Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 6
columbiana spune:
quote:
Originally posted by jessie
salutare ,fetelor!
poate mai tineti minte ca acum cateva saptamani va intrebam si eu de cumparatul unei case...intre timp am avut o "maare" revelatie ,si de aici o si mai mare dilema!
in momentul in care platesti $950 chirie, apoi iti iei casa si platesti vreo $1700 mortgage, din care 1500 e dobanda, unde mai e afacerea??
nu inseamna ca eu ,in loc sa arunc 950 $ pe geam in fiecare luna, arunc 1500?
da, stiu, confortul e altul la casa decat in chirie..dar te si costa o gramada de bani!
gresesc oare..?
pai la aceeasi casa, chiria e 950$ si mortgage 1700/luna??? la mine e cam invers: chirie 1100 lunar nimic inclus la townhouse, si mortgage 1200 lunar: casa singura cu curte; plus valoarea casei creste...creste, peste 30 de ani cind va fi aproape platita ramine ceva copilului tau, sau te poti muta atunci inapoi in chirie si calatori cu banii adunati !!!! de tihna unei duminici in balansoar in curte, la o poveste cu amicii, sau balaceala in piscina nu-ti mai povestesc :-) nici de basementul cu chemineu, ca n-are rost
Ica, bine ca stiu (stau cam prost cu memoria vizuala eu;-)
Parpalak, sa traiesti 1000 de ani si sa-ti gasesti job!!!!!!
Donia LA MULTI ANI si tot ce-ti doresti tu sa se implineasca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Donia spune:
Multumesc mult pentru urari! Sa se intoarca si la voi inzecit!
Va fac un vin , o maslina, o atentie?
Eu sarbatoresc foarte tihnit, mi-am luat o pauza de la rasucit mintea cu privire la case si astept cu nerabdare sa mergem la Mandarin sa bag in mine ca animalu' ... hmmmmm, planuiesc vreo 7-8-9-10 farfurii cu mancare, si vreo 2 Trifermnete plus 2 Colebile
jessie, desi azi sunt in pauza , macar atat mai stiu: avantajul e ca in cativa ani se aduna o suma care e a ta, pe cand din banii de chirie nu mai vezi nimic in vecii vecilor amin.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
cge spune:
Donia, "La Multi Ani" fericiti si fie ca toate planurile sa vi se implineasca.
Jessie, din cate stiu eu, la inceput dobanda e procent mare din rata lunara, cu timpul, ajungi sa platesti si din datoria ta.
Si eu zic ca se merita sa te muti la casa/apartamentul tau.
Simonna, si eu vreau lampa din aia, ca ne ajunge iarna asta. Am avut noroc de o prima iarna adevarata.
Noi am avut un weekend mai lung, in sensul ca mi-am luat vineri liber, si tare bine a fost. Bine suntem toti in pragul unei raceli, ne indopam cu Oscilo copiii, cei mari cu Tylenol, si supa toti 4, speram sa scapam.
Lorelai, distractie placuta la Disneyland. Cand plecati ?
Veti sta in parc ?
In parc propriu zis, toate sunt f. scumpe: suveniruri, mancare, apa.
Monicutza, sa iti traiasca printesa, si sa te refaci repede.
Nelia, imi pare rau ptr Tudora, nici nu imi vine sa credce comportament au avut cei de la club.
Parpalak, "La Multi Ani" si numai bucurii.
Diana, bafta la gradi cea noua. Sa stii ca la adaptare parintii stau prost, nu copiii.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
try spune:
quote:
Originally posted by Diana2007
Am gasit loc la gradinita pentru Victor !
In mediu familial, educatoarea este romanca, stiu ca sansele sunt foarte mici ca cineva sa o cunoasca, cu toate astea ... incerc. O cheama Simona Crisan si sta in Pointe Claire. Acum lucreaza la o garderie in Pierrefonds si isi deschide pe a ei in martie, am fost acolo, ne-a placut si mie si sotului si am simtit ca Victor va fi bine acolo. Cu toate astea o parte din mine , nu credeam ca o sa vina atat de repede momentul despartirii si doare, inca il alaptez, ducem munca de lamurire cu biberonul si peste o luna va fi baiat de gradinita, of ...
Incepe la 15 martie acomodarea si o sa il duc cateva ore pe zi pana incep serviciul la 15 Mai. Cred ca o sa fie mai greu pentru mine, dar ma gandesc ca atunci cand voi incepe serviciul, daca totul merge bine, ma voi duce mai linistita la lucru.
Inchei aici mesajul pentru ca sunt cam "depresata", dar o sa treaca, stiu eu ...
Noapte buna !
Diana, eu am plans incontrolabil o sapt dupa ce m-am intors la servici, plangeam pe sub birou, pri nautobuze si pe unde ma apuca. Avea un an si o adusesem pe mama sa vada de el, deci era in mediul lui si era ok, insa eu am suferit destul de mult, el insa nu prea s-a sinchisit, cel putin nu evident. La adrian n-am mai avut problema asta si nici vinovata nu m-am simtit, parca eram deja alt om. Ma calisem deja
O sa te obisnuiesti cu gandul, iar la al doilea iti va parea mai usor, asa ca sus fruntea sus. Vine un moment pt toate in viata.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by parpalak
try, ma bagi in belele cu tasta ta de spatiu.. :) Si cu literele switched... Pai treceam pe linga o biserica si zicea ceva de "fires" (ceva frumos si pozitiv) si io citesc "fries", si sa-mi rup gitul intorcindu-l dupa pancarda aia, ce sa caute cartofii prajiti la biserica, dom'le? Am avut noroc ca n-avea strada curbe
Lasa-ma ca-mi venea sa ma bat singura dupa ce mi-am recitit mesajul astazi. Scriu repede, dar cand scri urepede imi fug aiurea degetele pe taste, adica munca de mantuiala, ce mai.
Eu scriu precum vorbeste fi-miu, el inverseaza silabele in interiorul cuvintelor.
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Simonna
Stiti, lampile alea speciale ca sa-ti treaca depresatu' de iarna... ca mi-as cumpara da nu's daca marita sa dau banu', am o mie de prostii pe car ele-am luat ca ce meseriase par si mi se tot aduna in basement! Cum ar fi baia aia cu bulbuci pt picioare. Si masina de fiert orez... Si o gramada de tavi destepte..
N-am auzit de lampa ta minune, da' si io iti impartasesc acumularile: avem una bucata slowcooker (mijeteusa cum ii ziceti voi), masator de picioare pe care a dat barbate-miu nici mai mult nici mai putin decat 80$ cand eram eu gravida cu alex ca gandea el ma ajuta sa ma simt mai bine, nu-ti spun de lanterne, scule si alte tampenii de care nu avem nevoie aproape niciodata.
Ma deprim toata cand vad cum se duc banii pe aiureli.
try spune:
quote:
Originally posted by jessie
salutare ,fetelor!
poate mai tineti minte ca acum cateva saptamani va intrebam si eu de cumparatul unei case...intre timp am avut o "maare" revelatie ,si de aici o si mai mare dilema!
in momentul in care platesti $950 chirie, apoi iti iei casa si platesti vreo $1700 mortgage, din care 1500 e dobanda, unde mai e afacerea??
nu inseamna ca eu ,in loc sa arunc 950 $ pe geam in fiecare luna, arunc 1500?
da, stiu, confortul e altul la casa decat in chirie..dar te si costa o gramada de bani!
gresesc oare..?
Gresesti i ncalcule jessie. Daca ai u ncredit unde din 1700 rata 1500 reprezinta dobanda, ar inseman ca ai o dobanda fff mare si probabil un credit intins pe multe zeci de ani. Situatia descrisa de tine era o realitate sau doar ai vrut sa dai u nexemplu sugestiv pt ideea ta?
La un asa calcul normal ca merita sa-ti tii chiria si banii de la 950 la 1700 sa-i pui de-o parte daca iti permiti si in felul asta in 3 ani strangi un 30K care sa-ti permita conditii de creditare ma ibuna de la banca pt mortgage. Si daca poti sa strangi mai mult din dinti strangi si mai multi bani de down payment. Ideea e ca unii nu vad totusi un avantaj in a isi petrece 10-15 ani cu chirie la bloc in spatiu restrans ca sa strangi bani si apoi ajungi la casa ta cand de fapt te putea ibucura de toate cele cu 10 ani in urma. e devarat ca paltesti de te doare capul dobanda, dar... toate pana la urma pe lumea asta au un pret. Prioritatile si le face fiecare dupa nevoi. Nu-i o regual generala cum ca statul la casa ta e dom'le mult mai avantajos decat statul cu chirie. Pt cei mai multi este, dar nu ii coafeaza pe toti.
Podeanu spune:
Buna seara vorbaretelor,
Nelia, ai sunat la ginecolog??? Eu am asteptat un semn de viata de la tine, nu am sunat inca. Eu nu stiu cum ai mers tu azi o ora prin frigul asta crunt, si cu copilasii dupa tine, ca mie mi-a inghetat c... numai din masina in cladire si invers.
Jessie, cum sa nu ne amintim de tine, tu erai cea "travestita". E adevarat ca in primii ani platesti mult mai mult la interes decit la capital, dar tu de unde crezi ca , cistiga bancile? Altfel ar fi fost ca in ro, pe vremea lui ceasca cu oalele Zepter (va mai amintiti) cind nu ridicai oalele decit dupa ce le plateai integral.
Aici ne mutam, ne bucuram de casa, platim, si cind iesim la pensie suntem propritari. Na!
Acum lasind gluma la o parte, platesti niste bani care in viitor iti vor intra tie in buzunar, pe cind la chirie ii platesti altuia mortgageul.
Donia, ai mincat bine la Mandarin? Si acolo ca si aici, dupa ce te scot colegii incepe tiganeala cu fiecare plateste 2.25$ partea lui ptr masa ta?
Simonna, nu stiu de ce lampa vorbesti.Poate ne mai explici inca o data?
Si eu am inceput sa urasc iarna asta.Nu am reusit sa dau integral zapada de pe scarile casei, apoi a plouat/inghetat, nins , si asta e. Acum nici cu tirnacopul nu mai pot sparge. Astept primavara sa se topeasca.Norocul meu ca ies prin garaj. (ce bun e la casa omului)
O saptamina buna .
Nelia, nu ma uita please
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
mikiion spune:
Try multumesc!!!Explici mai bine decat orice profesoara!!!!!!
Am priceput, am citit si eu ce scria cu litete mici......Si o sa vad ce fac!!!!Macar pt. o parte din suma tot e o idee buna.
La Multi Ani!!!! Donia !!!!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
carmen77 spune:
Simonna, uite aici becurile de care vorbeam ... http://www.fullspectrumsolutions.com/ . Sotul meu a avut o colega care intra in depresii puetrnice in fiecare iarna (ca sa il citez pe Florin, era suicidal), si care, dupa ce si-a instalat becuri din astea in toata casa, jura ca i s-a ridicat moralul ff tare, si Florin zice ca schimbarea se vede si la randamentul ei la servici. Poate merita incercate ... si cred ca shipuiesc si in Canada.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc