Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 8
Diana2007 spune:
Va multumesc pentru incurajari, astazi sunt mai bine !
Asta si pentru ca Victor a inceput sa bea mai bine din biberon (suntem la 50/50 lapte de-al meu cu formula) si nu mai ma trage asa de bluza cand incerc sa i-l bag in gura.
Perseveram si crestem, viata e doar un drum cu sens unic, nu poti merge decat inainte !
O zi buna va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
nelia spune:
Fetelor, spuneti-mi si mie ce e ala l'enseignement moral si cu ce se maninca!?! Ce intelegeti voi printr-o evaluare la aceasta materie, la 6 ani si jumatate, care suna asa: reconnaître ses propres valeur? Si ce note au la prostia asta copiii vostri? Ca va spun si eu dupa aceea de ce intreb. Sint suparata, nu, am fost, acum sint furioasa de-a binelea!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Ica 1975 spune:
Dana, nu este draga tiganeala, cica de mult ce te iubesc pretenii te serbeaza . Si stai ca asta nu-i nimic,iti mai vand un pont care-mi place - supam de Craciunul in colectivitate si platim tot noi in parte egala chiar dac unii au mancat si-au baut de-au spart iar tu ai rontait ceva si trebuie sa ne mai si dam cadouri unii altora si toate astea dupa program .Adica comp nu da nimic dar noi tre sa dam si timp si bani si dupa toate astea tre sa fim Am uita ceva - bonus-ul de noel de 25$ ...
Nelia, m-ai facut curioasa? Este la toate scolile, indiferent ca sunt de stat sau private? Si nici ceea ce-a scris Simona cu platitul dupa dictari nu-mi surade. Oi fi io' prea exigenta ... asa umbla un zvon
si ma intorc la scarbici
Noi
Ce faci te si face.
Simonna spune:
Nelia, mama, a venit buletinul scolar? Hai, ca mare nevoie aveam sa ma binedispun si, uite, ca m-am binedispus.
Acu sa-ti zic si de ce m-am binedispus: ca pica bine sa vezi ca si altii sint in acelasi rahat ca tine! Adica tu, ca si mine. M-am enervat si eu o vreme, acu' mi-a trecut!
Nu-s ce-i ala enseignement moral, cel putin n-am stiu intr-a 1-a si a II-a, doar ca-i stricau buletinul. Cred ca tre sa stea cupilu' in banca lui si sa nu vorbeasca neintrebat :) Si sa emita chestii destepte, de tipul: tata o ajuta pe mama in bucatarie!
Dupa cum vezi, habar n-am, bat cimpii!
Sa revenim la dispozitie: buna dispozitie, adica. Voila, Radu a avut 60% la aces enseignement in primul trimestru in clasa a 3a.
Nota s-a facut asa: ei scriu in clasa un textuletz pe teme "morale", genul: prietenie, bucurie, tristete, a partaja etc Copiaza textuletul de pe tabla si, daca l-au scris corect si fara greseala e 20/20. Pe urma trebuie sa faca un desen care sa reflecte textul. Asta, ultimul, de ex. zicea ceva ca noi sintem norocosi sa locuim intr-o tara ca Quebecu' (cacofonie intentionata, sa scuzati!), mare producator de electricitate si avem lumina si apa calda.
Asa ca fiu-meu a desenat o casa, o fata de i se vad picioarele prin fusta :))), de tavan atirna 2 becuri si, intr-un colt, e un boiler cu o chiuveta (asta tre sa-ti spuna el, ca altfel poate sa fie si elicopter! :)))) No, desenele astea tre sa fie cit mai in detaliu, adica daca textul zice: lumina, apa calda si caldura si el nu desena si-o soba insemna ca n-a inteles textul si n-a desenat bine.
Cu talentul lui la desen, pusca cam 50% pe desenat, plus greselile pe care le face cind copiaza textul de pe tabla si iaca: 60% la enseignement moral!
La unul din desene a avut 20% ca nu l-a colorat si textul zicea ceva cu "cinci degete" la mina si el n-a pus alea 5 betigase mici in capatul batului lung care era mina...
Nu mai pot sa scriu, gata lunchu', da' sa-mi aduci aminte sa-ti povestesc cum n-a trecut clasa la sport :))))
Pusi,
Simona
cge spune:
Nelia, m-ai facut curioasa, ma duc sa ma duc uit si pe buletinul lui Victor cat are la chestia asta.
Desi cred ca e ok, ca el e canta 'Mon Quebec' si nu risipeste hartia,recicleaza tot.
De risipit,risipeste decat banii parintilor.
Ica, s-ar putea sa fie un criteriu specific scolilor internationale publice si celor private.
Simonna, ha, ha, si Victor a avut 70% la sport.
Ei au avut o alta chestie joia trecuta, o autoevaluare.
Adica am fost la scoala, invatatoarea era in clasa, nu are activa, decat ne supraveghea, si eu am stat de vorba cu kupilu' despre lucrarile lui.
Ceilalti parinti stateau vreo 40-50 minute, Victor imi prezinta in 5 minute tot ce a facut el.
Avea o foaie unde pe o coloana se evaluase el, pe alta il evaluase invatatoarea.
Isi daduse mai multe fete triste el, decat invatatoarea.
Avea o fata trista la matematica, si scrisese 'parce que les mathematiques sont difficilles'.
Si mai jos se angaja cu 'Je vais pratiquer les mathematiques' si semnase. A trebuit sa dau cu pixul si eu,'parce que tu es ma mere, donc mon parent'.
Asa ca in fiecare seara, trebuie sa practichez cu kupilu' la Sudoku si scaderi, sotul nu vrea ca el n-a semnat.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Simonna, am ris cu lacrimi! Pe Agata a intrebat-o cica daca mama ii spune ceva sa faca si ea nu vrea, iar mama se supara si o pedepseste, cum intelege si rezolva ea (Agata, adica) conflictul cu mama!?! Pai, daca i-o fi spus ca trinteste usa la camera si in camera mai trinteste si una-doua bucati de carti sau jucarii, iar mama daca e calma ride sau o ignora, daca nu, intra peste ea in camera si ii taie desenele sau sfertul de ora de joc de la calculator, la care copilul tipa nuuuuu de o aud toti vecinii si iar la care, mama daca nu e calma ii mai arde si una peste bot... cred si eu ca a luat doar 60%. Ca tot atit are si Agata, asta in conditiile in care are intre 85 si 100 la suta la toate celelalte, cam 10 procente peste media clasei, iar la disciplina aceasta super are 13 sub...
Da, a venit buletinul de note... Dau paste de la subiectul Tudorei, ca tre' sa plec la scoala cu cei doi plozi de acasa ca sa o iau pe cea mare cu moralul la pamint, si pina acasa, prin -24 de grade din minunatul, valorosul si moralul Quebec, ne va scadea moralul sub 50% de la cei 60%. Da, i-a stricat tot buletinul acel 60, dar io nu ma las, am cerut RV la profesoara, sa-mi dea material acasa sa studiez, ca tot n-aveam ce face, apoi sa-mi invat odorul cum sa raspunda si ce sa faca, ca daca ea are moralul de 60%, e clar ca si al meu si al lui ta-su e la fel, sau chiar mai jos daca il proportionam cu virsta.
Uite aici buletinul:
Evaluarile pe discipline nu sint inca complete, dar din ce a trecut pina acum, are la limba franceza 85% (A-) - citit si inteles textele, matematica 90% (A) (logica matematica), engleza 100% (A+) (citit si inteles), arte plastice 90%, muzica 85%, sport 85% (??? - cu mentiunea ca ea e foarte buna la sport, dar nu poate face spagatul!), muzica 85%, comportament 100%. Deci e copil de A si dupa mediile clasei puse alaturi, pare ca e printre cei mai buni, ca sa nu spun ca cea mai buna, ca nu stiu asta, dar are clar cite 10 procente peste media clasei la toate disciplinele. Mai putin acel 60 la suta de la enseignementul p...i si al aventurii, cum plastic s-a exprimat ta-su cind i-am spus!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
Magdone spune:
Cristina, ce simpatic si scump Victor! Un pupic din partea mea
La multi ani Donia si Parpalak cu intarziere insa…
Felicitari pentru job Parpalak si multa bafta !
Noua ne-a trimis educatoarea lista cu copiii din clasa, de Valentine, adica daca e sa le luam ceva, ce se ofera de Valentine ca la noi e primul an la scoala si nu stiu ce se potriveste. Eu ma gandeam la niste felicitari pt fiecare copil si atat, nu ?
Magdone 25+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
oanagabriela spune:
parpalak si Donia si din partea mea
"La multi ani! Sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!"
Nelia, ti-am trimis un PM legat de ziarul La Presse, sper ca l-ai primit. Antonia nu are l'enseignement moral. La ei deocamdata au doar 4 note posibile: 1 (FB), 2 (Bine), 3 (Satisfacator), 4 (nesatisfacator).
Simonna, si noi avem dictari PGL, chiar vineri am avut una si m-a costat 31$ ....
Cristina (cge) este adorabil Victor, sper ca faci si tu ca Simona si ii tii un jurnal sau poate un "blog", ca este la moda.
Lorelaim, am impresia eu sau gradinita lui Gabisor are o sursa "privata" de virusi, ca parca iarna asta ati batut recordul... Multa sanatate puiutei si cind it este greu gindeste-te la timpul pe care il vei petrece la Genova...
Legat de iarna, pentru prima data in multi ani nu ma pling. Secretul? Mergem la ski in fiecare duminica si am avut asa niste zile placute (temperaturi super rezonabile si multa zapada), incit m-am reconciliat temporar cu iarna canadiana. Sper ca Antonia sa-si pastreze entuziasmul si sa ma scoata si pe mine din casa .
nelia spune:
Ah, si noi avem dictari si Agata a luat 10 din 10 la toate pina acum si tot i-am dat, ca unde sa ma duc, trec si eu acolo citeva nume, dau banii si tac... Dar ce fac totusi cu banii astia, daca tot veni vorba... Ciocolata n-a vindut la scoala, in schimb a vindut la gimnastica si la patinaj (mie - yamiii, buna, belgiana), de la patinaj are bilete de loterie de 60 de dolari pe an - finantare a clubului, obligatorie... Eu nu ma pot duce sa vind, nicaieri, nici la vecini, nici la prieteni, dar la usa noastra bat mereu copii ba cu ciocolata, ba cu aia, ba cu aialalta... Mai rau ca la noi cu viermii de matase, maculatura, fierul vechi sau fondul clasei, nu? Numai ca pe vremea noastra se spunea clar ca stringem bani si cit, aici se umbla cu ciocolata vopsita!
Donia spune:
Multumesc mult pentru felicitari!
Da, am golit Mandarinul, mi-am indeplinit planul... am ras vreo 7-8 farfurii de mancare, plus colebilele si trifermentele corespunzatoare Vreo 3 farfurii din aste au fost de scoici, adica am inceput cu scoici, pe la mijloc am mai umplut o farfurie, iar dupa desert mi-am zis ca ar fi frumos sa mai rad vreo cateva... daca aveau picioare de crab ma consolam cu alea si eram mai decenta cu scoicile
Mai nu stiu cum e cu contributia la masa, chiar eram curioasa... ca am vazut pe acolo grupuri mari, cate 10-20-30 de oameni... daca e sa platesti pentru 20 de oameni te cam seaca la buzunar... oare stie cineva cum se procedeaza?
Nu mai stiu ce altceva vroiam sa zic (iar am numai scoici in cap )...
Magdone, trimiti la scoala exact ce vrei tu, daca vrei poti sa faci pungute de la Dollarama, daca nu trimiti doar felicitari. Eu de Valentines am trimis doar felicitari, si sunt norocosi ca le trimit si pe alea, si asa sarbatoarea asta nu imi place deloc... dar de dragul fetei macar felicitari cumparam... De Craciun fac pungulite, uneori si de Halloween si de Paste.
parpalak, felicitari pentru job! Asa ma paste si pe mine o scrisoare de intentie... si n-am nici un chef...
Ontario, si aici avem invataturi morale? sau asa ceva ca nu mai tin minte de la primul report card... oricum tre' sa vina in curand si al doilea...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.