Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 7
jessie spune:
Try, am facut un calcul referitor la o casa de 300,000 , fara downpayment () si cu rata dobanzii de vreo 6%...
asadar nu sunt prea departe de adevar...
stiam si eu ca ne usuca bancile cu dobanda asta , (ca doar sunt in domeniu economic..) dar nu ma gandeam ca in halul asta!
macar asa mi se explica si mie de ce blocul in care stam cu chirie e plin de canadieni , ca pana acum ma intrebam cum de prefera sa arunce banii pe chirii? in fine ,asta e sistemul si trebuie sa ne conformam...
CriPOD spune:
Donia, ai golit pe la Mandarin? Ieri am fost si eu la Vinnie Zucchini, dar eu nu pot iesi in profit la genul asta. Cand vad ca-i "la liber" imi moare apetitul instantaneu. Vorba fetei: "nu ne dau si doggy-bag?".
Simonna, alea becuri le cautam io acu vreo 4 ani la Home Depor foarrrte imperrrrativ. Si nu pricepeau aia nicicum ce vorbesc eu... Ei, cumparati voi si ziceti si mie daca este vreo diferenta! Sunt foarte interesata, poate functioneaza si la insomnie...
jessie, doua vorbe: una - tu nu compari mere cu mere... O casa pe un teren propriu nu are cum avea aceeasi valoare cu un apartament de inchiriat. Cel de la care inchiriezi tu iese in profit, te asigur. Muta-te in chirie la o casa similara si dup-aia mai vorbim de diferente de pret intre mortgage si chirie. a doua vorba - real-estate este o investitie, pe termen lung desigur, dar este o investitie. Cu riscurile ei. Exemplu: o casa intr-o zona buna la 200k in 1997 era, dupa 10 ani 800k. Merita? Aceeasi casa in anii 60 era 70k intr-o zona bunicica. Nu zic ca intotdeauna si peste tot e la fel de profitabila treaba, dar va fi oricum profitabila, asta daca ti-o permiti si nu vei fi nevoita sa vinzi cand nu sunt bune conditiile. Cam asta e ce nu sare in ochi. Canadezii de care spui la bloc sunt niste oameni care n-au avut bani sa cumpere sau care sunt temporar acolo. Nu-i generaliza, ca sunt si din ceilalti, cine a zis ca ei, canadezii ar trebui sa fie ceva etalon?
Iar vin 15 cm de fulgi... si e tare frig, brrr... ieri am vazut camioane cu zapada, o scoteau din oras... oare cand termina, ca "groundhog" a zis ca in 6 saptamani vine primavara...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
parpalak spune:
Aoleu, mikiion, uitasem, cum zice try, mare grija sa ai zero bani pe cartea de credit de pe care iei banii cu dobinda promotionala si nu te mai atingi de ea pina n-o platesti de tot. Ca evident, daca ai chestii mixe pe ea, platesti tu ce suma poti, dar aia se aplica mai intii la suma cu dobinda mai mare (mai precis, la dobinda ei, apoi la dobinda mai mica, apoi la suma imprumutata in fapt).
jessie, calculele tale se aplica numai in primul an de mortgage. Cu cit ipoteca avanseaza in "virsta" cu atit e mai mare partea de principal si mai mica partea de dobinda. Pricepusem cind mi se explicase, la vremea respectiva, care-i mecanismul, dar au trecut anii (si ma lasa memoria) cum nu se pot abtine fetele astea sa-mi tot aminteasca!!!!! Las' ca va prind io la vikend...
Donia, La Multi Ani si tie, na!
Mai, am citit la lampile alea, si-am observat din cind in cind cite-un cuvint englezesc, da'n rest parca-i chineza.. Folosim si noi becuri d-alea cirligate in toata casa si cica e curentu mai ieftin... om vedea la factura..
Da' de terapia cu lumina... lampile merg cu becuri de 70W care dau lumina cam cit unele (vechi) de 300W.. Sigur imbunatatesc vederea? Nu de alta, da' io am si oleaca de fotofobie uneori (ori de la migrena, ori invers, lumina puternica a soarelui imi produce migrena, da' nici aia dupa un model fix..)
Azi am primit oferta, incep saptamina viitoare.. Acu cica sa ma duc la lucru, nu? (Ca altfel cu ce bani imi platesc lampa de tratare a depresiei provocata de faptul ca daca am de lucru nu mai am timp de nimic altceva si daca am timp, n-am bani..)
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii
lorelaim spune:
Ica & Laura - multzumesc frumos de incurajari si suport. Ma simt cam pierduta in spatziu da' "keep going"... chiar daca nu vad "luminitza de la capatul tunelului" :-) Laura - ai fost mortala cu "suparare" ca tzi-au anulat shift-ul :-)
Parpalak - felicitari pt job! Multa bafta si sa fie intr-un ceas bun! Ai dreptate cu; daca ai servici - ai bani si n-ai timp, daca nu ai servici ai timp - da' nu ai bani... Ufff nici cum nu e "perfect"...
Azi e totul bocna de gheatza si e f innorat si la noi... dar e un frig... moderat... daca se poate numi asa :-) adica se invarte undeva intre -2 si +2 grade Celsius... Ieri a fost soare si frumos dar tot recisor - cu factorul vant am avut aprox -4 grade Celsius. Vad ca nu avem iarna dar nici nu se lasa... Imi e dor de primavara!
Gabisor e de ieri acasa cu mine... cu mucisori... Azi de dim a avut mai multzi ca de obicei (am folosit de vreo 4 ori pompitza cuplata la aspirator si am scos... o comoara :-() Vad ca acum s-a mai linistit... Doamne ajuta sa fie bine... Desi cred ca o sa o tzin toata sapt acasa pt sigurantza. De vreo luna incoace, la ei la gradi, atat educatoarele cat si copiii au facut cu schimbul la bolit... Se pare ca bantuie ceva virusache. Ambele edu de la grupa ei au fost bolnave cate 2 sapt fiecare si acum alat edu de la grupa de pre-school (5-6ani) e acasa. Plus ca grupele au functzioant toate cu jamatate din efectivul de copii pe care-i au in mod obisnuit.
Acum fug la invatzat ca Gabisor priveste la tembelizor. Am vizionat impreuna un episod din BigCat Diary pe Animal Planet si acum am lasat-o cu Dora :-)
O sapt faina va doresc in continuare!
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ktrinel spune:
hahaha...Lorelaim..auzi tu la ea ...-4, -2..«totul inghetat bocna»...pai noi la -24 cum mai suntem ?...deja ne dezagregam....
luxe spune:
Nu ma pot abtine sa nu ma bag un pic pe la voi !!! Si mie parca imi ingheata sufletul cand va aud de cata zapada aveti pe acolo...! Cand citesc topicul de la sezatoare imi iau o bluza pe mine...brrr....(glumesc)!
Va doresc o primavara ....urgenta !!!!!
carmen77 spune:
Diana, ai putea te rog sa imi dai si mie pe PM coordonatele gradinitei din Pointe Claire? M-ar interesa pentru Marc ... pentru cam peste 1 an si ceva de acum incolo, dar stii cum e ... niciodata nu e rau sa te pregatesti din timp la capitolul asta ... si daca tu spui ca voua v-a placut, as vrea sa merg si eu dupa ce deschide gradinita sa o vizitez. Merci mult anticipat! .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
Simonna spune:
Mesdames,
mie-mi trebuie si-o primavara urgenta si lampi si-o vacanta si nu-s ce-mi mai trebuie, ca ma scobor in butoiul cu melancolie cu o viteza de nedescris!
Cu lampile da, asta-i, cum zicea Carmen77, am tot citit despre ele, imi trebuiau ceva pareri suplimentare, de la oameni care le folosesc.
Ca zau ca am o problema, dorm pe mine, literalmente. Daca ma bag la 9 in pat si dorm pina la sase jumate, mi-e somn de bine ce-mi e. Daca ma culc la 11 casc de-i rup falcile si-s nervoasa si intransigenta :) si, cel mai rau, ma lasa umorul!
Foarte urit din partea mea... foarte urit.
Si ma enerveaza si-astia cu scoala lor, anul trecut a fost "ortographoton", anul asta e alta porcarie, "La dictée PLG", basically copilul face niste dictari la scoala si, ca-i mai bun, ca-i mai prost, vine acasa si cere bani pt. cuvintele bine scrise. Tie si familiei si vecinilor si prietenilor, ma mir ca nu-i trimite in statia de autobuz sa-i taxeze pe-aia de coboara!
Pai eu de la cine sa cer bani, dom'le? Ca bunici, unchi si matusi n-avem la dispozitie! Si-asa ma dau eu in barci ca scriu tot felul de nume pe foaia aia de cotizatie si banii ii scot eu din buzunar. Slava Domnului ca nu vinde ciocolata, ca ma mai si ingrasam, asa numa' ma enervez!
Nelia, cu masina de orez am ca sta in cutie, nici macar de curiozitate n-am desfacut-o! Mai ocupa si locul degeaba!
try, de relaxatorul ala ziceam si eu, macar tu erai gravida cind ti l-a luat sotul tau, avea o justificare. Eu ce treaba aveam sa il mai iau si pe-ala acasa, sa incurce locul ???
mQQm, sigur, sa ne luam noi lampi, sa le testam, cobai, ha? oare-am apucat sa spun ca ma bucur ca a venit mamicuta ta? Nu cred... da' ma bucur!
Fug acum,
pupici,
Simona
columbiana spune:
Simonna, si eu am cumparat fierbatorul ala la abur; rezultatul e ca singura leguma pe care o minca fiu'meu cu placere inainte: brocolli, n-o mai vrea deloc; am facut mai multe incercari, timp de fierbere diferiti, etc, rezultatul acelasi: schimba gustul legumelor; o fi el sanatos, dar inmoaie legumele, si papalau fiu'meu nu vrea; inainte-i dadeam un clocot si pe jumate fiert, cu brinza presarata ii placea la nebunie; acum nu stiu cum sa dreg si sa arunc masinaria;
haha, nu povesti despre dictari, m-am fript in fiecare an cu ele; parca face intentionat: nu are nici o greseala, cind la cele normale mai scapa una-doua-trei; dar' m-am smecherit si eu: i-am fixat tarif minim: .05 centi/cuvint
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Diana2007 spune:
quote:
Originally posted by carmen77
Diana, ai putea te rog sa imi dai si mie pe PM coordonatele gradinitei din Pointe Claire? M-ar interesa pentru Marc ... pentru cam peste 1 an si ceva de acum incolo, dar stii cum e ... niciodata nu e rau sa te pregatesti din timp la capitolul asta ... si daca tu spui ca voua v-a placut, as vrea sa merg si eu dupa ce deschide gradinita sa o vizitez. Merci mult anticipat! .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
Am trimis PM !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !