Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 5
Denisam spune:
[red]LA MULTI ANI DOINA, multa multa sanatate si fericire alaturi de familia ta minunata. sa aveti o viata linistita si sa fiti mereu happy!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Denisam spune:
Katrinelu'-pt Juia,faci vaccin doar dc go in Cuba-ask pediatru.Cand vretzi,poate mergem impreuna:))
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
nelia spune:
La multi ani, Parpalak! (cu intirziere, stiu, dar acum am vazut ce-ti tot ureaza fetele!)
La multi ani, Donia!
Diana, felicitari pentru locul la gradinita! Sper sa-i fie bine acolo lui Victor! Te inteleg mai mult decit perfect, dar trece... si va veni si vremea cum spunea Parpalak cind vei fi frustrata ca nu vrea sa plece si iti va spune nonsalant ca e mai bine la gradinita decit cu tine acasa.
Simonna, dar cu masina de fiert orez (si legume cred) ce ai avut? Ca aia e chiar buna! Eu o folosesc la greu si aburesc orice acolo! Ii dau si eu copilului puncte de recompensa cite vrea, daca vine sa o ajute pe Agata sa faca si la noi ordine! Sau macar sa o stimuleze...
Ati vazut ce e afara? Sint -15 grade, -28 cu tot cu vint. Mi s-a parut cea mai urita iarna de cind sint aici, asta si pentru ca am bebelus si sint obligata sa-l scot zilnic cite o ora afara, ca sa iau fetele. Pe Tudora am tinut-o acasa astazi, dar tot trebuie sa iesim toti trei ca sa o luam pe Agata. Brrr!
Asta-noapte am visat ceva urit, legat de Tudora, dar nu tin minte, stiu doar ca m-am trezit transpirata si agitata si am alergat in camera Tudorei, am aprins lumina si am inceput sa o controlez speriata peste tot: gura, limba, piele... S-a trezit micuta speriata, a cerut apa si am dus-o sa faca pipi si apoi mi-am dat seama ca am luat-o razna. Sper ca nu dezvolt cine stie ce atacuri de panica din cauza socului alergic al Tudorei! Adevarul este ca tot timpul mi se deruleaza in minte si prin fata ochilor, fara voia mea, cele 20-25 de minute de criza, cum de la minut la minut se schimba fetisoara aia mica si dragalasa in ceva de neimaginat cu citeva minute inainte si cind a inceput sa respire greu, ca la astm... si mi s-a spus ca nu fost grav, ca sint crize mult, mult mai grave, cind cei in cauza de umfla rau de tot, se invinetesc, nu mai pot respira, ii inteapa inima... si asta fara sa manince sau sa bea, numai daca intra in contact cu factorul care le provoaca alergia sau chiar cu o persoana care a intrat in contact... Cum sa nu te sperie!?! Groaznic!!!
Sper din tot sufletul sa fi fost o reactie izolata!!! Si faptul ca ea e inca micuta si destul de sensibila, ca e ca o printesuca mica si fina! M-au sunat astazi de la spital si mi-a dat RV la alergolog pe 23 aprilie! Atunci ii voi face testele principale, plus la ceea ce continea sucul respectiv, ca ingredientele sint in dosar si paharul la laborator si va fi si rezultatul in dosar pina atunci. Ma rog sa nu fie alergica la nimic!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
laurajr spune:
Diana, mult succes la gradi cu Victor…ce repede trece timpul…
La multi ani Parpalak si Donia ! ca pana pe 17 cand e gasca mare, mai asteptam cu urarile, poate pica ceva, un paharel, un piscot
Lorelaim,la Genoa, 3 luni??? Super, mai tragi cu suedeza dar gandeste-te ce frumos va fi la vara si asa ai mai mult chef si pronuntie mai buna .
Simonna, de lampa minune nu stiu, doar ca Carmen77 scria mai demult de niste becuri minune care fac bine, imita lumina naturala si nu te mai depresezi…un portofel care e gol dar sa para plin cand il deschizi nu s-o fi inventat ???
Si da, e long we saptamana viitoare, dar noi lucram si recuperam alta data , ata ete .
Pt prima oara de cand lucrez la pe centura de zapada ( la ce centura v-ati gandit, ca sunt fata serioasa ) s-a inchis drumul asa tare, ca l-a tinut pana azi dimi si aseara mi-au anulat baietii shiftul.Si asa de tare ne-am suparat , ca eu cu sotul, tusti la King Buffet sa luam cina in cadru intim…adica fara copii .
Nelia, cand faci teste alergice sa ceri sa-i faca Tudorei din sange, ca astea mie mi s-u parut mai eficiente decat cele cutanate . Plus ca-ti poate da si gradul de alergie la acel produs .
mikiion spune:
parpalkmerci. Sa mai studiez putin problema, dar acum imi dau seama ca e o tampenie sa platesc 14.5 dobanda cand pot schimba banca si sa ajung la 1.9. De ce oare la cursurile de francizare, pe care eu le-am facut aproape complet, nu am avut si o lectie despre banci...Ca eu ca orice soarece de biblioteca care se respecta sunt complet afona. Si la orice e afaceri in general....Ce radea sotul de mine cand mergeam in piata la obor....Toate tigancile ma pacaleau
Dianaeu cred ca ai avut noroc. Mare!!!Din cate spui tu tipa are si studii in domeniu. Si asta e o perla rara pe piata. Majoritatea celor din mediu familial fac un curs de cateva luni....
Iar de mustrari de constiinta....Eu am in continuare. Dar il vad cum evolueaza in bine acolo, invata mai multe decat l-as putea eu invata....
Neliaincerc sa-ti scriu un PM dar nu stiu cand mai am timp. Pana maine poate reusesc. Trimite-mi adresa ta de mail pe PM ca sa-ti trimit ceva.Ca nu stiu cand mai am timp sa mai citesc.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
try spune:
quote:
Originally posted by mikiion
try? despre ce vorbesti tu? Ca nu inteleg nimic....Eu am primit acasa niste cecuri de la o banca unde mi-am facut relativ recent o carte de credit, niste cecuri, sau ceva care seamana cu niste cecuri pe care scrie 1.9 la suta. Si ca sunt valabile doar vreo luna.....Eu chiar daca as avea de ce sa le folosesc, tot nu inteleg ce sa fac cu ele. Ma lamuresti te rog.....Ca as scapa de un credit cu dobanda cam mare pe care il am la banca mea obisnuita......Nu e o suma mare dar ma enerveaza dobanda pe care o am, am avut niste necazuri ca altfel nu-l faceam.Si nu e nici imposibil de platit, dar ma enerveaza sa dau de 2 ori suma pe care am imprumutat-o.
Merci,
Mihaela
Hai s-o iau ca bunicu' pe indelete, ca el avea asa un mod frumos de-a sta la vorba.
Din cand in cand orice persoana primeste ca oferta de la cartile de credit pe care le poseda cecuri cu dobanda foarte buna. Aia e o dobanda promotionala pt ca e valabila doar pana la data inscrisa in scrisoarea care insoteste cecurile. Uneori primesti aceste cecuri sau oferte de dobanda buna odata cu aplicatia de deschidere a unei noi carti de credit.
Tu ce poti face cu acel cec?
Sa luam un caz concret ca sa intelegi cel mai usor. Ai 2 carti de credit : una de la AmEx si o Visa de la RBC, iar contul tau de debit il ai deschis tot la RBC. Si sa mai zicem ca pe AmEx tu ai acumulat 3000$ datorie bani pe care nu i-ai platit la scadenta. Sa zicem ca la scadenta ai platit doar un minim de 30$, mai mult n-ai putut. Deci restul de 2970 iti vor fi taxati de AmEx cu 18% pana cand reusesti sa platesti toata datoria.
Si sa mai zicem ca RBC Visa card iti trimite un cec promotional cu o dobanda de 2.99% care expira la sfarsitul lui august.
Tu ce faci ? Iei cecul respectiv, il completezi in numele tau (adica tu, Miki Ion te treci la destinatarul sumei) si cu valoarea de 2970$ si apoi depui acel cec la banca in contul tau de debit. In felul asta ti-ai creat o datorie de 2970$ pe RBC Visa card, dar in acelasi timp ti-a crescut suma din contul de debit cu 2970$. Cu acesti bani suplimentari care ti-au intrat in cont tu vei plati datoria ramasa pe AmEx de 2970. Si asta se numeste ca ai facut un balance transfer utilizand un cec cu dobanda promotionala. Diferenta e ca in urmatoarele 6 luni tu la suma de 2970 vei plati doar o dobanda de 2.99%, fatza de cazul in care ai fi tinut datoria pe AmEx si ai fi platit 18% dobanda.
