Timisoara, Impreuna! (81)
Raspunsuri - Pagina 9
gonghy spune:
Alexa,Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe bunica ta!
Fetelor toata tremur de la oboseala,stress,alergatura.
In zilele astea mi-am neglijat fata tare mult,tot cu bunicii si tot nu vrea sa pape cu ei,numa ceai vrea asa ca maine si poimaine nu merg nicaieri,stau naibii acasa si imi vad de copilul meu.
Azi era sa cad jos pe holul spitalului de rau ce mi-o venit din cauza mirosului,da ma intelege su cu ai lui copii.
Mis satula NU MAI REZIST,NU MAI VREAU oricum ar fi,vreau liniste,bucurii nu nervi si stress ca mi-a ajuns,capiez de tot.
Imi vine sa urlu cat ma tin plamanii si sa plang pana nu mai pot,daca tot asa o duce a batrana ma mananca cu zile,imi manca sanatatea din mine.
Imi pare rau ca spun asta dar simt ca cedez psihic si nu-mi doresc asta,vreau sa-mi vad doar de fii-ca si sotul meu si atat.........
Voiam saptamana care vine sa merg pe Semenic cu parintii mei si cu bubulina si uite cum mi so dus toate planurile in m-sa.
Gata nu mai vreau sa va incarc cu toate ca atatea as spune dar dupa aia o sa par penibila si nu are sens.
Va pup si nu stiu daca o sa mai apuc azi sa intru,ma duc sa ma bag cu nasu'n perna sa plang pana nu mai pot!
Varsta Maya Maria (19.09.2006)
Povestea zanei Maya Maria
Poze cu noi
danitin spune:
Mai, vad ca aveti o noua manie cica "nu va mai incarc si cu ale mele".... pai se duce juma din farmecul nostru, zau asa! Glumesc dar acu si serios, pai nu ziceam noi ca suntem impreuna la bine si la rau, daca nu avem un umar pe care sa mai si plangem, unde ajungem, sa intram si sa postam doar ca ce bine si fain a fost astazi, chiar daca nu e in totalitate adevarat? Asa ca Laurelu, ca de la tine mi-a venit ideea, dar mai sunt si altele, plange-te cat vrei si, in alta ordine de idei fii mai egoista. De ce te temi, de ce zice lumea, ca nu ai suficienta grija de soacra? Si ce? Aia cu scaun la cap inteleg cum sta treaba iar de ceilalti nu trebuie sa-ti pese. Gandeste-te cum ar fi sa te imbolnavesti si tu. Pe baza de stress se pot face multe, si atunci? Ce face sotiorul, se imparte intre 2 bolnavi? Dar Maya? Oricum nu-ti poti salva soacra daca e sa se intample ceva iar daca nu ai vocatie de infirmiera compensezi tu cu alte calitati... Asa ca mai bine iti vezi de ale tale, inclusiv excursia pe Semenic, dar aduni suficienta putere pentru ce poti face decat sa lesini pe coridoarele spitalului, sa dai intr-o criza de fiere sau depresie... Cred ca e mai bine pentru toti sa fi capabila sa faci o mancare calda, sa-ti sprijini moral sotzul in caz de, sa poti vorbi coerent si influent cu un medic sau cu asistentele, sa rezolvi diverse treburi decat sa iti termini nervii pe coridoarele spitalului. Fiecare dintre noi are un fel de a fi, calitatile si minusurile lui. Maica-mea a stat in spital cu juma de familie, nopti in sir, dormind in salon pe cate un scaun sprijinit de perete. Eu nu pot, in schimb fac ceea ce ea nu reuseste: vorbesc cu doctorii, ma interesez de tratamente, fac rost de medicamente, dau telefoane, organizez razboiul cu sistemul. Si asta e, e nevoie si de infirmiere si de oameni ca noi. Pupici si ai grija de tine ca nu-i de gluma.
Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant
Avem si poze noi
claudia74 spune:
Fetelor I'm alive,ma chinuit putin dar nu a fost chiar asa rau,numai pana a patruns prin os cu acul a fost mai nasol,dar a trecut,hai ca vad ca iarasi sunt probleme,asa ca nu le mai zic eu pe ale mele, Laura precum ti-a scris si Dana take it easy,nu si-a mai revenit deloc,tot asa e starea lui soacra-ta!O sa vedeti ce puteti face cand iese din spital,imi pare rau de situatia asta,dar familia ta are nevoie de tine,ai un copilas care necesita toata atentia si afectiunea ta,daca clachezi psihic va suferi sotul si fetita ta.
Mariaa ce e cu tine,cum e,ai gasit o solutie!
Ana sanatate multa,eu sper sa fi terminat acuma cu problemele astea,mai am inca antibiotic cateva zile si am mai primit expectorante ceva,dar acu e sotul varza si nici pe copii nu ii vad bine.
Merg sa strang masa,ne auzim maine.
la toate.
Mariaa spune:
am revenit din Tg. mures intr-o alta lume si dintr-o alta lume...
mama ar fi trebuit sa mai stea in spital de fapt. fie pe ATI fie pe sectia de nerologie.
medicul de la neurologie (Tm) a facut o criza de isterie cand i-a vazut dosarul si a refuzat cazul!
dupa el neuroborelioza este o prostie.
in aceste conditii mama a ajuns acasa atat de repede dupa transferul din Tg. Mures.
da, m-am bucurat ca e acasa, in acelasi timp am constientizat ceea ce uitasem in cele 5 luni cat nu a fost aici: si anume ca ma aflu din nou singura in fata unei situatii limita in care nu am un medic care sa preia cazul aici si s-o monitorizeze.
si aici nu ma refer la luat tensiune si temperatura, la curatat canula, la aspirat secretii...astea le fac eu.
la asta s-a adaugat refuzul femeii de a mai veni la noi pe motiv de distanta si o stupida neintelegere de punct de intalnire.
tot la asta s-a adaugat faptul ca am constientizat ca fizic nu pot muta muntii din loc. desi as vrea...
si s-a mai adaugat ceva...
zilnic ma suna medicii ei din Tg.Mures sa ma intrebe de ea. conditii in care ei nu mai au nici o treaba cu cazul ei. vom primi recomandarea pentru gradul de handicap tot de la Tg.Mures pentru ca in marele centru medical Timisoara neuroborelioza este o 'prostie' si o 'inventie' care insa te tintuiesc la pat si fac dintr-un om odata extrem de activ, o leguma...
daca nu m-ar ghida ei cum sa-i intretin canula, ce trebuie sa fac...nu stiu cum as proceda.
si tot ei au ridicat problema cum ca acest caz ar fi de colegiul medicilor!
oare de cate ori nu m-am gandit si eu la asa ceva?!
incerc sa adun date acum sa vad ce inseamna asa ceva, ce pot schimba cu o actiune de genul asta si daca mai are vreun sens sau nu.
maine v-a veni medicul de la un centru special sa o consulte pe mama. el v-a stabili daca o vor lua sau nu.
da, asa se pune problema la noi.
cum ma simt? nu ma intrebati, va rog!
pentru Emma
Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
gonghy spune:
Mai Dana parca suntem surori la partea cu telefoane,medicamente,alea,alea....se uitau la mine si la Clau infirmiera si o apartinatoare care sta cu masa de 86 de ani ca la masini straine ca nu stam cu soacra-mea peste noapte.
Bai da nu-s facuta cu stomac de bivol sa suport tot rahatu' ala imputzit din spital,schimbat pampers de adult,care miroase de borasti tot din tine,spalat de transpiratie dinaia statuta,intors de pe o parte pe alta la o persoana de 90 kg......
Am incercat azi cu Clau sa o intoarcem noi....piii.....fugi d'acilea ca nici macar 1 cm nu am reusit.....ma parca e pamant atata ii de grea.....ma doare treaba asta cand unele persoane cred ca nu vreau sa ajut sau ca sunt rea,nu-i asa eu ajut pe alte cai omu' bolnav,asta sunt eu si cred ca nu ma voi schimba niciodata pentru ca nu am ficati si stomac de asemenea vocatie 'infirmeria'.
Am tras un plans asa sanatos si mi-am mai revenit unpic dar tot nervoasa sunt si necajita.
Varsta Maya Maria (19.09.2006)
Povestea zanei Maya Maria
Poze cu noi
claudia74 spune:
Eu am inceput sa sangerez si ma doare nasaul de numa.
Laura,Simona mai mult nu am cum sa va ajut dar daca asi putea asi face-o.
Alexa Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe bunica ta,eu datorita distantei nu am putut fi sa o conduc nici macar pe ultimul drum pe scumpa mea bunica,ce nu o sa mi-o iert niciodata.
Somn usor la toate.
Mariaa spune:
asa-i ca pana la urma ceea ce e in spital e lux fata de cum e acasa?!
adica vezi toate astea, asa, in trecere...pe langa 24/24 cand e acasa.
anda, pune pe blog cand oi imbatrani sa citesc si daca o fi cazul sa-mi aduc aminte sa iau la mine glontele de aur.
pentru Emma
Lyme
noi, impreuna
"Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul! " by Doris
Mariaa spune:
Alexa, condoleante! Sincere condoleante!
pentru Emma
Lyme
noi, impreuna