regula,oricum nici o eco sau alta procedura nu e mai relevanta decat histero sau laparo asa ca macar stim cum stam.
Succes!
danotino spune:
gata fetelor, azi am facut si eu histeroscopie diagnosticala.
tot fara anestezie, a durut ceva, dar f putin, mai ales ca a si durat cca 10 minute. mai grea a fost asteptarea...de fapt la 8 si 10 eram la spital si la 9,30 plecasem deja acasa.
din pacate va mai trebui sa ma duc odata luna viitoare pt histero operatorie. mi-a gasit polipi pe peretele stg al uterului. in rest e ok. am vazut si eu totul...ma bucur ca n-am dormit si am vazut live toata treaba. am sangerat un pic dupa si ma dor umerii, probabil de la gaz.
am uitat sa-l intreb daca am voie sa prestez luna asta, dar eu cred ca nu e interzis, mai ales ca nu a folosit nicio substanta...
va pup pe toate.
danotino
elly_me spune:
danotino- eu cred ca ai voie luna aceasta sa prestezi - dar daca ai polip si ramai insarcinata - poate o sa ai probleme cu sarcina
Mai asteapta o luna sa-ti indeparteze polipul sa fii linistita.
arinna
si eu sunt constipata
saptamana aceasta mi-a fost ff rau - am fost la dr. si mi-a spus ca ma pot duce cand vreau si imi fac ei clisma - dar am spus ca ma chinui eu cu "leacurile " mele.
Am avut o asptamana groaznica- nu ovulez- ma constip- ma balonez si am burta mai mare decat o cunostinta de-a mea insarcinata in 7.5 luni)- am si pietre la rinichi- trebuie sa-mi fac si o colonoscopie
Nu stiu de ce sa ma ocup mai intai.
Elly
http://tt.lilypie.com/tppRp2.png