HSG si histeroscopie (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elly_me spune:

Dariela - ma bucur ca ai scapatsi ca totul este ok.
Nu cred ca a fost o durere ingrozitoare- ci suportabila.

In ceea pe priveste HSG este si mai simplu- dureaza si mai putin.
Te astept cu intrebari.

Elly

http://tt.lilypie.com/tppRp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danotino spune:

dariela, esti o fericita, ai scapat.bine ca rezultatul
e ok. la giulesti ai facut? poti sa spui la ce dr? poti sa-mi trimiti un pm cu costurile?
sper sa fac si eu saptamana viitoare daca dr-ul meu ma cheama...
va pup pe toate.

danotino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Elly - HSG e facuta in general de medicul la care mergi sau de radiolog? Regula este aceeasi - fara cu trei zile inainte, fara sa mananci/bei nimic in dimineata respectiva?
La histeroscopie durerea mi s-a parut destul intensa dar am uitat de ea la doua minute dupa. La HSG banuiesc ca va durea mai tare, pentru ca eu stiu ca am ambele trompe infundate.

dariela

Mergi la inceput

Dariela- nu te stresa , nu este dureros - este o durere suportabila.

- HSG faci cu dr. radiolog + asistentul lui
- fara & spalaturi vaginale - cu 3 zile inainte
- seara pune-ti un supozitor cu voltaren/diclofenac
- dimineata sa iei un nurofen forte
- ai voie sa mananci si sa bei ce vrei
- dureaza ff putin- cateva minute
- sa nu te incordezi - sa stai linistita

De unde stii ca ai trompele infundate??Ai mai facut HSG??
Doar la HSG & laparo. se pot vizualiza trompele.

Elly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Buna fetelor ! am facut si eu acum 2 zile histeroscopia diagnostica . Cu anestezie generala , de la care mi-a fost tare rau....
Mi-a gasit uterul septat ! Acum va trebui sa ma operez din nou...!
Deci am facut cele 2 inseminari absolut degeaba , ca nu avea cum sa se prinda bb . De ce nu s-o face histero odata cu laparo , sau macar sa fie pasul doi , inainte de orice alta procedura , ca sa se vada si starea uterului de la inceput ??
acum , la cat timp mai am voie sa fac iar o anestezie generala ?? la cat timp am voie iar sa fac histeroscopia ? si la cat timp dupa aia , am voie sa incerc iar s fac inseminari ? sunt in ceata...si dezamagita...

Mergi la inceput

anaconda- si eu am avut uterul septat fundic + niste cornite alungite si m-am operat luna trecuta (in feb) iar dupa operatie m-a programat pt luna urmatoare (adica pt luna aceasta) pt inseminare- daca ovulez fac inseminare sapt. viitoare- luni ma duc la monitorizare.

In ceea ce priveste anestezia si eu cand mi-am revenit din anestezie mi-e fost ff rau de la anestezie - procedura este ff simpla (histeroscopia operatorie).
Imediat dupa ea iti poate da drumul acasa.

Eu cred poti face luna urmatoare histeroscopia operatorie si in aprilie inseminarea- succes

Elly

Mergi la inceput

Luni merg sa vorbesc mai detaliat cu dr meu . Eu as vrea ca pana la sfrasitul lunii sa fac si histero operatorie , sa rezolve cu septul ala !! nu stiu insa daca am voie asa repede la alta anestezie generala !! voi ce stiti despre asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

elly - La histero, orificiile tubare erau infundate. Tinand cont ca la laparoscopie acum un an si jumatate, numai o trompa a putut fi reparata, cealalta fiind infundata deja, cred ca intre timp s-a "rezolvat" si cea reparata.
HSG il fac numai pentru a vedea daca pe vreo una din trompe exista hidrosalpinx. Din aceasta cauza ma gandesc ca trebuie sa doara oleaca mai mult decat histeroscopia.
Iti tin pumnii pentru inseminare!Sa fie cu ochisori!
anaconda - Pentru ca traim in Romania! Nu cred ca se pot face doua histeroscopii in aceeasi luna, mie cel putin mai indicat pentru HSG urmatoarea mensta. Dar nu inteleg de ce nu a rezolvat si problema daca tot a constat-o?! La ce medic esti?

dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Anaconda, Elly,,vreau sa stiu si eu la ce sa ma astept joi....
Ce fel de rau ati avut dupa anestezia generala ? Ati fost ametite, stiati ce s-a intamplat ? Cu cate ore inainte nu trebuie sa mancam ?Vine data sa fac si eu laparo si histero.Am un chef nebun.

Mergi la inceput

Personal n-am avut nici un fel de rau DUPA ! La o ora , eram afara la tigara....! Si nu , nu tii minte nimic din ce se intampla , ptr ca baga in anestezie si ceva ptr amnezie ! te vei trezi direct la terapie intensiva . Nu ai voie sa mananci cu o zi inainte , decat ceva f lejer si seara dupa ora 20 nik ! si nici apa n-ai voie sa bei !
Succes !

Mergi la inceput