Acuma, cu noua datorie creata pe RBC Visa tu in fiecare luna vei plati dupa cum te tine buzunarul parte din acea suma astfel incat la sfarsitul celor 6 luni promotionale sa scapi de datorie, altfel, suma ramasa neplatita se va taxa cu 18% (sau cat e dobanda regular de pe RBC Visa).
Daca nu reusesti sa platesti suma ramasa pe RBC visa integral la sfarsitul celor 6 luni foloseste-te de un alt cec cu dobanda promotionala primit de la o alta carte de credit (a ta sau a sotului). Jongleria e mai usor de facut cand tu si sotul aveti cont de debit de tip joint-account.
Ce trebuie sa stii tu suplimentar e ca odata ce ai incarcat Visa RBC cu suma de 2970$ nu trebuie s-o mai folosesti pana cand scapi de datoria creata. Caci daca o vei folosi, noile sume acumulate pe Visa se vor taxa cu dobanda regular, adica 18%. Deci dobanda aia promotionala e valabila doar pt transferul bancar care l-ai facut initial, nu si pentru noile datorii acumulate. Daca dupa 3 luni reusesti sa scapi de datoria de 2970 acumulata pe RBC visa, atunci poti folosi linistita visa fara sa te mai temi ca te taxeaza cu 18%, insa noile sume acumulate pe Visa (in caz ca decizi sa nu le platesti in full la due date) nu vor fi taxate tot cu 2.99% atat cat a fost dobanda pe cec gandindu-te ca se aplica aceeasi dobanda din moment ce esti inca in perioada de 6 luni de promotie. Trebuie sa intelegi ca promotia respectiva are valoare doar pt suma pe care tu ai inscris-o pe cec, nu se aplica pt nici o alta cheltuiala suplimentara pe care tu o faci pe Visa pe periaoda cat tu cari acel tranfer. Sper ca m-am facut inteleasa, daca nu, intreba-ma ce anume nu e clar si explic cu alte cuvinte sau exemple.
Mai exista si o alta optiune, in loc sa stai sa scrii cecul in numele tau si sa-l depui la banca in contul tau de debit si apoi cu banii aia sa platesti datoria de pe AmEx, poti direct sa faci transferul telefonic. Adica suni la RBC Visa si le spui ca vrei sa faci un balance transfer de pe AmEx pe Visa in suma de 2970$. Dar mai intai ai grija mereu sa-i intrebi care-i dobanda care se aplica pt acel transfer si pana la ce data este valabila respectiva dobanda promotionala. La telefon se rezolva mai repede, e calea mai scurta de transferare. Prin folosirea cecurilor practic trebuie sa faci doi pasi : 1.) creezi datoria pe Visa bagand bani in contul de debit ; 2.) platesti datoria de pe AmEx cu banii suplimentari din contul de debit. Asta se numeste ca ai facut un transfer de balanta de pe o carte de credit pe alta.
Unii iti vor spune la telefon ca oferta promotionala nu e valabila decat prin folosirea cecului, adica nu vor sa-ti faca transferul telefonic. Eventual le poti spune ca ai primit cecuri acasa cu dobanda de 2.99% si ca-s valabile pana la sfarsitul lui august 2008 si ca vrei sa faci totusi transferul telefonic ca e mai rapid. Daca tot iti spun ca oferta e valabila doar daca folosesti cecul, atunci mergi si foloseste cecul. Dar la telefon cand faci un balance transfer INTOTDEAUNA sa te asiguri care e dobanda promotionala si care-i data de expirare a ofertei.
De regula aceste cecuri promotionale vin insotite de o scrisoare explicativa si acolo se mentioneaza data de expirare. Deci indiferent de cand ti-au sosi cecurile prin posta sau de momentul cand tu le-ai folosit, promotia cu dobanda buna expira la data inscrisa pe scrisoarea care a insotit cecurile. Daca tie ti-a sosit plicul cu oferta in Nov si pe scrisoare scrie ca oferta expira in Decembrie, atunci poti profita de o dobanda buna doar o luna de zile. In mod normal ai macar 6 luni in fatza pana la expirare. Dar am vazut si situatii in care erau valabile doar 2-3 luni.
De ce acorda bancile astfel de dobanzi bune pe perioade limitate? Sa atraga clienti noi, uneori asta e o motivatie in plis pt tine sa aplici pt cartea de credit care ti-o ofera ei. banca nu castiga nimci din astfel de tranzactii, la o dobanda de 2-3-4%, banca nu ramane cu mai nimic, scopul lor e sa te atraga in activitatea bancii lor si spera ca undeva candva te vor prinde si cu dobanda de 18%, caci aia e sursa lor clara de venituri. Daca toti clientii cartilor de credit si-ar plati cartile de credit in full la scadenta, atunci Cartile de Credit ar muri. Scopul crearii lor a fost de a te ajuta pe tien sa cari o datorie pe termen mai lung, dar... cu o dobanda care bancii sa-i aduca un venit suplimentar. Nu multi oameni stiu aceste detalii despre cu mse fac transferurile bancare folosind cecurile si nici bancile nu au prea mutle motive sa faca educatie populatiei in privinta lor. Ca daca ar fi toti educati sa faca jonglerii di nastea financiare, ar scadea nr clientilor care duc balante cu 18%, ori banca nu are un asemenea scop. Cecurile cu dobanda propmotionala au scopul de a stimula intr-o mica masura fluxul de transazctii fianciare de la alte banci catre banca respectiva. Ei urmaresc doar o usoara stimulare, nu miscari masive de transactii.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
Din categoria produse bio, voi ce fel de pasta de dinti cumparati pentru copii? eu sunt la a treia ( una e pe ulei de nu-stiu-ce, celelalte doua sunt made in austria, m-au costat cam 8$/buc de la loblaws fiecare si le-am folosit noi pe toate, fiu'meu face ca trenul pentru ca au un gust oribil; mersi!
Cristina/qmmq, inca n-am definitivat si-s cam nervoasa pe broker; quebecoasa mi-a spus vineri ca eu n-am inteles bine, ca tot ce-mi poate ea oferi inchis la cinci ani e 5.95, Taux du President la CIBC; cind am intrebat-o de alte banci a spus ca ea deja a facut o gramada de hirtii pentru preaprobare si nu vrea sa mai schimbe ; am rugat-o sa mai verifice odata pina miine ce-mi poate oferi, ma gindesc sa iau cu ea deschisa (are o oferta de 4.75 pe trei luni, ulterior cu -35% rata bancii), si ulterior sa fac refinantare cu un deal inchis, daca prind un moment favorabil;
mi-e ciuda pentru ca mi-a recomandat-o agentul imobiliar, lucreaza cu el, el e un tip foarte misto si n-as vrea sa o trimit la plimbare sa zica de romani ca-s necivilizati, dar nu multe are....; trebuia sa stiu ca eu nu reusesc sa colaborez cu quebsii.
Simonna, Pitilache, Khristin, restul fetelor, voi nu mai scrieti nimic ?
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Asa, da terog de lcuru si unui alt broker, nu te lasa cu mi-e jena, ce crede despre mine etc. Pai e vorba de banii tai aici, nimic mai mult. Bani care daca nu-i negociezi cum trebuei sfarsesc in buzunaru lbancii, nu ai altcuiva. Ca brokerul nu e platit de banca in fucntie de rata dobanzii ce o obtine pt clientul lui, ci in fucntie de alte criterii. Daca est inemultumita de ratele pe care ti le ofera, atucn idu-te si gaseste si alt broker poti folosi cati brokeri vrei. argumentul cu "eu am facut deja hartiile etc." e lamentabil. Daca vrea sa castige u nban, trebuie sa mucneasca pt el, uneori clienti isunt ma idificili, alteori mai easy, dar nu e vina ta, e treaba ei sa mucneasca.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
jessie spune:
salutare ,fetelor!
poate mai tineti minte ca acum cateva saptamani va intrebam si eu de cumparatul unei case...intre timp am avut o "maare" revelatie ,si de aici o si mai mare dilema!
in momentul in care platesti $950 chirie, apoi iti iei casa si platesti vreo $1700 mortgage, din care 1500 e dobanda, unde mai e afacerea??
nu inseamna ca eu ,in loc sa arunc 950 $ pe geam in fiecare luna, arunc 1500?
da, stiu, confortul e altul la casa decat in chirie..dar te si costa o gramada de bani!
gresesc oare..?
Ica 1975 spune:
Ana, asa este noi eram, si eu te-am vazut dar jenoasa din fier cum sunt nu te-am abordat, poate data viitoare vorbim ....
Noi
Ce faci te si face.