HSG si histeroscopie (3)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
danotino spune:
elly, ai dreptate, dar nu cred ca raman eu insarcinata :( acum.
imi pare rau ca te confrunti cu atatea probleme. si eu am multe restante din cauza proiectului bebe,ne-am cam lasat moale si ne-am neglijat... trebuie sa ajung la dentist, am probleme la o ureche si tot aman...asta e.
monty, tu ce ai facut? care e situatia?
arrina? nici tu nu dai niciun semn?
va pup
danotino
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
arinna spune:
Sunt aici
Este a treia oara cand incep sa scriu mesajul, mereu mi se blocheaza calculatorul cand intru pe forum cred ca internetul meu e de vina dar nu prea avem ce sa facem. Nu am putut sa scriu mai devreme, am avut niste migrene care ma supara de pe la 15 ani cu stare de rau,greata, probleme mari cu ochii si s-au repetat doua zile la rand, cred ca din cauza stresului dar cauzele in general sunt multe :( Cand am si eu ceva mai important de facut, un examen, invatat f mult, citit, stat la PC, ma tranteste migrena si nu mai pot carteva zile sa fac nimic pentru ca ar urma imediat alta si in plus imi e foarte rau de la ele.
In sfarsit,ca sa trec la problemele noastre, am suportat foarte bine anestezia, nu clisma, nu greata, mi-au dat apa imediat, cu 2 pastile-am avut alergie la mirfina cica , deci o am si pe asta acum- durerile nu erau mari, ceva f usor, sange putin iar acum urme vagi-eu oricum aveam pete aproape zilnic , se pare ca din cauza fibroamelor.M-am trezit OK, putin cheauna ca dupa un pahar de vin- ma rog eu dupa doua guri sunt deja ametita-dar mi-a trecut destul de repede si m-au mutat in alt salon ,unde a putut veni si sotul meu cand am capatat mai multa putere. Cred ca intr-o ora mi-am revenit destul de bine si am plecat dar am fost putin ametita, am intrat si intr-unmagazin sa cumparam ceva si apoi am dormit acasa seara vreo doua ore. Am fost cam nervoasa dar in rest nu am avut probleme deosebie. Stresul mare a fost inainte, am asteptat 2 ore pana sa ma ia dar stiam si la ce ora insa au intarziat 30 de minute, totul era f organizat,haine din spital, papuci de hartie, casca dar un frig, credca erau 20 de grade acolo sau mai putin, am stat cu basma in cap sa nu se declanseze migrena chiar atunci si cu niste emotii mari de tot. La "adormire" mi-au facut o anestezie locala in vena unde intra acul , ca e destul de dureros, apoi mi-a zis anestezistul ca sa imi intoduca medicamentul si o sa simt putina caldura si somnolenta dar eu am simtit doar chiauneala ca dupa ce bei putin,ma gandeam oare cand o sa mi se faca somn si...m-am trezit direct in pat, cu lumini, lume in jur-asistente, se auzea un radio, nu-mi era rau, doar obosita putin si simteam ochii umflati desi cred ca nu erau.Mi-au dat inca o patura ca mi-a fost frig -patura era incalzita, si in sala de asteptare la fel, stateam cu paturi pe noi ca era frig.Din prima sala m-au mutat peste 15 minute in alta unde am stat pana am plecat.pana la iesire te duc cu un scaun cu rotile si sta cineva cu tine pana vine masina in care te urci - ruda, sot, taxi etc.A semnat si sotul ca ma are in grija si ca sta noaptea cu mine, ca e responsabil.Nu am avut probleme pana acum, doar ca mi-e foarte sete, beau apa des.Vai, cu gatul a fost destul de rau, 3 zile m-a usturat si vorbeam ragausit, am luat pastile de supt pt gat.M-a mai durut, cum era de asteptat- am avut niste brosuri pr laparo si histeroscopie, in care scria ce se va intampla, ce ai voie si ce nu, daca ai probleme sa mergi la urgenta -partea dreapta, nu umarul dar cred ca muschii de pe coaste erau, 3 zile m-a tinut e ma intorceam greu in pat insa nu am luat decat cate un paracetaol - mi-au dat cu codeina dar nu facea mare lucru insa si durerea era suportabila asa ca am renuntat.Dupa cum au spus si alte fete, cica de la gazul inrodus pt histeroscopie ar fi durerile astea.
Nu stiu inca rezultatul, abia luni am programare sa-mi spuna, nu stiu aboslut nimic :( Am 2 gauri sub buric si una la vreao 10 cm mai jos, sunt cam de vreun cm taieturile .Mi-e frica sa fac baie desi am voie , dupa cateva zile.
Elly, cate ai si tu, parca ai fi eu :) Eu de cand sunt aici, nu stiu cum se face ca am mai scapat de constipatie.Cateodata iau ulei de parafina, cate 2-3 guri bune,ajuta mult daca se intampla sa stau multe zile.Eu am avut probleme mari cu asta si trebuie sa fiu cu grija.Am fost constipata de cand ma stiu, numai cu laxative si doar de un an ,prima oara in viata cand reusesc sa rezolv problema fara prea multe interventii.
Danotino,imi pare rau ca trebuie sa treci si prin asta, bine ca e doar atat, totusi.Te-ai programate deja?O sa-ti faca anestezie generala?
Monty, asteptam sa ne spui cum a fost...
danotino spune:
arina si eu ma bucur pt tine ca ai scapat :)
acum rezultatul, eu sper sa fie bun. oricum e bine ca ai facut-o, nu?
nu m-am programat. va trebui sa-l sun pe dr in prima zi de CM si a zis ca ma va programa el.
te pup
danotino
arinna spune:
Danotino,eu sunt plina de fibroame si am si mici hemoragii zilnic dar macar o sa stiu daca e vreo sansa pentru bb si sa nu fie si altceva pe acolo - deja stiam ca e uterul ciudat, cine stie cum o fi de fapt.
Ce chestie, mi-am amintit ca aici nu tin cont nici macar de ciclu,daca se nimerea sa fiu la CM tot mi-o faceau, nu stiu cum.Dar ar fi fost epuizant pentru mine,am CM f. abundent in primele zile, si neregulat.Bine ca s-a nimerit f bine din punctul asta de vedere.
Da, sigur ca e bine ca am facut-o, sa stiu clar care e situatia acolo.
Dariela spune:
Elly - Multumesc mult de tot pentru informatii. Mai am o nelamurire:daca HSG-ul e facut de medicul radiolog, rezultatul este prezentat de acesta profesorului sau trebuie sa ma programez eu pentru asta? E posibil sa scap mai repede decat la histeroscopie?
Care ar fi atentiile pe care ar trebui sa le am pregatite?
dariela
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elly_me/elly_me.jpg)
elly_me spune:
Dariela scuze
Dupa ce iti face HSG asistentul de la radiologie trimite radiografia+ o interpretare a radiografiei la D-na Viorica, care te cheama cand vine profesorul pe etaj sa-ti "prezinte" situatia.
Nu ramai fara interpretare.
Ideea este sa o stresezi pe madam Viorica- eu i-am dat 20-30 ron si a fost draguta.
Elly
http://tt.lilypie.com/tppRp2.png
Dariela spune:
Elly - Multumesc mult de tot!
Am scapat si de HSG. A fost mult mai dureroasa decat histeroscopia, dar gata a trecut!
O trompa a fost gasita permeabila, una este infundata si hidroxalpinxul era acolo, chiar daca la eco nu s-a vazut nimic. Urmeaza sa-mi faca luna viitoare o laparascopie pentru clipsarea trompei afectate. La asta cam stiu cum merg lucrurile ca am mai facut una prin 2006.
dariela
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elly_me/elly_me.jpg)
elly_me spune:
DAriela- imi pare rau pt trompa.
Oricum e suficienta una .
Succes
Elly
http://tt.lilypie.com/tppRp2.png
danotino spune:
buna fetelor!
gata am scapat de polipi. am facut histeroscopie, aseara
pe la ora 7 am intrat in sala. eram nemancata si nebauta de cu o seara inainte. la giulesti era sala plina. cand am iesit eu la 8 seara inca mai asteptau fetele pt diverse interventii. a fost pt mine o zi de cosmar. dar...gata, am scapat.
mi-au scos nesimtitul de polip, iar in rest e ok. cavitatea uterina perfecata. mi s-a zis ca pot ramane insarcinata, iar daca nu raman e totul in capul meu, trebuie sa ma relaxez.
sper sa fie doar asta. astept sa treaca timpul ca s-o pot lua de la capat.
a fost f usor. anestezia a fost f usoara, pt ca nu mi-a fost rau deloc dupa. imi curge putin , dar a zis sa nu ma sperii daca mai sangerez vreo 2 zile.
va pup pe toate.
danotino